BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

MElloo
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la MElloo » 30 avg 2025, 10:17

Ono sto se ja bojim da mi nemamo ni disciplinovanost ni odlucnost ni mentalnu snagu kao ni coaching slicno Gruziji.
Oni cijelu utakmicu su znali sta zele i nisu odstupali od tog.Kad ih je par puta Spanija stizala nisu odstupali nisu padali znali su tacno sta zele
Kad je Bitadze bio nervozan , malo su ih spanci iznervirali, na kraj trece bila je ona namjerna nekoliko bacanja zaredom Spanije opet nisu padali.
E to mi jos nismo pokazali nikad osim protvi Hrvatske a Spanija je sasvim nesto na mnogo nivoa vise

Spanija je pokazala jako losu disciplinu na skoku, mi moramo izdominirati na skoku veceras.
Sut za 3 se mora ozbiljno braniti a ne kako smo zadnjih godina inace ce nam uvalit 15+ trica i ubit nas 20 razlike
Spanski plejevi su pokazali uzasnu nesigurnost i strah i to se mora iskoristiiti
Ja bih poceo sa Gegicem i nastavio full court press na pleja , pritiskat ga od prve minute cijelu utakmicu na prevodjenju lopte

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 30 avg 2025, 10:44

MElloo je napisao/la:
30 avg 2025, 10:17
Ono sto se ja bojim da mi nemamo ni disciplinovanost ni odlucnost ni mentalnu snagu kao ni coaching slicno Gruziji.
Oni cijelu utakmicu su znali sta zele i nisu odstupali od tog.Kad ih je par puta Spanija stizala nisu odstupali nisu padali znali su tacno sta zele
Kad je Bitadze bio nervozan , malo su ih spanci iznervirali, na kraj trece bila je ona namjerna nekoliko bacanja zaredom Spanije opet nisu padali.
E to mi jos nismo pokazali nikad osim protvi Hrvatske a Spanija je sasvim nesto na mnogo nivoa vise

Spanija je pokazala jako losu disciplinu na skoku, mi moramo izdominirati na skoku veceras.
Sut za 3 se mora ozbiljno braniti a ne kako smo zadnjih godina inace ce nam uvalit 15+ trica i ubit nas 20 razlike
Spanski plejevi su pokazali uzasnu nesigurnost i strah i to se mora iskoristiiti
Ja bih poceo sa Gegicem i nastavio full court press na pleja , pritiskat ga od prve minute cijelu utakmicu na prevodjenju lopte
Ja sam opet misljenja da je Spanija ubacila barem 80% slohodnih da bi ih dobili.

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 30 avg 2025, 10:48

Nama je vcrs ključ da arslanagic ne dobije nikakvu minutažu, vise bi volio vidjet Hrelju na terenu, Penava i Halilovic ako nije na 100% ne dobiju nikakvu veću ulogu osim da istuku malo spance grubim faulovima i ako uspiju postići zajedno 10-ak poena mi smo na konju, od vrapca sa klupe očekujem ludu odbranu i po mogućnosti 5-7 poena, kameni 10-ak poena Roberson 5-10 poena. Znaci klupa 30ak poena zajedno. Ključ je da u svakoj četvrtini neko od prve petorke se istakne poenterski,sa nekom serijom od 8-10 poena, da Nurkic bude 20 ili preko,Alibegovic i Lazić 10-15, Atic i Gegic po 10-ak. Vjerujem u pobjedu,prije svega sto mislim da su protiv kipra odigrali na 60-70%,a večeras da ćemo vidjeti pravo lice i uvjeren sam u pobjedu protiv spanije.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 30 avg 2025, 11:03

Ghuraba je napisao/la:
30 avg 2025, 08:05
I ova prica da smo mi visoki, da smo fizicki daleko dominantniji od njih, da ovo, da ono je cista glupost. Scariolo je protiv Gruzije izveo petorku u kojoj su svi preko 2 metra: mali De Larrea na 1, koji je Gegiceve visine, Yusta na 2, koji je inace 3, Parra na 3, koji je inace 3/4 (konstitucijom je vise 4), Aldama na 4, koji je 210+ i Willy na 5, koji je takodjer 210+. Njih ovakve su Gruzijci pojeli na skoku, i to nisu skakali samo visoki igraci, nego su oni nerijetko samo gradili skok, a gruzijski bekovi su kupili lopte.

Vjerujem da je Scariolo na ovaj nacin pokusao odgovoriti gruzijskoj petorci s 3 visoka, ali su zbog toga na kraju ostali bez onog svog prepoznatljivog identiteta. Ne vjerujem da ce danas poceti na isti nacin. Pretpostavljam da ce ici na to da ubrzaju igru i protok lopte (pitanje je koliko imaju igrace za to), kako bi bilo sto vise otvorenih suteva (pogotovo jer mi i sami od sebe to previse dozvoljavamo). Ne bih se iznenadio ako Aldama pocne na 5. Iako je neuporedivo nejaci od Nurkica, visinom mu moze parirati i mozda ce to biti neki pocetni test, u nadi da ce Juka uci u seriju profulanih zicera (sto njemu nije strano). S druge strane, on bi Nurkica pokusao izvuci iz reketa jer je lagan, pokretljiv, dobar u igri licem, a i sut s distance brzo potegne. Ili ce ici na siguricu s masivnijim Hernangomezom na 5, a Aldama ce ostati na 4 da visinom pokusa 'progutati' Alibegovica. Trenirao je Amara u klubu, zna sve njegove karakteristike i sigurno da ce za njega pripremiti igrac koji mu najmanje odgovara. Ne bih se iznenadio i da Parra povremeno bude na 4, mada tu imaju i mladjeg Hernangomeza koji ce standardno igrati dosta minuta.

Najvise me je strah njihovog suta veceras, jer kontam da nema teorije da Brizuela i Yusta ponove onako katastrofalan mec. Ocekujem da ce Puerto dobiti vise minuta protiv nas. Pouzdan je suter, a i atletski itekako dobar.

Sto se tice nas, ja bih na Adisovom mjestu konstantno vrsio pritisak na njihova dva mlada playmakera (nijedan od njih jos uvijek nije napunio 20 godina), ne dozvoljavajuci im da razviju svoju igru. Iza njih je tek po jedna seniorska sezona, nemaju dovoljno ni znanja ni iskustva, a nemaju pojma sta je Adin Vrabac u stanju napraviti. :mrgreen: Ako to iko moze i zna uraditi, onda su to Gegic i Vrabac. Dok Gegic bude na parketu, zaduzio bih njega da ih pritisne kako zna, a da tu ulogu preuzme Vrabac kad udje na parket. Ubijedjen sam da bi to uveliko poremetilo njihovu igru. S druge strane, skok i odbrana nam moraju biti na nivou. Gruzijci su ih dobili na skokove. Nurkicu ce biti lakse ako se bude cuvao s Willyjem, jer je i ovaj relativno statican. Medjutim, ima itekako dobru ledjnu tehniku i moze zabiti preko bilo koga, tako da tu fokus mora biti na max. Ako Pradilla kod njih ostane rezervna petica (u sto i nisam bas siguran), onda tu treba iskoristiti Kamenog, koji je neuporedivo snazniji. I nenormalno je bitno za nas da Roberson dobro udje u mec i da do poluvremena zabije bar dvije trojke.

Sretno veceras, momci! :bih:
Kao i inače si pogodio sa analizom. Španci ako budu igrali sa petorkom gdje će Aldama biti na poziciji C našo će se baš namučiti jer i Nurkić i Kamenjaš teže brane takve centre koji igraju manje pod košem a više se izvlače na trojku.

Gegić i Vrabac će najvjerovatnije sce svoje minute u odbrani igrati presing i biti agresivni. Nadam se da neće faliti energije kod naših pa da se nafuraju i ubiju Špance na skoku i tako stvorimo prednost (moraju biti agresivni na ofanzivnom skoku).

Nurkić je protiv Kipra imao 4 pokušaja za 3 i imao 50%. Večeras ne smije imati više od 2 šuta.

Da večeras slavimo prolaz i pobjedu :bih:

Nego šta nam više odgovara pobjeda Gruzije ili Italije :D

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 30 avg 2025, 11:06

Posto nemam Arene gdje prenosi Edin, je li onda bolji komentator na FTV ili Sport Klubu?

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 30 avg 2025, 11:07

Muumii je napisao/la:
30 avg 2025, 10:48
Nama je vcrs ključ da arslanagic ne dobije nikakvu minutažu, vise bi volio vidjet Hrelju na terenu, Penava i Halilovic ako nije na 100% ne dobiju nikakvu veću ulogu osim da istuku malo spance grubim faulovima i ako uspiju postići zajedno 10-ak poena mi smo na konju, od vrapca sa klupe očekujem ludu odbranu i po mogućnosti 5-7 poena, kameni 10-ak poena Roberson 5-10 poena. Znaci klupa 30ak poena zajedno. Ključ je da u svakoj četvrtini neko od prve petorke se istakne poenterski,sa nekom serijom od 8-10 poena, da Nurkic bude 20 ili preko,Alibegovic i Lazić 10-15, Atic i Gegic po 10-ak. Vjerujem u pobjedu,prije svega sto mislim da su protiv kipra odigrali na 60-70%,a večeras da ćemo vidjeti pravo lice i uvjeren sam u pobjedu protiv spanije.
Penava je bio odličan protiv Kipra i ne vidim razlog da večeras ne dobije 7-8 minuta.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 30 avg 2025, 11:12

Ibizevic je napisao/la:
30 avg 2025, 11:06
Posto nemam Arene gdje prenosi Edin, je li onda bolji komentator na FTV ili Sport Klubu?
Protiv Kipra na SK je bio prenos bez komentatora. :D

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 avg 2025, 11:23

Ibizevic je napisao/la:
sve ovisi ko će prenositi na SK

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 avg 2025, 11:32

lumani je napisao/la:
30 avg 2025, 11:29
🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦
Oprimista?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 avg 2025, 11:35

NEZALAGANJE je napisao/la:
30 avg 2025, 11:32
lumani je napisao/la:
🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦
Oprimista?
Ako Nurk bude 100% tu :arrow: jesam!Bice 3-4 K nas,valjda ih poguramo malo.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 avg 2025, 11:38

lumani je napisao/la:
30 avg 2025, 11:35
lumani je napisao/la:
🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦
Oprimista?
Valjda podrska ucini svoje i nasi odigraju pametno.Optimista sam i ja uvijek, ali ovo sto sam vidio od 1.dana priprema pa do same tekme s Kiprom mi ne ulijeva nadu.Iskustvo mi govori da tu ima previse rupa da se zakrpi.Dosta stvari nam mora ici na ruku.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 avg 2025, 11:43

30 avg 2025, 11:38
lumani je napisao/la:
30 avg 2025, 11:35

Oprimista?
Valjda podrska ucini svoje i nasi odigraju pametno.Optimista sam i ja uvijek, ali ovo sto sam vidio od 1.dana priprema pa do same tekme s Kiprom mi ne ulijeva nadu.Iskustvo mi govori da tu ima previse rupa da se zakrpi.Dosta stvari nam mora ici na ruku.

Uvijek mi imamo frke kada su pripreme.Bio sam jucer malo sa igracima , atmosfera je top,jedino Miki :thumbdown: malo zbog povrede .
Neka ostave srce na terenu i valjda ne bude kakva serija od Spanije od 15 poena >tada se mi raspadamo.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 30 avg 2025, 11:51

Mislim da Spanija aposlutno nema igraca da brani Nurkica, imat ce veliki missmatch ko ga god bude cuvao.Mozda i njegova legacy utakmica za repku

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 30 avg 2025, 11:55

Ide Nurk 28pts 16reb večeras. Sažvakaće nesretnog Willya :mrgreen:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 30 avg 2025, 11:55

Ibizevic je napisao/la:
Pa federalna logično, na SK su ti hrvatski komentatori.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 30 avg 2025, 11:59

MElloo je napisao/la:
30 avg 2025, 11:51
Mislim da Spanija aposlutno nema igraca da brani Nurkica, imat ce veliki missmatch ko ga god bude cuvao.Mozda i njegova legacy utakmica za repku
Samo da ne udje u probleme s licnim. Nesto imam osjecaj da ce nas sudije zaklati danas, da li ce bas fiba dozvoliti da spanci zijane dvije na pocetku
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 30 avg 2025, 12:13

Tako to Juka radi protiv Hernangomeza
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 30 avg 2025, 12:14

irfo je napisao/la:
30 avg 2025, 11:59
MElloo je napisao/la:
30 avg 2025, 11:51
Samo da ne udje u probleme s licnim. Nesto imam osjecaj da ce nas sudije zaklati danas, da li ce bas fiba dozvoliti da spanci zijane dvije na pocetku
Bas tako. Ako danas popuse, oni 95% ispadaju. Valjda bude sudjenje imalo korektno...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: filip13, lumani, TripleThreat i 19 gostiju.