Safet Susic ostaje DA / NE ?!
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
Re: Safet Susic ostaje DA / NE ?!
malo je bitno sta navijaci misle s obzirom da se okrecemo kako vjetar pushe, stoga mi nije jasna sva ova rasprava oko susicevog odlaska/ostanka - kao da ce ubjedjivanje i jacina argumenata iznesenih u postovima odluciti o njegovoj buducnosti!?
igraci su ti koji ga ocigledno zele i dalje na klupi selektora a svjesni smo i dobrog odnosa sa osimom i kompanijom i to je zapravo ono sto je najbitnije u ovom trenutku - susic ima podrsku tamo gdje mu je potrebna. licno mislim da nam novi selektor sa novom taktikom, novim nacinom rada, nepoznavanjem igraca i svim ostalim negativnostima ne treba u ovom trenutku jer imam osjecaj da bi isti 'potrosio' nekoliko prvih utakmica kvalifikacija na komponovanje svega ovoga gore nabrojanog, a to je generaciji koja je (konacno) sazrela za veliku smotru i koja (konacno) ima i grupu koja joj to itekako cini realnim najmanje potrebno.
igraci su ti koji ga ocigledno zele i dalje na klupi selektora a svjesni smo i dobrog odnosa sa osimom i kompanijom i to je zapravo ono sto je najbitnije u ovom trenutku - susic ima podrsku tamo gdje mu je potrebna. licno mislim da nam novi selektor sa novom taktikom, novim nacinom rada, nepoznavanjem igraca i svim ostalim negativnostima ne treba u ovom trenutku jer imam osjecaj da bi isti 'potrosio' nekoliko prvih utakmica kvalifikacija na komponovanje svega ovoga gore nabrojanog, a to je generaciji koja je (konacno) sazrela za veliku smotru i koja (konacno) ima i grupu koja joj to itekako cini realnim najmanje potrebno.
Sve si to ti fino nabrojao a sad pogledaj kog smo mi to pobjedili jos malo pa bi njih i bez selektora uzeliRizah je napisao/la:
Na raju da nabrojimo rezultate Sušića od kada je selektor Bosne i Hercegovine:
Meksiko - Bosna 2-0
Švedska - Bosna 4-2
Njemačka - Bosna 4-1
Rumunija - Bosna 3-0
Bosna - Francuska 0-2
Portugal - Bosna 6-2
Albanija - Bosna 1-1
Bosna - Grčka 0-0
Bosna - Portugal 0-0
Francuska - Bosna 1-1
Bosna - Luxemburg 5-0
Luxemburg - Bosna 0-3
Bjelorusija - Bosna 0-2
Bosna - Bjelorusija 1-0
Poljska - Bosna 2-0
Slovačka - Bosna 2-3
Bosna - Rumunija 2-1
Bosna - Albanija 2-0
Bosna - Gana 2-0
Pape nas je vodio u 19 utakmica i u njima je ostvario 9 pobjeda, 4 remija i 6 poraza uz gol razliku 29 datih i 26 primljenih golova. Nemojmo nikako zaboraviti da je Pape u zvaničnim utakmicama doživio samo tri poraza,
Pape ostani, oni imaju save opciju na FM menadžeru i tako osvajaju trofeje i zato puno osvajaju trofeja na igricama a ti nemaš save opciju. Oprosti im Pape što nisi maskota riža čokolade, što nepsuješ, što je fudbal jedina stvar čime se ti baviš. Oprosti im Pape, jer oni ne čitaju knjige, nego ih drže u rukama.
A što se tiče mana, Pape nema mana. Jedina mana smo mi.

Sve na stranu al on nikakav uspjeh nije imao pobjede protiv Luxemburga, Albanije, Bjelorusije ili nikad losije Rumunije kuci
Koga smo mi to od jacih reprezentacija pobjedili, a recimo od "velikih" nismo nikad nikoga ne racunajuci ono s Italijom

I pored svega ja nikad necu skontat ono njegovo mi bolje igramo u gostima, pa boze moj svi se bore da igraju kuci jer se zna sta je domaci teren a mi kao bolje igramo u gostima sto je naravno pokazao Lisabon ima toga jos tona al ima i sljepih ljudi pored zdravih ociju

Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
Bilo je jako teško procijeniti kako postaviti igru, Osim i Pape su uslikani na stadionu noć prije tekme kako razgovaraju ozbiljno kao dva najveća prijatelja i znalca, nisu sigurno razgovarali o kvantnoj fizici niti o tome koju će garu ili plavku povaliti 'ta trane nego o postavci i konceptu igre protiv Firgoša.
Imali su osnovu igre protiv Francuza i uglavnom odlučeno je da se ne mijenja osim u slučaju desnog beka.
Kasnije se ispostavilo da je to bila pogrešna procjena snage vlastitog tima i nerealan uvid u snagu protivnika, to se dešavalo svim velikim trenerima : Ancelotti u Juveu protiv Celte Vigo i Hamburga, isti trener u Milanu protiv Deportiva, Wenger protiv Manchestera, Mourinho protiv Barce kad puče petarda itd, itd... a bilo bi još bruka trenera i velikih stručnjaka sad nabrajati koji su pogrešnop procijenili.
I šta sad???
Ovdje vidim ima napaljenika i senzacionalaca koji bi odmah skidali glave, dovodili nekakve strana trenere, dovodili neafirmisane stručnjake ovo ono.....
Safet je trenutno najbolje što možemo priuštiti i novčano i najbolje što mogu igrači sebi izabrati trenutno, sam kapiten je rekao da bi volio da ''Šef'' ostane.
Ko je ikada igrao fudbal zna da igrači trenera kojeg ne vole oslovljavaju upravo tim imenom (''selektor ili trener'') a onog kojeg gotive i sa kojim žive na terenu i izvan njega sa (''Šefe'')!
Donio je mnogo pozitivnih stvari i ne treba se sada skidati glava... cilj nije ispunjen kao i mnogo puta do sad valjda smo već navikli na to?
Ja jesam i kada je sve prenoćilo mogu jasno i glasno kazati ''Pape ostani!''
Imali su osnovu igre protiv Francuza i uglavnom odlučeno je da se ne mijenja osim u slučaju desnog beka.
Kasnije se ispostavilo da je to bila pogrešna procjena snage vlastitog tima i nerealan uvid u snagu protivnika, to se dešavalo svim velikim trenerima : Ancelotti u Juveu protiv Celte Vigo i Hamburga, isti trener u Milanu protiv Deportiva, Wenger protiv Manchestera, Mourinho protiv Barce kad puče petarda itd, itd... a bilo bi još bruka trenera i velikih stručnjaka sad nabrajati koji su pogrešnop procijenili.
I šta sad???
Ovdje vidim ima napaljenika i senzacionalaca koji bi odmah skidali glave, dovodili nekakve strana trenere, dovodili neafirmisane stručnjake ovo ono.....
Safet je trenutno najbolje što možemo priuštiti i novčano i najbolje što mogu igrači sebi izabrati trenutno, sam kapiten je rekao da bi volio da ''Šef'' ostane.
Ko je ikada igrao fudbal zna da igrači trenera kojeg ne vole oslovljavaju upravo tim imenom (''selektor ili trener'') a onog kojeg gotive i sa kojim žive na terenu i izvan njega sa (''Šefe'')!
Donio je mnogo pozitivnih stvari i ne treba se sada skidati glava... cilj nije ispunjen kao i mnogo puta do sad valjda smo već navikli na to?
Ja jesam i kada je sve prenoćilo mogu jasno i glasno kazati ''Pape ostani!''
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jao kakav je ovo forum, do juce ste ga svi u zvijezde kovali !!!! Sramota da sam admin svi bi dobili kolektivno ban, a ovu temu bih obrisao. Kakav smo mi narod pa gori smo od portugalaca i francuza zajedno !!!
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
još niko od 'afimracije' nije naveo niti jednu PRAVU stvar koja bi Papeta trebala ostaviti na klupi .. ovi pristrasni i glupi ljudi samo idu okolo i lupetaju ko Maksim po divziji .. a najgore mi je kad napišu (vrhunac nedostatka argumenata) , koga bi to ti umjesto Papeta . Čuj koga ? pa svakoga ! Svi su bolji od Papeta...ti , ja , peti , deseti .. ČOVJEK VEZE NEMA .. da Bog da osto i da Bog da se mi ne plasirali ni u baraž .. ionako smo smeće , kako bih se onda ovdje grohotom smijao ovim retardima.. ima City , ima Roma, ima Lazio , za njih ću navijat .. s vama i Papetom mi se ne navija za BiH !
Sve je do pojedinaca, vecina nas je za to da Safet ostane.VolimTz je napisao/la:Jao kakav je ovo forum, do juce ste ga svi u zvijezde kovali !!!! Sramota da sam admin svi bi dobili kolektivno ban, a ovu temu bih obrisao. Kakav smo mi narod pa gori smo od portugalaca i francuza zajedno !!!
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
-
- Kontakt:
Pa nemoj ni navijat nitko te netjera.Fanfara je napisao/la:još niko od 'afimracije' nije naveo niti jednu PRAVU stvar koja bi Papeta trebala ostaviti na klupi .. ovi pristrasni i glupi ljudi samo idu okolo i lupetaju ko Maksim po divziji .. a najgore mi je kad napišu (vrhunac nedostatka argumenata) , koga bi to ti umjesto Papeta . Čuj koga ? pa svakoga ! Svi su bolji od Papeta...ti , ja , peti , deseti .. ČOVJEK VEZE NEMA .. da Bog da osto i da Bog da se mi ne plasirali ni u baraž .. ionako smo smeće , kako bih se onda ovdje grohotom smijao ovim retardima.. ima City , ima Roma, ima Lazio , za njih ću navijat .. s vama i Papetom mi se ne navija za BiH !
okoloCSIBilinoPolje je napisao/la:Pa nemoj ni navijat nitko te netjera.Fanfara je napisao/la:još niko od 'afimracije' nije naveo niti jednu PRAVU stvar koja bi Papeta trebala ostaviti na klupi .. ovi pristrasni i glupi ljudi samo idu okolo i lupetaju ko Maksim po divziji .. a najgore mi je kad napišu (vrhunac nedostatka argumenata) , koga bi to ti umjesto Papeta . Čuj koga ? pa svakoga ! Svi su bolji od Papeta...ti , ja , peti , deseti .. ČOVJEK VEZE NEMA .. da Bog da osto i da Bog da se mi ne plasirali ni u baraž .. ionako smo smeće , kako bih se onda ovdje grohotom smijao ovim retardima.. ima City , ima Roma, ima Lazio , za njih ću navijat .. s vama i Papetom mi se ne navija za BiH !
- Goalgetter
- Kontakt:
Susicu je ponudjen novi ugovor do 2014. , sad na njemu je da prihvati.
jesi prava fanfara... a eto ti si naveo razloge sto da ode... Pape treba ostati ako nista da ne mjenjamo svake kvalifikacije trenera ko carape... najlakse trenera promjeniti... pa da dvije tekme dok se navikne izgubimo 4-6 bodova i onda stizi u zadnjim tekama kao sto nam se desilo ove kvalifikacije... svi smo se nadali da mozemo proci Portugal ali jednostavno nismo mogli pobjediti Portugal i sudiju... da je dosao neki drugi bilo bi lakse ali mi smo inace qurceve srece...Fanfara je napisao/la:još niko od 'afimracije' nije naveo niti jednu PRAVU stvar koja bi Papeta trebala ostaviti na klupi .. ovi pristrasni i glupi ljudi samo idu okolo i lupetaju ko Maksim po divziji .. a najgore mi je kad napišu (vrhunac nedostatka argumenata) , koga bi to ti umjesto Papeta . Čuj koga ? pa svakoga ! Svi su bolji od Papeta...ti , ja , peti , deseti .. ČOVJEK VEZE NEMA .. da Bog da osto i da Bog da se mi ne plasirali ni u baraž .. ionako smo smeće , kako bih se onda ovdje grohotom smijao ovim retardima.. ima City , ima Roma, ima Lazio , za njih ću navijat .. s vama i Papetom mi se ne navija za BiH !
! ! ! ! ! K A T A S T R O F A L N O ! ! ! ! !
Sto se mene tice dok nam je zemlja puna krkanluka i sunda i netreba da se nadamo necemu. Samo cu reci dvije stvari i sa ovim cu definitivno zapecatiti ovu godinu sto se nase reprezentacije tice.
1. Safete - NIKAD TI NECU HALALITI ZBOG OVOG BARAZA I IGRE KOJU SI POSTAVIO U OBADVIJE UTAKMICE PROTIV PORTUGALA (A POSEBNO OVA DRUGA TEKMA). BUDI MUSKO I IZADJI PRED KAMERE I IZVINI SE LJUDIMA I PREBACI SVU KRIVICU NA SEBE. TEK TADA SE MOZES NADATI NEKOJ PODRSCI OD LJUDI KOJI SE IMALO RAZUMIJU U REZULTAT.
2. KARIZMA JEDNOG TRENERA JE ODLUCUJUCI MOMENAT KAO PRED MALE TAKO I PRED VELIKE MECEVE. KAD JE BOG DJELIO TU KARIZMU gsp SUSICU VI NISTE BILI NI MEDJU PRVIH 1000 TRENERA KOJI SU CEKALI U REDU.
A vi sad gledajte koga ce te za trenera postaviti.
PS: ZAPAMTITE I OVO. AKO NE BUDE DRAMATICNIH PROMJENA NA KVALIFIKACIJAMA ZA SVIJETSKO PRVENTSTVO ZAUZET CEMO 4 A U NAJBOLJEM SLUCAJU 3. MJESTO
OVOGA SU SVI SVJESNI KOJI PRATE NASU REPREZENTACIJU 10 GODINA I VISE.
Sto se mene tice dok nam je zemlja puna krkanluka i sunda i netreba da se nadamo necemu. Samo cu reci dvije stvari i sa ovim cu definitivno zapecatiti ovu godinu sto se nase reprezentacije tice.
1. Safete - NIKAD TI NECU HALALITI ZBOG OVOG BARAZA I IGRE KOJU SI POSTAVIO U OBADVIJE UTAKMICE PROTIV PORTUGALA (A POSEBNO OVA DRUGA TEKMA). BUDI MUSKO I IZADJI PRED KAMERE I IZVINI SE LJUDIMA I PREBACI SVU KRIVICU NA SEBE. TEK TADA SE MOZES NADATI NEKOJ PODRSCI OD LJUDI KOJI SE IMALO RAZUMIJU U REZULTAT.
2. KARIZMA JEDNOG TRENERA JE ODLUCUJUCI MOMENAT KAO PRED MALE TAKO I PRED VELIKE MECEVE. KAD JE BOG DJELIO TU KARIZMU gsp SUSICU VI NISTE BILI NI MEDJU PRVIH 1000 TRENERA KOJI SU CEKALI U REDU.
A vi sad gledajte koga ce te za trenera postaviti.
PS: ZAPAMTITE I OVO. AKO NE BUDE DRAMATICNIH PROMJENA NA KVALIFIKACIJAMA ZA SVIJETSKO PRVENTSTVO ZAUZET CEMO 4 A U NAJBOLJEM SLUCAJU 3. MJESTO
OVOGA SU SVI SVJESNI KOJI PRATE NASU REPREZENTACIJU 10 GODINA I VISE.
Ja brale i tebe. Dje su tvoji argumenti ?Fanfara je napisao/la:još niko od 'afimracije' nije naveo niti jednu PRAVU stvar koja bi Papeta trebala ostaviti na klupi .. ovi pristrasni i glupi ljudi samo idu okolo i lupetaju ko Maksim po divziji .. a najgore mi je kad napišu (vrhunac nedostatka argumenata) , koga bi to ti umjesto Papeta . Čuj koga ? pa svakoga ! Svi su bolji od Papeta...ti , ja , peti , deseti .. ČOVJEK VEZE NEMA .. da Bog da osto i da Bog da se mi ne plasirali ni u baraž .. ionako smo smeće , kako bih se onda ovdje grohotom smijao ovim retardima.. ima City , ima Roma, ima Lazio , za njih ću navijat .. s vama i Papetom mi se ne navija za BiH !

Dovoljno jak argument je sama činjenica da je ovo najbolji plasman (1.) BiH u kvalifikacijama, (2.) na Fifinoj rang listi , (3.) na UEFINOJ rang listi. Pored toga ti je izneseno još mali milion argumenata, poput Zahirovića, Lulića itd. ,a da ne spominjemo Francuze, a tek simpatije koje smo stekli širom Europe. Ja znam i tvrdim ti, odgovorno, prije dolaska Papeta za naše igrače je rijetko koja random osoba na Zapadu čula, a da ne 'pominjem interesovanje za našom repkom, pa bili smo VIC REPREZENTACIJA, smijali su mi se kada sam govorio da smo po kvalitetu iza SRBIJE I HRVATESKE U (nekadašnjoj) JUGOSLAVIJI. Danas nas gledaju kao na jednu od najatraktivnijih (u smislu "ljepote fudbala") reprezentacija u Europi, pa ti vidi.

Zadnja izmjena: Arnelinho, dana/u 17 nov 2011, 12:59, ukupno mijenjano 1 put.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
eh ti si taj .. ti si me uvjerio da Pape treba ostati .. hvala ti jaro .. krivo mi što sam bio budala i 'tjerao ga' .. Pape OSTANI !Zarulja je napisao/la:jesi prava fanfara... a eto ti si naveo razloge sto da ode... Pape treba ostati ako nista da ne mjenjamo svake kvalifikacije trenera ko carape... najlakse trenera promjeniti... pa da dvije tekme dok se navikne izgubimo 4-6 bodova i onda stizi u zadnjim tekama kao sto nam se desilo ove kvalifikacije... svi smo se nadali da mozemo proci Portugal ali jednostavno nismo mogli pobjediti Portugal i sudiju... da je dosao neki drugi bilo bi lakse ali mi smo inace qurceve srece...Fanfara je napisao/la:još niko od 'afimracije' nije naveo niti jednu PRAVU stvar koja bi Papeta trebala ostaviti na klupi .. ovi pristrasni i glupi ljudi samo idu okolo i lupetaju ko Maksim po divziji .. a najgore mi je kad napišu (vrhunac nedostatka argumenata) , koga bi to ti umjesto Papeta . Čuj koga ? pa svakoga ! Svi su bolji od Papeta...ti , ja , peti , deseti .. ČOVJEK VEZE NEMA .. da Bog da osto i da Bog da se mi ne plasirali ni u baraž .. ionako smo smeće , kako bih se onda ovdje grohotom smijao ovim retardima.. ima City , ima Roma, ima Lazio , za njih ću navijat .. s vama i Papetom mi se ne navija za BiH !
Da pokušam u kratkim crtama navesti sve prednosti i mane Safeta Sušića.Fanfara je napisao/la:još niko od 'afimracije' nije naveo niti jednu PRAVU stvar koja bi Papeta trebala ostaviti na klupi .. ovi pristrasni i glupi ljudi samo idu okolo i lupetaju ko Maksim po divziji .. a najgore mi je kad napišu (vrhunac nedostatka argumenata) , koga bi to ti umjesto Papeta . Čuj koga ? pa svakoga ! Svi su bolji od Papeta...ti , ja , peti , deseti .. ČOVJEK VEZE NEMA .. da Bog da osto i da Bog da se mi ne plasirali ni u baraž .. ionako smo smeće , kako bih se onda ovdje grohotom smijao ovim retardima.. ima City , ima Roma, ima Lazio , za njih ću navijat .. s vama i Papetom mi se ne navija za BiH !
Pape je došao u trenutku kada je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine bila u najvećem poslijeratnom rasulu. Svi su se pitali koji je uzrok Misketove afere pa čovjeku nisu dali da gleda utakmicu na Bilinom polju, savez je grcao u milionima i milionima duga a novi dugovi su se gomilali, birali su se samo podobni članovi saveza, suđenje Ušanoviću, optužba zbog komercijalnih ugovora, UEFA prijeti suspenzijom, odlazi Ćiro ...
Ovako bi se moglo nabrajati do sutra.
U tom i takvom stanju na klupu nam dolazi veliki igrač ali manje poznati trener Safet Sušić.
1. Prvo što Pape radi jeste zavodi red i mir u redovima sedme sile a prevedeno na bosanski ( čisto da znaju ova djeca sa čudnim nikovima ) u redove novinara. Novinari su imali oznaku pazi mine oko hotela u kojima su odsjedali reprezentativci. Imao se tajming za razgovor sa porodicom, za razgovor sa navijačima i slikanje i na kraju za razgovor sa novinarima.
Svi se sjećamo Spahića kako je kukao javno pred prošli dvomeč sa Portugalom kako bi navijači trebali malo da ih oslobode u hotelu, pa Miske sat vremena pred meč sa Portugalu snimljen kamerom našeg novinara kako pije kahvu za šankom ...
E Pape je tome stao u red. Nema reda jedino u goveda a napokon sada u i oko reprezentacije ima reda.
Ne samo to, nego je uveden i red na utakmicama. Bosna sada igra ozbiljne utakmice bez da bi se zaradilo na kladionicama. Nema više utakmica sa Rijekom i prelaza iz 2 u 1. Imali smo veliku čast da odigramo pet jakih prijateljskih utakmice sa reprezentacijama koje su ostavile traga na SP ( Slovačka, Švedska, Njemačka, Meksika, Gana ), igrali smo napokon i neriješeno sa Grčkom pa smo čak igrali i utakmicu sa jednim klubom, tj. Željezničarom, ali nije bilo prelaza iz 2 u 1 niti iz 1 u 2. Pobjedio je bolji.
2. Isti igrači ne mogu uvijek i zauvijek igrati. Red je bio da se postepeno uvede smjena generacije, a ako ne generacije, onda barem smjena par igrača. To je nama Pape učinio a da jednostavno nismo osjetili. Otišao je Muratović, Bajramović a rezultati nisu bili takvi da smo nazadovali, nego smo za jedan remi bolji nego prije dvije godine.
Ako ćemo iskreno, sada napokon imamo i bekove. Lulić i Mujdža su jedan veliki plus za Papeta koji nijedan drugi trener nije učinio. Pape nam je isto tako vratio u reprezentaciju Papca, koji je za našu repku odličan igrač i prijeko potreban. Pape je imao i muda da stavi Begovića na go, jer i Keni je vakat da se penzioniše. Njemu je over 30, pa neće tu biti još dugo, a u Begoviću imamo golmana za narednih 1o do 15 godina. Tu je i mladi Zahirović, dika i ponos Čelika i Zenice.
Pape se oprostio sa Muratovićem i Bajramovićem, a doveo nam je Begovića na go, Mujdžu, Lulića i Zahirovića.
3. Pape je uradio ono što nijedan drugi trener nije, uspio nam je osigurati baraž davno prije nego li je to učinio ijedan drugi selektor. Imali smo meč loptu u Parizu, ali nam se nije dalo.
Pape je također uspio biti jedini trener koji nije izgubio obje utakmice baraža.
Problem nije u Papetu, problem je u nama samima. Mi sa našim vrelim temperamentom nigdje i nikada nećemo prispjeti. Pape bi bio dobar trener za većinu da je rekao **** im majku, ali nije Pape takav. Pape bi bio dobar trener za većinu da skače ko Salihamidžić kada naši daju pogodak, ali Pape je stao na stranu jednog Fergusona ( koji žvaće žvaku i slavi pogodak dizanjem ruku u zrak ), Beniteza ( koji u polufinalu LP sa Chelsijem sjedi na stadionu i gleda na sat dok se izvode penali ), Capella koji se nikad, ama baš nikad nije nasmijao, Ranijerija, Hidinka, Lippija (koji kada pobjedi samo zapali kubanku ) ... Ali, šta to vrijedi za ljude koji imaju nikove fafarona itd itd ili dječake koji su se registrovali oko 10 novembra na ovom forumu pa na ovamo.
4. Pape je pokupio simpatije Bosne i Hercegovine unutar države, ali i cijele Evrope. Neka neupućeni malo pročitaju tekstove objavljene na Goal.comu i ostalim portalima širom Evrope, novinama, tv stanicama itd itd. Ponosan sam kada sam jutros pročitao komentare jednog Irca koji kaže velika je šteta što Bosna i Hercegovina nije otišla na EP, puno podrške iz daleke Irske.
5. Pape je živio i nadživio Muniba Ušanovića i sve ostale lopove u našem savezu. Kod Papeta nije mogao igrati igrač onog ili ovog menadžera da bi se prodao u ovaj ili onaj klub. Pape je brend i autoritet sam za sebe, koji je imao sluha i razumijevanja da čuje šta se šuška u okolini i da na kraju krajeva posluša šta mu govore saradnici. Nisam još čuo ni za jednog igrača da se žalio na njega. Što bi? Nema niko razloga. Čak nijedan igrač nakon sinoćnje utakmice nije rekao da je taktika kriva, osim nekih ovdje forumaša.
Meksiko - Bosna 2-0
Švedska - Bosna 4-2
Njemačka - Bosna 4-1
Rumunija - Bosna 3-0
Bosna - Francuska 0-2
Portugal - Bosna 6-2
Albanija - Bosna 1-1
Poljska - Bosna 2-2
Bosna - Grčka 0-0
Bosna - Portugal 0-0
Francuska - Bosna 1-1
Bosna - Luxemburg 5-0
Luxemburg - Bosna 0-3
Bjelorusija - Bosna 0-2
Bosna - Bjelorusija 1-0
Slovačka - Bosna 2-3
Bosna - Rumunija 2-1
Bosna - Albanija 2-0
Bosna - Gana 2-1
Pape nas je vodio u 19 utakmica i u njima je ostvario 8 pobjeda, 5 remija i 6 poraza uz gol razliku 29 datih i 28 primljenih golova. Nemojmo nikako zaboraviti da je Pape u zvaničnim utakmicama doživio samo tri poraza,
Pape ostani, oni imaju save opciju na FM menadžeru i tako osvajaju trofeje i zato puno osvajaju trofeja na igricama a ti nemaš save opciju. Oprosti im Pape što nisi maskota riža čokolade, što nepsuješ, što je fudbal jedina stvar čime se ti baviš. Oprosti im Pape, jer oni ne čitaju knjige, nego ih drže u rukama.
Mogu ti samo reći da je Sušić naš najgori trener u historiji fudbalske reprezentacije Bosne, jer je jedini koji nas nije odveo na veliko takmičenje

Osim toga,on jedini nije pobjedio u velikim utakmicama u grupi, jer su Slišković, Ćiro i ostali svi redom gazili Grčku, Španiju

Također, jedini nas je rezultatski osramotio, jer 0:4 protiv Grčke, 2:5 protiv Španije, 0:3 protiv Rumunije nisu sramotni rezultati, nego dobri rezultati

On je i najgori trener jer je iz doživio samo tri zvanična poraza, dok su svi ostali treneri, s obzirom da smo uvijek završavali kao prvoplasirani u grupama, nisu nikad doživjeli ni jedan poraz

Nažalost, on je i jedini koji je osigurao baraž TEK NAKON 9 UTAKMICA, jer su svi ostali naši selektori već nakon dvije reprezentativne utakmice drugom bježali 6 bodova a trećem 7

Hajde malo Farfana da nas dvojica porazgovaramo. Objasni ti meni na ovaj način kao što ja sa tobom pokušavam razgovarati, navedi činjenice, argumente pod rednim brojem. Ali, molim te, pazi kako i šta pišeš jer će onda uslijediti replika, pazi na pravopis jer on odaje nečiju inteligenciju, sposobnost razgovora i govora, obrazovanje itd. itd.
There got to be something for Liverpool big number nine ...
Potpis !Fanfara je napisao/la:još niko od 'afimracije' nije naveo niti jednu PRAVU stvar koja bi Papeta trebala ostaviti na klupi .. ovi pristrasni i glupi ljudi samo idu okolo i lupetaju ko Maksim po divziji .. a najgore mi je kad napišu (vrhunac nedostatka argumenata) , koga bi to ti umjesto Papeta . Čuj koga ? pa svakoga ! Svi su bolji od Papeta...ti , ja , peti , deseti .. ČOVJEK VEZE NEMA .. da Bog da osto i da Bog da se mi ne plasirali ni u baraž .. ionako smo smeće , kako bih se onda ovdje grohotom smijao ovim retardima.. ima City , ima Roma, ima Lazio , za njih ću navijat .. s vama i Papetom mi se ne navija za BiH !

Pod prečku u devet banki.... :)
Arnelinho je napisao/la:Ja brale i tebe. Dje su tvoji argumenti ?Fanfara je napisao/la:još niko od 'afimracije' nije naveo niti jednu PRAVU stvar koja bi Papeta trebala ostaviti na klupi .. ovi pristrasni i glupi ljudi samo idu okolo i lupetaju ko Maksim po divziji .. a najgore mi je kad napišu (vrhunac nedostatka argumenata) , koga bi to ti umjesto Papeta . Čuj koga ? pa svakoga ! Svi su bolji od Papeta...ti , ja , peti , deseti .. ČOVJEK VEZE NEMA .. da Bog da osto i da Bog da se mi ne plasirali ni u baraž .. ionako smo smeće , kako bih se onda ovdje grohotom smijao ovim retardima.. ima City , ima Roma, ima Lazio , za njih ću navijat .. s vama i Papetom mi se ne navija za BiH !Evo da vidim.....naš'o sam jedan :"čovjek veze nema", jak, vrlo jak argument nema šta. Pitam se koliko li si ti uspio u svom životu da veze imaš?!
![]()
Dovoljno jak argument je sama činjenica da je ovo najbolji plasman (1.) BiH u kvalifikacijama, (2.) na Fifinoj rang listi , (3.) na UEFINOJ rang listi. Pored toga ti je izneseno još mali milion argumenata, poput Zahirovića, Lulića itd. ,a da ne spominjemo Francuze, a tek simpatije koje smo stekli širom Europe. Ja znam i tvrdim ti, odgovorno, prije dolaska Papeta za naše igrače je rijetko koja random osoba na Zapadu čula, a da ne 'pominjem interesovanje za našom repkom, pa bili smo VIC REPREZENTACIJA, smijali su mi se kada sam govorio da smo po kvalitetu iza SRBIJE I HRVATESKE U (nekadašnjoj) JUGOSLAVIJI. Danas nas gledaju kao na jednu od najatraktivnijih (u smislu "ljepote fudbala") reprezentacija u Europi, pa ti vidi.
Debilu vrati se malo unazad pa ćeš vidjeti da sam pisao eseje , al to ne benda niko ni 2%(znaju svi da sam upravu al bjeze od istine,kao sto je uvijek ovaj narod bjezao) .. javi se jedan poput tebe i kaže Pape ostani .. zasto ? ne znam.. vjerovatno je pristrasnost u pitanju , jer mislim da niko ne moze biti tolika neznalica,laik,idiot,konj da 'ostavlja' Papeta na klupi zbog njegovog trenerskog znanja ili zasluge !
Njemaćka : Bosna i Hercegovina 3:1,Poljska : BiH 2:2 !!!Rizah je napisao/la:Da pokušam u kratkim crtama navesti sve prednosti i mane Safeta Sušića.Fanfara je napisao/la:još niko od 'afimracije' nije naveo niti jednu PRAVU stvar koja bi Papeta trebala ostaviti na klupi .. ovi pristrasni i glupi ljudi samo idu okolo i lupetaju ko Maksim po divziji .. a najgore mi je kad napišu (vrhunac nedostatka argumenata) , koga bi to ti umjesto Papeta . Čuj koga ? pa svakoga ! Svi su bolji od Papeta...ti , ja , peti , deseti .. ČOVJEK VEZE NEMA .. da Bog da osto i da Bog da se mi ne plasirali ni u baraž .. ionako smo smeće , kako bih se onda ovdje grohotom smijao ovim retardima.. ima City , ima Roma, ima Lazio , za njih ću navijat .. s vama i Papetom mi se ne navija za BiH !
Pape je došao u trenutku kada je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine bila u najvećem poslijeratnom rasulu. Svi su se pitali koji je uzrok Misketove afere pa čovjeku nisu dali da gleda utakmicu na Bilinom polju, savez je grcao u milionima i milionima duga a novi dugovi su se gomilali, birali su se samo podobni članovi saveza, suđenje Ušanoviću, optužba zbog komercijalnih ugovora, UEFA prijeti suspenzijom, odlazi Ćiro ...
Ovako bi se moglo nabrajati do sutra.
U tom i takvom stanju na klupu nam dolazi veliki igrač ali manje poznati trener Safet Sušić.
1. Prvo što Pape radi jeste zavodi red i mir u redovima sedme sile a prevedeno na bosanski ( čisto da znaju ova djeca sa čudnim nikovima ) u redove novinara. Novinari su imali oznaku pazi mine oko hotela u kojima su odsjedali reprezentativci. Imao se tajming za razgovor sa porodicom, za razgovor sa navijačima i slikanje i na kraju za razgovor sa novinarima.
Svi se sjećamo Spahića kako je kukao javno pred prošli dvomeč sa Portugalom kako bi navijači trebali malo da ih oslobode u hotelu, pa Miske sat vremena pred meč sa Portugalu snimljen kamerom našeg novinara kako pije kahvu za šankom ...
E Pape je tome stao u red. Nema reda jedino u goveda a napokon sada u i oko reprezentacije ima reda.
Ne samo to, nego je uveden i red na utakmicama. Bosna sada igra ozbiljne utakmice bez da bi se zaradilo na kladionicama. Nema više utakmica sa Rijekom i prelaza iz 2 u 1. Imali smo veliku čast da odigramo pet jakih prijateljskih utakmice sa reprezentacijama koje su ostavile traga na SP ( Slovačka, Švedska, Njemačka, Meksika, Gana ), igrali smo napokon i neriješeno sa Grčkom pa smo čak igrali i utakmicu sa jednim klubom, tj. Željezničarom, ali nije bilo prelaza iz 2 u 1 niti iz 1 u 2. Pobjedio je bolji.
2. Isti igrači ne mogu uvijek i zauvijek igrati. Red je bio da se postepeno uvede smjena generacije, a ako ne generacije, onda barem smjena par igrača. To je nama Pape učinio a da jednostavno nismo osjetili. Otišao je Muratović, Bajramović a rezultati nisu bili takvi da smo nazadovali, nego smo za jedan remi bolji nego prije dvije godine.
Ako ćemo iskreno, sada napokon imamo i bekove. Lulić i Mujdža su jedan veliki plus za Papeta koji nijedan drugi trener nije učinio. Pape nam je isto tako vratio u reprezentaciju Papca, koji je za našu repku odličan igrač i prijeko potreban. Pape je imao i muda da stavi Begovića na go, jer i Keni je vakat da se penzioniše. Njemu je over 30, pa neće tu biti još dugo, a u Begoviću imamo golmana za narednih 1o do 15 godina. Tu je i mladi Zahirović, dika i ponos Čelika i Zenice.
Pape se oprostio sa Muratovićem i Bajramovićem, a doveo nam je Begovića na go, Mujdžu, Lulića i Zahirovića.
3. Pape je uradio ono što nijedan drugi trener nije, uspio nam je osigurati baraž davno prije nego li je to učinio ijedan drugi selektor. Imali smo meč loptu u Parizu, ali nam se nije dalo.
Pape je također uspio biti jedini trener koji nije izgubio obje utakmice baraža.
Problem nije u Papetu, problem je u nama samima. Mi sa našim vrelim temperamentom nigdje i nikada nećemo prispjeti. Pape bi bio dobar trener za većinu da je rekao **** im majku, ali nije Pape takav. Pape bi bio dobar trener za većinu da skače ko Salihamidžić kada naši daju pogodak, ali Pape je stao na stranu jednog Fergusona ( koji žvaće žvaku i slavi pogodak dizanjem ruku u zrak ), Beniteza ( koji u polufinalu LP sa Chelsijem sjedi na stadionu i gleda na sat dok se izvode penali ), Capella koji se nikad, ama baš nikad nije nasmijao, Ranijerija, Hidinka, Lippija (koji kada pobjedi samo zapali kubanku ) ... Ali, šta to vrijedi za ljude koji imaju nikove fafarona itd itd ili dječake koji su se registrovali oko 10 novembra na ovom forumu pa na ovamo.
4. Pape je pokupio simpatije Bosne i Hercegovine unutar države, ali i cijele Evrope. Neka neupućeni malo pročitaju tekstove objavljene na Goal.comu i ostalim portalima širom Evrope, novinama, tv stanicama itd itd. Ponosan sam kada sam jutros pročitao komentare jednog Irca koji kaže velika je šteta što Bosna i Hercegovina nije otišla na EP, puno podrške iz daleke Irske.
5. Pape je živio i nadživio Muniba Ušanovića i sve ostale lopove u našem savezu. Kod Papeta nije mogao igrati igrač onog ili ovog menadžera da bi se prodao u ovaj ili onaj klub. Pape je brend i autoritet sam za sebe, koji je imao sluha i razumijevanja da čuje šta se šuška u okolini i da na kraju krajeva posluša šta mu govore saradnici. Nisam još čuo ni za jednog igrača da se žalio na njega. Što bi? Nema niko razloga. Čak nijedan igrač nakon sinoćnje utakmice nije rekao da je taktika kriva, osim nekih ovdje forumaša.
Meksiko - Bosna 2-0
Švedska - Bosna 4-2
Njemačka - Bosna 4-1
Rumunija - Bosna 3-0
Bosna - Francuska 0-2
Portugal - Bosna 6-2
Albanija - Bosna 1-1
Poljska - Bosna 2-2
Bosna - Grčka 0-0
Bosna - Portugal 0-0
Francuska - Bosna 1-1
Bosna - Luxemburg 5-0
Luxemburg - Bosna 0-3
Bjelorusija - Bosna 0-2
Bosna - Bjelorusija 1-0
Slovačka - Bosna 2-3
Bosna - Rumunija 2-1
Bosna - Albanija 2-0
Bosna - Gana 2-1
Pape nas je vodio u 19 utakmica i u njima je ostvario 8 pobjeda, 5 remija i 6 poraza uz gol razliku 29 datih i 28 primljenih golova. Nemojmo nikako zaboraviti da je Pape u zvaničnim utakmicama doživio samo tri poraza,
Mogu ti samo reći da je Sušić naš najgori trener u historiji fudbalske reprezentacije Bosne, jer je jedini koji nas nije odveo na veliko takmičenje
Osim toga,on jedini nije pobjedio u velikim utakmicama u grupi, jer su Slišković, Ćiro i ostali svi redom gazili Grčku, Španiju
Također, jedini nas je rezultatski osramotio, jer 0:4 protiv Grčke, 2:5 protiv Španije, 0:3 protiv Rumunije nisu sramotni rezultati, nego dobri rezultati
On je i najgori trener jer je iz doživio samo tri zvanična poraza, dok su svi ostali treneri, s obzirom da smo uvijek završavali kao prvoplasirani u grupama, nisu nikad doživjeli ni jedan poraz
Nažalost, on je i jedini koji je osigurao baraž TEK NAKON 9 UTAKMICA, jer su svi ostali naši selektori već nakon dvije reprezentativne utakmice drugom bježali 6 bodova a trećem 7
Hajde malo Farfana da nas dvojica porazgovaramo. Objasni ti meni na ovaj način kao što ja sa tobom pokušavam razgovarati, navedi činjenice, argumente pod rednim brojem. Ali, molim te, pazi kako i šta pišeš jer će onda uslijediti replika, pazi na pravopis jer on odaje nečiju inteligenciju, sposobnost razgovora i govora, obrazovanje itd. itd.

Pod prečku u devet banki.... :)
Pljuvaci mozete vi ovdje pisati sta hocete, ali Ivica Osim kaze sljedece :
Safet Sušić izjavio je da će razmisliti o svojoj budućnosti. Šta Vi kažete? Ima li Pape Vašu podršku da ostane?
- Ma, ja sam prvi i počeo pričati o tome. Mislim da ne bi bilo dobro ponovo nešto mijenjati. Ne valja to prečesto raditi.
Znači, možemo očekivati da Sušiću bude ponuđen novi ugovor?
- Bit će... Neka i igrači i on znaju da im opet valja raditi zajedno i neka se pripremaju za to. . Eh sad se fino pokrijte usima i vozdrica Safet Susic Pape - selektor BiH

Safet Sušić izjavio je da će razmisliti o svojoj budućnosti. Šta Vi kažete? Ima li Pape Vašu podršku da ostane?
- Ma, ja sam prvi i počeo pričati o tome. Mislim da ne bi bilo dobro ponovo nešto mijenjati. Ne valja to prečesto raditi.
Znači, možemo očekivati da Sušiću bude ponuđen novi ugovor?
- Bit će... Neka i igrači i on znaju da im opet valja raditi zajedno i neka se pripremaju za to. . Eh sad se fino pokrijte usima i vozdrica Safet Susic Pape - selektor BiH

-
- Kontakt:
Moram priznati da me zacudjuje veliki postotak onih koji zele gledati Safeta na klupi nacionalne selekcije i u sljedecim kvalifikacijama i koji svrsavaju na njegovu "karizmu" saburlije.
Sto se mene tice, on nema kapacitet da vodi ovu reprezentaciju. Znam mnogi se nece sloziti ipak cinjenice nisu na njegovoj strani.
Nakon proslog baraza Ciru smo otjerali s noge na nogu iako je covjek imao daleko bolje rezultate koji nazalost nisu rezultirali odlaskom na smotru najboljih. Sjetimo se da je popularni Ciro dosao u najgorem trenutku. Igraci su bojktorali reprezentaciju, na celu NSa je sjedila bagra poput Muniba Usanovica, tim koji imamo danas je tada imao tri godine manje iskustva itd... I u takvim uslovima, u daleko jacoj skupini Ciro nas je odveo do baraza i prokletog Portugala uz gol razliku 21:13... U barazu smo izgubili od daleko boljeg Portugala ali muski, casno, dostojanstveno...
To nije bilo dovoljno i Ciro je morao otici.
Tri godine nakon toga imamo istu situaciju ali druge aktere. Safet nas je takodjer uspio dovesti do baraza kroz daleko slabiju skupinu, u situaciji kada igraci ne bojkotuju reprezenetaciju, kada se situacija u NSu donekle poboljsala i kada oni isti "Cirini" zmajevi imaju tri godine iskustva vise a sve to uz gol razliku 19:14. O sramnoj blamazi u odlucujucoj utakmici popili smo 6 komada bez ispaljenog metka. Luz smo napustili pognutih glava, postidjeni u borbi u kojoj se nismo ponjeli muski.
Meni je to dovoljno da zakljucim da smo sletili s konja na magarca. Ovi koji u rezultatima Safeta Susica vide neki napredak u odnosu na ono sto smo imali zatvaraju oci pred cinjenicama i lazu sami sebe.
Safet kao trener gaji neku sabur filozofiju koja u svijetu modernog fudbala nema prolaz. Dok drugi ujedaju i igraju za gol vise mi igramo za gol manje furajuci neki sabur. Uz sve to, igru u kojoj primimo 6 golova a ne 7 ili 8 nazivamo uspjehom.
Previse je to razloga koji bi da se ja pitam, odlucili o njegovoj sudbini kao treneru nacionalna selekcije. Sto se mene tice rekao bi mu hvala na svemu ali mi mozemo i moramo bolje!
Sto se mene tice, on nema kapacitet da vodi ovu reprezentaciju. Znam mnogi se nece sloziti ipak cinjenice nisu na njegovoj strani.
Nakon proslog baraza Ciru smo otjerali s noge na nogu iako je covjek imao daleko bolje rezultate koji nazalost nisu rezultirali odlaskom na smotru najboljih. Sjetimo se da je popularni Ciro dosao u najgorem trenutku. Igraci su bojktorali reprezentaciju, na celu NSa je sjedila bagra poput Muniba Usanovica, tim koji imamo danas je tada imao tri godine manje iskustva itd... I u takvim uslovima, u daleko jacoj skupini Ciro nas je odveo do baraza i prokletog Portugala uz gol razliku 21:13... U barazu smo izgubili od daleko boljeg Portugala ali muski, casno, dostojanstveno...
To nije bilo dovoljno i Ciro je morao otici.
Tri godine nakon toga imamo istu situaciju ali druge aktere. Safet nas je takodjer uspio dovesti do baraza kroz daleko slabiju skupinu, u situaciji kada igraci ne bojkotuju reprezenetaciju, kada se situacija u NSu donekle poboljsala i kada oni isti "Cirini" zmajevi imaju tri godine iskustva vise a sve to uz gol razliku 19:14. O sramnoj blamazi u odlucujucoj utakmici popili smo 6 komada bez ispaljenog metka. Luz smo napustili pognutih glava, postidjeni u borbi u kojoj se nismo ponjeli muski.
Meni je to dovoljno da zakljucim da smo sletili s konja na magarca. Ovi koji u rezultatima Safeta Susica vide neki napredak u odnosu na ono sto smo imali zatvaraju oci pred cinjenicama i lazu sami sebe.
Safet kao trener gaji neku sabur filozofiju koja u svijetu modernog fudbala nema prolaz. Dok drugi ujedaju i igraju za gol vise mi igramo za gol manje furajuci neki sabur. Uz sve to, igru u kojoj primimo 6 golova a ne 7 ili 8 nazivamo uspjehom.
Previse je to razloga koji bi da se ja pitam, odlucili o njegovoj sudbini kao treneru nacionalna selekcije. Sto se mene tice rekao bi mu hvala na svemu ali mi mozemo i moramo bolje!
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
Željezničar za život cijeli!