Sloboda Dita Tuzla

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Barney Stinson
Kontakt:

Re: Sloboda Dita Tuzla

Post Postao/la Barney Stinson » 19 feb 2010, 23:38

k_c je napisao/la:Cestitke Slobodi na zasluzenom prolazu u finale! sto se tice domacina Capljine,borili su se ljudi,ali ipak je pobjeda s pravom otisla tuzlacima! domacini i hrvatska zastava od 100 metara,pa stas,ljudi sebe smatraju vecim hrvatima nego one koji zive u Hrvatskoj,taj mentalni hercegovacki sklop ce samo njima ici na stetu,mada sam siguran da je publika u Capljini korektnija nego npr u Sirokom Brijegu,valjda zbog toga sto capljinci dolaze iz veceg grada ili sta vec..
Tuzlaci su dali 200% svojih mogucnosti i to se isplatilo,cestitke jos jednom!
Kao prvo iako nisam gledao utakmicu znam o kojoj se koreografiji radi... Pisalo je ja mislim DOĐI DA VIDIŠ DOĐI DA SE DIVIŠ i bila je ne hrvatska zastava nego nasa hercegovačka zastava(barem mislim) koja se brani svugdje a ako nista drugo mozemo je na domaćim terenima istaknuti... i sto to tebe toliko smeta i ne samo tebe nego sve vas... daj malo ako vi istaknete ljiljane, ako srbi istaknu srpsku zastavu, zasto se ne bi istakla zastava hrv. naroda u ovoj zemlji... budite realniji malo jbmu...
A sto se tice utakmice igrao sam na slobodu imao sam neki osjecaj, a vjerojatno su domacini pali pod tim nekim pritiskom da su domacini, da moraju proci pa im se obilo od glavu...
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 feb 2010, 23:42

BRAVO MOMCI,ponosan sam na vas,nisam vjerovao da ce te izdrzat,na pocetku provokaciaj sa hrvatskom zastavom,selo ko selo samo tako zna,i pustanje od grupe Konekt pjesmu o repki hrvatske,nek se zna ko su BOG I BATINA U BIH KOSARCI,SLOBODA I BOSNA :D :D Sloboda sa najmladjom ekipom ovako nesh uspjeti je fenomenalno,sutra ko god da dobije bice mi drago,jer su to 2 najveca BH.kluba uz Siroki u zadnjim godinama,al ipak SLOBODA I BOSNA su imena BH kosarke :D

SLOBODA DO GROBA
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

harinjo
Kontakt:

Post Postao/la harinjo » 19 feb 2010, 23:44

šteta što će izgubiti u finalu od studenata :mrgreen:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 feb 2010, 23:49

harinjo je napisao/la:šteta što će izgubiti u finalu od studenata :mrgreen:
neka izgube al brate sa ovakvom mladom ekipom do finala dogurat i svake godine medju top 4 na kraju sezone,ja mislim da ne bi nijedna ekipa ovoliko uradila :D
Tuzlanska skola kosarke,sve je receno :D

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 feb 2010, 00:00

[youtube][/youtube]
tekma extra,Fukare kao i uvijek na svom nivou u Mejdanu :D
:D :D
aBd ovako sutra !

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 feb 2010, 01:40

Samo jos da nesh kazem za ovu tekmu,a to su dva nesposobna i amaterska komentatora,citavo vrijeme su navijali za Capljinu,i ekipu Slobode su nazivali Tuzlom(dobra odbrana Tuzle,dobro dodavanje igraca Tuzle itd),a pogotov gost komentator je toliko u svojom komentarnoscu dokazao da je previse potcjenjivao igrace SLobode,kao da su neki amateri,toliko od mene,neka Hayat tv vise ne prenosi tekme,ako ih prenosi neka nadju dobrog komentatora i dobrog gosta komentaora jer ova dvojica su totalna kanta.Ovaj Tolja je toliki pakas ispao veceras da to nije normalno,nek su mu igraci Slobode dokazali da nisu amateri i da mogu samo 3/4 izdrzat,jbg Tolja tuzlanska skola kosarke,vidjeli bi Bosninu skolu veceras da je ovako mlada nastupala,jedno 10+ za Capljinu bi bilo..

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 20 feb 2010, 01:41

Barney Stinson je napisao/la:
k_c je napisao/la:Cestitke Slobodi na zasluzenom prolazu u finale! sto se tice domacina Capljine,borili su se ljudi,ali ipak je pobjeda s pravom otisla tuzlacima! domacini i hrvatska zastava od 100 metara,pa stas,ljudi sebe smatraju vecim hrvatima nego one koji zive u Hrvatskoj,taj mentalni hercegovacki sklop ce samo njima ici na stetu,mada sam siguran da je publika u Capljini korektnija nego npr u Sirokom Brijegu,valjda zbog toga sto capljinci dolaze iz veceg grada ili sta vec..
Tuzlaci su dali 200% svojih mogucnosti i to se isplatilo,cestitke jos jednom!
Kao prvo iako nisam gledao utakmicu znam o kojoj se koreografiji radi... Pisalo je ja mislim DOĐI DA VIDIŠ DOĐI DA SE DIVIŠ i bila je ne hrvatska zastava nego nasa hercegovačka zastava(barem mislim) koja se brani svugdje a ako nista drugo mozemo je na domaćim terenima istaknuti... i sto to tebe toliko smeta i ne samo tebe nego sve vas... daj malo ako vi istaknete ljiljane, ako srbi istaknu srpsku zastavu, zasto se ne bi istakla zastava hrv. naroda u ovoj zemlji... budite realniji malo jbmu...
A sto se tice utakmice igrao sam na slobodu imao sam neki osjecaj, a vjerojatno su domacini pali pod tim nekim pritiskom da su domacini, da moraju proci pa im se obilo od glavu...
Ma nije problem u hrvatskoj zastavi,isticite vi nju jer se identifikujete s njom,ali poenta je u pretjerivanju! Kad si zadnji put u Sarajevu ili Tuzli vidio zastavu sa ljiljanima??? a u Capljini Zastava Hrvatske od 100 metara,ili u Sirokom na vasim utakmicama na desetine hrvatskih zastava,malo bolesno al et...Mislim ok je kad igra Hrvatska,pa je slavite i nosite zastave,ali kakve veze ima utakmica izmedju Capljine i Slobode ili Sirokog i Bosne,pa da u dvorani(koja je valjda u BIH) bude hrvatska zastava od 100 metara!? Nemoj me pogresno shvatiti,ali glupo je,da ne kazem primitivno,kad znas da u ovoj drzavi postoje jednonacionalni klubovi poput Sirokog u cijoj historiji nije nikada zaigrao niti jedan Bosnjak i sl...al to su posebne teme,nadam se da razumijes sta hocu reci..
Jos jednom cestitke Slobodi na zalaganju u vecerasnjoj utakmici!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 feb 2010, 04:16

Pa neka je, ne znam sta kome to smeta ili ima smetati? Pa eto HZ naprave koreografiju samu sa ljiljanima, tipa ''jedina nasa zastava'' i sl., pa nikom nista, TM i jos dosta njih preko udarnog transa uvijek izvjese staru zastavu sa ljiljanima, a u misljenju javnosti to je pak patriotizam jer to se odnosi na povijest BiH, a Hrvati kao povijesni i starosjedilacki narod u ovoj drzavi ne mogu imati svoje simbole tj. ne smiju isto tako biti patrioti ili lokalpatrioti (pretpostavljam da je rijec o zastavi hrv. naroda u BiH)? Sto bi bio problem sto se hrv. narod identificira s ovom zastavom? Ponosan hercegovacki, hrvatski narod kojem nimalo lako kroz povijest nije bilo, al je uvijek ostao ponosan i ono sto jest, jedan od tri konstitutivna naroda u BiH. Za mene je to sasvim normalno, i recimo samim time mi ne smeta sekunde sto Srbi ili Bosnjaci izvjese vlastite koreografije, zastave, s cim se identificiraju, pa neovisno da li je to u manjoj ili vecoj mjeri.
Nije to nista bolesno kako kazes, pa pogledaj diljem Europe, pogledaj npr. utakmice engleskih klubova, pa svaka ulica ima ime ispisano na engleskoj zastavi, doslovno, a mogu naci jos primjera koliko hoces. Nije li to ''ekstremniji'' primjer?
Za KK Široki su u ne tako davnoj proslosti vecinu ekipe cinili Srbi, a Fajardo (vjerujem da ga se vecina sjeca od prije par sezona, tko prati kosarku, naravno) je Musliman, tako da se ne mogu sloziti da je jednonacionalni klub, mada se doduse nikoga ni ne tice na koje se igrace bazira.
Da repliciram i na ovo gore ranije, u Širokom nista ''gora'' publika nije, dapace, jedna je od najboljih u BiH, kad smo vec kod toga, a Capljina nista veca od Širokog nije, dapace, ima manje stanovnika.

Slobodi, cestitke i sretno. ;P
...Život za Široki...

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 20 feb 2010, 04:20

ako bogda da poderemo bosnu kao u dobra stara vremena
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

djulba
Kontakt:

Post Postao/la djulba » 20 feb 2010, 07:30

MOMCI ČESTITAM NA POBJEDI A ONAJ KOMENTATOR NEKA CRKNE.

ČESTITKE I PUBLICI, MENI NE SMETA HRVATSKA ZASTAVA, JER NEMA NIKAKVOG RAZLOGA NEKA POSTAVE ŠTA IM JE DRAGO. SAMO MI JE BEZVEZE NILO PRED KRAJ KADA SU PUŠTALI ONU PJESMU NAPRIJED HRVATSKA BOLJE DA SU SNIMILI NEKU PJESMU ZA ČAPLJINU ALI NEKA.

POZDRAV SVIMA, A VEČERAS ĆE BITI HAOS.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 feb 2010, 10:42

drago mi je iz dva razloga sto je sloboda prosla.....prvenstveno zbog mog druga Targeta, a drugo zato sto je Sloboda klub koji je iznjedrio najvise igraca bh. repke......neka pobijedi bolji i neka tekma bude odlicna... ;) ;) ;)
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 feb 2010, 10:52

Ovo se trazi. Najbolja skola u BiH radi svoj posao. Finale kupa nije mala stvar. ABD protiv Bosne dati sve od sebe i da se proba doci do te pobjede. Iako je Bosna kvalitetnija ekipa od nas, nista nije nemoguce.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 20 feb 2010, 12:33

@k_c
Ja sam uvjeren da to nije bila hrvatska zastava, nego zastava kao što je Fidelis rekao hrv. naroda u BiH... A tu ima razlike ako znas kako izgleda grb na toj zastavi, u njih je životinjski carstvo na grbu :mrgreen:
Svatko istice tvoje, i nemozes mi reci da se ne vidjaju zastave bošnjačkog naroda na utakmicama u sarajevu, zenici, tuzli...
Pozdrav i sretno u finalu, iako vjerujem da nemate sanse ali eto... u svakom slucaju sretno ;)
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 feb 2010, 12:41

Al priznajte da je bila provokacija pustanjem pjesme o hrvatskoj repki,kad je bilo pred sam kraj meca,kad je se tekma lomila oni su to pustali,da bi isprovocirali igrace Slobode ??? Al eto nisu uspjeli,Sloboda je opet dobila tekmu,iako ce danas biti tesko dobit Bosnu,imamo neke sanse protiv njih,jes da im igraju bivsi igraci Slobode Milosevic i Jovanovic i znaju postavku trenera Mumina :D Veceras Tuzlanska djeca protiv glumaca iz Sarajeva :D
Ponovicu rijeci sa jednog od transparenata Fukara na tekmi sa Bosnom u Mejdanu...

DOK VI IMATE GLUMCE I NOVCE,A MI SRCE I BORCE

:D

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 20 feb 2010, 13:52

sljedeci ko spomene zastave i nacionalnosti bit ce banovan.

tema je Sloboda
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 feb 2010, 13:54

KK_Bosna je napisao/la:sljedeci ko spomene zastave i nacionalnosti bit ce banovan.

tema je Sloboda
Ja necu vise :D

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 feb 2010, 14:52

Večeras: Sloboda protiv Bosne Asa BHT za sedmi trofej Kupa BiH

Košarkaši Slobode plasiravši se u finale Kupa BiH ostvarili su podvig o kojem će se pričati. Podvig je što su nadigrali Čapljinu Lastu 80:78, u igri u kojoj je publika bila šesti igrač domaćina, što je klupa Slobode nerijetko bila izložena provokacijama pojedinih gledalaca, te što su “nadigrali” i sudije koje su očito bile na strani domaćih košarkaša, posebno Medin Duškaj i Saša Babić, dok je Aco Okuka bio tek statista!Igrači Senada Muminovića igrali su hrabro, opterećeni ličnim greškama, ali se nisu predavali, tako da su utakmicu u kritičnim trenucima rješavali krila i bekovi, najprije sjajni Filip Adamović.

- Igrači su ispoštovali sve što je traženo od njih. Nisu poklekli ni kada su dobijali lične greške, ponekad uz čudan kriterij. Zamislite da Lerić utakmicu završi s dvije lične greške, a da naši Suljagić i Albijanić ispadnu dosta rano sa pet prekršaja. Ekipa je pokazala smirenost i karakter i čestitam im – izjavio je Senad Muminović, koji i sam zaslužuje komplimente za vođenje utakmice.

U 33. minuti došlo je do prepirke za zapisničkim stolom. Na očitu sudijsku nepravdu, kada je fauliran Miralem Halilović, a sudije loptu dodijelile Čapljincima, koji su u kontri pogodili i trojku (63:61), reagovao je direktor Žarko Vujović. Bio je pravu, ali istovremeno i izložen i atacima domaće publike, koja ga je zasula plastičnim bocama, papirima i drugim predmetima. Sva sreća, na tome se i završilo.

- Reagovao sam, jer nisam mogao otrpjeti da nas svjesno potkradaju, kada smo cijelo vrijeme bili bolji – komentirao je Žarko Vujović.Večeras je novi ispit protiv starog rivala, Bosne Asa BH Telekoma, ekipe koja u NLB ligi “krasi” dno tabele, ali koja je po kvalitetu, a pogotovo zbog duže klupe, ipak u maloj prednosti. Osim toga, odmorniji su od naših igrača, ali je na našoj strani mladost i želja da se uspije.

- Ovo je nova prilika, šanse su nam podjednake, finale je motiv da pokažeš sve što možeš, a ako odigramo disciplinovano kao u polufinalu, sve je moguće. I ovako, ostvarili smo sjajan rezultat – kazao je trener Muminović.

Večerašnji susret počinje u 20 sati, direktan prenos je na TV Hayat, a za očekivati je da će komentatori posao obaviti bolje nego u polufinalu, kada su lupetali kao početnici, očito dajući do znanja da su im simpatije na strani Čapljine Laste.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 feb 2010, 14:55

Muminović: Dat ćemo sve od sebe za osvajanje kupa BiH

Košarkaši Slobode sinoć su okviru polufinala košarkaškog kupa BiH savladali domaću Čapljinu (80-78) i plasirali se u finale gdje će večeras snage odmjeriti sa ekipom Bosna Asa BHT.
U paklenoj atmosferi čapljinske dvorane, mlada ekipa Senada Muminovića u samoj završnici je imala više živaca i utakmicu riješila u svoju korist.Prije svega bih čestitao svojim igračima na požrtvovanoj borbi i zasluženoj pobjedi. Bila je to dobra i uzbudljiva utakmica, moji igrači su ispoštovali ono što smo se dogovorili u svlačionici i na kraju smo slavili zasluženu pobjedu.Strateg tuzlanskog tima prokomentarisao je i suđenje sinoćnje utakmice koje baš i nije bilo naklonjeno njegovom sastavu.

Ne bih volio sada nekoga da kritikujem ili slično ali svi koji su gledali utakmicu i u dvorani i putem TV-a mogli su vidjeti kakav je bio odnos sudija prema mojoj ekipi. Neznam da li to neko svjesno i namjerno radi protiv nas niti bih se uplitao u to, drago mi je što je moja ekipa i pored svega što nije išlo u našu korist uspjela doći do važne pobjede.
Sloboda će snage u finalu kupa večeras odmjeriti sa dugogodišnjim rivalom, sarajevskom Bosnom, kojoj ove sezone ne cvjetaju ruže u NLB ligi ali Muminović prednost ipak daje Studentima.

Iako Bosna ove sezone igra jako loše u NLB ligi mislim da je večeras favorit jer u ovom trenutku ipak ima kvalitetniji sastav od našeg. Svoj kvalitet košarkaši Bosne pokazali su u utakmici protiv Igokee i bit će teško ali se nećemo predati. Mogu obećati da će moji igrači dati sve od sebe da večeras uspiju slaviti pobjedu nad Bosnom i osvojiti kup BiH.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 feb 2010, 16:36

Jel ima gdje da se gleda utakmica?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 feb 2010, 16:40

omerbavarac je napisao/la:Jel ima gdje da se gleda utakmica?
hayat u 20:00
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.