Hvala u svakom slučaju na odgovoru, koliko god on da je smiješan, poređenje reprezentacije sa klubom ne ide nikako , ali kao što rekoh hvalaPiazzaGrande je napisao/la:Naivan si ko francuska sobaricanarodniheroj je napisao/la:Možeš li @Aspriila ti ili neko drugi malo pojasniti situaciju oko prelaska jednog navijača od kluba do kluba.Mislim ako si mlad pa si oduvjek za Zrinjski ok, ali recimo tvoj tata ili deda, jeli fakat neko to može objasniti.Meni lično nisu poznati takvi slučajevi, šta se to desi.Pogotovo su mostarci bili poznati po vjernosti rođenima.pokušavam zamisliti jednog "zakletog"pitara ili željovca da pređu na drugu stranu...ne mogu ni zamisliti, tj prije će smak svijeta nego takva situacija..
To ti je npr. isto kao kad do 1992 god. navijaš za Jugoslaviju a od 1992 za Bosnu...
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
prelazak navijaca od kluba do kluba? ne mogu bas iz prvog lica ali je valjda onako kako ti je piazza grande napisao (Jugoslavija je postojala do 1999/2000?).narodniheroj je napisao/la:Možeš li @Aspriila ti ili neko drugi malo pojasniti situaciju oko prelaska jednog navijača od kluba do kluba.Mislim ako si mlad pa si oduvjek za Zrinjski ok, ali recimo tvoj tata ili deda, jeli fakat neko to može objasniti.Meni lično nisu poznati takvi slučajevi, šta se to desi.Pogotovo su mostarci bili poznati po vjernosti rođenima.pokušavam zamisliti jednog "zakletog"pitara ili željovca da pređu na drugu stranu...ne mogu ni zamisliti, tj prije će smak svijeta nego takva situacija
ne dozivljavaju ti ljudi velez poslije 1992 isto ko onaj prijasnji.
ali sta ja znam. ne druzim se sa starohanima i ne pitam
nije tacno kakva crna kafanska, cuj mrva Serdarevic otisao u Daleku i izazvao kafansku, protiv hiljadu ljudi. te jace ljude po gradu ne treba spominjat normalno oni hodaju, tipa Salko Grbic je isao Centrom 2 u dresu Veleza bez problema, jer normalno ko ce na njega udarit, jednako je i Žule Martinovic prosao kroz Cernicu sa Hrvatskom zastavom na autu, ali to je drugo takvi ljudi se ne diraju, govorim o obicnoj raji.
sto se tice odmah igrali za Zrinjski a sta su trebali, izgubit glavu? ili dozivjet sta je Jole Musa, da ih likvidira neko?
narodniheroj" otvoreno ti tvrdim da kad bi smjeli javno i kad to ne bi uticalo na njihovo zaposlenje, jedan veliki dio Hrvata navija i danas za Veleza, osim ovih sto su dosli naravno, evo recimo jedan Mana Čovic koji je tamo jedan od jacih momaka, i koji je nekad ultras bio kao, sad kad se smirilo, cesto je sa nama isao u Vrapice i gledao Veleza sekiravsi se vise od nas nakon ovih losih rezultat, a lik nije neki zagrizeni ljubitelj fudbala. samo hajmo reci da je to sada sve zamrznuto i nije vrijedno nijedne vrste belaja, znam recimo sto posto, jer mi je prvi komsija, da i sad dopredjsenik Zrinjskog Šulenta voli velez, i da ima sve dresove od Veleza u ormaru, ali sta ce covjek je prvi drug od Čovica i mora zarad svoga bogatstva i statusa da igra trenutnu igru, ovim mi je rijecima rekao kad je preuzeo Zrinjski, sta cu morao sam, molili su me, da nisam uzeo u roku par mjeseci bi se klub raspao, kakva je situacija i finansijska i svaka druga bila. Mostarci Velezovci koje ja poznajem koji su rodjeni tu i imaju pojam onog vremena, u njemu su rodjeni, i sada sigurno vole Veleza, i to ti je amen, neka ste zivi i zdravi, situacija je danas kakva jeste, ali pricajmo realno, vi kazete stadion je gradski, ok pravno gledano jeste, ali to moze svako da prosipa nekome neupucenom, kao i onu ko je poceo rat, jednostavno stadion je napravljen za Velez, gradjani Mostara, Rodjeni su ga napravili za taj klub, i jedini razlog zasto nije pravno na Velezu je zato sto je Jole Musa da bi skinuo troskove sa kluba upisao ga na grad da bi ga ovi odrzavali, naravno niko nije imao pojma u sta ce se pretvorit jedan dio navijaca istog.
I jedna poruka za vas,vratite se bola svojoj ljubavi svome klubu, vratimo ga tamo gdje je uvijek bio, u vase srce, u srce svakog pravog Mostarca, ovo je uvijek bio i bit ce i vas klub, znate kako je kad neko povrijedi oca i majku, kad ga napusti, to njih zaboli, ali oni ce zaboravit oni ce vam oprostit, kao i ovaj klub koji vas ceka otvorenih ruku spreman da vam oprosti, da vas zagrli, zamislite kako je lijepo ustati i dok vam braca, sugradjani, rodjeni izlaze na teren zapjevati, "hajmo ruke gore zajevajmo svi sad na teren izlaze nasi rodjeni", zamislite kako je srce puno ponosa i srece kad zna da je na pravoj strani, na strani onoga ko je dao svoje sinove za odbranu u borbi protiv antifasizma, budite ponosni da pripadate klubu koji svojom zvijezdom sija okolo i obasjava nas grad punih, sad ce 100 godina, budite ponosni da mozete kad vas pitaju reci DA MI SMO RODJENI. budite ponsoni kao sto ja jesam, kad odem u Split nedavno u disko a decko mi dok cijepa kartu pita odakle si ja kazem iz Mostara, a on mi osmijehom i punih usta veli, o di si ROĐENI, Veležovac, ponosite se jer je ovaj grad bar u necemu jednak drugima, u svojoj ljepoti jednak je samo zato sto ga prepoznaju po svome Rodjenom i po svome Mostu, bilo to u njemu samome, bilo u beogradu parizu ili cak i dan danas u Splitu. i dok ga gledamo na poluvremenu slusat cemo melodije naseg Pere Zubca slusat cemo najljepse nase Mostarske kise i divit se njihovoj ljepoti i vratit cemo dusu ovom gradu koju je uvijek imao, samo mu zapjevajte pruzene ruke, onu Gibonijevu "oprosti", oprosti Stari sto te srusismo,oprosti Rodjeni sto te napustismo. ucinimo grad ponovo nasim.
sto se tice odmah igrali za Zrinjski a sta su trebali, izgubit glavu? ili dozivjet sta je Jole Musa, da ih likvidira neko?
narodniheroj" otvoreno ti tvrdim da kad bi smjeli javno i kad to ne bi uticalo na njihovo zaposlenje, jedan veliki dio Hrvata navija i danas za Veleza, osim ovih sto su dosli naravno, evo recimo jedan Mana Čovic koji je tamo jedan od jacih momaka, i koji je nekad ultras bio kao, sad kad se smirilo, cesto je sa nama isao u Vrapice i gledao Veleza sekiravsi se vise od nas nakon ovih losih rezultat, a lik nije neki zagrizeni ljubitelj fudbala. samo hajmo reci da je to sada sve zamrznuto i nije vrijedno nijedne vrste belaja, znam recimo sto posto, jer mi je prvi komsija, da i sad dopredjsenik Zrinjskog Šulenta voli velez, i da ima sve dresove od Veleza u ormaru, ali sta ce covjek je prvi drug od Čovica i mora zarad svoga bogatstva i statusa da igra trenutnu igru, ovim mi je rijecima rekao kad je preuzeo Zrinjski, sta cu morao sam, molili su me, da nisam uzeo u roku par mjeseci bi se klub raspao, kakva je situacija i finansijska i svaka druga bila. Mostarci Velezovci koje ja poznajem koji su rodjeni tu i imaju pojam onog vremena, u njemu su rodjeni, i sada sigurno vole Veleza, i to ti je amen, neka ste zivi i zdravi, situacija je danas kakva jeste, ali pricajmo realno, vi kazete stadion je gradski, ok pravno gledano jeste, ali to moze svako da prosipa nekome neupucenom, kao i onu ko je poceo rat, jednostavno stadion je napravljen za Velez, gradjani Mostara, Rodjeni su ga napravili za taj klub, i jedini razlog zasto nije pravno na Velezu je zato sto je Jole Musa da bi skinuo troskove sa kluba upisao ga na grad da bi ga ovi odrzavali, naravno niko nije imao pojma u sta ce se pretvorit jedan dio navijaca istog.
I jedna poruka za vas,vratite se bola svojoj ljubavi svome klubu, vratimo ga tamo gdje je uvijek bio, u vase srce, u srce svakog pravog Mostarca, ovo je uvijek bio i bit ce i vas klub, znate kako je kad neko povrijedi oca i majku, kad ga napusti, to njih zaboli, ali oni ce zaboravit oni ce vam oprostit, kao i ovaj klub koji vas ceka otvorenih ruku spreman da vam oprosti, da vas zagrli, zamislite kako je lijepo ustati i dok vam braca, sugradjani, rodjeni izlaze na teren zapjevati, "hajmo ruke gore zajevajmo svi sad na teren izlaze nasi rodjeni", zamislite kako je srce puno ponosa i srece kad zna da je na pravoj strani, na strani onoga ko je dao svoje sinove za odbranu u borbi protiv antifasizma, budite ponosni da pripadate klubu koji svojom zvijezdom sija okolo i obasjava nas grad punih, sad ce 100 godina, budite ponosni da mozete kad vas pitaju reci DA MI SMO RODJENI. budite ponsoni kao sto ja jesam, kad odem u Split nedavno u disko a decko mi dok cijepa kartu pita odakle si ja kazem iz Mostara, a on mi osmijehom i punih usta veli, o di si ROĐENI, Veležovac, ponosite se jer je ovaj grad bar u necemu jednak drugima, u svojoj ljepoti jednak je samo zato sto ga prepoznaju po svome Rodjenom i po svome Mostu, bilo to u njemu samome, bilo u beogradu parizu ili cak i dan danas u Splitu. i dok ga gledamo na poluvremenu slusat cemo melodije naseg Pere Zubca slusat cemo najljepse nase Mostarske kise i divit se njihovoj ljepoti i vratit cemo dusu ovom gradu koju je uvijek imao, samo mu zapjevajte pruzene ruke, onu Gibonijevu "oprosti", oprosti Stari sto te srusismo,oprosti Rodjeni sto te napustismo. ucinimo grad ponovo nasim.
- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
de gdje je onaj cocain da ti gurne nesto za smirenje
kakve gluposti covjek valja nisu istine

Halo Velez na temu druga liga a ovi na temu Zapad Istok dosta vas vise.Celik i Borac nece ispast Sloboda CE iznenadit i plasirat se u evropska takmicenja.
Keno sine jesi ti popio tablete danas?? 

Godine prolaze jubav ostaje...
- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
Alipasino je napisao/la:Halo Velez na temu druga liga a ovi na temu Zapad Istok dosta vas vise.Celik i Borac nece ispast Sloboda CE iznenadit i plasirat se u evropska takmicenja.

dobro ovu djecicu koja ne pamte Velez i Mostara i razumijem, sta oni znaju sta je simbol, idoli im Francetic, Budak Praljak, **** tesko je danas u Mostaru, grad naselili fasisti, ali pobjedit cemo opet, a to ti prcas malo Alipasino, dok sam bracu iz Sarajeva sa rajom kupio krvave poslije sirokog i smjestao u privatna auta i vodio od bolnica do Sarajeva tad nisi prcao, srecom ti nisi odraz misljenja svih navijaca FkS ti si samo jedno malo **** izoslo iz majcine guzice u nevakat, da mi te vidjet i pljunut u lice **** jedno volio bi nego pare. **** te Franceticevci u guzicu, u kupu da si bio pa slusao sta ti psuju o gradu i drzavi poklopio bi se, **** za sva vremena
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ovo je navijac Zeljeznicarakeno83 je napisao/la:dobro ovu djecicu koja ne pamte Velez i Mostara i razumijem, sta oni znaju sta je simbol, idoli im Francetic, Budak Praljak, **** tesko je danas u Mostaru, grad naselili fasisti, ali pobjedit cemo opet, a to ti prcas malo Alipasino, dok sam bracu iz Sarajeva sa rajom kupio krvave poslije sirokog i smjestao u privatna auta i vodio od bolnica do Sarajeva tad nisi prcao, srecom ti nisi odraz misljenja svih navijaca FkS ti si samo jedno malo **** izoslo iz majcine guzice u nevakat, da mi te vidjet i pljunut u lice **** jedno volio bi nego pare. **** te Franceticevci u guzicu, u kupu da si bio pa slusao sta ti psuju o gradu i drzavi poklopio bi se, **** za sva vremena
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Kako kojih Pilence, za neke je izgubio simpatije kad su nas pretprošle sezone dobili u Mostaru i uzeli nam titulu iz ruku i paralelno sa tim "dali" je Zrinji. Ono kao trebali su nas pustiti
A Velež je tada sigurno igrao najljepši i najbolji fudbal u ligi.

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
samo podastri sta je glupost?FaustinoAsprilla je napisao/la:de gdje je onaj cocain da ti gurne nesto za smirenje![]()
jesu li imena vasih ulica predvodjena Miletom Budakom i sad aktuelna?
jeli stadion napravljen Velezu?
jel pjevate Herceg Bosna do hita za ostalo nas zaboli kita?
jel pjevate **** sarajevo **** zelju **** veleza i bosnu cijelu?
jeste li srusili najveci simbol Mostara Stari most?
jeste li organizovano pravili nacisticke kon logore u kojima ste drzali svoje komsije i neke od najvecih legendi Mostara?
jeste li pobili zarobljene vojnike iz vranice i ni danas niste otkrili njihove kosti?
jeste li istjerali Velez iz svojih prostorija i sve njegove trofeje pobacali u smece?
jeste li fasisti jeste li ****? jeste i najveci sljam ljudskog roda? samo reci sta je glupost, konstantno od 92 ubijate svu karakteristicnost Mostara, i najvise sto pjenite je sto ga niste osvojili kako ste planirali i ustolicili svoju nazi drzavu, ali jbg niste imali muda, uprkos svemu, sta vise niste uzeli pedlje, dzaba HV tenkovi i sve, kako kazu siroka ramena muda malena, **** to vas opisuje, i dan danas, vise smijete prosetat bagdadom bego podno bulevara jer znate sta ste radili i bojite se, dokaz mali ante isprani mozak, ne bojte se, **** se ikome za vas, samo naprijed, sarajte grafite u slobodarskom dijelu grada. eno vam simunica i svastike na poljudu ta zna se ko ste, i sta ste, ta i njemce ste predvodjene hitlerom u zagrebu docekivali pjesmom, a onda se neko cudi kako Stari prezivi 500 godina okupacija i raznih vojska, a zbrisa ga ustaska, e naivni Bosnjo haha ko vas ne zna, ali neka drugacije se sad igra, nece kao nekad, kamenom na tenk
- Evolve
- Kontakt:
**** i tebe i zeljeznicarMortemHz je napisao/la:Ovo je navijac Zeljeznicarakeno83 je napisao/la:dobro ovu djecicu koja ne pamte Velez i Mostara i razumijem, sta oni znaju sta je simbol, idoli im Francetic, Budak Praljak, **** tesko je danas u Mostaru, grad naselili fasisti, ali pobjedit cemo opet, a to ti prcas malo Alipasino, dok sam bracu iz Sarajeva sa rajom kupio krvave poslije sirokog i smjestao u privatna auta i vodio od bolnica do Sarajeva tad nisi prcao, srecom ti nisi odraz misljenja svih navijaca FkS ti si samo jedno malo **** izoslo iz majcine guzice u nevakat, da mi te vidjet i pljunut u lice **** jedno volio bi nego pare. **** te Franceticevci u guzicu, u kupu da si bio pa slusao sta ti psuju o gradu i drzavi poklopio bi se, **** za sva vremena
-
- Kontakt:
Bola pustite lika na miru,vidiš da su i doktori digli ruke od njega !
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Sta meni psujes retardu bolesni, samo sam ti rekao da nije nas, navijac Sarajeva i da ne mislis to jer je navijac Zeljeznicara
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Ne znam ja ih nikad nisam ni volio.FaraonTM je napisao/la:Kako kojih Pilence, za neke je izgubio simpatije kad su nas pretprošle sezone dobili u Mostaru i uzeli nam titulu iz ruku i paralelno sa tim "dali" je Zrinji. Ono kao trebali su nas pustiti![]()
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- GoodisonPark
- Kontakt:
Kod mene nije, ljudi igrali za sebe, za svoje navijače i pošteno pobjedili, za mene je na toj utakmici simpatije izgubio jedino Dino Đurbuzović koji je ko zadnji amater postavio taktiku očekujući da će Velež skinuti gaće. Željo i Velež su radnički klubovi, najstariji na ovim prostorima i od mene će rođeni uvijek imati podršku i poštovanje, ponajviše zbog te slične ideologije koja povezuje naše klubove.FaraonTM je napisao/la:Kako kojih Pilence, za neke je izgubio simpatije kad su nas pretprošle sezone dobili u Mostaru i uzeli nam titulu iz ruku i paralelno sa tim "dali" je Zrinji. Ono kao trebali su nas pustiti![]()
povratak otpisanih!
keno83 je napisao/la:**** i tebe i zeljeznicarMortemHz je napisao/la:Ovo je navijac Zeljeznicarakeno83 je napisao/la:dobro ovu djecicu koja ne pamte Velez i Mostara i razumijem, sta oni znaju sta je simbol, idoli im Francetic, Budak Praljak, **** tesko je danas u Mostaru, grad naselili fasisti, ali pobjedit cemo opet, a to ti prcas malo Alipasino, dok sam bracu iz Sarajeva sa rajom kupio krvave poslije sirokog i smjestao u privatna auta i vodio od bolnica do Sarajeva tad nisi prcao, srecom ti nisi odraz misljenja svih navijaca FkS ti si samo jedno malo **** izoslo iz majcine guzice u nevakat, da mi te vidjet i pljunut u lice **** jedno volio bi nego pare. **** te Franceticevci u guzicu, u kupu da si bio pa slusao sta ti psuju o gradu i drzavi poklopio bi se, **** za sva vremena

@Pile
Meni su bili i ostali simpatični.
@Goodison
Upravo tako.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.