I meni je najzanimljiviji ali u rukometu se ne obrće novac ko u fudbalu pa zato nema popularnost niti može da je stekne.Grbavica moj zivot je napisao/la: Ma meni je rukomet nekako najzanimljivi sport,nema onih dugi iscekivanja do nekih zanimljivi situacija kao u fudbalu,nema razvlacenja.A pogotovo zavrsnice koje su uvjek na nivou i donesu obrat.
Što se tiče Danska Makedonija sjajna podrška makedonskih navijača pred 13 000 do 14000 ljudi do pred kraj utakmice. U prvom poluvremenu Makedonci su na samom početku poveli međutim Danci igraju brzi centar
i tako drže egal do negdje 15 minute kad Makedonci sa silovitim naletom prave seriju i bježe na 5 razlike. Imali su Makedonci u par navrata i plus 6 i to 3 i po minute do kraja 1 poluvremena i kada je makedonski trener trebao pozvati tajm aut da dogovore kako da sačuvaju tih plus 6 ili 5 ali on to ne čini i dopušta Dancima da do kraja poluvremena prelome tu prednost i odlaze na odmor sa samo 3 gola u minusu. Tajm aut je pozvao 30 sekundi prije kraja i logicno je bilo da Makedonci nece otici sa plus 4 na odmor.
U drugom poluvremenu Makedonci drže tih 2 3 razlike nekako do sredine poluvremena kad je Mikel Hansen proradio i donio izjednačenje Danskoj a 2 3 minuta poslije i vodstvo Danaca. Odbrana 6 0 ne pomaže Makedoncima protiv Hansena prelaze na 5 1 ali nema rezultata, Danci pogađaju sa krila. Trener Šundovski uvodi Angelova na gol koji kasnije nije ništa odbranio i Danci bježe na 3 razlike u 50 minuti. Lindberg je sa krila hladnokrvan pred makedonskim golmanima. Činilo se da je tada makedonska falanga potonula, ali Makedonci traže tajm aut u 52 minuti na plus 3 za Dansku. Lazarov drži Makedonce u igri a priključuje se i sjani Stoilov. Ristovski skida zicer Dancima i na 3 i po minute prije kraja Mojsoski smanjuje na minus 1. Sjajni Lazarov vraća egal i Danci nakon toga par puta bježe na plus 1 do zadnjeg napada kada Makedonci imaju napad za pobjedu ali Landin skida i Danci iz kontre slave u posljednjim sekundama 33:32. Najbolji igrači su bili Kiro Lazarov sa 13 golova sa 76 % procenta šuta i Mikel Hansen sa 12 golova i 71% procenat te Lindberg sa 8 golova i Stoilov 7 golova. Ristovski 11 odbrana Landin 10. Sjajna utakmica vjerovatno i najbolja od ovih što sam dosad na ovom evropskom prvenstvu pogledao iako je bilo dosta egal završnica, očekujem tako i u nastavku.