Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko ce bodova BiH osvojiti u ove dvije utakmice?

6
170
40%
4
219
51%
3
25
6%
2
1
0%
1
8
2%
0
5
1%

Ukupno glasova: 428

AÐ_Official
Kontakt:

Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Post Postao/la AÐ_Official » 14 sep 2012, 19:40

gringobih je napisao/la: Dobro, zaboravit cemo Vels i ko je prekinuo crni niz od 7 utakmica...
Taj "crni niz" o kojem ti pricas traje 6 utakmica. Uz to, mene apsolutno boli ona stvar sto smo izgubili protiv Brazila, Meksika, i Irske. Uhodala se taktika jos vise, probalo se par igraca, vidjelo se gdje stima a gdje ne. Ja sasvim zadovoljan. Kako neki pricaju to ispade kao bruka da se izgubi. Gubiti nije bruka, i najbolji gube. Mi smo naucili od gresaka i sada smo, OCIGLEDNO, bolja ekipa.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 14 sep 2012, 20:41

Strašan gol Zukanovića protiv Briža.Iz slobodnjaka u same rašlje
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 14 sep 2012, 20:42

Schwarz je napisao/la:Strašan gol Zukanovića protiv Briža.Iz slobodnjaka u same rašlje
Bravo za Ervina

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 14 sep 2012, 22:52

Schwarz je napisao/la:Strašan gol Zukanovića protiv Briža.Iz slobodnjaka u same rašlje
Baš tražim da pogledam, ali ne mogu naći :x
Uglavnom, bravo za Ervina :D

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 14 sep 2012, 23:09

Ne razumijem zasto zukanovic do sada nije dobio poziv . Od svih koji su do sad dobili poziv da popune tu poziciju izgleda daleko najzreliji i iskusniji Ognjen je odigrao dobro medjutim mlad je jako 22 godine samo... Zukanovic bi odlicno funkcionisao sa spahom i za koju godinu polako mogao preuzet ulogu glavog stuba odbrane medjutim pape ocitoq ima druge planove , meni ovo u najmanju ruku nije fer prema ovom momku jer zaista igra odlicno...

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 15 sep 2012, 02:02

[youtube][/youtube]
predobar gol :mrgreen:

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 15 sep 2012, 02:47

Sada ako ga Pape ne pozove nece nikad :shock:
Chelsea F.C.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 sep 2012, 03:44

Blue_He4rt je napisao/la:Sada ako ga Pape ne pozove nece nikad :shock:
Vjerovatno nikad.Osim gola koji je dao,kod primnjenog glumio Stojana,penal odradio u svom sesnaestercu koji sudija na njegovu srecu nije dosudio a u vecinom slucaja se sudi.Pogledati cjelu tekmu da bi se sudilo.
Treba nam kvalitetan defanzivac a igraca koji ce zabijati imamo na pretek.
Da je slicno odigrao u repci kao sinoc,bilo bi tu jako puno kriticara.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 15 sep 2012, 03:51

harishp je napisao/la:
Blue_He4rt je napisao/la:Sada ako ga Pape ne pozove nece nikad :shock:
Vjerovatno nikad.Osim gola koji je dao,kod primnjenog glumio Stojana,penal odradio u svom sesnaestercu koji sudija na njegovu srecu nije dosudio a u vecinom slucaja se sudi.Pogledati cjelu tekmu da bi se sudilo.
Treba nam kvalitetan defanzivac a igraca koji ce zabijati imamo na pretek.
Da je slicno odigrao u repci kao sinoc,bilo bi tu jako puno kriticara.
Zukanovic je u izvrsnoj formi.Igrati stopera a davati golove svaku nemal` drugu utakmicu zasluzuje paznju.Nekolicinu gresaka je napravio u posljednjem mecu ali prethodne je igrao veoma sigurno.Zasigurno zasluzuje se naci na spisku.
Chelsea F.C.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 15 sep 2012, 08:47

Gledao sam Zuku 2 i pol tekme ove sezone a i par tekmi prošle sezone!
Mišljenja sam da on ne paše u naš tim iako vjerujem da je Pape pogriješio sto ga nije zvao na prijateljskim susretima!
Da se razumijemo, on je meni bolji od Vrančića i ja bi ga eventualno tu i probao! Ervin je visok a i dosta trompav, ima odličnu tehniku i šut te je dobar u skok igri! Njegova mana je sto je on po meni prinudni stoper, a ne onaj pravi koji nama treba!
Vranješ je dosta brži od Zuke i bolje će se uklopiti sa Spahom!

Znam, svi misle, zuka daje golove, jeste daje golove i to kakve ali trebate pogledati kako igra stopera, kako se postavlja, brzinu itd! U našoj repki ne treba stoper koji daje golove!

Ali za kraj bi rekao da ga se treba pozvati ali nisam optimista sto se tiče toga i mislim da ni pola foruma pljuvalo ga poslije prve tekme!

Jeste Pandza igra u istoj ligi i ne daje toliko golova i nije toliko atraktivan ali sto se tiče stoperske igre, vjerujte mi Pandza je dosta bolji!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 15 sep 2012, 08:52

Grke cemo rasturit ko Bugarsku skupstinu tj,poderacemo ih ko Oslobodjenje.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 15 sep 2012, 08:56

Batko je napisao/la:Gledao sam Zuku 2 i pol tekme ove sezone a i par tekmi prošle sezone!
Mišljenja sam da on ne paše u naš tim iako vjerujem da je Pape pogriješio sto ga nije zvao na prijateljskim susretima!
Da se razumijemo, on je meni bolji od Vrančića i ja bi ga eventualno tu i probao! Ervin je visok a i dosta trompav, ima odličnu tehniku i šut te je dobar u skok igri! Njegova mana je sto je on po meni prinudni stoper, a ne onaj pravi koji nama treba!

Znam, svi misle, zuka daje golove, jeste daje golove i to kakve ali trebate pogledati kako igra stopera, kako se postavlja, brzinu itd! U našoj repki ne treba stoper koji daje golove!

Ali za kraj bi rekao da ga se treba pozvati ali nisam optimista sto se tiče toga i mislim da ni pola foruma pljuvalo ga poslije prve tekme!

Jeste Pandza igra u istoj ligi i ne daje toliko golova i nije toliko atraktivan ali sto se tiče stoperske igre, vjerujte mi Pandza je dosta bolji!
Pa kod nas su svi prinudni stoperi, i Vranjes je bolji na beku nego kao stoper jer nema visine, Zukanovic je bolji zadnji vezni, Cocalic igra i ljevog beka i stopera, Jahic igra na svim pozicijama osim golmanske. Realno su samo Spahic (i on je nekada davno poceo kao desni bek a i danas ima problema protiv visokih protivnika), Pandza i sad Sunjic pravi stoperi.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 15 sep 2012, 09:04

moze mi neko rec sta je sa Jahica,sto ga ne poziva?
Nad tobom sunce najljepše sja

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 sep 2012, 09:23

Vec sam napisao,spomenut cemo mi Pandzu vec nakon meca,dva.
Sunjic je poceo prvi mec i vec je protiv vrlo loseg protivnika pokazao nedostatke iako je klasicni stoper.
Znaci uopste ga je rizicno i postavljati protiv jacih,nazalost za sada.
Vranjes se pokazao mnogo boljim rjesenjem,inace momak je jako dobar defanzivac a za stopera mu treba jos bukvalno mjesec dva da to u tancine istazira,jer je tek od ove sezone na stoperskoj poziciji u klubu a (vrlo je britak ko lopta moze proci igrac ni zivu glavu).Ali vidi se da slifa i da vrlo brzo uci.
Zukanovic je pokretan i okretan ko ruska samohotka :mrgreen: i nakon meca dva u repci protiv jacih bilo hebavanja svega i svacega i njemu i onome ko ga pozva(avdo je mala maca za ovoga).Zato ga vjerovatno Pape izbjegava k'o macka psecu kucicu.Jer ionako ih jos par slicnih kojih se valja kotarisati.
Trebao ga je pozvati na par prijateljskih i zavrsiti i tu pricu na vrijeme i rijesit se problema,ovako ga je bas rizicno u kvalifikacionim mecevima gdje svaki kiks moze kostati.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 15 sep 2012, 09:36

vendeta87 je napisao/la:
Batko je napisao/la:Gledao sam Zuku 2 i pol tekme ove sezone a i par tekmi prošle sezone!

Pa kod nas su svi prinudni stoperi, i Vranjes je bolji na beku nego kao stoper jer nema visine, Zukanovic je bolji zadnji vezni, Cocalic igra i ljevog beka i stopera, Jahic igra na svim pozicijama osim golmanske. Realno su samo Spahic (i on je nekada davno poceo kao desni bek a i danas ima problema protiv visokih protivnika), Pandza i sad Sunjic pravi stoperi.
Da, znam ja da si i ti svjestan toga, jbg u takvoj smo situaciji, fali nam izrazitih stopera, pa se sada doslovno krpimo....

Pandža nam nedostaje, to se odma primjetilo. Gledao si sve tekme, a posebno se sjeti u Dablinu, ko je izbijao lopte glavom, samo Pandza. Protiv Latvije smo pokazali slabosti u zraku, ne samo zbog gola, već generalno. Postavka Mujdža, Spahić, Vranješ I salihović dole je užasno loša u zraku. Jeste, SPahić je naš najbolji stoper al mu je igra glavom lošija strana. Vranješ ima brzinu, okretnost, dobro čita igru al u zraku loš.
jbg, svi ti prinudni stoperi imaju neke minuse, u Grčkoj će igrati pomenuta četvorka gore, i vjerujem da nećemo imati problema sa brzim Salpingisdisom i Ninisom, jer smo brzi dole, ali ako nas počnu napadati u zraku onda imaju šansu.

Da se vratimo na Zuku. U mom svijetu preduslov za jednog stopera da igra na visokom nivou je brzina. On ima dosta kvalitetan šut itd ali to nama ne treba i ovako stoje u redu kad se treba pucati slobodnjak. Pape je odlučio forsirati Vranješa, i u ovom trenutku je to uredu, odigrao je dosta solidno u Zenici ali mene je već strah za sledeći meč ako nas počnu udarati vazdušnom igrom, onda nemamo igrača koji to može spriječiti.....

Inače Vranješu je 23 godine, vrijedi njega forsirati jer ima dosta dobrih stvari a i može se koristiti i na beku.

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 15 sep 2012, 09:53

Batko je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:

ma uporedi brate, rusku i belgijsku ligu.. Vranjes nije samo dobar, vise od toga je.. da je nama samo jos lijevi bek, da mozemo salihovica bolje da iskoristimo.. ma treba izvuci remi sa Grckom, i pobjedivati ekipe slabijeg ranga..
Da, znam ja da si i ti svjestan toga, jbg u takvoj smo situaciji, fali nam izrazitih stopera, pa se sada doslovno krpimo....

Pandža nam nedostaje, to se odma primjetilo. Gledao si sve tekme, a posebno se sjeti u Dablinu, ko je izbijao lopte glavom, samo Pandza. Protiv Latvije smo pokazali slabosti u zraku, ne samo zbog gola, već generalno. Postavka Mujdža, Spahić, Vranješ I salihović dole je užasno loša u zraku. Jeste, SPahić je naš najbolji stoper al mu je igra glavom lošija strana. Vranješ ima brzinu, okretnost, dobro čita igru al u zraku loš.
jbg, svi ti prinudni stoperi imaju neke minuse, u Grčkoj će igrati pomenuta četvorka gore, i vjerujem da nećemo imati problema sa brzim Salpingisdisom i Ninisom, jer smo brzi dole, ali ako nas počnu napadati u zraku onda imaju šansu.

Da se vratimo na Zuku. U mom svijetu preduslov za jednog stopera da igra na visokom nivou je brzina. On ima dosta kvalitetan šut itd ali to nama ne treba i ovako stoje u redu kad se treba pucati slobodnjak. Pape je odlučio forsirati Vranješa, i u ovom trenutku je to uredu, odigrao je dosta solidno u Zenici ali mene je već strah za sledeći meč ako nas počnu udarati vazdušnom igrom, onda nemamo igrača koji to može spriječiti.....

Inače Vranješu je 23 godine, vrijedi njega forsirati jer ima dosta dobrih stvari a i može se koristiti i na beku.

brzi21
Kontakt:

Post Postao/la brzi21 » 15 sep 2012, 12:47

@batko

Sve ok, ali ne kontam zašto govorite kako je Ogi slab u skoku??Momak je, protiv Latvije, sve duele dobio u zraku.
Oni korneri, slobodni udarci, tu se treba kolektivno branit i skakat, ne jedan, pa zato je loše i izgledalo.

Ako je Ognjen onakav, kao što je bio protiv Latvije, mi se ne trebamo sikirati. ;)

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 15 sep 2012, 13:23

Nadam se da Vrančić neće biti na spisku za naredne utakmice.
Na stranu to što vjerovatno neće ni ulaziti u igru,ali nema ama baš nikakvog logičnog objašnjena za njegovo pozivanje,a i ružno vidjeti u reprezentaciji igrača koji u najboljim igračkim godinama sjedi na klupi u njemačkom drugoligašu.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 sep 2012, 13:33

Iskren da budem, i meni je njegovo pozivanje kao i Sesara i Svrake popunjavanje mjesta na klupi, a malo koristi od njih imamo.
Nadam se da će se više koristiti u doglednom periodu i da ćemo vidjeti razloge zbog kojih su pozvani.
Evo recimo u veznom redu, od 8 igrača koji su na dispoziciji, samo 4 odnosno 5 sa Salihovićem je spremno da u svakom trenutku uđe u prvih 11.
Znači Pjanić, Misimović, Lulić, Zahirović vezni red koji se upotrebljava u svakom trenutku.
Oni koji su " višak " i od kojih se očekuje da prorade, što zbog manjka kvaliteta, ako ćemo realno, što zbog " forme " su Svraka, Sesar, Vrančić, Ibričić, Medunjanin. 5 veznih igrača u reprezentaciji koji su malo ili nikako upotrebljivi.
Ipak je to previše. Nadam se prije svega da će Medunjanin i Ibričić podići svoju formu na neki optimalniji nivo, jer nam je klupa, blago rečeno - katastrofa.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 sep 2012, 13:36

Ma treba pozvat ofanzivne igrace koji mogu uc sa klupe i promjenit tok utakmice na neki nacin. To jest Zec sa brzinom, Visca sa driblingom i brzinom i Alispahic koji ima odlican centarsut. Mogao bi tu bit i Djuric sa visinom, ali vrlo tesko da ce igrac iz Serie C dobit priliku.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.