Ja stvarno ne znam šta da kažem, desi se svakom da omakneš, ali omaknuti svaki put tu nešto ne štima, ali ovo nije nešto što se dešava sada, ovo je nešto što se vuče par sezona, jednostavno imaš kvalitetniju ekipu imaš igru i onda primaš pacerske golove, ili ne zabiješ zicere, I onda ti se dešava da od jednog Unterhachinga izgubiš 3:0...
U zadnjih 5 utakmica samo 3 boda sramota, ne za trenera već za ekipu, sramota sramota sramota.
Ja sam računao da će ove sezone uz Dynamo jedino Arminia i Chemnitzer možda imati snage, uz Munster koji se evo par zadnjih sezona nalazi gore prvi vrhu 3-e lige ali izgleda da sam od te 4-i ekipe jedino za svoj Dynamo pogriješio q smo mi od ekipe i ako se nešto ne promjeni nećemo mi još dugo ni cvajte vidjeti.
Sljedeća utakmioca 16.11 u 13:00 1/4 Finale kupa Saske,FC Oberlausitz Neugersdorf - Dynamo Dresden, Inače ekipa Oberlausitza je ekipa iz gradića Neugersdorfa koji se nalazi na Njemačko - Češkoj granici u blizini Goerlitza, igraju Oberliga NOFV - Jug, nalaze se na drugom mjestu igrali danas 0-0 protiv Markranstadt-a a inače 2.11 su igrali utakmicu protiv Dresden II i pobjedili 2-1, inače ni rezervnoj ekipi Dynama koja igra u toj ligi ne ide ponajbolje nalaze se ubjedljivo na zadnjem mjestu sa osvojenim jednim bodom nakon 11 odigranih kola.
Sljedeća prvenstvena utakmica je 21.11 protiv BvB II, priprema za proljeće i prvi tim !

a nakon toga 29.11 u Rostocku još jedan Istočno Njemački derbi Hansa Rostock - Dynamo Dresden ! Zadnji puta su ove dvije ekipe igrale 2011-e godine u 2. Bundesligi, tada je oba puta bio remi, u Dresdenu 1:1 a u Rostocku 2:2, te sezone je Hansa ispala u treću ligu a kako stvari stoje i oni će se načekati da se vrate u Cvajtu s tim da su oni u situaciji da čak i ove sezone odlete u Regional-ligu..