1. IslandGreivis je napisao/la:Francuska prvi favorit. Belgija drugi.
2. Albanija
3. Sjeverna Irska
..
24. Francuska.
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
1. IslandGreivis je napisao/la:Francuska prvi favorit. Belgija drugi.
Moze se tu izvesti kvalitetna ekipa - Fonte i Pepe stoperi, Moutihno, Carvalho i Sanches iznad, onda CR itd.muamerc je napisao/la:Evo i Portugalaca
Pa, dobro. S obzirom da ipak ne spadaju u sami vrh evropskog i svjetskog fudbala, Portugalci mogu biti i zadovoljni sa uspjesima na velikim takmicenjima u zadnjih 15-ak godina. Realno, samo 2004., mogu smatrati bas tragicno propustenom prilikom, ovo ostalo je poprilicno solidno.muamerc je napisao/la:Ono sto fali Portugalu je karakter, oni su uvijek imali talentirane i odlicne igrace ali u glavama nikad nisu prelomili da su ekipa koja moze nesto napraviti. Jednostavno, kad je psihicki najteze oni krahiraju. Valjalo bi im kad bi doveli kojeg Italijana ili Svabu da ih zategnu na tom polju.
2002., ofirno pokradeni u dvije utakmice u grupi,Paradajz je napisao/la:Velika takmicenja, Portugal uvek igra daleko bolje nego ove kvalifikacije. Ova statistika od 2000. do danas to i dokazuje, realno jedini fail to SP u Brazil, i to verovatno jer nisu imali jacu podrsku kvalitetnih igraca, to je bio jako siromasan sastav, gde su Ronaldo i Moutinho nosili ekipu.
Od ove ekipe treba ocekivati dosta, jako jako potentan vezni red, poprilicno stabilna odbrana i CR u napadu nije nesto sto treba otpisivati u trci za titulu uopste.
Ovo mi je najbolja stvar koja je bila na eurosongu ikadakisarajevo92 je napisao/la:
bolja ova![]()
[youtube][/youtube]
Ne vjerujem da ce Fonte ispred Alvesa biti.Asteriks je napisao/la:Moze se tu izvesti kvalitetna ekipa - Fonte i Pepe stoperi, Moutihno, Carvalho i Sanches iznad, onda CR itd.muamerc je napisao/la:Evo i Portugalaca
S obzirom na do sada odradjeno biti će žešći flop prvenstva.Grcevita borba za trecu poziciju u najboljem slucaju.Nadam se da će u jednakom ritmu odraditi i ove nadolazeće pripreme.badblueboylivno je napisao/la:U Hrvatskoj sreća prati lopove. Obzirom da je reprezentacija u službi jednog lopova, ide daleko, bez obzira na amebu na klupi.
Siguran sam u plasman u polufinale.SiamoNoi je napisao/la: S obzirom na do sada odradjeno biti će žešći flop prvenstva.Grcevita borba za trecu poziciju u najboljem slucaju.Nadam se da će u jednakom ritmu odraditi i ove nadolazeće pripreme.
Zadnje tri sezone Fonte spada u top 4 stopera epl-a.Ne vjerujem da ce Fonte ispred Alvesa biti.
Upravu je @Siamo, Fonte grije klupu u reprezentaciji iako je i po mom mišljenju njihov najbolji štoper poslije Pepea. Iz nekog razloga Bruno Alves pa čak i vremešni Carvalho imaju prednost nad njim.Asteriks je napisao/la:Zadnje tri sezone Fone spada u top 4 stopera epl-a.Ne vjerujem da ce Fonte ispred Alvesa biti.
Ma dobro moje mišljenje je svakako da oni nemaju šanse protiv neke iole jače reprezentacije (Njemačka, Francuska, Španija, Belgija u prvom redu pa onda vrlo vjerovatno i Engleska te Italija a probleme im mogu napraviti repke poput Austrije, Švicarske, Turske, Hrvatske...) jer svaka jača reprezentacija ima igrače koji će zaustaviti Ronalda a kad njega zaustave onda su i 80% zaustavili Portugal jer nemaju oni taj napadački kvalitet da se nose sa najboljim reprezentacijama.Asteriks je napisao/la:Bez pomenutog u pocetnom, Santos ce biti na velikim mukama protiv iole jaceg protivnika, jer jednostavno Alves a pogotov Carvalho su opasno inferiorni po pitanju pokretljivosti bez obzira na ogromno iskustvo.
Ma imali su oni vazda dobrih igrača samo ih je većina "propuh u glavi" i gube se u bitnijim trenutcima protiv jačih protivnika, baš pravi europski Brazil jer su meni i Brazilci na taj fazon "propuha u glavi" samo što su oni najveći majstori sa loptom na svijetu pa taj njihov mentalitet izađe na vidjelo obično protiv baš jakog protivnika (Njemačka na zadnjem Svjetskom recimo) za razliku od Portugala koji zna kiksati i protiv slabijih.jopaa7 je napisao/la:Po mom misljenju ce se Portugal dobro namuciti s Austrijom u grupi, a uopce me nebi cudila pobjeda Austrije. Nikako mi se ne dopada ovaj PortugalIma dobrih igraca, sve to stoji ali nekako mi nije to to.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.