Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

legenda reala
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la legenda reala » 06 jun 2014, 23:04

Ma nego šta nego će biti, ako bude dvije hiljade ljudi biće dobro, rukomet kod nas nikad nije bio niže, to više niko ne prati :cry:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 06 jun 2014, 23:08

Nikad neću zaboraviti onu tekmu protiv mađarske, naboj i nepravdu.. tada se vidjelo ko je Bosna i šta je ona u svijetu rukometa a i inače.. uvijek potlačena od strane svih i svakoga, valjda to mora tako zato što smo mali. Al' opet se nadam sutra nekom povoljnom ishodu koji će vratiti nadu u rukomet u našoj zemlji, jer kako kažu, boj ne bije oružje već srce u junaka...
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 06 jun 2014, 23:20

IlProfessore je napisao/la:Nikad neću zaboraviti onu tekmu protiv mađarske, naboj i nepravdu.. tada se vidjelo ko je Bosna i šta je ona u svijetu rukometa a i inače.. uvijek potlačena od strane svih i svakoga, valjda to mora tako zato što smo mali. Al' opet se nadam sutra nekom povoljnom ishodu koji će vratiti nadu u rukomet u našoj zemlji, jer kako kažu, boj ne bije oružje već srce u junaka...
nazalost tako je u rukometu,nije to samo slucaj sa Bosnom.Uslovno "mali" nemaju skoro nikakve sanse.

nekako vise sam da se mec igrao u nekoj maloj dvorani,time bi malo stisnuli protivnika.Samo kada se sjetim Njemacke. :damn:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 06 jun 2014, 23:27

Bolje da se igrala u nekoj manjoj sredini, ali vjerovatno zbog uslova nije moglo :? , a nakon plasmana na SP fudbalera rukomet je još više pao, sve govori i posjećenost ovdje.

Valjda momci uspiju napraviti neko čudo :) , ali šanse su minimalne, velike je hendikep ne igranje Terzića, jer kako i Marković reče on i Vranješ su se odlično uigrali u odbrani.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 06 jun 2014, 23:43

Kako bi nam sad jedna dobra pobjeda sjela :D Cisto da narod shvati da treba podrzavati sve selekcije u bilo kojem sportu.Bas me zanima kako ce na kosarci biti,tu ocekujem pune dvorane :D

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 jun 2014, 23:55

Pa nije do naroda, mediji slabije prate košarku i rukomet (izuzmemo li ss.ba), sponzori zaobilaze rukometnu i košarkašku reprezentaciju, svi trpaju u fudbalsku, koja ne zna šta će od para, a vamo košarkaški savez jedva sastavlja kraj s krajem u svim kategorijama smo u najjačem rangu i sl. Elektroprivreda daje 300 hiljada NSBIH,KSBIH 100, a RSBIH 60 hiljada, to po meni nije uredu, bar Elektroprivreda i Bhtelecom bi maximalno trebali podržati ove saveze, kad privatnici lete svi da sponzorišu fudbal :thumbdown:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 07 jun 2014, 00:06

Ne fali nista rukometasima.

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 07 jun 2014, 00:22

legenda reala je napisao/la:Pa nije do naroda, mediji slabije prate košarku i rukomet (izuzmemo li ss.ba), sponzori zaobilaze rukometnu i košarkašku reprezentaciju, svi trpaju u fudbalsku, koja ne zna šta će od para, a vamo košarkaški savez jedva sastavlja kraj s krajem u svim kategorijama smo u najjačem rangu i sl. Elektroprivreda daje 300 hiljada NSBIH,KSBIH 100, a RSBIH 60 hiljada, to po meni nije uredu, bar Elektroprivreda i Bhtelecom bi maximalno trebali podržati ove saveze, kad privatnici lete svi da sponzorišu fudbal :thumbdown:
U pravu si,malo sam se pogresno izrazio...
Definitivno treba vise paznje prema drugim sportovima a ne samo fudbalu.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 jun 2014, 00:39

samo_lijevo je napisao/la:Ne fali nista rukometasima.
nema to veze, cifra od 60 hiljada je bezobrazna u najmanju ruku

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 07 jun 2014, 09:47

legenda reala je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:Ne fali nista rukometasima.
nema to veze, cifra od 60 hiljada je bezobrazna u najmanju ruku
rukomet je ipak treci sport u drzavi.Slazem se ja sa tobom da treba vise ulagati,samo stanje je odlicno nasuprot drugih sportovima.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 07 jun 2014, 11:56

Jedva čekam tekmu :D Zastave se pripremilee, dlanovi i grlo se zagrijavaju :cool: Svi u Skenderiju!
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 07 jun 2014, 12:05

IlProfessore je napisao/la:Koliko košta karta za sutrašnji meč? I baš nekako nema euforije i prevelikih očekivanja, ne miriše mi ovo na neko dobro izdanje al' eto. :)
upravo zato sto nema euforije ovo danas bi moglo biti dobro, kad se sjetim euforije protiv njemaca gore u svabiji pa nas ljudi pukli 13 razlike, pa se raja syebala i u uzvratnoj niko nije htio da ide na tekmu u zetru, (ja sam bio :D ) nikakva propracenost u medijima, i nasi odigrali svemirski dobili ih 10 razlike.

[youtube][/youtube]

:bih: :bih: :bih:
Semper Fidelis

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 07 jun 2014, 12:06

Ima li neko info kako ide prodaja karata? Hoce li nas veceras cekati puna dvorana.
BosnaE

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 07 jun 2014, 12:21

newton_heath_lyr je napisao/la:Ima li neko info kako ide prodaja karata? Hoce li nas veceras cekati puna dvorana.
Za sad kako izgleda nece. Ali eto,dosta raje će kao ja, uzeti prije tekme...mada sumnjam :/
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 07 jun 2014, 12:25

Vedad87 je napisao/la:
newton_heath_lyr je napisao/la:Ima li neko info kako ide prodaja karata? Hoce li nas veceras cekati puna dvorana.
Za sad kako izgleda nece. Ali eto,dosta raje će kao ja, uzeti prije tekme...mada sumnjam :/
Zato sve utakmice u Krajinu i nema te se sta brinuti sto se tice punjenja dvorane ;)

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 07 jun 2014, 12:27

fixator je napisao/la:
IlProfessore je napisao/la:Koliko košta karta za sutrašnji meč? I baš nekako nema euforije i prevelikih očekivanja, ne miriše mi ovo na neko dobro izdanje al' eto. :)
upravo zato sto nema euforije ovo danas bi moglo biti dobro, kad se sjetim euforije protiv njemaca gore u svabiji pa nas ljudi pukli 13 razlike, pa se raja syebala i u uzvratnoj niko nije htio da ide na tekmu u zetru, (ja sam bio :D ) nikakva propracenost u medijima, i nasi odigrali svemirski dobili ih 10 razlike.

[youtube][/youtube]

:bih: :bih: :bih:
Na poluvremenu utakmice došlo raje više nego što je bilo do poluvremena u dvorani :)

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 07 jun 2014, 12:31

sigurnoable je napisao/la:
Vedad87 je napisao/la:
Zato sve utakmice u Krajinu i nema te se sta brinuti sto se tice punjenja dvorane ;)
Moze rahat i u Tuzlu vala :mrgreen: .
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 07 jun 2014, 12:34

Za sad kako izgleda nece. Ali eto,dosta raje će kao ja, uzeti prije tekme...mada sumnjam :/[/quote]

Zato sve utakmice u Krajinu i nema te se sta brinuti sto se tice punjenja dvorane ;)[/quote]
Moze rahat i u Tuzlu vala :mrgreen: .[/quote]

Iskreno, bilo bi mi žao, ako slijedeće ne bi bile u Sarajevu (jer ne bih onda išao na tekmu), ali ako mi sarajlije ne položimo ispit i dobro ne popunimo dvoranu, onda i ne trebamo dobijati ove tekme...vidjet ćemo večeras ;)

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 07 jun 2014, 13:04

Ma sto puta prozvakana diskusija, Sarajlije su se malo zasitile tih silnih sportskih dogadjaja, tako da s vremena na vrijeme ovakve utakmice se ne isprate kako to dolikuje. Medjutim ja vjerujem da je dosta i do drugih gradova sto se ne nude i ne trude da budu domacini reprezentativnim selekcijama.
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 jun 2014, 13:10

Ma ona Njemačka se ne može porediti s ovim Islandom, on je jači za klasu i od Njemačke koja je igrala protiv nas, mi smo onaj baraž morali proći, ali eto treba se zahvaliti selektoru i lošoj pripremi utakmice u Njemačkoj kojom je još jednom dokazao da nije dorastao višem nivou, ovo što on postiže je njegov maximum on više ne umije izvući iz ovih igrača, nadam se da nakon baraža dolazi neko bolje rješenje na klupu, on je uradio što je trebao, napravio smjenu generacija za izvući više iz ovih momaka treba neko jače ime Marka to nije u mogućnosti :bih: :bih:

Pa ne možeš baraž protiv jednog Islanda igrati u dvorani koja prima 2 hiljade, ne ide nikako, mi ove utakmice u narednim kvalifikacijam, protiv Bjelorusa i Estonije moramo u što manje dvorane i u publiku koja dobro poznaje rukomet tipa Visoko, Goražde, koja će znati izvršiti pritisak na protivnika, jer nam je ovo posljednja prilika da se negdje plasiramo

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.