FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 01 maj 2013, 23:57

Barca je manja od makovog zrna.

Veceras su jos jednom dokazali da ovakvom Bayernu nisu dorasli iako su se mnogi nadali da Barca uspije nadoknaditi 4 gola zaostatka (od veceras je to vec 7) no nisu uspjeli, nego su se na kraju krajeva jos vise izblamirali.

Kada ti "najbolja ekipa na Svijetu" uputi u 180 minuta ne vise od 5 udaraca u okvir gola to ti je dokaz da si neko i nesto, da si velesila koja je jedina na najkvalitetniji nacin zaustavila (sad slobodno reci bivsi najbolji klub na Svijetu) i bukvalno ponizila tu toliko trofejnu ekipu.

Sto se samo igre tice, to je skoro pa perfekcija, ta kratka dodavanja i dupli pasovi su nesto protiv cega niko nema lijeka a u to smo se mogli uvjeriti nekoliko puta ove sezone.

Zalaganje i trcanje na nivou, ponovo su momci trcali skoro 5 km vise od Titinih pulena, ponovni naklon za tako nesto.

Napad je u prvom poluvremenu bio previse rezervisan, kao da nisu htjeli postici gol, medjutim u drugom dijelu je bila totalno drugacija prica, sa pregrst dobrih napada i na kraju krajeva tri postignuta gola. 8-)

Dva trofeja i dva neodigrana finala su epilog dosadasnjeg dijela sezone a do kraja tekuceg mjeseca cemo saznati da li ce Bayern uzeti jos neki od trofeja (ja licno ocekujem oba, jer ovaj tim je sila nebeska, nezaustavljiv) i tako upotpuniti svoje klupske vitrine. :)

AUF GEHTS DIE ROTEN!!!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 01 maj 2013, 23:58

Neutral je napisao/la:Sva sezona pada u vodu ako ne osvojimo LP-a. Imali smo prije ove sezone 22 titule, sada 23 hvala Bogu. Imali smo 15 titula u kup a imati ćemo ih 16 aBd. Ako sa ovakvom igrom ne krunišemo sa najvećim trofejem onda će to za mene biti neuspjeh, a vi kako god ;)
Potpis.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 02 maj 2013, 00:02

ako ne osvojite LP to će bit katastrofa i razočaranje, i trebate se odreć LP onda više jer nema smisla.
Svaka vam čast i da osvojite LP iako ruku na srce dortmund mi je milion put draži klub al vi to zaslužujete nakon svega, i čisto nek vam Arsenal ostane jedina mrlja :$ :lol: :lol: :mrgreen:
Vođa zna.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 maj 2013, 00:12

Pa dobro i za ocekivati je od ovih "neutralnih" da navijaju za Dortmund u finalu LP-a. Prvenstveno zbog toga sto Bayern smatraju tamo nekim umjetnim klubom ( barem vecina ), a zaboravlja se da u Bayernu igra veliki broj igraca iz sopstvene skole. Igraci poput Schweinsteigera, Lahma, Kroosa, Alabe, Mullera, pa cak i Badstubera koji je povrijedjen su od neprocjenjive vaznosti za ovaj tim. Logicno je da Bayern novac koji zaradi naposlijetku i potrosi, posebno ako se uzme u obzir da se drukcije ne moze drzati konstanta s najvecim klubovima na svijetu.
Druga stvar je sto vecina njih ne zeli jos jednu Barcelonu u vidu Bayerna, koji je mnogo jaci i koji ima sve predispozicije da dominira fudbalskim terenima dugi niz godina.
No nema veze ima ko da bodri naseg Bayu. ;)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 maj 2013, 00:16

Dante 29 godina, Lahm 29 godina, Schweini 28 godina, Robben 29 godina, Ribery 30 godina. Pola tima u najboljim godinama, fizička sprema i iskustvu u jednom paketu. Vrijeme je da ova generacija uzme titulu, posebno radi Ribery-a, Bastiana i Lahm-a. Ova generacija je jača od one 2001 i to dosta jača.

Idemo sada uništiti Dortmund u subotu ako Bog da. Pokazati da smo trenutno najbolji tim u Evropi. Možda će čak Yupp eksperimentisati no dobro pobijeda će aBd biti naša !

BvB bez Gotzea nema šanse protiv Bayerna ;)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 maj 2013, 00:21

Neutral je napisao/la:Idemo sada uništiti Dortmund u subotu ako Bog da. Pokazati da smo trenutno najbolji tim u Evropi. Možda će čak Yupp eksperimentisati no dobro pobijeda će aBd biti naša !
Ne znam zasto bi se najbitniji igraci uopste zamarali ili sto je jos gore doveli u poziciju da budu povrijedjeni kada Bayern vec ima prednost od 20 bodova u odnosu na Borussiu. Dortmund Bayerna nije pobijedio vec nekoliko utakmica, a tesko da i u subotu moze nesto uraditi, Jos jednom ponavljam, nema potrebe dovoditi igrace u rizik da budu povrijedjeni neka se cuvaju za finale to nam je najbitnije.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 maj 2013, 00:22

Uvertira za finale drug.

Od neke rotacije očekujem Gustavo umjesto Bastiana, Rafinha umjesto Lahma te odmaranje ili Ribery-a ili Robbena i to sa Shaqirijem.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 maj 2013, 00:28

Neutral je napisao/la:Uvertira za finale drug.

Od neke rotacije očekujem Gustavo umjesto Bastiana, Rafinha umjesto Lahma te odmaranje ili Ribery-a ili Robbena i to sa Shaqirijem.
Iako se i Dortmund i Bayern odlicno poznaju i tesko da tu moze doci do nekakvog podcjenjivanja opet je bolje da Bayern ne otkriva sve karte vec u subotnjoj utakmici. Bolje neka u Dortmundu misle kako Bayern nije toliko jak kako se prikazuje. Rotacija bi trebalo biti mada siguran sam da ce Bayern opet ici na pobjedu.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 maj 2013, 00:28

Bayern dominira....Bayern fantastičan.....Naša ekipa je rastavila Barcu na proste faktore i kao prvo moramo ovo nazvat velikim uspjehom. Ekipa je fenomelna odigrala cijelu do sad sezonu, impresivno i fenomenalno posebno četvrtfinale i polufinale....

I pustimo sad priču o izgubljenim finalima, do finala treba prvo doći. A izgleda da ćemo ovde veličat ispadanja u grupnoj fazi pojedinih klubova kako je krenulo, jer Bayern kad pobijedi neku ekipu, onda je taj protivnik slab, a ako izgubi finale počne priča ko da je cijelu sezonu izgubio.
Ono što sad ne ide u prilog je to, što smo do one osvojene titule 2001. godine izgubili 3 finala. E sad sami skontajte.
Ali pustimo te tradicije, možda se sad nekad ponovi ona tradicija iz 70-tih godina da LP osvojimo 3 puta zaredom..... :D

I ja rekoh pozitivno razmišljanje da neće niko dobit karton i ta pozitiva se isplatila. Tu smo prošli dobro.
Ja sam prezadovoljan njemačkim finalom, to je nešto fantastično i to je sad iznad svega.
Ko god pobijedi, trebalo bi poslije i zajedno proslavit. Treba slavit njemačko finalee..

Ali sad malo i stop, vratimo se onom gledanju iz ugla skroz našeg Bayernovog navijača. Ja sam skroz optimističan, jer niko nije dobio karton. Bitno je da u finale ulazimo sa Schweinijem (motorom, pokretačem naše ekipe), s Martinezom (majstorom za osvajanje lopti, te nosiocem prevlasti u veznom redu, bezkompromisnim borcem s tehničkim kvalitetima), sa Danteom (sjajnim stoperom, kojeg će uskoro svi morat nazivat najboljim stoperom opšte koji hoda fudbalskim terenima), te Lahmom(najboljim bekom na svijetu i našim kapitenom). U ovakvom stanju ekipe, u situaciji kad nemamo suspendovanih igrača, imamo ogromne šanse da uzmemo titulu. Ove igrače sam izdvojio, jer su preživjeli da ne dobiju karton. A naravno da su nam bitni i Ribery i Muller uz ove. Ribery i Muller su opet bili dupla, dupla svjetska klasa.

Što se Robbena tiče, iznenadi me ti Pale s ovom izjavom, kako s tim trikom prolazi. Ma na onaj fazon, kad je u punoj brzini, u top formi, on će izradit svakog igrača. Poenta je u tempu, a kad kod Arjena nema tempa, onda je on talašika. A u ovakvom stanju spremnosti, Robben je apsolutna svjetska klasa.

Jedan cijenjeni kolega i posjetioc ovih strana, ovog pdf-a, odnedavno poznat kao Mr. Monaco, rekao je ovde pred ovaj duel da će biti poderačina. Bio je u pravu, čovjek je uvijek u pravu i sad je u pravu, BILA JE PODERAČINA.......Čestitajmo čovjeku, jer čovjek posjeduje znanje, poznaje fudbal i to je svjetski čovjek. Čestitajmo na znanju, a nemojmo nedužnog čovjeka napadat, koji je uvijek u pravu.....PAZITE dobro, UVIJEK JE U PRAVU. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 02 maj 2013, 00:30

Ponadala se djeca da ce bolje proci....hahahahah
slika
Sreca pa je Ojler mlad umro...

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 02 maj 2013, 00:33

MrWhite je napisao/la:Ponadala se djeca da ce bolje proci....hahahahah
slika
Hahahahah HSV nam jedini uspio zabit 2 :P :lol:
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 maj 2013, 00:34

Dobili smo ih u superkupu i to je za mene bez veze utakmica. Početak sezone, pola igrača nije u formi itd.

U prvenstvu smo igrali 1:1. Utakmica je bila nekako teška za gledati. Vidljiv je bio grč kod Bayerna i velika opreznost nakon prijašnjih debakala. Kroos je izbacio dva igrača BvB-a i poveli smo sa 1:0. Kasnije je Gotze zabio za 1:1. Weidenffeler je imao par odličnih intervencija, posebno nakon kornera ako se ne varam kada je skinuo skoro pa nemoguču loptu. Mislim da je tu još Holger igrao, a naravno Muller desno krilo a Kroos kao "desetka".

U kupu smo ih dobili sa 1:0. Fenomenalan gol je postigao Robben. Nadigrali smo ih u tom meču no zabili smo samo jedan gol. Zanimljivo je da u toj utakmici nije igrao Ribery, naš najbolji igrač dok kod niih nije igrao Kuba.

Tri utakmice ove sezone 2 pobijede i jedan remi. Ne gledam nikako superkup nego samo ova dva meča. U njima smo dosta bolji bili, Weidenfeller je briljirao.

Bayern je kvalitetnija ekipa. Nema tu nikakvog potcjenjivanja. Respekt BvB-u no optimizam ne manjka kod mene za ovo finale. S tim prije što smo u gostima dosta bolji ove sezone. Pritisak je enorman, no i BvB se mora nositi sa istim pritiskom. Iskustvo protiv neiskustva ;)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 maj 2013, 00:58

slika
Uletio sa tribina da sa igracima proslavi i docekan veoma toplo, barem kad su igraci sile nebeske u pitanju. ;)

slika

Za ovo vrijedi provesti sedmicu u zatvoru. 8-)

" onclick="window.open(this.href);return false;
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 maj 2013, 01:15

Prolazak u finale je vec bio obezbjedjen protekle sedmice i sinoc je samo ozvanicen...Iskreno bio sam ubjedjen da ce Bayern postici gol, ali da ce ponovo slaviti ubjedljivu pobjedu to se nisam nadao. Cestitike na jos jednom izborenom finalu i prva ste ekipa nakon Valencije koja je nakon poraza u finalu ponovo uspjela doci do istog.

Najvaznija cinjenica je ta da niko od igraca koji su bili optereceni kartonima nisu dobili zuti karton...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 02 maj 2013, 01:25

Mislim da nam je dobro dosao onaj samar protiv Arsenala, bili smo popustili poslije toga ponovo smo nastavili visokim ritomom, sjecam se da smo tad dvije u BL pobjedili tesko mislim hofenhaim 1-0 i kuci 3-2 nekog, nakon toga poraz od Arsenala. I onda ponovo punom parom domaće prvenstvo REŠETANJE, LP četvrtfinale i polufinale gol razlika 11-0 IMPRESIVNO, PREFEKTNO VRH VRHOVA. Da onakav Juve koji hara Italijom bude s nulom zgazen, Barca također, al rezultat na stranu IGRA LJUDI MOJI pa šampioni Italije i Španije su izgledali kao da ne znaju igrati pored Bayerna, STRAŠNO, i mani te se straha finale se uzima pojest cemo ih vjerujte :) :) :)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 02 maj 2013, 01:29

cestitke, nek sad neko kaze da nismo hegemonija, skoro desetak godina vladamo nogometom, i onda dodje dvomec koji izgubis sa 7 0 heh, hegemonisticki

moja barca je odigrala ove utakmice nevjerovatno lose, ekipa izgleda ko iscijedjena krpa,i bez snage i bez motiva, kakvo samo urusavanje kvalitete, zna se koliko sam smatrao da je bayern mocan i da je druga ekipa poslije barce po kvalitetu,no ovakva barcelona katastrofalna dovodi nas sad u dilemu koliko je bayern zapravo jak, odnosno koliko je barca katastrofalna, mislim bez sumnje je bayern prejak,no kontam sad nesto kakko bi izgledao bayern protiv recimo dortmunda ili uniteda, pa i recimo psg-a, jaci sigurno jeste,al teze bi to prosli nego barcu men se chini

dosta vam se stvari tu i poklopilo, sa vasom top formom i nasim odronom od forme, nespremnim mesijem i sl, al po meni kljuc ovog dvomeca bili su treneri,sjajni jupp i katastrofalni tito, prije svega u tempiranju forme a onda i vidjeli smo razliku tu enormnu i kako su vodili utakmice, ako se moze reci da je tito uopste i vodio svoju ekipu. mislim da ce nama dobro doci ova velika samarcina od bayerna, bolje nego da smo sad nesto tijesno ispali, ovako ce biti napravljene velike promjene, prije svega trenera valjda promijenimo poslije svega ovoga itd, mislim da ce samarcina ova djelovati dobro po buducnost hegemonije,da ce se dodatno osvjeziti i pojacati

sad se vec moze pricati i o dominaciji bayerna, treba doduse sacekati i finale, da vidimo tu kako ce stvari ici, ako oderete i dortmunda, onda mozemo pricati o dominaciji bayerna,a sledece sezone cemo vidjeti hoce li to biti ona prava visegodisnja dominacija,ili je ovo samo onako jedna briljantna sezona. znamo da je teze ostati na vrhu nego se popeti,al kad vidimo pepa kod vas i sjajan igracki kadara, po meni, bayern je jako zreo da napravi nesto kao i barca, visegodisnju dominaciju, sve uslove za to imate, al zavisi opet i od drugih timova kako ce izgledati,prije svega kako ce se barca ponasati, dal je ovo samo jedna losa zavrsnica sezone koja u cijelosti i nije bila losa za nas, dal cemo gledati mocnu barcu koja se moze nositi s bayernom, ili ce to biti nastavak pada, a zavisi naravno i ta dominacija bayerna od toga kako ce izgledati dortmund, united,real i jos pokoja ekipa

sretno i u finalu od mene, mada blage simpatije imam prema dortmundu je su manji klub i to budi onako uvijek vece simpatije,ko bude bolji nek osvoji,zasluzili ste i vi i oni,vi i vise jer em ste imali renomiranije protivnike u knock out fazi koje ste glatko prosli, dok se dortmund provukao protiv malage, bio je ubjedljiviji bayern od dortmunda po mom misljenju, al i zuti su bili odlicni i tako, lijepo finale, odavno se nisu srele ekipe koje su to vise zasluzile
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 02 maj 2013, 01:35

Romariooo je napisao/la:cestitke, nek sad neko kaze da nismo hegemonija, skoro desetak godina vladamo nogometom, i onda dodje dvomec koji izgubis sa 7 0 heh, hegemonisticki

moja barca je odigrala ove utakmice nevjerovatno lose, ekipa izgleda ko iscijedjena krpa,i bez snage i bez motiva, kakvo samo urusavanje kvalitete, zna se koliko sam smatrao da je bayern mocan i da je druga ekipa poslije barce po kvalitetu,no ovakva barcelona katastrofalna dovodi nas sad u dilemu koliko je bayern zapravo jak, odnosno koliko je barca katastrofalna, mislim bez sumnje je bayern prejak,no kontam sad nesto kakko bi izgledao bayern protiv recimo dortmunda ili uniteda, pa i recimo psg-a, jaci sigurno jeste,al teze bi to prosli nego barcu men se chini

dosta vam se stvari tu i poklopilo, sa vasom top formom i nasim odronom od forme, nespremnim mesijem i sl, al po meni kljuc ovog dvomeca bili su treneri,sjajni jupp i katastrofalni tito, prije svega u tempiranju forme a onda i vidjeli smo razliku tu enormnu i kako su vodili utakmice, ako se moze reci da je tito uopste i vodio svoju ekipu. mislim da ce nama dobro doci ova velika samarcina od bayerna, bolje nego da smo sad nesto tijesno ispali, ovako ce biti napravljene velike promjene, prije svega trenera valjda promijenimo poslije svega ovoga itd, mislim da ce samarcina ova djelovati dobro po buducnost hegemonije,da ce se dodatno osvjeziti i pojacati

sad se vec moze pricati i o dominaciji bayerna, treba doduse sacekati i finale, da vidimo tu kako ce stvari ici, ako oderete i dortmunda, onda mozemo pricati o dominaciji bayerna,a sledece sezone cemo vidjeti hoce li to biti ona prava visegodisnja dominacija,ili je ovo samo onako jedna briljantna sezona. znamo da je teze ostati na vrhu nego se popeti,al kad vidimo pepa kod vas i sjajan igracki kadara, po meni, bayern je jako zreo da napravi nesto kao i barca, visegodisnju dominaciju, sve uslove za to imate, al zavisi opet i od drugih timova kako ce izgledati,prije svega kako ce se barca ponasati, dal je ovo samo jedna losa zavrsnica sezone koja u cijelosti i nije bila losa za nas, dal cemo gledati mocnu barcu koja se moze nositi s bayernom, ili ce to biti nastavak pada, a zavisi naravno i ta dominacija bayerna od toga kako ce izgledati dortmund, united,real i jos pokoja ekipa

sretno i u finalu od mene, mada blage simpatije imam prema dortmundu je su manji klub i to budi onako uvijek vece simpatije,ko bude bolji nek osvoji,zasluzili ste i vi i oni,vi i vise jer em ste imali renomiranije protivnike u knock out fazi koje ste glatko prosli, dok se dortmund provukao protiv malage, bio je ubjedljiviji bayern od dortmunda po mom misljenju, al i zuti su bili odlicni i tako, lijepo finale, odavno se nisu srele ekipe koje su to vise zasluzile
ROMARIOOO VEZE TI NEMAS O FUDBALU, PRATIM FORUM BAYERNA PONEKAD NESTO I NAPISEM AL VECIH NEBULOZA NISAM VDJEO OD TVOJIH PORED TOGA STO PISES ROMANE SVAKI POST HANI MALO LIKU :D :D :D :D

Elubrylla
Kontakt:

Post Postao/la Elubrylla » 02 maj 2013, 01:50

slika

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 maj 2013, 02:02

E yeb'ga sad,cuj sedam komada i to protiv tika-tika,dje Ciro da vam malo prolaufa BP :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 02 maj 2013, 02:21

Iz tabora Barce:

Xavi: "Trenutno Bayern igra na jako visokom nivou, i tehnički, i fizički, i taktički, i psihološki. Čestitam im."

Rosell: "Moramo čestitati Bayernu. Jasno je da su bili bolji tim i da zaslužuju igrati finale na Wembleyu."

Pique: "Bayern je bio bolji, možemo im samo čestitati. Trudili smo se u prvom poluvremenu, zadnjih 25 minuta je bilo jako teško."
Gerard Pique: "Večeras nam ni Leo Messi ne bi mogao pomoći."

Vilanova: ""Bayern je fizički na odličnom nivou. Mi smo kroz cijelu sezonu imali problema sa povredama igrača, a na ovom nivou natjecanja smo platili cijenu toga. Čestitke Bayernu na prolasku u finale. Hvala svim našim navijačima na podršci."

Ali izgleda da je vama prece šta je nekad Romario napisao i njegova neka mišljenja, samo se lijepite na sranja od postova.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.