OKK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
- Probisvjet
- Kontakt:
Re: OKK Sloboda Tuzla
Sve polako dolazi na svoje. Jasmin i & na Tusanj sa novcima, mi u Mejdan za OKK. Dobro je ovo.
U subotu u Mejdan.
U subotu u Mejdan.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Eto nek sam ja balavac a ti covjek, stvarno nisam znao da je tako dok nisi napisao ovdje, i nemoj moju mater uzimat u svoje rijeci jer ovdje nit sam ikog uvrijedio nit cu koga a posebno navijace OKK Slobode i FK Slobode da budem jasan, gledao sam ja KK Slobodu Ditu od 98 godine pa do 2001 kad je Dita licila na nesto, niti jednu utakmicu nisam propustio dok je bilo zlatno vrijeme, najjaca utakmica koju sam ja gledao je po meni protiv Maccabi TA kad je Dita dobila kos razlike u mejdanu bilo 7000 dusa i jedva sam nasao mjesto, onda da ne zaboravim utakmicu protiv Galatasaraya i tad je bio pun mejdan, a punilo se i u tadasnjoj Goodyear ligi, posle utakmice sa Galataom dozivio sam šok je je ubijem Dzani na Korzu i dobro se sjecam tog dana, i nemoj molim te pricat gluposti jer sam i ja navijac Slobode i drago mi je sto se kosarka vraca u Tuzlu ponovo, Mulaomerovic je prije svega bio kosarkas dobar a to sto ga ti tako smatras to je tvoj problem.marseille_unique je napisao/la:Evo ih obicni balavci koji nemaju pojma o zivotu, yebo vam on mater ko sto sam ja njemu kad je u dresu hrvatske zabijo BIH trice
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
-
- Kontakt:
Odbačeni sin u početku, a kasnije je mogao pauzirati tri godine ko Mršić i igrati za BiH ali nije. To mu ja zamjerim, ali to uopšte nije bitno za ovu sad situaciju tj ukoliko svojim znanjem digne SLobodu i pomogne joj da se vrati na pravi put vratit će nešto i Slobodi bez obzira što će ta ista Sloboda opet njemu dati promociju njega kao trenera.JTS je napisao/la:bravo genijalac, Mulaomerović je ništa više do odbačeni sin, glupane glupi ..
"Žao mi je. Ali, niko me tada nije zvao. Bilo mi je teško kad je moj prijatelj iz Cibone Dževad Alihodžić dobijao poziv, a ja ne. Mene su se sjetili tek kad sam počeo igrati za Hrvatsku.""Često o tome razmišljam i žao mi je što nisam obukao bh. dres. Malo prije rata u BiH proglašen sam najboljim juniorom Jugoslavije, ali to nije bilo dovoljno da me ljudi iz domaćeg saveza pozovu u reprezentaciju BiH. Pozive su dobivali manje poznati igrači da bi nakon toga uslijedio poziv Hrvatske."
-
- Interni moderator
- Kontakt:
upravo tako....odbaceni sin je MOGAO igrati za BOSNU...ali NIJEzaboljisportuBiH je napisao/la:Odbačeni sin u početku, a kasnije je mogao pauzirati tri godine ko Mršić i igrati za BiH ali nije. To mu ja zamjerim, ali to uopšte nije bitno za ovu sad situaciju tj ukoliko svojim znanjem digne SLobodu i pomogne joj da se vrati na pravi put vratit će nešto i Slobodi bez obzira što će ta ista Sloboda opet njemu dati promociju njega kao trenera.JTS je napisao/la:bravo genijalac, Mulaomerović je ništa više do odbačeni sin, glupane glupi ..
"Žao mi je. Ali, niko me tada nije zvao. Bilo mi je teško kad je moj prijatelj iz Cibone Dževad Alihodžić dobijao poziv, a ja ne. Mene su se sjetili tek kad sam počeo igrati za Hrvatsku.""Često o tome razmišljam i žao mi je što nisam obukao bh. dres. Malo prije rata u BiH proglašen sam najboljim juniorom Jugoslavije, ali to nije bilo dovoljno da me ljudi iz domaćeg saveza pozovu u reprezentaciju BiH. Pozive su dobivali manje poznati igrači da bi nakon toga uslijedio poziv Hrvatske."
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Mogao je i Emir Spahić igrati za Hrvatsku, ali nije. A rođen je tamo. Da li to znači da mu Hrvati trebaju majku spominjati? Naravno da ne. Ovo je klasični primitivizam i nema nikakvo opravdanje.
SamoTZ je napisao/la:Mogao je i Emir Spahić igrati za Hrvatsku, ali nije. A rođen je tamo. Da li to znači da mu Hrvati trebaju majku spominjati? Naravno da ne. Ovo je klasični primitivizam i nema nikakvo opravdanje.
meni nije jasno kako neko moze reci ista za mulaomerovica,koji je toliko puno dao tuzlanskoj kosarci,i sada zadnji potez vratio se da digne slobodu u vrh bh kosarke
covjeku treba spomenik dignuti
a emir spahic je primjer patriote za bih,i ja ga puno cijenim ,ljudina

Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
- Probisvjet
- Kontakt:
Svako to vidi svojim vlastitim ocima i svojim intelektom. Tvoj komentar je na mjestu.Rosas7 je napisao/la:SamoTZ je napisao/la:Mogao je i Emir Spahić igrati za Hrvatsku, ali nije. A rođen je tamo. Da li to znači da mu Hrvati trebaju majku spominjati? Naravno da ne. Ovo je klasični primitivizam i nema nikakvo opravdanje.
meni nije jasno kako neko moze reci ista za mulaomerovica,koji je toliko puno dao tuzlanskoj kosarci,i sada zadnji potez vratio se da digne slobodu u vrh bh kosarke
covjeku treba spomenik dignuti
a emir spahic je primjer patriote za bih,i ja ga puno cijenim ,ljudina
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Problem je sto ljudi uzimaju sebi za pravo da sude drugima, nicim izazvani, i sto uzimaju sebi za pravo da nekome odredjuju sta da misli i kako da se subjektivno osjeca i sto da u zivotu radi u konacnici. Besmislice.
...Život za Široki...
-
- Kontakt:
Nema veze ko je gdje rođen nego kako se ko osjeća. Nikome ne sudim pa ni Hrvatima i Srbima iz BiH, kao ni Seferoviću ili Muli jer to su sve različiti slučajevi i svi imaju svoje razloge. Za psovke nisam ali reći da nismo obraćali pažnju na njega a ne iskoristiti kasniej mogućnost da zaigraš kad si mogao i kad smo mislili na tebe je dvolično. Evo sad vraća Slobodi ali i njemu je Sloboda puno dala i to su gluposti pričati ko je kome više dao.SamoTZ je napisao/la:Mogao je i Emir Spahić igrati za Hrvatsku, ali nije. A rođen je tamo. Da li to znači da mu Hrvati trebaju majku spominjati? Naravno da ne. Ovo je klasični primitivizam i nema nikakvo opravdanje.
Sa Slatine sam tako da... No ne zivim u Tz vec neko vrijeme tako da zbog toga nisam upoznat sa tim detaljima. Ne moras ti meni pravniku jaro objasnjavati stvari s pravnog aspekta, znam ja da trofeji stare Slobode pravno ne pripadaju ovoj Slobodi, ali ne razumijem sto ste toliko zapeli oko formalnosti. Tacno je kad kazete, formalno gledano to nije ta Sloboda nego drugi pravni subjekat, no materijalno gledano je to upravo ona Sloboda za koju navijam i zbog koje sam visio u Mejdanu kao klinac.tuzlak1987 je napisao/la:Iskreno care ako nisi iz Tuzle tesko ces to skontati ikako. Nama su otisli trofeji u havu, mi smo misljenja da je RSD Sloboda najvece drustvo u BIH, a imamo trenutno ekipu koja nema nikave historije. Nije sve u soldima kao sto bi Dalmatinci rekli, ima nesto i u drugim stvarima.._dreamer_ je napisao/la:Nisam bas toliko upucen u lik i djelo tog Berbica, no kriviti covjeka za "zamrzavanje" (ne za "gasenje") stare Slobode ima samo onda smisla, ako je taj isti covjek kriv za nagomilavanje dugova. Ako neko dodje na celo firme koja je de facto osudjena na propast, onda ne mozete uperiti prstom u njega i osloviti ga kao glavnog krivca, ako je dugove zapravo napravio neko drugi.
Sto se tice tih tvrdnji da je to njegov privatni klub, to mi onako lici na nase mahalske price bez pokrica. Uostalom, sve i da je tako, vi morate izaci iz vec odavno prevazidjenih komunistickih okvira i shvatiti da klubovi diljem svijeta, i to najveci klubovi, jesu upravo u "vlasnistvu" jednog covjeka ili sacice ljudi. No kod nas to nikako da se desi, ljudi i dalje ocekuju da grad ili kanton trebaju biti glavni sponzori klubova, a da oni trebaju biti gradjanska drustva.
Uzmite za primjer Abramovica ili vlasnika Netsa. Sta da kazu njihovi navijaci? Naravno, poredjenja su nigdje veze iz razloga sto su pomenuti milijarderi, dok to Aid nije, no bitan je princip na koji hocu da ukazem.
Elem, ako cemo tom logikom, onda ispade da je i FK Sloboda Azmirov privatni klub. OK, ne napadajte odmah, znam ja da njemu treba dizati spomenike jer je preuzeo Slobodu kad niko drugi nije itd. Ali cinjenica je da je njegova prva i zadnja u FK Sloboda.
Ovaj Aid ovu novooformiranu Slobodu ocigledno ne vodi toliko aljkavo pa da se mora na svakom koraku pljuvati po njoj/njemu, jer tim koji je evo dogurao do prve lige i koji trenutno predvodi istu ipak zasluzuje neko postovanje. Ako je u stanju naci pare, dovesti igrace i vratiti kosarku u Mejdan, onda ne vidim u cemu je toliki problem. Mozda nije idealan izbor, ali sudeci po rezultatima sigurno nije ni najgori.
Oni jesu uvezali par pobjeda, karta je 2 km pa ima i ljudi ali ako izgube par biti ce druga atmosfera, ljudi lako mijenjaju misljenja. Isto tako druga liga nije nista slabija od ove prve, kad je druga bila jaca prosle godine jer je imala i Sparse, a sada ce Sparsi i Sloboda biti nosioci ove prve lige dok ne nalete na Igokeu ili Siroki koje su druga kategorija, timovi protiv kojih moras imati jaku ekipu, a da pri tome igras citavu sezonu protiv slabih ekipa ili amatera. Amatera u prvoj ligi nasoj ima...
A Sloboda je gradjansko drustvo i ostati ce. Ko je pristao na nesto drugo onda je mrtvi kapitalist koji bi klub prepustio u ruke privatnika koji taj klub u jednom danu moze ostaviti kao onog prosjaka na ulici..Sve sistem iskrivljenih vrijednosti je to prijatelju sto se desava u svijetu. Ako cemo gledat te debile i ugledat se na lopova Abramovica sto mu je djed pokrao polja u Rusiji i ostale debile sa zapada onda jadni smo mi
U ovom vaktu meni je ovo "materijalno" vaznije od "formalnog", mada razumijem i postujem i drugacija misljenja. No negirati da ova Sloboda nema apsolutno nista sa starom Slobodom je samo s formalnog aspekta tacno, a to u dusama navijaca nije jedini aspekt. Meni je bitnije da su tu boje i ime kluba, bitno je da se u njega ulaze, da se gleda naprijed, a ne u zemlju.
Evo zamisli ti da dodje neko i poplaca sve dugove stare Slobode, ti mu aminujes sve i spomenik mu jos dignes, a onda on sutra sa svojim ljudima u skupstini izglasa promjenu imena i boja kluba (eto skoro se desilo u Engleskoj, zar ne?). Reci mi, da li bi to onda bio tvoj klub? Eto, tu ti ostadose svi trofeji na kontu, ali klub se vise ne zove Sloboda nego recimo "Razbijaci", niti igra vise u crveno-crnoj nego u zutoj kombinaciji. Reci mi, koliko je onda u toj konstelaciji ostalo od stare Slobode?
Vidis li sta zelim da ti kazem? Vi ste zapeli oko tih formalnosti kao da je to jedina stvar koja se u citavoj stvari racuna, a zanemarujete mnoge druge pozitivne okolnosti. Nema vise dugova, umjesto da keshiramo drzavi i drugima, iskoristice se taj novac za poboljsavanje kvaliteta rostera itd. Zanemarujete neke vrlo bitne i pozitivne stvari koje se desavaju. Ja to kao sto rekoh donekle razumijem, ali mislim da je previse zadrtosti u vama.
I jos nesto, ako ti smatras da Sloboda do sudnjeg dana treba ostati gradjansko, a ne recimo akcionarsko drustvo, onda se odmah pomiri s tim da su male sanse da ce ta ista Sloboda na evropskoj sceni ikada vise imati ikakvu ulogu. Mozes ti pljuvati po kapitalizmu koliko hoces, mozda se i slazemo u mnogim stvarima, no realnost je takva da ono sto je nekad bilo vise ne moze biti. Previse ste nostalgicni za nekim izgubljenim vremenom, moramo ploviti naprijed, a ploviti ne mozemo ako smo usidreni sa hiljadu problema.
/editovano radi gresaka u pisanju.
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 06 nov 2013, 15:36, ukupno mijenjano 2 puta.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
@_dreamer_
Odlično razmišljanje. Naročito dobar primjer u trećem paragrafu.
Odlično razmišljanje. Naročito dobar primjer u trećem paragrafu.
- Probisvjet
- Kontakt:
Ma kada sam vidio ove dresove nesto me dirnulo jbg. Priznajem da sam bio protiv instant kluba, al' vec su se neke stvari poklopile, tako da idem na svaku utakmicu i podrzacu ove momke i OKK Sloboda kao da je KK Sloboda.
Htjeli mi to ili ne oci posalju boje Slobode u srce. I grb je retro tako da i on daje svoj doprinos.

Htjeli mi to ili ne oci posalju boje Slobode u srce. I grb je retro tako da i on daje svoj doprinos.
Pupi04 je napisao/la:Pozdravlja te Baho i on je balo balavi.
[youtube][/youtube]
Psujes covjeku majku mamlaze jedan a nemas pojma ni o cemu, fuj !
"on je u skenderiji povukao malo rucnu"

da je mogao utrpao bi on nama 30 poena
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
“Ljudi preziru sve one koji ne uspiju, a mrze one koji se uspnu iznad njih; Navikni se na prezir ako želis mir, ili na mržnju ako pristaneš na borbu...” - Meša Selimović.ŠB_Fidelis je napisao/la:Problem je sto ljudi uzimaju sebi za pravo da sude drugima, nicim izazvani, i sto uzimaju sebi za pravo da nekome odredjuju sta da misli i kako da se subjektivno osjeca i sto da u zivotu radi u konacnici. Besmislice.

Nek' mi neko konkretno pojasni sta je Damir Mulaomerovic dao za kosarku u Tuzli? Da cujem?
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
I mene zanima, majke mi.neno#4 je napisao/la:Nek' mi neko konkretno pojasni sta je Damir Mulaomerovic dao za kosarku u Tuzli? Da cujem?

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Jedno veliko nista, dosao momak da se educira, biti ce tu neko vrijeme i adios...porodica mu svakako zivi u Zagrebu...inace kao i svugdje pakasi su uvijek bolje prolazili u zivotu,,,al sitnu raju lako kupis.neno#4 je napisao/la:Nek' mi neko konkretno pojasni sta je Damir Mulaomerovic dao za kosarku u Tuzli? Da cujem?
- Slatinash_7
- Kontakt:
Pa za pocetak dao joj je najboljeg juniora Jugoslavije,donjeo joj dosta pobjeda(iako je istu igrao kratko ovdje),ali po meni ono najvaznije,utro je put za Evropu sljedecim narastajima,ako se ne varam on je jedini kosarkas koji je iz BiH a da je osvojio EL,prepoznat u mnogim klubovima sirom Evrope,Damir Mulaomerovic je ozbiljno ime Evropske kosarke i to je dovoljno da se kaze da je on dao nesto za kosarku u Tuzli...neno#4 je napisao/la:Nek' mi neko konkretno pojasni sta je Damir Mulaomerovic dao za kosarku u Tuzli? Da cujem?
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Sve je to on dao sebi , iz Tz je pa nas ne treba nista iznenadit.Slatinash_7 je napisao/la:Pa za pocetak dao joj je najboljeg juniora Jugoslavije,donjeo joj dosta pobjeda(iako je istu igrao kratko ovdje),ali po meni ono najvaznije,utro je put za Evropu sljedecim narastajima,ako se ne varam on je jedini kosarkas koji je iz BiH a da je osvojio EL,prepoznat u mnogim klubovima sirom Evrope,Damir Mulaomerovic je ozbiljno ime Evropske kosarke i to je dovoljno da se kaze da je on dao nesto za kosarku u Tuzli...neno#4 je napisao/la:Nek' mi neko konkretno pojasni sta je Damir Mulaomerovic dao za kosarku u Tuzli? Da cujem?
Konkretno, koliko je na njemu Sloboda zaradila? Dalje, sta je on uradio za Slobodu u teskim trenucima, vratio se u klub koji ga je napravio da zavrsi karijeru? Ja zelim Slobodi da uspije, da se vrati u vrh nase kosarke, ali ce to ici puno tesko..Puno teze nego sto se misli..Kad kazem vrh nase kosarke, tu mislim na duele sa najboljim Sirokim i Igokeom..Nasa cirkus liga je presmijesna i neozbiljna..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....