15.06.2014. BIH - ARGENTINA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci
Re: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA
Pa ni protiv Argentine nemamo imperativ pobjede
A nemamo , al ovdje ce biti pritisak prvenstva,marakane,i citavog svijeta koji te gleda .
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho
Pa nemamo ni ovdje sta izgubit'.suhi je napisao/la:Tu nismo imali sta izgubiti,mogli smo samo dobiti,zato su i odigrali dobro.Keenan.- je napisao/la:Francuska?

FK Željezničar
Chelsea FC
Chelsea FC
Kad smo prosli Beogradsku onomad, ova Brazilska ce biti kao Tusanj.suhi je napisao/la:A nemamo , al ovdje ce biti pritisak prvenstva,marakane,i citavog svijeta koji te gleda .
- kenanbrajic
- Kontakt:
Ma najpametnije da prihvate poziv onoga što drži kafanu, dopinguju se šljivom...i onda izađu na Marakanu...suhi je napisao/la:A nemamo , al ovdje ce biti pritisak prvenstva,marakane,i citavog svijeta koji te gleda .

- Goalgetter
- Kontakt:
Nasa ekipa nikad nije stojala pod ovakvim pritiskom u jednom mecu, ne zbog toga jer imaju imperativ pobjede, nego jer ce igrati pred 70.000 gledalaca na stadionu, i pred stotine miliona gledaca sirom svijeta, i uostalom naravno cijele BiH. Sigurno da ce kod nekih igraca biti treme i nervoze.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Ma kakav pritisak... pritisak je samo na Argentincima (i to ogroman), a reprezentaciji BiH najlakša utakmica, nema se apsolutno ništa za izgubiti, a dobiti se može jako, jako puno
Hayley <3
Isto ko da niste upućeni u kojim klubovima igraju naši igrači i koliko su bitnih mečeva za klub odigrali.Uostalom veći je pritisak u Litvaniji bio nego što će bit na Marakani.
Nad tobom sunce najljepše sja
Upravo to ako neko na ovom prvenstvu nema pritiska onda smo to mi, cilj je vec ispunjen tj. sam plasman na prvenstvo. Sve ostalo je bonus, sto je fakticki i prednost nase repke igrati rastereceno i moguca su cudabadblueboylivno je napisao/la:Ma kakav pritisak... pritisak je samo na Argentincima (i to ogroman), a reprezentaciji BiH najlakša utakmica, nema se apsolutno ništa za izgubiti, a dobiti se može jako, jako puno

Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
Ajd reci mi jednog igrača od naših prvih 11 koji nije igr'o pred 50k minimalno...Goalgetter je napisao/la:Nasa ekipa nikad nije stojala pod ovakvim pritiskom u jednom mecu, ne zbog toga jer imaju imperativ pobjede, nego jer ce igrati pred 70.000 gledalaca na stadionu, i pred stotine miliona gledaca sirom svijeta, i uostalom naravno cijele BiH. Sigurno da ce kod nekih igraca biti treme i nervoze.
- Goalgetter
- Kontakt:
Nije isto igrati pred 50.000 u ligaskoj utakmici, i na Svjetskom Prvenstvu koji je vrhunac karijere jedng nogometasa (zato sam i naveo dodatno stotine miliona ljudi utakmice prate na televizorima, oci cijelog svijeta su uperite u tebe tih 90 minuta). I oni su samo ljudi, i sumnjam da ce tu biti kako mnogi zamisljaju, da ulaze totalno rastereceni i bez imalo brige u ovaj mec.BelminM23 je napisao/la:Ajd reci mi jednog igrača od naših prvih 11 koji nije igr'o pred 50k minimalno...Goalgetter je napisao/la:Nasa ekipa nikad nije stojala pod ovakvim pritiskom u jednom mecu, ne zbog toga jer imaju imperativ pobjede, nego jer ce igrati pred 70.000 gledalaca na stadionu, i pred stotine miliona gledaca sirom svijeta, i uostalom naravno cijele BiH. Sigurno da ce kod nekih igraca biti treme i nervoze.
Može se desiti da padnu pod tim nekim pritiskom a može se desiti i da taj pritisak pozitivno utiče na njih, jer oni su daleko od države i od euforije (koje baš i nema s obzirom da igramo na Svjetskom) i neće osjetiti taj pritisak direktno. I dalje se slažem da su Argentinci pod većim pritiskom od nas.Goalgetter je napisao/la:Nije isto igrati pred 50.000 u ligaskoj utakmici, i na Svjetskom Prvenstvu koji je vrhunac karijere jedng nogometasa (zato sam i naveo dodatno stotine miliona ljudi utakmice prate na televizorima, oci cijelog svijeta su uperite u tebe tih 90 minuta). I oni su samo ljudi, i sumnjam da ce tu biti kako mnogi zamisljaju, da ulaze totalno rastereceni i bez imalo brige u ovaj mec.BelminM23 je napisao/la:Ajd reci mi jednog igrača od naših prvih 11 koji nije igr'o pred 50k minimalno...Goalgetter je napisao/la:Nasa ekipa nikad nije stojala pod ovakvim pritiskom u jednom mecu, ne zbog toga jer imaju imperativ pobjede, nego jer ce igrati pred 70.000 gledalaca na stadionu, i pred stotine miliona gledaca sirom svijeta, i uostalom naravno cijele BiH. Sigurno da ce kod nekih igraca biti treme i nervoze.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- Goalgetter
- Kontakt:
Slazem se da su oni pod imperativom i velikim pritiskom, ali uzmi koliko oni vec imaju iskustva igranja na SP-u i kontinentalnim takmicenjima, kao i u klupskom velikih utakmica u LP, da su vec naucili nositi se sa pritiskom.FaraonTM je napisao/la: Može se desiti da padnu pod tim nekim pritiskom a može se desiti i da taj pritisak pozitivno utiče na njih, jer oni su daleko od države i od euforije (koje baš i nema s obzirom da igramo na Svjetskom) i neće osjetiti taj pritisak direktno. I dalje se slažem da su Argentinci pod većim pritiskom od nas.
Oni ne smiju kiksati u ovoj grupi, sve osim 3 pobjede je za njih neuspijeh, a da ne pricam da sad kiksaju protiv nas u prvom kolu, stoga sigurno da oni nose veliki teret na ledjima. U jednu ruku i ovo nam dobro dodje da igramo sa njima vec odmah prvu utakmicu, dok nisu uigrani, ili da se slucajno moraju vaditi u zadnjem mecu protiv nas, ovako, ako vec iznenadimo, nek se vade na Nigerijcima.
-
- Kontakt:
@Goalgetter
Grijesis druze. Prva utakmica sa najjacim protivnikom u grupi je upravo ono sto nam je trebalo.
Igraci ce osjecati tremu zbog prvog nastupa na SP ikada, medjutim, nece osjecati pritisak rezultata, tj. i ako izgubimo nece biti nista strasno. Znaci bice potpuno oslobodjeni takvog pritiska i moci ce igrati opusteno sa tog aspekta i samo ce trebati da daju sve od sebe i pokazu sta znaju, pa sta bude.
Zamisli da nam je prva tekma sa Nigerijom ili Iranom, gdje uz taj pritisak bi jos imali i imperativ pobjede, a sa tim nije nimalo lako igrati. Ovako cemo za 2. tekmu u grupi prebroditi tu barijeru i tremu, i iz utakmice sa Argentinom cemo samo izaci jos jaci bez obzira na rezultat.
A to sto se tice nastupa pred 70 000 ljudi to njima ne igra bas nikakvu ulogu, jer su to profesionalci koji su takve utakmice vec igrali, s jednom razlikom a to je debi na velikom takmicenju. Zato kazem, Argentina kao protivnik za takvo nesto je najbolje sto nam se moglo desiti.
Utakmica sa Argentinom je identicna onoj sa Francuskom u Parizu gdje mi nemamo sta da izgubimo, a nasa reprezentacija je uvijek igrala bolje takve meceve nego one teske kada nam samo pobjeda igra.
Siguran sam da ce nas nasi momci jos jednom pozitivno iznenaditi.
Grijesis druze. Prva utakmica sa najjacim protivnikom u grupi je upravo ono sto nam je trebalo.
Igraci ce osjecati tremu zbog prvog nastupa na SP ikada, medjutim, nece osjecati pritisak rezultata, tj. i ako izgubimo nece biti nista strasno. Znaci bice potpuno oslobodjeni takvog pritiska i moci ce igrati opusteno sa tog aspekta i samo ce trebati da daju sve od sebe i pokazu sta znaju, pa sta bude.
Zamisli da nam je prva tekma sa Nigerijom ili Iranom, gdje uz taj pritisak bi jos imali i imperativ pobjede, a sa tim nije nimalo lako igrati. Ovako cemo za 2. tekmu u grupi prebroditi tu barijeru i tremu, i iz utakmice sa Argentinom cemo samo izaci jos jaci bez obzira na rezultat.
A to sto se tice nastupa pred 70 000 ljudi to njima ne igra bas nikakvu ulogu, jer su to profesionalci koji su takve utakmice vec igrali, s jednom razlikom a to je debi na velikom takmicenju. Zato kazem, Argentina kao protivnik za takvo nesto je najbolje sto nam se moglo desiti.
Utakmica sa Argentinom je identicna onoj sa Francuskom u Parizu gdje mi nemamo sta da izgubimo, a nasa reprezentacija je uvijek igrala bolje takve meceve nego one teske kada nam samo pobjeda igra.
Siguran sam da ce nas nasi momci jos jednom pozitivno iznenaditi.

Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
Ti grijesis. Najbolji bi bilo igrati protiv Irana kojega bi pregazili prvu utakmicu. Pa onda sa Nigerijom na remi drugu. Pa pa onda trecu sa Argentinom za prvo mjesto u grupi. Mi imamo najgori moguci raspored, a Nigerija najbolji. Doduse oni nece prgazit Iran ali ga dobijaju golom ili dva razlike, sasvim dovoljno. Igramo protiv jedne od tri najbolje reprezentacije na svijetu. A Nigerija igra protiv outsidera prvu utakmicu gdje ce pobjediti 90-95%. I nisu upravu tek onda ce biti pritisak. Jer ce Nigerija uci u drugu utakmicu sa vjerovatno tri boda a mi sa nula. Zato bi Pape trebao po meni da se brani prvu utakmicu. Mozda izvuce remi. A ako ga ne izvuce, onda cemo barem primiti malo golova. Mozda bude vazna gol razlika na kraju. Isto tako postoji pritisak pred prvu utakmicu protiv Argentine, da nas ne osramote kao sto su Srbiju na svjetskom. I to je jedne vrste pritisak. Posebno ako zabiju gol u prvih 20 min.. Zato ponavljam jos jednom postaviti dva obrambena bedema pred svojim golom. Pa neka ih Argentinci probijaju.Amar Dzeko je napisao/la:@Goalgetter
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 08 jun 2014, 14:12, ukupno mijenjano 2 puta.
- Goalgetter
- Kontakt:
Ma ne grijesi niko. Sve je to do psihe. Kako god, odigrati prvu utakmicu protiv favorita moze biti ogroman pritisak, ili pozitivna stvar kao sto je to @Amar Dzeko naveo. Kako god, protiv svakog od ovo troje moraces odigrati jednom, tako da je svejedno kad ces s kim igrati.
. Glavno da nasi krenu bez straha u utakmicu, pa cemo da vidimo.

Uglavnom, veći pritisak je sigurno na njima nego na nama. Eh sada postoji mogućnost da oni nas potcijene u što sam siguran da hoće pogotovo nakon one prijateljske. Mogu oni davati izjave da nas respektuju ali drugačije je to zamišljeno u njihovim glavama 100%. Tu također vidim neku našu šansu.Goalgetter je napisao/la:Slazem se da su oni pod imperativom i velikim pritiskom, ali uzmi koliko oni vec imaju iskustva igranja na SP-u i kontinentalnim takmicenjima, kao i u klupskom velikih utakmica u LP, da su vec naucili nositi se sa pritiskom.FaraonTM je napisao/la: Može se desiti da padnu pod tim nekim pritiskom a može se desiti i da taj pritisak pozitivno utiče na njih, jer oni su daleko od države i od euforije (koje baš i nema s obzirom da igramo na Svjetskom) i neće osjetiti taj pritisak direktno. I dalje se slažem da su Argentinci pod većim pritiskom od nas.
Oni ne smiju kiksati u ovoj grupi, sve osim 3 pobjede je za njih neuspijeh, a da ne pricam da sad kiksaju protiv nas u prvom kolu, stoga sigurno da oni nose veliki teret na ledjima. U jednu ruku i ovo nam dobro dodje da igramo sa njima vec odmah prvu utakmicu, dok nisu uigrani, ili da se slucajno moraju vaditi u zadnjem mecu protiv nas, ovako, ako vec iznenadimo, nek se vade na Nigerijcima.
A najveća naša prednost je što niko pa ni mi ovdje na forumu ne očekujemo vjerovatno ni bod (o pobjedi je suvišno govoriti) i igračima je odmah lakše.
Samo borba šta god da se desi ako se budu borili ja ću biti zadovoljan

Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
-
- Kontakt:
Bolje je prvu utakmicu odigrati bez rezultatskog pritiska, nego s njim jer ako bi u 1. kolu kiksnuli protiv tog Irana u 3. bi se vadio protiv Argentine, a to niko ne bi pozelio, znam o cemu govorim.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ronaldo - Isco - Bale
Raspored je varljiv. Ako uzmemo bod Argentini onda Nigerija ima najgori raspored, pogotovo ako odigraju X sa Iranom. Sve je to relativno. Pisao sam to nekada, nije me strah poraza, strah me poraza u zadnjim minutama, cisto zbog psihe igraca. Promjena formacije, dosta cvrsca odbrana, napad kao i prije su garancija da cemo igrati za prolaz s Iranom aBd.
Je li neko citao neke procjene koliko bi nase publike moglo biti protiv Argentine? Pretpostavljam da se zna ovo iz Bosne skoro pa u glavu koliko ce biti navijaca, interesantno da se niko ne usudjuje pisati o tome. Moglo se u saradnji s BH Fanatikosima saznati koliko ce njih biti dole, ali mi i nase novinarstvo. A bilo bi nam interesantno saznati. Ja bih bio prezadovoljan s 10 hiljada na istoj tribini.
Je li neko citao neke procjene koliko bi nase publike moglo biti protiv Argentine? Pretpostavljam da se zna ovo iz Bosne skoro pa u glavu koliko ce biti navijaca, interesantno da se niko ne usudjuje pisati o tome. Moglo se u saradnji s BH Fanatikosima saznati koliko ce njih biti dole, ali mi i nase novinarstvo. A bilo bi nam interesantno saznati. Ja bih bio prezadovoljan s 10 hiljada na istoj tribini.
+1amko27 je napisao/la:Raspored je varljiv. Ako uzmemo bod Argentini onda Nigerija ima najgori raspored, pogotovo ako odigraju X sa Iranom. Sve je to relativno. Pisao sam to nekada, nije me strah poraza, strah me poraza u zadnjim minutama, cisto zbog psihe igraca. Promjena formacije, dosta cvrsca odbrana, napad kao i prije su garancija da cemo igrati za prolaz s Iranom aBd.
Prvo što sam pomislio kad sam vidio raspored bilo je "Ne valja što je Argentina prva, odmah će nas ohladiti na početku i tu nam je i kraj" ali ima tu više varijanti

Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.