FK Mladost DK

ziher
Kontakt:

Re: FK Mladost Kakanj

Post Postao/la ziher » 17 jan 2014, 21:03

Tako pricaju :D

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 18 jan 2014, 17:19

Nema kad Begovac nesto obeca... Ljudi u Rudaru su ludi sto ga nisu prihvatili. Kazu da je covjek prije par godina dosao u klub i bio na toj nekoj sjednici (dok u Rudaru nije bilo predsjednika nego neki odbor zaboravio sam kako se tada zvase). Pitao lik hocemo li u Premijer ligu i izvalio gutu para kaze da damo svi po ovoliko i uvedemo Rudar u PL. Ostali samo slegli ramenima i nisu dali pare. Covjek svoje pokupio i otisao u Mladost. Koliko samo dole para ulaze... Koliko je godina Rudaru trebalo da uradi tribinu sa 2000 stolica i to uz pomoc kantona, a dole lik "sam" pravi tribinu. Tako ovim supcima gore u Rudaru i treba jer njih je vecina gore samo kako bi mogli prati pare preko kluba. I Musija koji je desetine hiljada svojih para ulozio otisao je na Mladost. Rudar sada moze uspjeti samo ako opcina stane iza kluba (a stala je na celu sa Mandrom). Kada bi samo udruzili snage pa napravili od Rudara stadion onakav kakav je po projektu i oba kluba igrala gore, a da Doboj koriste za treninge pih... Imali bi oba kluba najjacu infrastrukturu. Ali to se na zalost nece nikada desiti.

amar009
Kontakt:

Post Postao/la amar009 » 18 jan 2014, 18:51

budimo_realni je napisao/la:Nema kad Begovac nesto obeca... Ljudi u Rudaru su ludi sto ga nisu prihvatili. Kazu da je covjek prije par godina dosao u klub i bio na toj nekoj sjednici (dok u Rudaru nije bilo predsjednika nego neki odbor zaboravio sam kako se tada zvase). Pitao lik hocemo li u Premijer ligu i izvalio gutu para kaze da damo svi po ovoliko i uvedemo Rudar u PL. Ostali samo slegli ramenima i nisu dali pare. Covjek svoje pokupio i otisao u Mladost. Koliko samo dole para ulaze... Koliko je godina Rudaru trebalo da uradi tribinu sa 2000 stolica i to uz pomoc kantona, a dole lik "sam" pravi tribinu. Tako ovim supcima gore u Rudaru i treba jer njih je vecina gore samo kako bi mogli prati pare preko kluba. I Musija koji je desetine hiljada svojih para ulozio otisao je na Mladost. Rudar sada moze uspjeti samo ako opcina stane iza kluba (a stala je na celu sa Mandrom). Kada bi samo udruzili snage pa napravili od Rudara stadion onakav kakav je po projektu i oba kluba igrala gore, a da Doboj koriste za treninge pih... Imali bi oba kluba najjacu infrastrukturu. Ali to se na zalost nece nikada desiti.
slazem se sa tobom u potpunosti...odnosi rudar-mladost su nukakvi...samo jedni druge ogovaraju...ja kao navijac i rudara i mladosti[al vise mladosti] bi bio najsretniji da rudar udje u pl a mladost ostane u ovoj ligi...samo svi moramo znati da bi mladost prije bodove spasa dobila od svih drugih ekipa osim naseg rudara...to je nasa realnost...a mladost ce ostati i napraviti jos ljepsi stadion dok su ovi ljudi na celu kluba[begovac,musija,goga...]

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 18 jan 2014, 20:16

Danas se pripremama Mladosti prikljucio i napadac Muric iz komsijskog tabora, time je lista pojacanja zakljucena i sa ova tri igraca (Hadzic, Huseinspahic, Muric) pojacane su pozicije u ekipi koje su bile deficitarne u jesenjem dijelu prvenstva. Mislim da je uprava odradila odlican posao postavljenjem Kape na poziciju sportskog direktora koji je u vrlo kratkom periodu poslozio kockice i doveo ciljano tri igraca koji ce dosta pojacati konkurenciju i po meni biti vazne karike u nastavku borbe za ostvarenje jedinog cilja, a to je opstanak u 1. ligi.

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 19 jan 2014, 14:00

Evo bas gledam slike igraca sa novom opremom i novim igracima. Tri nova igraca za koje sam siguran da su za Mladost pojacanja i da ce Mladost sa njima puno bolje igrati, prije svega zbog njihovog iskustva koje je Mladosti potrebno. Oprema im je super jos kad i stadion sad urede ma bit ce Mladost super. U narednim godinama sigurno u vrhu prve federalne lige.

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 19 jan 2014, 15:16

Ova tri igraca sto su dosla,sigurno su pravi dobitak za ekipu i vec po prvim treninzima se vidi da ce biti pojacanja u pravom smislu te rijeci. Kemo je golman koji ima dosta prvoligaskog iskustva i sa njim na golu ce i sama obrana biti dosta sigurnija. Rambo je iskusan napadac koji ce se po meni kod nas nadavati golova, jer ima taj smek i osjecaj za go i uz njegovo iskustvo bice lakse igrati i Bajramu i Kovi. Huseinspahic je mlad igrac koji mi se izuzetno svidio vec nakon jednog odgledanog treninga. Vidi se da momak zna igrati lopte i sto je najvznije razmislja kada igra, a uz to je besprjekoran borac.
Jos samo da pocnu radovi na stadionu :)

A stvarno je lijepo vidjeti kada su svi jednako obuceni i kada imaju opremu i za treniranje, to u startu daje ekipi ozbiljnost.

Uz sve ovo navijaci ce u proljetnom dijelu i u buduce biti jos organizovanijii i vec se sada rade rekviziti pa ce i u tom smislu biti sve na vecem nivou

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 21 jan 2014, 09:10

Koliko ja procitah oni su dobili 4 garniture opreme. Svaka cast sponzorima.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 21 jan 2014, 15:13

Danas ja bio na treningu Rudara u Doboju. Ništa se ne radi na stadionu, izgleda opet šuplja k'o i prošle godine :?
#samoRudar #zauvijek

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 21 jan 2014, 23:09

Jos se nista nije pocelo raditi, ali nadam se da ce uskoro :?
Sve dok se zapocnu radovi ja sam skeptican hehehehe
Cim prvu lopatu vidim odmah se javljam :D

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 25 jan 2014, 17:27

Jucer su konacno poceli radovi na stadionu u Doboju (ogradjivanje kompleksa).
Iduce sedmice Mladost igra svoju prvu pripremnu utakmicu, protivnik je Celik. Utakmica se najvjerovatnije igra na Kamberovica polju (umjetna trava)

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 27 jan 2014, 09:27

ziher je napisao/la:Jucer su konacno poceli radovi na stadionu u Doboju (ogradjivanje kompleksa).
Iduce sedmice Mladost igra svoju prvu pripremnu utakmicu, protivnik je Celik. Utakmica se najvjerovatnije igra na Kamberovica polju (umjetna trava)
Ja Vam kazem tesko da ce Begovac nesto slagati. Ako je covjek obecao da ce uraditi stadio to ce se i desiti. Samo nesto vanredno da se desi ne daj Boze onda moze da to izostane, inace on ispunjava obecanje. Vjerujem kako ce i tribina i stolice biti do proljeca.

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 27 jan 2014, 11:20

Vidjet cemo sta ce biti.
Najvaznije je da se pocelo nesto raditi, a kako sam obavjesten i za tribinu se ceka da prodje procedura i uz to da se prvo ogradi sve pa ce i radovi na izgradnji tribine poceti. I novi teren sa umjetnom travom pod balonom ce po svemu sudeci biti gotov do kraja maja - bar po najavama.
Po prvi put se pocelo temeljno pripremati a ne stihijski. Utvrdjena je finansijska tezina projekta izgradnje tribine i zatrazena su sredstva od sponzora, lokalne zajednice sa jasnim planom sta i kako treba uraditi da bi stadion stekao uslove da se na njemu odigravaju utakmice prve lige.
Ovi ljudi koji su sada u upravi i oko kluba (sa par izuzetaka koje treba lagano eliminisati) imaju jasan i nedvosmislen cilj, a to je opstanak i stabilizacija kluba u prvoj ligi i stvaranje sto je moguce boljih uslova za rad i takmicenje.
Sve to potvrdjuju i ranije spominjane promjene i reorganizacija koja je kako sam ranije vec naveo podigla sve na jedan visi nivo.

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 31 jan 2014, 13:50

Mladost je prema najavama trebala 30.01. odigrati utakmicu sa Celikom iz Zenice. Cini mi se da te utakmice nije bilo ili ja grijesim? Ako neko ima informaciju o istoj neka napise :D

amar009
Kontakt:

Post Postao/la amar009 » 31 jan 2014, 14:19

utakmica nije odigrana zbog snijega na stadionu mladosti...

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 31 jan 2014, 18:09

Utakmica je otkazana jer su zenicani insistirali da se igra na glavnom terenu u Doboju, a nasi su tu mogucnost odbili jer bi time sigurno unistili teren. Po najavama sljedece sedmice (cini mi se utorak) je utakmica sa Travnikom na umjetnoj travi terena na Kamberovica polju

amar009
Kontakt:

Post Postao/la amar009 » 03 feb 2014, 18:37

moze li mi neko reci gdje se moze nabaviti novi sal mladosti...

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 04 feb 2014, 10:00

Danas u 13:00 prva pripremna utakmica. MLadost igra protiv premijerligasa iz Travnika na terenu sa umjetnom travom na Kamberovica polju.

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 04 feb 2014, 15:43

Mladost danas slavila protiv premijerligasa Travnika rezultatom 1:0. Strijelac jedinog gola Karzic :)

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 04 feb 2014, 17:24

Uz pobjedu u prvom pripremnom susretu treba dodati da su danas konacno poceli radovi na izgradnji tribine :)

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 04 feb 2014, 18:17

ziher je napisao/la: treba dodati da su danas konacno poceli radovi na izgradnji tribine :)
Ozb? :] Uslikaj sutra pa postavi ovdje ;)
#samoRudar #zauvijek

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.