BiH - USA (14.08.2013)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

JTS
Kontakt:

Re: BiH - USA (14.08.2013)

Post Postao/la JTS » 08 avg 2013, 00:37

ne zanima me zviždanje, udaranje protivničkih navijača, paljenje zastave, itd .. ja sam iz Tuzle, a naš mentalitet povodom toga je dobro poznat

za drugi dio ću ti odgovoriti na PP
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 avg 2013, 00:49

Ako bi svijet posmatrali i rangirali prema tome ko je koliko uradio za BiH onda je Amerika negdje pri samom vrhu a ove "prijateljske" zemlje came na dnu i hvataju zjale. Ako je nekome do paljenja zastava onda neka zapale i bosansku, ionako joj ne misle dobro sa takvim ponasanjem.

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 08 avg 2013, 00:58

treba ih na terenu poniziti ,pobijediti visokom razlikom ,na tribinama napraviti velicanstven ambijent ,grla ,dlanovi ,zastave,salovi ...a ova prica o americkoj politici kakve veze ima sa fudbalom_evo ni sami mi ne znamo da li je amerika nama pomogla u ratu ili rezirala rat=nego se ulazi u suplje price o tome ko je upravu.
-a ustvari svi su tu na forumu zbog tih supljaka,tAKO DA JE TEMA SUPER :D
Ajvatar

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 08 avg 2013, 01:01

calcio je napisao/la:Ako je nekome do paljenja zastava onda neka zapale i bosansku
vala, neće me previše pogoditi ako zapale onu varta zastavu :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 08 avg 2013, 01:20

Tekma ce biti na ESPN kanalu u SAD i nasi navijaci mogu dosta poena da zarade kod americke populacije sa jednim korektnim navijanjem a mogu isto tako duplo vise da nastete BiH ugledu sa zvizdanjem himni i ostalim seljaklukom! Nije tesko zakljuciti sta je bolje i pametnije! Nadam se da ce Kosevo biti puno i da se necemo sramotiti i crveniti ponasanjem na tribinama?! Uvjeren sam u pobjedu Zmajeva na terenu a bio bih srecniji da pobjede nasi navijaci!
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 08 avg 2013, 02:06

@Joe potpuno si u pravu i svaki normalan navijač naše repke bi i trebao tako postupiti. Ali šta ćemo kad nam je država puna seljačina, koji to vide kao priliku da oni nekome nešto dokažu. Njih treba odvesti na teferiće i koride, nek' tamo ispoljavaju svoje frustracije, jer fudbalske utakmice uopšte nisu događaj za to.
Nikad se mi nećemo znati ponašati kao gospoda, zato ćemo uvijek i ostati "glupi Balkanci/Bosanci".

Nadam se da će na stadionu ipak prevladati navijanje i lijep ambijent, te da neće biti ispada, ali poznavajući naš mentalitet, teško...
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 08 avg 2013, 04:19

@Unknown Genius
Kad si vec spomenuo koride da i ja dodam koju! :D
Nisam nikada bio ni na jednoj BiH koridi ali sam nekoliko odgledao na netu i prvo zapazanje mi je da su te "arene" za borbe bikova ispunjene do posljednjeg mjesta i da je publika aktivna u navijanju. :D
Primjetio sam i da su sve 3 bh etnije prisutne ali da nema nikakvih problema medju publikom, cak bi se reklo da se i super slazu. Nema govora mrznje kao ni tuca i unistavanja javnog i privatnog dobra. Vjerovatno raja to posjecuje jer se osjeca sigurno i opusteno?! :D
E sad usporedi to sa tekmama PL BiH gdje su tribine prazne, igraci se na terenu bodu k'o bikovi a dolazak i odlazak sa stadiona ti nije ugodan a ni siguran. Da sam sada dole u BiH potrazio bih neki megdan "Garonje i Kukana" prije nego bih otisao na "derbi" gradskih rivala! ;)

Ponovicu opet vezano za prijateljsku tekmu BiH-SAD; bio bih vise nego srecan da "pobjedimo" na tribinama nego na terenu jer ce nas ovaj put gledati mnogo ljudi koji nas gotive i pomazu i bili bi razocarani i uvrijedjeni da cuju zvizduke na njihovu himnu. Tako normalan gest tuzlaka tokom intoniranja himne Srbije je imao jako veliki i pozitivan odjek i nadam se da sarajlije nece razocarati ovaj put. :?:

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 08 avg 2013, 08:02

ne vidim ni poentu zviždanja na njihovu himnu - kakvu god da "mržnju" netko ima prema SAD-u , nek se sjete , to su yebeni FUDBALSKI IGRAČI na terenu , oni nemaju nikakve veze s tim na šta oni misle .. barem zaslužuju lijep doček i da amerikanci skontaju da mi nismo neka zemlja trećeg svijeta poput pakistana , somalije , libije i šta ja znam .. a tim seljaklucima koje neki hoće da izvode na tribinama bismo se samo pokazali kao takva država.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 08 avg 2013, 08:04

calcio je napisao/la:Ako bi svijet posmatrali i rangirali prema tome ko je koliko uradio za BiH onda je Amerika negdje pri samom vrhu a ove "prijateljske" zemlje came na dnu i hvataju zjale. Ako je nekome do paljenja zastava onda neka zapale i bosansku, ionako joj ne misle dobro sa takvim ponasanjem.
Svaka cast prijatelju potpuno si upravu! Amerika je najveci prijatelj BIH, ocito je da EU podrzava Hrvatsku (ili bolje recu hrvatsku politiku) a zemlje poput Rusije, Kine te Arapske zemlje podrzavaju Srbiju (najvise kroz investicije). Tako da nama ostaju Amerikanci i trebamo se njih drzati.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 08 avg 2013, 08:12

JoeCelt je napisao/la:
Ponovicu opet vezano za prijateljsku tekmu BiH-SAD; bio bih vise nego srecan da "pobjedimo" na tribinama nego na terenu jer ce nas ovaj put gledati mnogo ljudi koji nas gotive i pomazu i bili bi razocarani i uvrijedjeni da cuju zvizduke na njihovu himnu. Tako normalan gest tuzlaka tokom intoniranja himne Srbije je imao jako veliki i pozitivan odjek i nadam se da sarajlije nece razocarati ovaj put. :?:

Daj molim te, 99% amerikanaca pojma nema gdje zemlja Bosna a kamoli nesto vise..Dovoljno je samo pogledati na YT par videa u kojima zraci njihova neinteligencija i stupidnost..
Uostalom sta nas boli briga sta ce misliti prosjecni amerikanac o jednoj maloj bazniji za koju do te utakmice nije ni cuo. Ovim ne zelim podstaci da se zvizdi himni ali isto tako jos mi vise zaboli briga sta ce oni o nama misliti.. Jos se i njima trebamo prilagodjavati. Dokle vise :roll:
15.10 - 15.06 ...

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 08 avg 2013, 08:36

Pa mozda je tebi svejedno sta ce drugi misliti ako ne izlazis nigdje iz svoje mahale ali nama koji zivimo i radimo sa amerima i ostalim narodima je itekako bitno da nas vide u ljepsem svijetlu nego klasicne balkance. Tekmu nece gledati prosjecni amerikanci nego oni koji vole soccer u SAD i takvi su iznad tog prosjeka koji ti zamisljas. Neprilagodjavas se korektnim navijanjem nikome nego pokazujes svoju opstu kulturu! ;)
Svakakve djecurlije na ovom forumu .... :roll:

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 08 avg 2013, 08:42

@JoeCelt
Jarane ja sam (nažalost) bio na jednoj ili dvije te koride, čisto da vidim kako je to. Mogu ti reći da sam se pokajao, doza seljakluka i primitivizma je nevjerovatna, doduše jeste opuštajuće za raju i valja tu otići hajmo reći jednom godišnje, malo se opustiti, ali inače to treba izbjegavati u širokom luku. Isto tako ja izbjegavam i utakmice ove naše jadne lige. Bio sam poprilično redovan na utakmicama, Travnika i Čelika konkretno, onako broj ljudi je solidan u odnosu na kvalitet fudbala, ali i tu psovanje i vrijeđanje je isto kao i na koridama. Ne znam vala može li normalan građanin odvesti svoje dijete da gleda ono, jer može čuti sve i svašta.
Upravo zbog toga nam ove utakmice repke dođu kao neki bitan događaj, prilika da pokažemo svijetu da se ovdje fudbal cijeni i da su navijači tu da navijaju, da budemo gospoda koliko-toliko. Ako smo već u TOP 15 na svijetu, trebamo se i ponašati tako, posebno jer nemamo klupski fudbal kojim se možemo predstaviti svijetu, tako da nam je svaka utakmica repke fina prilika za to.

Amerikanci ne znaju gdje je 95% zemalja svijeta, ljudi su generalno glupi i neobrazovani što se toga tiče, ali evo sad će vidjeti barem na par dana ko smo i šta smo, i ako se planiramo degradirati i na ovaj način, prema nedužnim ljudima iz te zemlje, onda i jesmo samo dno u svakom pogledu. Ne moramo im se prilagođavati, samo se trebamo civilizovano ponašati. I bitno nam je šta cijeli svijet misli o nama, čak i prosječni Amerikanac, jer i dalje se za nas misli da je ovdje rat, siromaštvo itd. Reprezentacija nam je idealna prilika da svoj ugled popravimo i da pokažemo neki progres, jer trenutno kotiramo jako nisko.
Zadnja izmjena: Unknown Genius, dana/u 08 avg 2013, 08:44, ukupno mijenjano 1 put.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 08 avg 2013, 08:43

A koji su to iznad prosjeka, mozda kosarkasi koji misle da je Turska grad ili ostali koji misle da je Baznija = Srbija tj jedno te isto. Jednostavno nema takvih
15.10 - 15.06 ...

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 08 avg 2013, 08:47

Opušteno ljudi neće se zviždat :?
Vođa zna.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 avg 2013, 08:47

cuj navijajte pristojno zbog nas koji zivimo u americkoj dijaspori, ne mogu da vjerujem :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 08 avg 2013, 08:47

JoeCelt je napisao/la:
JoeCelt je napisao/la:Tekma ce biti na ESPN kanalu u SAD i nasi navijaci mogu dosta poena da zarade kod americke populacije sa jednim korektnim navijanjem a mogu isto tako duplo vise da nastete BiH ugledu sa zvizdanjem himni i ostalim seljaklukom! Nije tesko zakljuciti sta je bolje i pametnije! Nadam se da ce Kosevo biti puno i da se necemo sramotiti i crveniti ponasanjem na tribinama?! Uvjeren sam u pobjedu Zmajeva na terenu a bio bih srecniji da pobjede nasi navijaci!
AjsKjub je napisao/la:Napisao bi nesto ali ne zelim ban. Ujedas mnogo za jezik @Joe.
Decko se izgleda prepoznao u mom postu ili nezna kako da se izrazi bez kaznjavanja od strane moderacije?! :?
Bmk nastavi svrsavati po najvecem svjetskom zlu.
Unico amore sei!
❤️🖤

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 08 avg 2013, 08:51

@JoeCelt, ne vjerujem nešto da će se zviždat ali druže nemoj očekivat pozorišnu atmosferu i ispraćanje svakog poteza igrača SAD-a aplauzom ;)
Zadnja izmjena: DooVe, dana/u 08 avg 2013, 08:57, ukupno mijenjano 1 put.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 08 avg 2013, 08:54

skyisthelimit je napisao/la:A koji su to iznad prosjeka, mozda kosarkasi koji misle da je Turska grad ili ostali koji misle da je Baznija = Srbija tj jedno te isto. Jednostavno nema takvih
Decko, de malo odrasti i proputuj svijetom i amerikom pa ces malo mozda promjeniti misljenje! SAD (50 saveznih drzava) su vece od Evrope i za njih BiH ima slicno znacenje kao sto bi za BiH imala Ruanda a ti garantujem neznas nista o Ruandi osim da je tamo bilo s.anje?! ;)
DooVe je napisao/la:@JoeCelt, ne vjerujem nešto da će se zviždat ali druže nemoj očekivat pozorišno navijanje i ispraćanje svakog poteza igrača SAD-a aplauzom ;)
Niko nije spominjao nista osim zvizdanja himni. Gdje si procitao da se mora aplaudirati svakom protivnickom igracu?
LenBias je napisao/la:cuj navijajte pristojno zbog nas koji zivimo u americkoj dijaspori, ne mogu da vjerujem :lol:
Pa mozda radi sebe samih, ili vise volis da se pokazes u pravom svijetlu - organic balkanac? :roll:

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 08 avg 2013, 09:04

Nisam nigdje pročitao, samo govorim. Što se mene lično tiče ne bih nikada zviždao himni ni jedne države jer imam neko poštovanje i znam da ljudima koji su iz te zemlje ta himna predstavlja ponos i zašto to kvariti. Ostalo ne garantujem, biće tu i psovki i svega a sad ako će se Ameri naći uvrijeđeni 'ta ću im ja ;)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 08 avg 2013, 09:07

JoeCelt je napisao/la: Decko, de malo odrasti i proputuj svijetom i amerikom pa ces malo mozda promjeniti misljenje! SAD (50 saveznih drzava) su vece od Evrope i za njih BiH ima slicno znacenje kao sto bi za BiH imala Ruanda a ti garantujem neznas nista o Ruandi osim da je tamo bilo s.anje?! ;)
Eto vidis, sad si sam priznao da BiH nema nikakvo znacenje i da nijedan amer pojma nema o Bosni stoga njihovo misljenje o necemu nepostojecem, malom, jadnom, siromasnom, neznanom (citaj Bosni) me ne zanima.
Ako nista nadam se da su ti tvoji iznadprosjecni ljubitelji Sokera culi za Pjanica ili Dzeku kad vec pojma nemaju gdje igraju.

Bosna je u cijeloj prici nebitna jer oni u mnogo vecim situacijama cak i iz svoje historije se blamiraju.
15.10 - 15.06 ...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.