Biciklizam

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Koji vozač po vama osvaja Vueltu:

Froome
18
31%
Quintana
7
12%
Contador
20
34%
Uran
2
3%
Rodriguez
4
7%
Aru
5
8%
Talansky
3
5%

Ukupno glasova: 59

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Biciklizam

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 apr 2014, 18:56

Pobjeda Michaela Matthewsa u grupnom sprintu, ništa spektakularno se nije dešavalo, glavna grupa (Sky, Omega, Cannondale) kontrolisala bijeg i nije dopustila novi pred kraj trke. Generalni poredak isti, svi ili skoro svi su kroz cilj prošli u vremenu pobjednika.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 11 apr 2014, 17:17

Juče i danas vrlo interesantno, prvo je juče Wouter Poels sjajnim bijegom došao do pobjede, Valverde završio kao drugi i dao dvije sekunde Contadoru, čime je njegova prednost bila smanjena na 12 sekundi, a danas je Valverde pokušao da pobjegne, uhvatio ga je Contador lagano, a onda ih je grupa stigla i sprintali su Michal Kwiatkowski, Alejandro Valverde i Ben Swift, ovaj treći potvrdio da je u sjajnoj formi i nakon nekoliko plasmana među prvih pet danas otišao korak dalje i donio pobjedu za Sky tim. Generalni poredak je tako ipak ostao isti, barem što se tiče onih koji se bore za pobjedu. Sutra hronometar od 25.9 km, Contador je definitivno favorit za ukupnu pobjedu, ali vidjećemo.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 12 apr 2014, 11:46

Eh evo i mene na forumu nakon duze vremena :D Ne gledam ovu trku baskije nema se vremena ispiti, ali gledao sam trku flandrije prosle sedmice i razocarao se :| Sep Vanmarke je bio najjaci na trci ali glupo je izgubio stvarno, bas nije navikao na velike trke :) Spartacus :bow: Sutra Bonen do pobjede :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 apr 2014, 11:49

MElloo je napisao/la:Eh evo i mene na forumu nakon duze vremena :D Ne gledam ovu trku baskije nema se vremena ispiti, ali gledao sam trku flandrije prosle sedmice i razocarao se :| Sep Vanmarke je bio najjaci na trci ali glupo je izgubio stvarno, bas nije navikao na velike trke :) Spartacus :bow: Sutra Wiggins do pobjede :mrgreen:
Ispravljeno.

:mrgreen:

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 12 apr 2014, 11:52

DukeOfWellington je napisao/la:
MElloo je napisao/la:Eh evo i mene na forumu nakon duze vremena :D Ne gledam ovu trku baskije nema se vremena ispiti, ali gledao sam trku flandrije prosle sedmice i razocarao se :| Sep Vanmarke je bio najjaci na trci ali glupo je izgubio stvarno, bas nije navikao na velike trke :) Spartacus :bow: Sutra Wiggins do pobjede :mrgreen:
Ispravljeno.

:mrgreen:
E jbga sad bio je i na flandriji i gdje je zavrsio :mrgreen: Jedino moze da pobjedi na valonskoj strijeli ali i tad ce se pojavit Alberto mozda Quintana Bentancour, znas li jel Froome planiran za Walloniju ? :D

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 apr 2014, 11:55

MElloo je napisao/la: E jbga sad bio je i na flandriji i gdje je zavrsio :mrgreen: Jedino moze da pobjedi na valonskoj strijeli ali i tad ce se pojavit Alberto mozda Quintana Bentancour, znas li jel Froome planiran za Walloniju ? :D
Paris - Roubaix je naveo kao jedan od svojih sezonskih ciljeva. Na Flandriji se malo provozao :D

Na Strijeli neće biti Froomea, ali će biti na Liege-Bastogne-Liege.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 12 apr 2014, 15:11

Duke, namazan si :) Daj Boze da ti Wigo uzemo ovo, al eto ako je najavio kao najveci cilj, onda se valjda i spremio... al eto vidjet cemo !
Max Allegri

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 apr 2014, 15:22

Mig_Mig je napisao/la:Duke, namazan si :) Daj Boze da ti Wigo uzemo ovo, al eto ako je najavio kao najveci cilj, onda se valjda i spremio... al eto vidjet cemo !
Naveo je kao jedan od ciljeva iako realno nije među favoritima, vidjećemo.

Glavni cilj je SP, hronometar i pokušaj skidanja Martina s trona.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 apr 2014, 19:10

Tony Martin očekivano došao do pobjede na posljednjoj etapi Baskije, ali vijest dana je fanstastičan hronometar Contadora, bio je samo 7 sekundi sporiji od Martina. Treći je bio Michal Kwiatkowski sa 15 sekundi, dok je Valverde završio na osmom mjestu sa minut i dvije sekunde zaostatka, čime je skliznuo u generalnom poretku na peto mjesto. Na kraju Contador ubjedljivo trijumfuje na trci sa 49 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Kwiatkowskog odnosno minut i 4 seknude u odnosu na trećeplasiranog Jeana-Cristopha Peraulda.

tillman
Kontakt:

Post Postao/la tillman » 12 apr 2014, 21:29

sutra obavezno pogledajte Paris - Roubaix... najveća utrka u svijetu biciklizma... kockice, kockice :)

prijenos na Eurosportu

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 apr 2014, 15:43

Odoše Boonen, Thomas i kompanija, bude se Vanmarcke, Canellara i Wiggins, slijede prava uzbuđenja.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 13 apr 2014, 16:41

Auh ! Kakva trka i kakva brzina, najbrze ikad ! U ovakovj konukrenciji, ocekivao sam bas uzbudljiv finis, al jednostavno niko nije imao da podrzi cancelaru, fuj u kakvom je raspadu ovaj trek!!! Previse taktiziranja, na kraju savrsenstvo od Nickya :) :clap: :clap: :clap:
Zadnja izmjena: Mig_Mig, dana/u 13 apr 2014, 16:43, ukupno mijenjano 1 put.
Max Allegri

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 apr 2014, 16:42

Ko se ovome nadao :?: :roll:
Mislim, jeste Terpstra bio 3. proshle godine, ali nije ochukao nikada i Boonena i Cancellaru i Sagana.
josh najbrzhi PR ikada. :clap:

tillman
Kontakt:

Post Postao/la tillman » 13 apr 2014, 16:54

MaGiCa je napisao/la:Ko se ovome nadao :?: :roll:
Mislim, jeste Terpstra bio 3. proshle godine, ali nije ochukao nikada i Boonena i Cancellaru i Sagana.
josh najbrzhi PR ikada. :clap:
pa Terpstra je stalno tu bio na klasicima, pri vrhu, iskoristio je ponuđeno... bravo i za Degenkolba...
ali sjajna trka, sjajna :thumbup:

i samo za Dukea...
odličan je bio Wiggo...

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 apr 2014, 17:09

Kako im je skočio Terpstra, kako su se gledali svi, čudi me da baš niko nije ni pokušao da ga hvata odma', il' nisu imali snage il' su mislili da neće izdržati. Kao što neko reče odličan je Terpstra već neko vrijeme, nudi se u vrhu, došao je red i na pet minuta slave, svaka čast za njega.

Wigginsu bi bilo bolje da umjesto o penziji počne razmišljati o preorijentisavanju na klasike, danas je definitivno pokazao ono što sam ja odavno govorio, a to je da može biti itekako konkurentan na ovakvom tipu staze. Jasno je kao dan da on više nema šta da traži na Grand Touru, a i kraće višednevne utrke su prihvatljive jedino ako na njima ima hronometar. Vrlo sam sretan njegovim performansom danas. Thomas takođe odličan, ali to više nije novost, pogotovo ove sezone, definitivno je pokazao da se radi o izuzetno kvalitetnom vozaču koji će u septembru biti spreman da napadne rainbow jersey, mislim da će biti prvi izbor za Veliku Britaniju u toj utrci.

Velika uzbuđenja, zabolile su me noge realno, zadnja dva sata sam gledao stojeći, red je da malo odmorim.
Zadnja izmjena: DukeOfWellington, dana/u 13 apr 2014, 18:23, ukupno mijenjano 1 put.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 apr 2014, 17:18

tillman je napisao/la: pa Terpstra je stalno tu bio na klasicima, pri vrhu, iskoristio je ponuđeno... bravo i za Degenkolba...
ali sjajna trka, sjajna :thumbup:

Jedno je biti u vrhu, a drugo na vrhu. Pogledaj pod Valverde. ;)
Ja sam mislio da ce se borba voditi izmedju Sagana i Cancellare i da ce Spartacus da odnese pobedu. Boonena sam vec bio otpisao, a on opet beshe blizu. :roll:

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 13 apr 2014, 20:30

Danasna pobjeda Terpstra, iznenadjenje, jer svi su bili tu !Pomalo lud, ali bogme i hrabar napad, vidjelo se da je pun snage, da ga noge slusaju, dovoljno da bi se upisao u historiju! Sumnjam da je nedostatak snage, vidjelo se kako Cancellara rastresa noge i da se sprema za finis, no medjutim, jednostavno nema ekipu koja ce ispratiti ovakve napade, i ovo danas je sve sam vukao, ogorscen sam na trek ! Sto se tice Wigga, sasvim ok utrka !
Max Allegri

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 13 apr 2014, 20:32

Kako ja mrzim onaj Rube to nije normalno sve mogu gledat samo to ne :mrgreen: Sad je amstel to ce se vec moci gledat :mrgreen: pa onda Valonska strijela :ljepota:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 apr 2014, 16:50

Neko gledao Amstel? Gilbert u svom stilu, Gerrans, Kwiatkowski, Valverde i ostali nisu imali snage da isprate.

Slijedeće sedmice Trentino, Strijela i Liege, nakon toga Romandija pa Giro.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 20 apr 2014, 16:53

Ja se ponadao mogu ga pratiti al nista, razvalio Gilbert, nova pobjeda BMC-a :mrgreen: :mrgreen: Dobar Jelle Vanendert :D U srijedu moj najdrazi klasik :mrgreen: :mrgreen: Romandija ce biti zanimljiva kao uvijek :kafa:

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.