NoName je napisao/la:Sve do 13.11.2009. godine i 23:30 minuta sam nekako bio miran, uz puno truda, ali sam uspjevao. I pogriješio sam što sam evo, prije spavanja, došao na forum još jednom da provjerim da je sve uredu sa svim našim, da su spremni i zdravi hvala Bogu, i evo sada me počela tresti nervoza, knedla mi stala u grlu, emocije proradile.
Ne, nije me strah sutrašnje utakmice. Ovi momci koji danas igraju za reprezentaciju su pokazali htjenje i do sada, kvalitet je tu kao nikad (pogledajte samo imena na klupi), po prvi put do sada selektor je naša prednost u odnosu na protivnika, a na kraju krajeva dogurali smo već daleko, neće biti smak svijeta ni ako izgubimo. Ali, ono čega se bojim jeste usud koji nas prati da niti u jednoj važnoj utakmici (do sada bile dvije, Danska i SCG) nismo imali sreće. Da li je došlo naše vrijeme, da li će biti ona narodna "treća sreća"?
U mom životu broj 14 me prati stalno, i to kao sretan. Može nekome izgledati bezveze ali: Sa današnjom suprugom sam se počeo zabavljati 14.01., oženio sam se 14.08., kuću počeo praviti 14.03., saznao da ću dobiti dijete 14.12., žena mi diplomirala 14.10. i još mnogo mnogo slučajeva. BOŽE MOLIM TE DA ZADRŽIŠ OVAJ KONTINUITET I DA MI I 14.11.2009. GODINE BUDE JEDAN OD NAJSRETNIJIH DANA U ŽIVOTU!
Formula za uspjeh sutra i u srijedu je vrlo jednostavna, ali je uvijek najteže doći do jednostavnosti. Do sada, kroz ove kvalifikacije, na nekoj utakmici bi neki igrač bio dobar, neki odličan, neko bi podbacio i tako to. Sutra i u srijedu svi moraju biti odlični i to će sigurno dati rezultat. Portugal jeste veliko ime i velika reprezentacija ali daleko od toga da su neprelazni.
Nadam se da smo svi svjesni važnosti trenutka. Ako prođemo na SP više ništa neće biti isto kao prije, protivnici će nas u budućnosti maksimalno respektovati, djeca će luditi za našim fudbalerima koji će im biti idoli i stoga će se radije okrenuti sportu nego nedo Bog drogama, novcem od eventualnog plasmana bi se drastično poboljšao kvalitet domaće lige, na kraju krajeva postali bismo ime u svijetu.
Pošto vrlo često imam goste iz inostranstva koji isto vole sport, jako mi je teško bilo razgovarati sa njima o fudbalu jer praktično nisu ni znali da i mi imamo reprezentaciju, vjerujte. Plasmanom bi se sve to promjenilo, bio bih još ponosniji na svoju domovinu i ne bih bio u podređenom položaju u tim slučajevima.
Begoviću, Hasagiću, Supiću, Jahiću, Spahiću, Nadareviću, Pandža, Mravac, Berberoviću, Mirviću, Salihoviću, Misimoviću, Ibričiću, Medunjaninu, Muratoviću, Rahimiću, Pjaniću, Bajramoviću, Damjanoviću, Milenkoviću, Džeko, Ibiševiću, Muslimoviću, jedno vas molim: BUDITE ZMAJEVI SUTRA, IGRAJTE ZA SVOJU BIH SVIM SRCEM, IGRAJTE ZA OVU DJECU NAŠE DOMOVINE KOJA ĆE SIGURNO IMATI BOLJU BUDUĆNOST AKO VI SUTRA NAPRAVITE REZULTAT.
Prijatelji moji sa foruma, braćo i sestre po navijanju, želim nam svima svako dobro sutra, izdržimo svi zajedno ove napete trenutke i budimo uz naše momke časno i ponosno do kraja, jer oni su to zaslužili.
VOLIM TE BOSNO I HERCEGOVINO!
Oprostite.