Utakmice klubova iz BiH na TV-u

Kevin
Kontakt:

Re: Utakmice klubova iz BiH na TV-u

Post Postao/la Kevin » 22 apr 2013, 15:33

xavi26 je napisao/la:
BanjaluckiVelikan je napisao/la:Sjajno za prenose, valjalo bi da se moglo i ubaciti utakmica sa Pirote između Olimpica i Borca, okršaj za evropu, biće valjda link na netu ako ništa...
dobro je da ima prenosa, ali, na papiru, najbolju utakmicu kola ne prenosi niko, a to nije dobro..
a i velež-široki nije za odbaciti
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 22 apr 2013, 18:38

Kevin je napisao/la:
xavi26 je napisao/la:
BanjaluckiVelikan je napisao/la:Sjajno za prenose, valjalo bi da se moglo i ubaciti utakmica sa Pirote između Olimpica i Borca, okršaj za evropu, biće valjda link na netu ako ništa...
dobro je da ima prenosa, ali, na papiru, najbolju utakmicu kola ne prenosi niko, a to nije dobro..
a i velež-široki nije za odbaciti
Ima i za ovu tekmu prenos ali treba 8 Eura izvalit, ali je izvrsna slika!
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 22 apr 2013, 18:40

znači neće biti dodatni stream kao npr. hercegovina.live?

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 22 apr 2013, 21:36

Armageddon2012 je napisao/la:zaostali smo u svemu,ali nigdje to nije toliko primjetno kao u prenosima ovih utakmica premijer lige bih....ne mislim tu toliko na tv prenose,jedva smo ih dočekali,mada je žešći kretenizam ova "podjednaka zastupljenost svih klubova" i određivanje koga će se prenositi prije početka sezone :( :( ..zato ćemo prekosutra umjesto olimpic-borac,gledati gošk-leotar...

ali ovo što se na radiju dešava,to je više nego žalosno...u informativnoj eri,kad se svaki dan nešto revolucionarno dešava,mi imamo lošije prenose na radiju (i to duplo lošije!!) nego prije 40 godina u vrijeme mirka kamenjaševića!! :o :o ,,,dovoljno je pogledati Tesnu kožu i čuti kako se to nekad prenosilo (Kec u Nišu! :D :D ),čuti tamo kako su se uključivali ivan tomić,marko marković,edo pezzi ili mirko kamenjašević...istog sekunda kad se nešto desi,on je u eteru,a danas..... :( :( :roll: :roll:

evo,ovog proljeća borac nijednom nije bio na tv,pa sam se po ko zna koji put podsjetio kako to izgleda :( ...reporter iz bijeljine ne zna pričati....ona dvojica iz travnika i vrapčića se nečuju od onih 30 prisutnih gledalaca na stadionu :( ...normalno,kad padne gol,niko se ne uključuje (osim iz sarajeva odakle ima link),pa čak nam voditelj ne dozvoljava ni taj adrenalin da čujemo od reportera šta je bilo,već on iz studija govori "idemo do istočnog sarajeva,tamo je izgleda slavija postigla gol" :( ..pa onda dođe 15 h,i prenosi se prekinu na pola sata zbog dnevnika!....naravno,za vrijeme utakmica odnos muzika-prenosi je 80-20%,čak i tri minuta prije poluvremena ili kraja kaže "poslušajmo sada muzičku numeru,pa ćemo obići naše reportere"...i onda se "naši reporteri javljaju dok su igrači uveliko u svlačionicama... :roll: :roll:

znači,veće količine antitalenta nego na bh radiju-u ovoj državi nema!!...sve mogu podnijeti,ali da je tehnologija bila bolja prije 40 godina nego danas-e to je već previše i za "posdejtonsku bih koja prolazi kroz tranziciju"...poslušajte malo na netu kako je to zvučalo nekad,ili pogledajte tu tesnu kožu kad se izvodi penal u tuzli :D

ako neko ima mail od onog belmina karamehmedovića,nek mu forvarduje ovaj post,a ako mu nešto nije jasno nek se obrati meni na pp,potrudiću se da ostanem pristojan 8-)
pa care i ja sam bio poludio prije jedno 2 kola i hitno sam moro tu svoju hulji isdtresti na nekoga iz
BH Radija 1,ovaj put E- mail sam uputio Adnanu Ljubovicu(jedan od glavnih urednika sportskog programa).Mislim da svi navijaci trebaju vrsiti pritisak da malo poboljsaju prenose utakmica jer su prenosi katastrofa plus sto kad idu utakmice oni ubacuju konstantno vijesti(heble ih vijesti svako sat vremena) i muzicke numere :o :evil: :lol:
Pogledajte sta sam napiso i sta mi je Adnan odgovorio(poslije ovoga slao sam mu jos jedan mail)

Dana 2013-04-06 17:38, rodjak je napisao(la):
> Adnane pozdrav za tebe.
>
> Samo kratko .Bola Adnane kakve su muzicke numere i vijesti(svako sat
> vremena ko da ce se nesto promjeniti od proslih vijesti)kad su prenosi
> utakmica sa fudbalskih terena :evil: .Nisam balavac,stari sam navijac(obiso
> dosta stadiona bivse YU sa Velezom) ali ovo sto radite je
> katastrofa(citavo poluvrijeme samo 2 puta se ukljucite u prenos).Kad
> su utakmice, trebali ste sve pomaknute i vijesti i numere i sve ostalo za
> kasnije,nemojte kod navijaca izazivati bijes(mada tebe simpatisem kao
> novinara).Uradite i vi nesto za prosperitet BH fudbala pa prenose
> utakmica stavite malo na veci nivo(recimo priblizno kao prije rata
> mada shvatam da nemamo uslova na stadionima,ali ipak se moze puno
> bolje),Toliko.Pozz iz USA

Poštovani gospodine Rodjak :D
Drago mi je što i u USA pratite dešavanja u našem sportu putem BH radija 1 i hvala za lijepe riječi upućene lično meni.
Žao mi je što niste zadovoljni prijenosima utakmica ali, nažalost, stanje i na našim stadionima i na našem radiju je mnogo gore nego prije 20 godina ali se trudimo da se sve to popravi. Mogao bih vam nadugo pisati o razlozima ali, uglavnom, su materijalne prirode. Prijenose radimo putem mobilnih telefona tako da ne reporetri ne mogu biti dugo uključeni(prije rata se to radilo linkovskim vezama) a imamo i samo jedan program (prije rata tri) tako da se u tom programu moraju emitovati i vijesti i muzika i ostali sadržaji.Nadam se da Vas ove primjedbe neće omesti da i dalje slušate naš program a mi ćemo se truditi da, u postojećim uslovima,uradimo naš posao što je bolje moguće.
Srdačan pozdrav!
Raja moramo im slati E-mailove i protestovati,jedino ce se tako poboljasati.Ovako oni kontaju da rade izuzetno dobar prenos.

a evo poslije opet sam ga umorio opsirnim E-mailom (kad sam doso malo sebi :D )

Adnane,evo malo sam se smirio(bio sam pun ko puska hehe) pa da jos neke stvari kazem,napomenem,predlozim(nadam se da se ne ljutis)
(obracam ti se pravim narodnim jezikom nekoga iz mase ,dakle bez persiranja,i tih ostalih kozmetickih stvari,nadam se da mi ne zamjeras)

Jasno mi je kako idu trenutno prenosi(dakle preko mobitela) jedino recimo kada ti prenosis sa Koseva postoji link pa se mozes ukljuciti u svakom trenutku(uvijek mi je bilo drago kad se neko od reportera ukljuci u prenos cim negdje padne gol).Ja vjerujem da ta mogucnost postoji i na Grbavici i u Zenici ,pod BB,u BL itd,(postojalo je to prije rata pa vjerovatno to postoji i sada)ali vi ipak radite prenose preko mobitela sa tih stadiona(ja razumijem kad ide prenos iz nekih manjih mjesta da nema uslova,ali daj barem da se rade prenosi sa ovih vecih stadiona gdje postoje uslovi za linkovno povezivanje.

Druga stvar sto ti zelim reci ,to su utakmice u nocnom terminu.Recimo igra se u nocnom terminu Zeljo-Velez,ili Celik-Sarajevo,i ne prenosi ni jedna Tv stanica tu utakmicu, je li zalosno da nema nikakvih povremenih ukljucenja sa stadiona(u tom trenutku na vasem programu je recimo ozbiljna muzika,meni zlo dodje i vjeruj mi nisam sam,cak sta vise puno je takvih),pa niko ziv ne zna ni sta se desava na tim utakmicama, tako da se slomijemo dok na netu ne nadjemo neki, bilo kakav, podatak u vezi trenutnog stanja na datoj utakmici.Zar se ne moze obezbjediti recimo radio izvjestac sa terena (isti onaj koji bi izvjestavao da se ta utakmica igra u normalnom dnevnom terminu) da povremeno izvjestava slusaoce o trenutnoj situaciji na tim utakmicama nocnog termina.Upravo radio i ne postoji samo radi sebe,nego da donosi potrebne informacije za slusaoce iz radnih sfera(a ne samo politika i vijesti po citav dan i lud bi pomahnito),a iznenadio bih se kad bih vidio koliko raje prati te prenose(pa i u dijaspori)Znaci ovo nije problem materijalni nego organizacijski i programska sema(koja se, mislim, ne mora forsirati striktno kako je napravljena pa ako ima nesto interesantnije za slusaoce u tom momnentu onda se moze malo izaci i izvan okvira te programske sheme,dakle treblo bi imati malo sluha i za slusaoce )
Evo recimo danas primjer, 5 minuta do kraja dnevnih utakmica,na nekim utakmicama jako zanimljivo i neizvjesno i vi idete i pustate "numeru"(umal ne razbi sam sebi kompjuter) da bih se poslije javili sa terena kad su utakmice vec bile gotove,pa je li ovo u redu molim te ;( (i ovo nije pitanje love nego organizacijski propust koji se treba ispraviti )

Evo da ne budem preopsiran(ima tu jos puno stvari popraviti a gdje nije razlog lova nego organizacija i posla i programske seme a koja se po meni ne mora forsirati striktno ako nesto drugo ima interesantnije) da zavrsim sa ovim e-mailom.

Na kraju jos jednom da kazem vama iz BH Radija da probate(u okviru vasih mogucnosti,a uvijek moze bolje,je li tako) ove prenose dignuti malo na veci nivo,jer evo BH repka dobro gura,Premijer Liga se vidno popravlja, pa samim tim i vi morate dati svoj doprinos popravljanju ukupne slike BH nogometa(jer je sve bitno,a prenosi igraju veliku ulogu u popularnosti Bh nogometa).Nadam se da nisam bio naporan i da ce te neke od ovih mojih ,po meni,konstruktivnih prijedloga uzeti na razmatranje i usvojiti
Veliki pozdrav,za tebe Adnane i za sve uposlenike BH radija1,a narocito voditelje sportskog programa(malo vise pozitive, dakle dobrog sportskog programa,a malo manje politike,dakle vijesti i bice OK)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 22 apr 2013, 21:47

Sve ovo što si mu poslao je apsolutno tačno. Evo i sam, sam nekad primoran da slušam radijski prenos utakmice pogotovo gostujuće (da se razumijemo nemam ništa protiv radijskog prenosa, i on ima neku čar), al toliku nezainteresovanost od ljudi koji se javljaju svako pola sata sa utakmice u životu nisam vidio :roll:. Pa ebemu miša zar je toliko teško unijeti malo živosti u taj prenos, dočarati tu utakmicu malo, biti kreativan. Uostalom ako se ne znaju bavit tim poslom neka daju mladim ljudima mjesto, ljudima koji vole sport i koji bi sa zadovoljstvom obavljali taj posao. Imam osjećaj da bi radijski prenos dženaze bio zanimljiviji od nekih utakmica.... :roll:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 22 apr 2013, 21:57

Prvo se treba liga skratiti, pa tek onda očekivati kvalitetnije prijenose i prijenose stvarnih derbija. Ovako gledajući realno, Željo i Sarajevo imaju najviše navijača, kada bi TV odlučila da naspram gledanosti posveti više pažnje ovim klubovima, prvi bi ovi iz BL skočili, a armagedon zajaukao o centralizaciji ovih iz Sarajeva. :D (armagedon, tebe sam onako naveo za primjer, nemoj shvatati lično) isto bi i druge sredine reagovale, tako da ovo što sada BHT radi je realno stanje u državi, gdje niko ne smije biti ''obespravljen''. ;) Jest da se razumiju u izbor derbija kola k'o Mara u krivi K, al' hajd', bolje i ovo sada nego kao prije, kada nije bilo nikako. Ne znam kako ko stoji s programima, ali npr. ja koji koristim Moja Tv, faktički svaki vikend mogu pogledati 3, 4 utakmice naše lige. Što nije nimalo loše, mislim da ni jače lige nisu toliko medijski pokrivene. :D

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 22 apr 2013, 22:40

mujoisuljo je napisao/la:
Ima i za ovu tekmu prenos ali treba 8 Eura izvalit, ali je izvrsna slika!
ma znam za ovo..al ko bi za to davao 8€...malo previse..da je ne znam kakva slika..
nase budu na hercegovina live isto ok slika i besplatne..

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 apr 2013, 00:29

Ja jbm ti utakmice.
Gosk-Leotar, Radnik-Zrinjski (po milioniti put ove sezone) i Sarajevo-Travnik . :roll: :oops:

A ne prenose se dve najzanimljivije utakmice u kolu. :lol: :oops:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 23 apr 2013, 01:27

Kakva ironija. Cak 4 utakmice prenose ovu srijedu, a opet nijedna od njih nije medju top 3 utakmice tog dana. Definitivno najbolja utakmica bi trebala biti Olimpic - Borac, pa onda Čelik - Slavija. Usudjujem se reci da je i Velež - Široki bolja utakmica od ove cetiri. Naravno, drago mi je sto ce najvjerovatnije biti na Moja TV Rudar Prijedor - Željezničar jer mi je ta dovoljna, ali objektivno govoreci totalno je ovo smijesno ispalo za srijedu :D

jbmilan
Kontakt:

Post Postao/la jbmilan » 26 apr 2013, 00:05

Sta se prenosi za vikend???
Amicci Di Nessuno

Vječna Ljubav Čeličnog Grada

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 26 apr 2013, 08:23

jbmilan je napisao/la:Sta se prenosi za vikend???

subota:
zvijezda-olimpic 14:00 bht1

nedjelja:
borac-sarajevo 19:30 arena bih

streamovi:
http://bstream4.net/raspored.html" onclick="window.open(this.href);return false;

jbmilan
Kontakt:

Post Postao/la jbmilan » 27 apr 2013, 13:29

Kevin je napisao/la:
jbmilan je napisao/la:Sta se prenosi za vikend???

subota:
zvijezda-olimpic 14:00 bht1

nedjelja:
borac-sarajevo 19:30 arena bih

streamovi:
http://bstream4.net/raspored.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zivio
Amicci Di Nessuno

Vječna Ljubav Čeličnog Grada

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 28 apr 2013, 19:51

borac-sarajevo stream, jako dobra slika pa kome treba:
http://bstream4.net/index8.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Dena33
Kontakt:

Post Postao/la Dena33 » 29 apr 2013, 22:32

Velez- Borac, subota, 4.5. u 14.00 Bht 1
Mostar u srcu Velez do groba

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 29 apr 2013, 22:36

Sutra na BHT1 prijenos prve utakmice finala Kup-a.

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 30 apr 2013, 16:47

Rikardo je napisao/la:Sutra na BHT1 prijenos prve utakmice finala Kup-a.
Stream na http://goo.gl/cm2tv" onclick="window.open(this.href);return false;

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 30 apr 2013, 17:00

pa ima li na.bht tekma?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 maj 2013, 22:12

Koje su utakmice sutra na prijenosu?

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 03 maj 2013, 22:14

ASD je napisao/la:Koje su utakmice sutra na prijenosu?
Velež - Borac 14:00 BHT 1
Sarajevo - Zvijezda 17:00 Arenasport 1

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 maj 2013, 22:25

Steta sto nema Olimpic-Zeljeznicar na TV-u.
To je bez dileme derbi kola.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Galion, Grok, Hrammm1921, lakilone, Pact1921 i 68 gostiju.