EP u rukometu 2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko ce da osvoji EP ?

Hrvatska
46
21%
Francuska
55
26%
Nemacka
8
4%
Danska
42
20%
Srbija
34
16%
Norveska
1
0%
Svedska
1
0%
Island
2
1%
Spanija
20
9%
Ostali
5
2%

Ukupno glasova: 214

Rukomet do smrti
Kontakt:

Re: EP u rukometu 2012

Post Postao/la Rukomet do smrti » 21 jan 2012, 20:38

Grbavica moj zivot je napisao/la: Ma meni je rukomet nekako najzanimljivi sport,nema onih dugi iscekivanja do nekih zanimljivi situacija kao u fudbalu,nema razvlacenja.A pogotovo zavrsnice koje su uvjek na nivou i donesu obrat.
I meni je najzanimljiviji ali u rukometu se ne obrće novac ko u fudbalu pa zato nema popularnost niti može da je stekne.

Što se tiče Danska Makedonija sjajna podrška makedonskih navijača pred 13 000 do 14000 ljudi do pred kraj utakmice. U prvom poluvremenu Makedonci su na samom početku poveli međutim Danci igraju brzi centar
i tako drže egal do negdje 15 minute kad Makedonci sa silovitim naletom prave seriju i bježe na 5 razlike. Imali su Makedonci u par navrata i plus 6 i to 3 i po minute do kraja 1 poluvremena i kada je makedonski trener trebao pozvati tajm aut da dogovore kako da sačuvaju tih plus 6 ili 5 ali on to ne čini i dopušta Dancima da do kraja poluvremena prelome tu prednost i odlaze na odmor sa samo 3 gola u minusu. Tajm aut je pozvao 30 sekundi prije kraja i logicno je bilo da Makedonci nece otici sa plus 4 na odmor.

U drugom poluvremenu Makedonci drže tih 2 3 razlike nekako do sredine poluvremena kad je Mikel Hansen proradio i donio izjednačenje Danskoj a 2 3 minuta poslije i vodstvo Danaca. Odbrana 6 0 ne pomaže Makedoncima protiv Hansena prelaze na 5 1 ali nema rezultata, Danci pogađaju sa krila. Trener Šundovski uvodi Angelova na gol koji kasnije nije ništa odbranio i Danci bježe na 3 razlike u 50 minuti. Lindberg je sa krila hladnokrvan pred makedonskim golmanima. Činilo se da je tada makedonska falanga potonula, ali Makedonci traže tajm aut u 52 minuti na plus 3 za Dansku. Lazarov drži Makedonce u igri a priključuje se i sjani Stoilov. Ristovski skida zicer Dancima i na 3 i po minute prije kraja Mojsoski smanjuje na minus 1. Sjajni Lazarov vraća egal i Danci nakon toga par puta bježe na plus 1 do zadnjeg napada kada Makedonci imaju napad za pobjedu ali Landin skida i Danci iz kontre slave u posljednjim sekundama 33:32. Najbolji igrači su bili Kiro Lazarov sa 13 golova sa 76 % procenta šuta i Mikel Hansen sa 12 golova i 71% procenat te Lindberg sa 8 golova i Stoilov 7 golova. Ristovski 11 odbrana Landin 10. Sjajna utakmica vjerovatno i najbolja od ovih što sam dosad na ovom evropskom prvenstvu pogledao iako je bilo dosta egal završnica, očekujem tako i u nastavku.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 jan 2012, 20:44

Rukomet do smrti je napisao/la:I meni je najzanimljiviji ali u rukometu se ne obrće novac ko u fudbalu pa zato nema popularnost niti može da je stekne.
I meni je veoma drag(pratim prvenstva,Bundesligu, LP ),ali ga krovna kuća ništi,i trenutno je na niskim granama :(
Prije svega ,raznim kontraverznim sudijskim odlukama i pravilima o koja se oglušuju.
Guraju se jače ekipe i kad zapne sudije guraju favorite itd,domaćini prvenstava redovno prave historijske uspjehe na tim prvenstvima itd.

Ovaj kostur se meni ne sviđa,zanimljivije bi bilo da ima i 1/4 finala ,više utakmica ,zanimljivije više novca itd.

Evo Švabe se vraćaju :D
Nemaju Švabi sreće 3 prećke :x
Šuko navija :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 21 jan 2012, 20:54

legenda reala je napisao/la:
Rukomet do smrti je napisao/la:I meni je najzanimljiviji ali u rukometu se ne obrće novac ko u fudbalu pa zato nema popularnost niti može da je stekne.
I meni je veoma drag(pratim prvenstva,Bundesligu, LP ),ali ga krovna kuća ništi,i trenutno je na niskim granama :(
Prije svega ,raznim kontraverznim sudijskim odlukama i pravilima o koja se oglušuju.
Guraju se jače ekipe i kad zapne sudije guraju favorite itd,domaćini prvenstava redovno prave historijske uspjehe na tim prvenstvima itd.

Ovaj kostur se meni ne sviđa,zanimljivije bi bilo da ima i 1/4 finala ,više utakmica ,zanimljivije više novca itd.

Evo Švabe se vraćaju :D
Da ima tu istine dosta, mnogo bi bilo bolje da je taj format 1/4 finala, ali ima tu još mnogo i mnogo razloga nije ovaj sportski forum mjesto za tu vrstu rasprave. Nekome očito ne odgovara da rukomet napreduje kao sport i da se razvija.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 jan 2012, 21:17

Dobiše Srbi,odoše Njemačka kola niz brdo :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 21 jan 2012, 21:21

vraćaju se njemci

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 21 jan 2012, 21:51

Bravo Švabe!!! 8-) :mrgreen:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 21 jan 2012, 21:52

nijemci ko nijemci,u zadnjim sekundama

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 21 jan 2012, 21:52

NAJVECA NACIJA,SVAKA CAST
Bosna <3

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 21 jan 2012, 21:53

Kakva utakmica, a i ona prije nje gdje makedonce nije pratila sreca

definitivno poslije fudbala najbolji sport 8-)
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 21 jan 2012, 21:56

Ne znam zasto, ali sam ocekivao da ce ovo biti jedna od rijetkih nerijesenih utakmica :D Nekoliko sansi Srbije 1 na 1 i onda Svabe u zadnjem napadu za egal.
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 21 jan 2012, 21:58

Kakve utakmice danas :o :o :o :D :D :D
Današnje utakmice su pokazale pravi rukomet.
Srbija me oduševila ,pa razočarala.Mislio sam da će ono lako privesti kraju kad ono remi,koji sam ja priželjkivao .
Da li je sad ovako:
Srbija 5
Njemačka 5
Poljska 3
Danska 2 :D :D :D :D :D moj favorit :mrgreen: :mrgreen:
Švedska 2
Makedonija 1

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 21 jan 2012, 22:00

danas je strašan dan bio..

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 21 jan 2012, 22:01

shaman7 je napisao/la:danas je strašan dan bio..
najbolji do sad

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 21 jan 2012, 22:03

Ja sam gledao posljednjih 20 minuta.Moram reci da postujem to sto je Srbija vodila cijelu utakmicu,ali sami su krivi.Promasiti onoliko zicera,i pucati onoliki broj nerezonskih suteva sa 10 metara,je zaista neozbiljno.Njemci im se naguzili ,ali ovi nisu iskoristili,sami su krivi.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 jan 2012, 22:04

Svaka cast Nijemcima na povrtaku iako sam mislio nakon prvog poluvremena da se tesko mogu vratiti, no u nastavku su pokazali kvalitet i zasluzeno se vratili u utakmicu. Nadam se da ce na kraju izboriti 1/2 finale sto bi za ovu generaciju bio ogroman uspjeh.

Meni je bio najaci time-out Nijemaca na kraju gdje trener govori sljedece:

"Los Männer wir holen uns jetzt den ball zurück. Die haben schiss".

"Hajmo momci vratiti loptu u nase ruke. Oni su se us.rali". :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Hemuli
Kontakt:

Post Postao/la Hemuli » 21 jan 2012, 22:04

E sudije, sudije... Nakon 11 sekundi podignuta ruka... Je li to rukomet? :x
Samo njega volem, jer sam seljak golem! FKRP 1928

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 21 jan 2012, 22:07

Da mi je dozivjeti da se Njemci samo JEDNOM ne izvuku u zadnjim trenucima...

Usput, pasivan napad nakon 15 sekundi?!
Zadnja izmjena: braoolyo, dana/u 21 jan 2012, 22:08, ukupno mijenjano 1 put.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 21 jan 2012, 22:08

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:nijemci ko nijemci,u zadnjim sekundama
:mrgreen: .

Svaka im cast. Srbi bi davno polozili oruzje da su bili u onakvom zaostatku. Al' to su Njemci, nista cudno za njihA :mrgreen: .

Ovdje citam nekakve teorije zavjere na bosanski nacin,. Pa sta je vama ljudi, nije svugdje kao u Bosni :mrgreen: . Navodno se guraju domacini. Srbiju sam gledao protiv Poljske, Danske i Njemcke i nisam uspjeo primjetiti da ih sudije guraju. Naprotiv, sudije su fino pomogle Njemcima da dodju do remija. U posljednjem napadu Srbije sudije su digle ruku cim je napad poceo :mrgreen: . Pa stvarno,.. Al' to je tako, sudije obicno pucaju pod pritiskom velikih reprezentacija. Nema tu nikakve zavjere. Sasvim logicno i prirodno da se covjek (sudija) boji reakcije velikog na ciji uspjeh moze uticati.

Srbija je u prvom poluvremenu igrala strasno dobro u odbrani. Maksimalno agresivno, ali ne i grubo. Napad je ovosio od Ilica sto je veliki problem. Njemci su igrali zgusnuto na sredini, tako da meni nikako nije jasno sto se vise nije igralo na Nikcevica. Prodanovic moze samo statirati, lik nema petlje niti znanja. U drugom pol. Srbija je pala fizicki sto su Njemci iskoristili i dosli do boda.

Da su Sesum i Vujin imali iole dobar dan Srbija bi ovo lagano dobila. Prvi nema damu, a drugi je indisponiran.

Bice problem ako se u nastavku budu previse oslanjali na Ilica. Covjek ce se previse potrositi, ne moze sam vuci cijelu ekipu. Mora mu se neko prikljuciti. Cutura ima velika damu, ali ne i veliko znanje. Vujin i Sesum moraju preuzeti odgovornost.

Sve u svemu, Srbija izgleda iznenadjujuce dobro. Za njih je dobro sto ce ovo prvenstvo dodatno popularizovati ovaj sport, pa ce sve vise djecaka trenirati rukomet. Ako bi se uzeo u obzir broj stanovnika i ulaganja u sport, onda su nase istocne i zapadne komsije najjace sportske nacije na svijetu :shock: . Za svaku pohvalu. Steta sto nas nema nigdje,.. Al' to je vec neka druga tuznija prica kojoj nije mjesto na sportskom forumu :x .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 21 jan 2012, 22:08

Hemuli je napisao/la:E sudije, sudije... Nakon 11 sekundi podignuta ruka... Je li to rukomet? :x
a ono iskljucenje rogisa,smjesno
Bosna <3

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 jan 2012, 22:09

legenda reala je napisao/la:U drugoj grupi
Srbi moraju jednu utakmicu podbaciti ,ali pošto i Njemci igraju toplo -hladno ,sutra neizvjesno do samog kraja ;)
;) :P

Joj opet se ponavlja priča o Njemačkim bekovima,koji su ruku na srce slabi ili nemaju muda da šutaju ili nemaju mozga.
Lars Kaufman je dobar igrač,al je čovjek divljak koji ne može biti ,kad treba on počne divljati a o mozgu da ne pričamo.
Glandorf ,Pfahl,Hens ni snage ni muda da šutnu .

Njemce je večeras držao Hainveter i sjajna odbrana u drugom poluvremenu ;)
Da su Kaufman i co bili prisebniji mogli su oni ovo i u svoju korist riješiti .
Zadnjih pet minuta Srbi ne mogu ništa(Silvio skida) ,a oni gube lopte i maše :x

Ali dobro Švabi idemo sad mlatnuti Poljake i uzeti medalju ,OI osigurati to vam je i bio cilj zar ne ;)

Daj Hemuli bogati,zar je rukomet kad Srbi napadaju od 54-56 .
Nemoj sad sudije kriviti ,suđenje je bilo dobro nije niko pretjerano oštećen ,ako je i oštećen.
Nije vala za 11 sekundi podignuta ruka,vide i sudije da Srbi kradu vrijeme i nemaju namjeru šutati i normalno da se dižu ruke ,nema aktivne igre ;)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.