Sveti je napisao/la: ↑25 mar 2025, 01:38
hurem je napisao/la: ↑25 mar 2025, 01:24
Očekivao sam ga u prvih 11 i to sam pisao prije utakmice, da se ova utakmica ubila za njega. Isto sam mislio za Bašića i Hajradinovica.
Bazdar je dobar na lopti, mekan... i jednako dobro se snalazi na malom prostoru. Ima tu neku fintu.
Šteta što nije iskoristio onu priliku. Ondje je morao sutirati po zemlji. Valjda posluša savjete Dzeksona.
Kad smo kod Basica, kakav je on tebi tip igraca uopste?
Ja nikako ne mogu da zakljucim na osnovu ovog (ogranicenog) uzorka do sad
Tip veznjaka koji stilom igre jedini podsjeća na Misketa iako nije ofanzivni vezni kao sto je Miske bio. On je hajmo reci taj neki centralni vezni.
Ali sigurno nas veznjak koji je ponajbolji na lopti, zna sačuvati posjed, prebaciti loptu s lijeve na desnu nogu i obrnuto, ima dobru ljevicu, kada je oko 16-erca na postavljenu odbranu neće odmah dodavati loptu nego će je sačuvati u nogama i pokušati izmajmunisati neki potez, izbaciti igraca, trznuti desno-lijevo i sl. Nije kao ostali naši veznjaci koji se odmah rješavaju lopte čim protivnički igrač krene prema njima.
Teško je to riječima objasniti. A ovako ispade kao da je Iniesta kada pišem o njemu

Uglavnom to su mu prednosti u igri. Nije ni defanzivno los kada je u pitanju duel igra i laktanje...mahana su mu trka i brzina a to je ono što Barbarez traži. A vjerovatno da fizički još uvijek nije na nivou.
Rekao bih ovako:
Bašić je idealan za protivnike poput Kipra, pa i jače kada nam treba posjed i ganjamo rezultat.
Bašić bi se teze uklopio u utakmicu punu trke i intenziteta poput one u Rumuniji.
Stagnirao je u ostankom u Rusiji. Trebao je kad i Hadzikadunic bježati otamo.
To je neko moje viđenje njega. Moze biti da sam malo pretjerao pa i pogriješio.
Ja lično takve igrače volim.