FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

omgmessi
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la omgmessi » 06 jul 2009, 21:15

Harrison je napisao/la:@omgmessi, Eto vam je bio okosnica tima, napadac u kojeg ste se mozda i najvise uzdavali cijelog prvenstva, bez njega slabo bi sta napravili i sad ga g.uzite (da izvinu zenska djeca), izadjite mu u susret, povecajte mu platu, dajte mu neke dodatne privilegije da ga pridobijete da ostane, a daleko je jos on do zalaska karijere da bi presao u Mallorcu.
Vjerovatno da je ponikao kod vas imao bi vise postovanja...ipak ga slabo cjenite u odnosu sta vam je donio...
E Harrisonu izgleda ne pratiš dovoljno fudbala da bi znao šta je tvoj Real radio u svojim godinama. Tvoj Perez je otpusio tako Del Bosqueja, koji je osvojio sve živo i prodao okosnicu tima Makeleleja ;) , tako da navijači Reala ste stvarno zadnji koji možete nešto tako govoriti ;)

Ko što sam rekao, on je dobio produženje ugovora, u nijednom intervjuju nije izjasnio šta tačno on želi, več samo njegov manager izvodi budaleštine. U klubu su rekli da dolazi novi napadač i u slučaju da Eto'o ostane, tako da interes za Villu nije povod odlazak Eto'o-a. Na njemu je šta želi, ali jasno je jedno da je več 5 godina u klubu i sad ili prije jednom če morati zapustiti klub. A ko što sam rekao on je za mene još uvijek jedan izmedju top3 napadača na svijetu, ali treba gledati za dobro kluba, ako on nema više one gladi za uspjehom se mu je potrebno zahvaliti za sve što je napravio, u muzeju historije kluba dobiti posebno mijesto i pustiti mu slobodne ruke da traži novi izazov u karieri.
Furymaker je napisao/la:ma lijevo krilo hajd bgt :D
A taj iz Shakhtara je dobar , nasli ga u Donetsku :D
A eto kao Srna je trebao s njim doci u paketu al nece da dadnu toliku lovu za igrace.
A cigrinski vrijedi 20mil , 22godine dobro igra , gledao sam ga u Kupu Uefa .
A ja za Barcu navijam od 4godine , il ti ga od 1997-8 , dok su Rivaldo , Saviola , Guardiola , Lois Enrique i ostali harali primerom .
Sjecam se el classica 3:3 , rivaldo hat-trick , Raul hat-trick , Rivaldu 4.gol ponisten ;)
To si vjerovatno mislio el classico 2000/2001, kad je Rivaldo dao 2 gola, a treči gol mu nepravedno poništen, kad je Helguera dirnuo loptu, a sudija dosudio offside.

Još malo tračeva:
- Manager Andreia Arshavina je ponudio Arshavina Barci, rekao je da nek Barca pošalje prvo ponudu Arsenalu, da se posle dogovore za transfer
- Iako je Jorquera bio pred podpisom za Tenerife, je danas njegov manager rekao da Albert želi ostati još bar jednu godinu u Barci i boriti se za mjesto drugog golmana
- Brazilski Gazeta Press piše kako če Barca Keirrsona upotrjebiti za transfer Bruno Alvesa
- Man. City je javno naznanio da su zainteresovani za Puyola
- Caceres bi mogao več ove sedmice otiči na posudbu u Zaragozu
- Reina je izjavio da pušta otvorena vrata Barceloni, da ukoliko bi napustio Liverpool bi ga napustio samo za odlazak u Barcu
- Ukoliko Eto'o ode iz kluba mladi kamerunci koje je on doveo u klub če ostati. Da vas sjetim Eto'o je u klub doveo 14 mladih Kamerunskih igrača, koji igraju za različite selekcije.

alldenn
Kontakt:

Post Postao/la alldenn » 07 jul 2009, 00:27

Dobro licno volio bi da Real bude najjaci tim po imenima , pa se nadam da ce se naci kao konkurenti Barceloni !Nije u imenima svatite to vec jednom , ima 11 igraca , i 12 trener !A Perez je napravio modnu pistu a ne ekipu , mislim da bi im se Fabregas odlicno uklopio , btw : ON nece doci , jer je njegov otac na Kongferenciji za stampu javno rekao da je u finalu LP Barce i Arsenala navijo za Barcu i da jew voli najvise na svijetu , i da jedini klub u kojem ne zeli vidit svog sina je Real , i ako predje , rekao je da bi ga se javno odreko !
Ja nemaam nista protiv i da ode , meni on nije neki grac , na ovom Konfederacijsom kupu lik se gubio ko abdest , nemoze da uprati Xavija , a znamo ko je sa njim tandem snova (iniesta ) !

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 07 jul 2009, 00:31

alldenn je napisao/la:Dobro licno volio bi da Real bude najjaci tim po imenima , pa se nadam da ce se naci kao konkurenti Barceloni !Nije u imenima svatite to vec jednom , ima 11 igraca , i 12 trener !A Perez je napravio modnu pistu a ne ekipu , mislim da bi im se Fabregas odlicno uklopio , btw : ON nece doci , jer je njegov otac na Kongferenciji za stampu javno rekao da je u finalu LP Barce i Arsenala navijo za Barcu i da jew voli najvise na svijetu , i da jedini klub u kojem ne zeli vidit svog sina je Real , i ako predje , rekao je da bi ga se javno odreko !
Ja nemaam nista protiv i da ode , meni on nije neki grac , na ovom Konfederacijsom kupu lik se gubio ko abdest , nemoze da uprati Xavija , a znamo ko je sa njim tandem snova (iniesta ) !
hahahhahaha...daj ba ne se.ri gdje si ovo procitao...da se javno odrekne sina samo zato kad bi ovaj presao u Real,nidje veze :lol:
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 07 jul 2009, 00:46

Nisam znao za ove Kamerunce što ih je Eto doveo u klub. Zna li neko nešto više o njima, jesul kakvi talenti, moguli se ubrzo priklučiti prvom timu, njihove pozicije i ostalo.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 07 jul 2009, 00:50

osmjesi na licima navijaca reala ce da padne kada pocne sezona :D ...nek se sada raduju nece imati kad kasnije kad pocne sezona 8-)
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Barcelona_1899
Kontakt:

Post Postao/la Barcelona_1899 » 07 jul 2009, 00:58

el-fighter je napisao/la:Nisam znao za ove Kamerunce što ih je Eto doveo u klub. Zna li neko nešto više o njima, jesul kakvi talenti, moguli se ubrzo priklučiti prvom timu, njihove pozicije i ostalo.
http://fcbtransfers.****/2009/0 ... -stay.html

hehe dobri su kamerunci ubise, vec bi ovaj sad mogao Etoa da naslijedi :lol:
2:6 prepoznatljiv rezultat :)
0:2 još uvijek frišak rezultat ;)
David Villa #7

Sempre_Barca
Kontakt:

Post Postao/la Sempre_Barca » 07 jul 2009, 01:24

Na zapadu nista novo :) Villa, Bastos, Cesc :) Furymaker, mascherano je bio samo blef, kao sto sam ranije napisao. Cigrinski i bruno alves su samo proizvod njihovih agenata, oceva (bruno)... nista od toga :) Ja sam ranije spomenuo cifru za cesca 40 miliona + 10 ovisno o rezultatima, da bi danas izaslo u novinama kako je arsenal spreman prodati cesca za 40-50 miliona??? cudno, jelde :) Sto se tice ville tu je sve zavrseno, al su tu ukljucene banke, krediti i svasta nesto. Eto, za veceras toliko :)

p.s. Ja samo prenosim inf do kojih dodjem, a za koje, zbog mnogo razloga (npr. znao sam da ce kaka, ronaldo, albiol, benzema potpisat za real mnogo prije nego sto se to stvarno desilo), vjerujem da su tacne.

Pozdrav
2-6!!! SET, PARTIDO Y LIGA!!!

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 07 jul 2009, 03:02

el-fighter je napisao/la:Nisam znao za ove Kamerunce što ih je Eto doveo u klub. Zna li neko nešto više o njima, jesul kakvi talenti, moguli se ubrzo priklučiti prvom timu, njihove pozicije i ostalo.
Ma svi su manje ili više talenti, ali su još premladi da bi ubrzo mogli u prvi tim.

Za ove što znam su:

Armand Ella - AML/FC - 93 godište - http://www.youtube.com/watch?v=6JLVEn3BKFg
Gael Etock - FC - 93 godište - http://www.youtube.com/watch?v=omHs91Z0Di8
Oliver Moussima - 94 godište - AM/FC - http://www.youtube.com/watch?v=Q4tL_4Dyyy4
Alain Ebwelle - 95 godište - FC- http://www.youtube.com/watch?v=w5L2zW3AJX8
Enguene - 96 godište - MC - http://www.youtube.com/watch?v=lz2b6lNmNO4
Dongou - 95 godište - FC- http://www.youtube.com/watch?v=unqKEJSj6CA
Elohor Godswill Ekpolo - 95 godište - MC - za njega nisam našo video ali je ovu sezonu igrao za Infantil A
Alexis Meva -98 godište - FC - http://www.youtube.com/watch?v=HdbM7_urVJI
Simon Emmanuel Ateba Zebaze - 93 godište - DMC - nisam našao video, igrao za cadete A

Tih 9 sam pronašao, dok ostali su vjerovatno u mladjim kategorijama kao što su prebenjamin i benjamin A i B. Svi su izvrstni talenti ali do prve ekipe jih djeli još mnogo godina. Kao največim talentima od tih se govori o Engueneju, Moussimi, Etocku i Elli.
JameS je napisao/la:hahahhahaha...daj ba ne se.ri gdje si ovo procitao...da se javno odrekne sina samo zato kad bi ovaj presao u Real,nidje veze :lol:
Istina je to @James, to da mu je stari veliki navijač Barce je jasno ko dan več odavno. A bio je jedan intervju kojeg je radila Barca TV i to je stari rekao, to je bilo mislim da prošle il predprošle godine kad se je na puno pisalo o Cescu i Realu M. A i sam Cesc je več više puta izrazio želju da se vrati na NC i da nasljedi #4ku od Guardiole, tako da mislim da ako bude kad bude izlazio iz Arsenala ide direktno u Barcu. I da neče sad neko bluziti o tome, da voli Barcu nebi je napustio, on je napustio Barcu kad Barca nije imala predsjednika, kad nisu znali ko pije ko plača, a Arsenal mu je ponudio igranje u prvom timu tako da je zagrabio šansu jer je i sam vidio da ima u Barci preveliku konkurenciju da bi mogao odmah zablistati.

BrnJeeH
Kontakt:

Post Postao/la BrnJeeH » 07 jul 2009, 03:10

omgmessi je napisao/la: Istina je to @James, to da mu je stari veliki navijač Barce je jasno ko dan več odavno. A bio je jedan intervju kojeg je radila Barca TV i to je stari rekao, to je bilo mislim da prošle il predprošle godine kad se je na puno pisalo o Cescu i Realu M. A i sam Cesc je več više puta izrazio želju da se vrati na NC i da nasljedi #4ku od Guardiole, tako da mislim da ako bude kad bude izlazio iz Arsenala ide direktno u Barcu. I da neče sad neko bluziti o tome, da voli Barcu nebi je napustio, on je napustio Barcu kad Barca nije imala predsjednika, kad nisu znali ko pije ko plača, a Arsenal mu je ponudio igranje u prvom timu tako da je zagrabio šansu jer je i sam vidio da ima u Barci preveliku konkurenciju da bi mogao odmah zablistati.
Nije bitno sta je njegov otac rekao, mada cisto sumnjam u takve izjave. Ono sto je bitno jeste da je on dobio kapitensku traku od Williama Gallasa, ako se ne varam, i da takvo nesto 22-godisnjak propusti kroz svoju karijeru je tesko za vjerovati. Sada mogu ocekivati odgovore kao sto su "I Kaka je otisao u Real kada su mu nudili kapitensku traku"...pa bi neki mogli spomenuti i odlazak Henrya u Barcu te Ronalda u Real...

Ako neko vjeruje u njegov prelazak u Barcu, ja smatram da je taj preoptimistican. Uz to, ne vidim nacina da Cesc zaigra u prvom timu Barce, osim ako Guardiola ne odluci izbaciti Henrya, te bi se nesto moglo iskombinirati, ali mislim da je Xavi taj koji je zaduzen za isto sto je Fabregas u Arsenalu.

Isto tako mi nije jasan dolazak, ili pak moguci dolazak Ville...Jednog mozete dovesti i nekako ubaciti u sastav, ali obojicu nikako. Ne govorim sad da vi to ne mozete, da nemate novca ili da nece da predju kod vas, vec jednostavno imate savrsen tim i nemoguce je izbaciti nekog od igraca.. znamo svi i da ce Eto'o ostati, tako da su sanse malene.

I jos samo da dodam da Barci ovaj pojacanja nisu potrebna, jer imaju "savrsen" tim, i zasto takvo nesto mjenjati?...Realu ce nazalost trebati godina ili dvije da kreira jaku momcad koja ce biti uigrana...i tek onda mozete osjetiti konkurenciju u, prema mnogima, i najboljoj ligi svijeta nakon velikih pojacanja Florentina Pereza.

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 07 jul 2009, 13:21

Ja nisam rekao, da če Cesc doči več ovog prolječa, u to i ja sumnjam. Ali vjerujem da če se kad tad vratiti kuči. A to što se tiče toga intervjuja i da je njegov otac strastven navijač našeg kluba, si zavrtite finale LP Barca - Arsenal gdje ga je kamera jedno par puta uhvatila obučenog u Blaugranu i oko vrata šal Barce.

Ja više vjerujem da če Cesc doči kao što su novine pisale idučog ljeta, gdje če vjerovatno kandidirati Sandro Rosell i njegovo obečanje bi mogao biti upravo Cesc. Sandro je več bio podpredsjednik Barce, kad je na početku Laportinog mandata bio mu desna ruka. On je zaslužan da je Barca dobila igrače kao što su Ronaldinho i Deco. Kasnije je nastala svadja izmedju Laporte i Rosella i Rosell je zapustio Barcu ali je rekao da če se vratiti.

Sam Guardiola je rekao da mu je za ovu sezonu potrebna duža klupa, znači na klupi da ima kvalitetnije igrače koji bi mogli jednakopravno zamjeniti igrače na terenu. Zato Barca traži jednakopravne zamjene gdje bi se u sistemu rotiranja(kojeg kako kaže Pep obvlada, jer je to radio na početku prošle sezone) svi igrali.

U veznom redu svakako nema jednakopravne zamjene za Xavija, dok umjesto Inieste može još nekako zaigrati Keita. Na ljevom krilu Henry dobro igra, ali zamjene nema. Tu može igrati Iniesta, ali sa tim se ruši najbolji vezni red. Sa tim što Bojan ostaje u klubu je jasno da če klub pridodati u napadu bar još jednog igrača velike kvalitete, jer moramo računati ukoliko Eto'o ostane ide na Afričko prvenstvo i ako računamo da Kamerun svake godine odolazi do kraja natjecanja ga neče biti skoro pa 2 mijeseca. Tako je i za Yayu, zato se na veliko piše o Mascheranu. Zamjena za Messija če ostati Hleb, koji sigurno ostaje u klubu, dok če Pedro, Jeffren i ostali mladiči vjerovatno otiči na posudbu.

Odbrani trebaju samo male korekcije, Henrique če se vratiti sa posudbe i odraditi bar pripreme pa če se vidjeti jel spreman za igranje u Barci ili ide još na jednogodišnju posudbu, dok Caceres kako kaže sigurno odlazi na posudbu u Zaragozu. Ako Henrique zadovolji okus Pepa onda mislim da neče biti potrebe po raznim kung-fu igračima Bruno Alves i Chgrynskiy. Medjutim ljevi bočni če sigurno dolazit, ali ne za cijenu 20 mio EUR, kojima se nada Lendoiro za Filipeja. Golmanska pozicija je več sredjena, samo pitanje je jel ostaje Jorquera ili če biti promoviran Mino.

Evo Valdes je danas konačno podpisao novi ugovor do 2014.

BrnJeeH
Kontakt:

Post Postao/la BrnJeeH » 07 jul 2009, 15:50

alldenn je napisao/la: Mogo bi Perez bacit oko i na igrace Barcelone al djaba mu te oci ! Svati jednom to je nas igrac , htio ti to ili ne , on ce otic ili ove god ili dogodine u barcu !Nemoze se sve kupit Parama , jer to samo i imate , kvalitet vam je 0 ! PO imenima se mozete mjerit sa nama , ali po kvalitetu tima kao kolektiva tu ste negjde za 2 ligu Spaije !
hahaha hocel biti da je u arsenalu,sto znaci da uopste nije vas :D i svi su blizi realu nego barci - razlog - pare jeebote :mrgreen:

dje ste bili prije par godina kad niste imali oceva (citaj messi i ronaldinho ne brnjeeh :mrgreen: )

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 07 jul 2009, 16:37

BrnJeeH je napisao/la:hahaha hocel biti da je u arsenalu,sto znaci da uopste nije vas :D i svi su blizi realu nego barci - razlog - pare jeebote :mrgreen:
)
Ma nije sve u parama, ima nesto i u renomeu kluba :mrgreen:
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 jul 2009, 17:48

Victor Valdes produzio ugovor sa Barcom do 2014 godine, a klauzula je podignuta na 150 mil.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 07 jul 2009, 18:09

Da Valdes produžio do 2014. Klavzula mu se digla sa 100mio na 150mio EUR. Fiksno če zaradjivati 5mio EUR po sezoni + 2 mio EUR variabilnog dijela vezanog na uspijehe.

A smiješne su mi ove priče, kad se klub zanima za igrača pa onda odma svi portali pišu kako igrač več traži kuču. Evo tako je i za Villu za kojeg se piše da traži kuču u Barci i da če vjerovatno kupiti kuču u Gava Mar, gdje več stanuju Valdes, Keita i Gudjohnson.

Kao što sam prije napisao, Hleb sigurno ostaje u klubu iduču sezonu. To je Pepova želja i to je več prenešeno tako do igrača ko do njegovog managera.

Zasad samo dva španska prvoligaša nisu kupili ni jednog igrača, a to su Barca i Xerez.

EMD piše kako je Atletico smanjio odštetu za Forlana sa 36 na 25 mio EUR. NEka hvala, neka ostane fino u Madridu.

Danas je ekonomski podpredsjednik Barce Joan Boix za Ona FM potvrdio, da bi Barcin transfer budget mogao narasti negdje do 80 mio EUR, ako to bude potrebno.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 08 jul 2009, 02:34

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 08 jul 2009, 02:40

miky_hz je napisao/la:http://www.sport.es/default.asp?idpubli ... cio_PK=803

Filipe prelazi za 9 mil ;)
To nije još potvrdjeno. Piše da je Barca ponudila 9 mio EUR i da bi sve moralo biti odlučeno več danas, kako se sječam je Barca dala rok do danas Deporu da se odluči hočel prodati Filipeja ili ne, da se Barca okrene po drugim alternativama.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 08 jul 2009, 02:46

Da malo pridodam za Cesca. Gledo sam njegov intervju za Arsenal TV i slušo svojim ušima kada je rekao, Arsenal je od mene napravio igrača i čovjeka, napravio je ovo što sam danas u fudbalu. Wenger je moj šef i samo ako on zatraži da ja odem ja ću to i uradit. Ako Wenger ode iz kluba idem i ja, vjerovatno tamo gdje i on...

Jednostavno... Ja mislim da će Cesc otići ali samo ako Arsenal u iduće 2 godine ne osvoji ništa... što, mislim da se neće desit... :)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

neOX
Kontakt:

Post Postao/la neOX » 08 jul 2009, 03:12

Za ove što znam su:

Armand Ella - AML/FC - 93 godište - http://www.youtube.com/watch?v=6JLVEn3BKFg
Gael Etock - FC - 93 godište - http://www.youtube.com/watch?v=omHs91Z0Di8
Oliver Moussima - 94 godište - AM/FC - http://www.youtube.com/watch?v=Q4tL_4Dyyy4
Alain Ebwelle - 95 godište - FC- http://www.youtube.com/watch?v=w5L2zW3AJX8
Enguene - 96 godište - MC - http://www.youtube.com/watch?v=lz2b6lNmNO4
Dongou - 95 godište - FC- http://www.youtube.com/watch?v=unqKEJSj6CA
Elohor Godswill Ekpolo - 95 godište - MC - za njega nisam našo video ali je ovu sezonu igrao za Infantil A
Alexis Meva -98 godište - FC - http://www.youtube.com/watch?v=HdbM7_urVJI
Simon Emmanuel Ateba Zebaze - 93 godište - DMC - nisam našao video, igrao za cadete A

ne mogu da vjerujem da su ovi likovi 92,93, 94 godistaa...ccc..ja sta rade braco draga...:D

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 08 jul 2009, 03:24

Ovaj Moussima nije normalan. :o Kakav igrac! Oni driblinzi na kraju clipa puno obecavaju.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Sempre_Barca
Kontakt:

Post Postao/la Sempre_Barca » 08 jul 2009, 03:32

Prema posljednjim inf Filipe ne prelazi u barcu. Lendoiro nece nista manje od 10 miliona, barca nudi 8, a ne 9 kako se pise, a u ostalom barca ga i ne zeli vise. Bastos, Villa, Cesc sve isto :) Etoo ostaje 90% :) Zasad sve ide po planu, melo bi trebao u arsenal, jer ipak imaju ovih 40 miliona za cesca sto su dobili. Real madrid bi sigurno kupio cesca, al stvar je zavrsena i oni to znaju. :)
2-6!!! SET, PARTIDO Y LIGA!!!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.