Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

Neutral
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Neutral » 06 dec 2008, 23:14

Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 01:05, ukupno mijenjano 1 put.

sukisp
Kontakt:

Re: 1899 Hoffenheim

Post Postao/la sukisp » 07 dec 2008, 16:01

djale je napisao/la:ma oni su stvarno ponos zemlje, mogli bi kojeg švabu iz hofenhajmove odbrane smuntat da igra za bosnu npr onog plavog beka i da im dignemo spomenik na skenderiji
Mislis na Becksa on vec igra u mladoj repci Njemacke a ako ne bude pozvan u seniorsku repku Njemacke.
Svabe bi onda trebali da obijese Lowa na trgu u Berlinu.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 dec 2008, 16:03

Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 01:10, ukupno mijenjano 1 put.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 10 dec 2008, 00:15

od 1.1.2009 timo hildebrandt igrac hoffenheima 8-)
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 10 dec 2008, 00:21

KAD SAM ZNAO
- " $...

Lovac
Kontakt:

Post Postao/la Lovac » 10 dec 2008, 15:09

T. Hildebrand potpisao za Hoffenheim

Njemački golman Timo Hildebrand novi je član Hoffenheima. Taj 29-godišnjak prije nekoliko dana napustio je Valenciju i to nakon što mu je klub trenutačno raskinuo ugovor zbog nezadovoljstva njegovim izvedbama. Predsjednik vodećeg kluba Bundeslige Dietmar Hopp (68) osobno je usuglasio uvjete dolaska bivšeg njemačkog reprezentativca, koji će biti predstavljen tijekom dana. Golmansku poziciju svi smatraju jednom od rijetkih slabih točaka u sastavu Hoffenheima. Ove su sezone minutažu na golu momčadi Ralfa Rangnicka dijelili Daniel Haas i Ramazan Özcan.

slika
Kad skontam nesto pametnije napisat cu

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 10 dec 2008, 15:32

Lovac je napisao/la:T. Hildebrand potpisao za Hoffenheim

Njemački golman Timo Hildebrand novi je član Hoffenheima. Taj 29-godišnjak prije nekoliko dana napustio je Valenciju i to nakon što mu je klub trenutačno raskinuo ugovor zbog nezadovoljstva njegovim izvedbama. Predsjednik vodećeg kluba Bundeslige Dietmar Hopp (68) osobno je usuglasio uvjete dolaska bivšeg njemačkog reprezentativca, koji će biti predstavljen tijekom dana. Golmansku poziciju svi smatraju jednom od rijetkih slabih točaka u sastavu Hoffenheima. Ove su sezone minutažu na golu momčadi Ralfa Rangnicka dijelili Daniel Haas i Ramazan Özcan.

slika
bice dobro pojacanje, mada ni haas nije los
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 10 dec 2008, 15:54

Odlično pojačanje, bio je čini mi se jedno vrijeme više utakmica nesavladan prije godinu-dvije !
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

amadeus21
Kontakt:

Post Postao/la amadeus21 » 10 dec 2008, 20:43

Zagor je napisao/la:Odlično pojačanje, bio je čini mi se jedno vrijeme više utakmica nesavladan prije godinu-dvije !
kako da ne, a u valenciji je prosle godine imao ''sezonu iz snova'' :evil: :evil: :evil:
samo oni klubovi koji su ispali iz lige primili su vise golova od valencije... nek mu je sa srecom, al nek se vise ne vraca na mestallu i na nuevo mestallu, aBd...
AMUNT VALENCIA!
1Domenech 2Correia 3Lato 4Mangala 5Paulista 6Ferro 7Guedes 8Soler 9Gameiro 10Oliva 11Cutrone 12Diakhaby 13Cillessen 14Gaya 15Guillamon 16Blanco 17Cheryshev 18Wass 19Racic 20Lee 21Vallejo 22Maxi 23Jason 25Rivero 30Musah

sukisp
Kontakt:

Post Postao/la sukisp » 10 dec 2008, 22:56

amadeus21 je napisao/la:
Zagor je napisao/la:Odlično pojačanje, bio je čini mi se jedno vrijeme više utakmica nesavladan prije godinu-dvije !
kako da ne, a u valenciji je prosle godine imao ''sezonu iz snova'' :evil: :evil: :evil:
samo oni klubovi koji su ispali iz lige primili su vise golova od valencije... nek mu je sa srecom, al nek se vise ne vraca na mestallu i na nuevo mestallu, aBd...
Golman je samo jedan od njih jedanaest :roll:
Napravice Hoffenhaim remont na njemu :mrgreen: 8-)

big_amko
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la big_amko » 10 dec 2008, 23:10

Gastarbajteri haraju travnjacima Bundeslige

Među 15 najproduktivnijih napadača Bundeslige, računajući postignute golove i asistencije, čak je sedam igrača čije se prezime završava na 'ić'. Deutsche Welle pozabavio se upravo tom tematikom, ističući kako su igrači s prostora bivše nam države ne samo izuzetno popularni, već i vrlo produktivni ove sezone na travnjacima prestižne Bundeslige.

Zvjezdan Misimović (Wolfsburg), igrač koji je odrastao u Münchenu i koji je izobrazbu stekao u Bayernovoj juniorskoj školi najefikasniji je dodavač posljednjeg pasa pri postizanju gola - ima devet asistencija. Sarajlija Edin Džeko (Wolfsburg), dijete Željezničara i Grbavice, ima na računu pet golova i sedam asistencija. Ispred njega je Sejad Salihović (Hoffenheim) - s četiri gola i osam asistencija.

Najbolje ocijenjeni igrač u njemačkom sportskom tisku je golgeter 'čuda iz Hoffenheima' i vodeće ekipe prvenstva, Vedad Ibišević. 'Njegov gol protiv Bajerna je u stilu legendarnog Gerda Müllera: okrenut golu leđima, brz okret i topovski udarac', to o mladom Bosancu piše magazin Kicker ispod fotografije na kojoj se vidi kako Ibišević 18. put trese protivničku mrežu. Njegov klupski kolega Sejad Salihović je peti po učinku, odmah iza Obasija i Riberyja, prvog asa Bayerna i najboljeg francuskog nogometaša, a tek onda slijedi Brazilac Augusto iz Leverkusena.

Vedad Ibišević trenutno je prvi strijelac Bundeslige
Na posljednjoj utakmici u Kölnu, HSV iz Hamburga je pobijedio domaće s dva gola Mladena Petrića. Ovaj hrvatski reprezentativac je rodom iz Posavine, iz Dubrave kod Brčkog. Odrastao je u Švicarskoj. Bio je to njegov sedmi gol u prvenstvu, dok je četiri puta asistirao. Petrić je na desetom mjestu 'scorer-liste' njemačkog sportskog lista Kicker.

Nakon utakmice u Kölnu Petriću smo rekli: 'Mladene, igrači iz naših krajeva su očito u trendu?' 'Da, izgleda da smo svi malo u trendu. Mislim da to nije super samo za nas, nego i za Hrvatsku, Bosnu i ostale ljude, jer mi dobro predstavljamo naše zemlje', potvrdio je mladi Hrvat. Petrić dodaje da je kao mali dečko često provodio Božić u Bosni, jer tamo još uvijek ima rodbine.

Na protivničkoj strani, za kelnsku momčad, gol je pogodio Milivoje Novaković, Slovenac, također bosanskih korijena, iz Ugljevika. On je u neefikasnom Kölnu sam postigao deset golova - praktično dvije trećine svih zgoditaka svog tima! Na Kickerovoj listi Novaković je na dvanaestom mjestu.

Željko Petrović, nekadašnji igrač Budućnosti iz Podgorice i zagrebačkog Dinama, potom igrač u Nizozemskoj i u Japanu, danas je pomoćni trener Hamburga, desna ruka Martinu Jolu. O nogometašima s prostora bivše Jugoslavije Petrović kaže da su to mahom fenomenalni igrači i dodaje: 'Naši igrači imaju urođeni smisao za igru. Kada mladi stignu u europske klubove i nauče poštivati obaveze, prije svega trčati i ispunjavati taktičke ideje, postaju zvijezde. Ibišević mi se posebno dopada, kao i Džeko. Ovaj posljednji je nuđen u Belgiji i Nizozemskoj za samo 50.000 eura. Nisu ga dobro procijenili, što je učinio trener Wolfsburga. Vidite kako lako Petrić daje golove. Naša je sreća što smo ga uspjeli dobiti. On i Olić su mi postali kao sinovi.'

Josip 'Joe' Šimunić, stoper berlinske Herthe, podrijetlom je iz jednog sela između Kiseljaka i Fojnice u BiH, gdje je s roditeljima napravio novu kuću. Hrvatski reprezentativac je deseti na listi najbolje ocijenjenih igrača proteklih 17 kola Bundeslige. Marko Pantelić, također iz Herthe, nekada nestašni dečko koji je promijenio mnogo klubova, već nekoliko sezona je neprikosnoveni golgeter u Berlinu. Trenutno ga traže engleski klubovi i vjerojatno će otići na Otok. Hertha ne može platiti četiri milijuna eura po sezoni, plaću koji želi taj Srbin.

Neven Subotić, 'Amerikanac', podrijetlom iz Kulaša kod Prnjavora, u dresu Borusije iz Dortmunda postigao je kao branič čak pet golova. Marko Marin iz Bosanske Gradiške u dresu Borusije iz Mönhengladbacha je postao i njemački reprezentativac.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 dec 2008, 23:11

Mislim da je uprava Hoffenheima pogrijesila sto je dovela Hildebranda. Kao prvo skoro svi znaju da je prije dvije godine se borio da dobije 3,5 mil godisnje od Stuttgarta na sto VFB nije pristao, a Valencia jeste, i sada mislim da ce najvise zaradjivati tu po mom misljenju nastaje problem. Sad ce i ostali koji su vise dali klubu traziti vecu platu i nece taj klub biti vise simpatican kao sto je sada svima nama, po mom misljenju su trebali gurati Hassa ili dovesti Feahrmanna iz S04 i na njima graditi buducnost. Mislim da su ovi iz Hoffeheima (nazalost) najvise zajebali Salihovica, jer sada ce ovi ostali koji su nosioci igre u Hoffenheimu traziti da se njihova plata orijentise prema Hildebrandovoj.
Jednostavno kratak zakljucak: Mislim da im ovo dovodjenje Hildebranda nije trebalo, oni su bili klub koji zivi od jedinstva gdje su svi isti gdje nema puno razlike, a bojim se da je uprava pocela to narusavati.

I da Hildebrand je prije 3 godine imao niz u Stuttgartu od 835 minuta ez primljenog gola i drzi rekord, a Klose je prekinuo njegovu seriju u Bremenu, kada je Stuttgart tu utakmicu dobio 3-1, drugi je naravno Oliver Kahn sa 797 minuta bez primljenog gola.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 10 dec 2008, 23:24

Zaradjivati ce 2 mil. eura godisnje i to brutto.
Mislim da Sejo ima 4 mil. netto.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 10 dec 2008, 23:41

joooooj looooveeee :o

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 11 dec 2008, 00:28

kolko su dali za hildebranda,znal ko?

Fabricio
Kontakt:

Post Postao/la Fabricio » 11 dec 2008, 00:45

armin dju je napisao/la:kolko su dali za hildebranda,znal ko?
jos uvijek se nista ne govori ali je sigurno da je cifra ogromna
svaka cast za upravu koja je za veoma malo vremena dovela klub na mjesto koje
se sad nalazi...
u svijetu postoji jedno carstvo u kojem caruje drugarstvo

emir_

Post Postao/la emir_ » 11 dec 2008, 00:59

Fabricio je napisao/la:
armin dju je napisao/la:kolko su dali za hildebranda,znal ko?
jos uvijek se nista ne govori ali je sigurno da je cifra ogromna
svaka cast za upravu koja je za veoma malo vremena dovela klub na mjesto koje
se sad nalazi...
Hildebrand je u Hoff dosao kao slobodan igrac jer je sporazumno raskinuo ugovor sa Valenciom te postao slobodan igrac. Sto mrzim povrsno znanje hebote.,..
4-IN-A-ROW

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 11 dec 2008, 01:04

e fala emire brate na inf. dobro je da nisu izvalili neku veću lovu za njeg jer po meni je on malo van forme od prije 2-3 sezone pa neznam kako će se snać u hoffi

sukisp
Kontakt:

Post Postao/la sukisp » 11 dec 2008, 01:06

amerosm je napisao/la:Mislim da je uprava Hoffenheima pogrijesila sto je dovela Hildebranda. Kao prvo skoro svi znaju da je prije dvije godine se borio da dobije 3,5 mil godisnje od Stuttgarta na sto VFB nije pristao, a Valencia jeste, i sada mislim da ce najvise zaradjivati tu po mom misljenju nastaje problem. Sad ce i ostali koji su vise dali klubu traziti vecu platu i nece taj klub biti vise simpatican kao sto je sada svima nama, po mom misljenju su trebali gurati Hassa ili dovesti Feahrmanna iz S04 i na njima graditi buducnost. Mislim da su ovi iz Hoffeheima (nazalost) najvise zajebali Salihovica, jer sada ce ovi ostali koji su nosioci igre u Hoffenheimu traziti da se njihova plata orijentise prema Hildebrandovoj.
Jednostavno kratak zakljucak: Mislim da im ovo dovodjenje Hildebranda nije trebalo, oni su bili klub koji zivi od jedinstva gdje su svi isti gdje nema puno razlike, a bojim se da je uprava pocela to narusavati.

I da Hildebrand je prije 3 godine imao niz u Stuttgartu od 835 minuta ez primljenog gola i drzi rekord, a Klose je prekinuo njegovu seriju u Bremenu, kada je Stuttgart tu utakmicu dobio 3-1, drugi je naravno Oliver Kahn sa 797 minuta bez primljenog gola.
Salihovic je u cugu odbio svaki pokusaj razgovora ljudi bajerna,Herthe,Dortmunda sta mislis zasto :roll:
Jer mu je ugovor i potpis za hoffenhaim bio puno bolji-pogotovo sto u trenu poptpisivanja je bukvalno on odlucivao tekme svojim potezima i igrama.
Nije Salihaga budala 8-)
i sam je naveo da je vise nego zadovoljan uslovima potpisa ;) Odvagao je on to davnih dana.
a Hildebrand je placen O i to duplom.Za platu dobro da je i dobije :lol: kako je naograjisao u valenciji a sad ima sansu da igra za prvoplasirani tim BL

alen_82
Kontakt:

Post Postao/la alen_82 » 11 dec 2008, 02:33

jos akbgd od proljeca novi stadion,hajde ko zna mozda mu krene na novoj travi mislim na novog golmana,ipak puno je oglova primio hoffenhajm ako misli da bude prvak

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.