Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

FRANK RIBERY
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 maj 2012, 16:34

Ništa od De Jonga.Čekaju se Hoilett i eventualno Caballero u napadu.Dolazi i jedan štoper i to je to od Gladbacha.Malo sam razočaran kad je De Jong u pitanju jer su mediji objavljivali mnogo dezinformacija u zadnje vrijeme.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 maj 2012, 19:44

polako frank,ništa još nije gotovo, puno se dezinformacija u zadnje vrijeme plasira po internetu ;)

uglavnom, imamo dosta igrača za koje smo zainteresovani, u fazi smo burnih pregovora :mrgreen:

kako mnogi pišu po forumima (oni koji su malo bolje upućeniji) možda čak ovoga vikenda ili najkasnije početkom iduće sedmice bi trebalo biti prezentirano novo pojačanje, a radi se o top-talentu Davidu Junioru Hoilettu ;)

@ damire
hvala ;)
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 maj 2012, 20:59

Pale_Companion je napisao/la:
kako mnogi pišu po forumima (oni koji su malo bolje upućeniji) možda čak ovoga vikenda ili najkasnije početkom iduće sedmice bi trebalo biti prezentirano novo pojačanje, a radi se o top-talentu Davidu Junioru Hoilettu ;)
Kada je u pitanju David Hoilett danas se pojavila informacija da je i Werder Bremen pokazao interes za njegove usluge. Bit ce zanimljivo vidjeti ko ce izaci kao pobjednik, no ja dajem prednost Gladbachu iz razloga sto su duze vremena zainteresovani za njegove usluge i sigurno se nalaze sa igracem u kontaktu.

Sto se Mlape tice mislim da je odlicno pojacanje za Gladbach, ali ako se ne varam u mladjim kategorijama Elf-a je igrao krilnog napadaca i desno odnosno lijevo krilo i mislim da ce ga Favre na toj poziciji koristiti.
Pored nas i Vi ste takodjer pokazali interes za Davida Abrahama koji ce se u narednoj sedmici odluciti gdje ce nastaviti karijeru. Dosao bi kao slobodan igrac, eh sada je pitanje je li Gladbach u stanju platiti 1,8 milion € plus premije kao godisnja primanja.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 26 maj 2012, 12:07

Mapou Yanga-Mbiwa, mladi i talentovani štoper šampiona Francuske, je izgleda blizu prelaska. Međutim, Montpellier traži bar 10m, dok Borussia naravno želi što više sniziti tu cijenu.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 26 maj 2012, 17:39

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 27 maj 2012, 04:45

slika
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 maj 2012, 00:21

Ako je vjerovati Madjarskim medijima Gladbach se nalazi pred potpisom ugovora sa Roland-om Juhász-om. Prema tim istim izvorima Gladbach bi za njegove usluge Anderlechtu platio 3 miliona € i mislim da bi bio dostojna zamjena za Dante-a.

Ukoliko je istinita ona cifra od 22 miliona € koje Gladbach ima na raspologanju za nove transfere, onda se otvara mogucnost dovodjenja i de Jonga, jer su po mojoj racunici transferi Mlape, Xhaka-e i po svemu sudeci Juhasz-a iznositi 14 milion € i ostatak Gladbach moze uloziti u dovodjenje de Jonga uz placanje 8 miliona € odmah i 2 miliona € u zavisnosti dogovora izmedju klubova i klauzula u ugovoru.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 28 maj 2012, 02:55

amerosm je napisao/la:Ako je vjerovati Madjarskim medijima Gladbach se nalazi pred potpisom ugovora sa Roland-om Juhász-om. Prema tim istim izvorima Gladbach bi za njegove usluge Anderlechtu platio 3 miliona € i mislim da bi bio dostojna zamjena za Dante-a.

Ukoliko je istinita ona cifra od 22 miliona € koje Gladbach ima na raspologanju za nove transfere, onda se otvara mogucnost dovodjenja i de Jonga, jer su po mojoj racunici transferi Mlape, Xhaka-e i po svemu sudeci Juhasz-a iznositi 14 milion € i ostatak Gladbach moze uloziti u dovodjenje de Jonga uz placanje 8 miliona € odmah i 2 miliona € u zavisnosti dogovora izmedju klubova i klauzula u ugovoru.
mislim da je možda i koji milion više od 22 na raspolaganju ;)

ja bi bio zadovoljan sa Juhaszom, dobar je to igrač, izrazito kvalitetan i inteligentan stoper.
Hoilett također blizu potpisa, očekuje se službena potvrda u utorak :!:

a De Jong je već druga priča, tu će se voditi velika bitka do kraja za njegov potpis, bit će izrazito teško s obzirom na konkurenciju, ali ima šanse
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 28 maj 2012, 16:25

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 28 maj 2012, 16:30

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 28 maj 2012, 16:48

Kako je Borussia uspjela pobijediti neke premijerligaše tipa Arsenal, Liverpool, Tottenham (barem su se spominjali), za dovođenje Hoiletta, fkt ne mogu da dokučim. U svakom slučaju, svaka čast za Eberla. Inače bi trebao doći kao slobodan igrač uz godišnju platu od 2.5m eura godišnje + bonusi. Sjajan igrač koji može igrati i kao krilo i kao polušpic.
Greatness dies

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 28 maj 2012, 18:16

Bertrand je napisao/la:Kako je Borussia uspjela pobijediti neke premijerligaše tipa Arsenal, Liverpool, Tottenham (barem su se spominjali), za dovođenje Hoiletta, fkt ne mogu da dokučim. U svakom slučaju, svaka čast za Eberla. Inače bi trebao doći kao slobodan igrač uz godišnju platu od 2.5m eura godišnje + bonusi. Sjajan igrač koji može igrati i kao krilo i kao polušpic.
postoje neke stvari koje su išle u korist Borussie kada je u pitanju transfer Hoiletta:

-Kao prvo, iako mu ističe ugovor sa Blackburnom ekipe iz Premiershipa koje bi ga željeli dovesti morale bi svakako isplatiti određenu sumu Blackburnu kao odštetu. Ne znam tačno o kolikoj odšteti se radi ali znam da postoji to pravilo u kojem mora biti kompenzacija u slučaju dovođenja slobodnog igrača bivšem klubu

-Hoilett ima već iskustvo igranja u Njemačkoj (dvije sezone je bio na posudbama, ST Pauli i Paderborn čini mi se)

-Njegova porodica živi u Njemačkoj ( Mainz) a otac mu je menadžer) tako da je Eberl dosta rano stupio u kontakt povodom akvizicije Hoiletta

-Jedan od bitnih faktora je također i trener Favre, jer se već sad u Evropskom fudbalu dobro poznaje njegov rad i da jako dobro radi sa mladim igračima i da je u stanju da digne njihovu igri na još veći nivou

-U Borussiji se radi jedan dobar projekat, formira se jedna izvrsna ekipa u kojima će nosioci igre biti mlađi igrači uz pomoć nekih iskusnih lisaca... Hoilett i njegov otac su prepoznali ambicije tog projekta i Hoilett želi da bude dio tog projekta....

Hoilett neće imati godišnja primanja od 2,5 mil eura, već je to tkz Signing on fee/Handgeld. Godišnja primanja su mu po mojoj procjeni i saznanjima u visini od 1 mil eura...

Transfer još nije ozvaničen, ali večina forumaša na transfermarktu piše da je 99% naš igrač... Navodno je danas viđen u Gladbachu kako ide na medicinski pregled i transfer bi trebao biti sutra i službeno predstavljen....

Radi se o sjajnom mladom igraču, pokriva pozicije oba krila te polušpica i napadača po potrebi... Krasi ga brzina, sjajna tehnika, odličan pas i vrlo dobar šuta. Također ima i odličan pregled igre...

Svaka čast Eberlu na ovom transferu, skidam ti kapu majstore... Trebalo je potući strašnu konkurenciju da se dovede ovaj dragulj...
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 28 maj 2012, 22:15

da li bi netko od nadležnih mogao postaviti neku anketu vezanu za Gladbach? nešto tipa kako očekujete nastup u Evropi naredne sezone ili koju poziciji može Gladbach da ostvari naredne sezone u Bundesligi? Baš me interesuje kakvo je mišljenje većine
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 maj 2012, 22:21

Odlican potez Gladbacha je dovodjenje Hoilett-a koji ce po meni igrati na desnom krilu, ali ruku na srce previse su mu dali na ruke odnosno tzv. Handgeld. Tu se spominje cifra od 2,5 miliona €. Jedan Adler od HSV-a je dobio samo 1,3 miliona €.

Gladbachu je jos preostalo dovodjenje jednog napadaca i ostaje da se vidi ko ce to biti. Misljenja sam da se Eberl nece odluciti za de Jonga, jer se za njega trazi ogromna odsteta, a takodjer postoji veliki rizik da se ne snadje najbolje u Bundesligi. Imamo primjer Marcusa Berga koji je harao u Holandiji i na EP-u mladih 2009.godine da bi u Bundesligi bio izgubljen slucaj.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 28 maj 2012, 23:48

@amerosm

Koliko sam ja upućen De Jong je i dalje prva želja za centralnog napadača, ali postoje i druge opcije ako se De Jong ne dovede. Novodno smo poslali ponudu od 10 mil eura + dodatni milioni ako se plasiramo u Lp, a to bi trebalo zadovoljiti apetite Twentea

moguće je da se De Jong ne snađe u bundeski ali vjerujem Favreu i njegovom izboru... De Jong je za mene klasni centarfor, a on također može i odigrati nešto povučeniju ulogu u napadu. Ako bi on došao kod nas to bi bila bombetina u Gladbachu.

znam i ja da je puno handeglda za Hoiletta, ali bilo je nužno da mu ponudimo toliko kako bi ga doveli, jer je konkurencija bila brutalna i vjerujem da su mu ostali klubovi ponudili i više para da ga dovedu u svoje redove

također ostalo je i pitanje ko će biti novi stoper, a najvjerovatnije je da će to biti mađar Juhasz
Agieren statt reagieren

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 maj 2012, 00:12

Jeli ovo sa Hoilletom sluzbeno, ne mogu da nadjem potvrdu ovog transfera a vidim da se pise u kontekstu kao da je vec clan Gladbacha.

U slucaju da jeste, pravo dobar transfer, tako da se ta slagalica oko udarnog sastava polako privodi kraju. Znaci, ostaje taj napadac, tipa De Jong kao i potraga za stoperom.

Bilo bi dobro kada bi Favre uspio sve obaviti prije EP-a, tako da ima sigurnu racunicu oko potrosenih miliona, a ko zna mozda se poslije prvenstva ulovi jos neka talentirana riba. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 maj 2012, 00:37

@ omerbavarac

nije jos nista zvanicno, ali na njegovoj internet stranici ima slika gdje je on u Gladbach-ovom dresu, zatim jedan izvor preko FB-a je objavio da jucer bio na medicniskim pregledima i da bi danas transfer trebao biti ozvanicen.
Posto je u Njemackoj jucer bio praznik slabo ce se naci clanici vezani za tranfere pojednih igraca i samo udarne vijesti su danas imale prioritet. Tek sutra mozemo ocekivati medijska pisanja vezana za ovu temu.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 29 maj 2012, 12:31

amerosm je napisao/la:na njegovoj internet stranici ima slika gdje je on u Gladbach-ovom dresu
nije ono Hoilett, ono je Coulibaly :D . ta je slika iz vremena dok je on bio na posudbi u Njemačkoj. no vjerovatno nije baš ta slika slučajno tu ;)
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 31 maj 2012, 17:04

Danas svi mediji bruje o tome kako nam je Guidetti plan B ako ne dovedemo De Jonga :o

Neki mediji čak i pišu da trenutno razmišljamo koga bi od njih dvojice da dovedemo :?
Agieren statt reagieren

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 31 maj 2012, 17:15

Pale_Companion je napisao/la:Danas svi mediji bruje o tome kako nam je Guidetti plan B ako ne dovedemo De Jonga :o

Neki mediji čak i pišu da trenutno razmišljamo koga bi od njih dvojice da dovedemo :?
Da ti pravo kažem, Guidetti ima puno veći potencijal postati "the next big thing" u svijetu fudbala nego li De Jong. Vjerovatno bi bio i jeftiniji a mnogo je talentovan. U Cityu nema mjesta i svaka sljedeća posudba bi bila nelogična.
Greatness dies

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.