Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 jul 2013, 23:25

hz1987 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Fulio si sport! :lol: :lol:
JBG - jesam! :D
Kad je sve neuredno i isto...
Najgore mi je kad se logujem a ono me vrati na pocetak :D
Selim komentar na pravo mjesto :D
Ma kad je uspjeh u pitanju,sve moze ;) 8-)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 jul 2013, 00:15

gringobih je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:kako karavdic zeli da igra za nasu a-repku kasnije, ako prije zaigra oficijalne utakmice za juniore slovenije i sa tim gubi pravo da zaigra za nas??
Nakon 21 god moze ponovo odluciti ako mu Slovenci budu pravili probleme kao Finci Sulejmanovicu...
nerminh74 je napisao/la:prije bi rekao da se tjesi i vjeruje nekim obecanjima
na zalost praksa je pokazala suprotno
Nemam se ja sta tjesiti danas sa njim razgovarao o tome... ;)
kljucni dio recenice
zar nisu do sada pravili probleme za svakog igraca + to pravilo se skoro uvijek primjenjuje za igrace U16?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 16 jul 2013, 00:25

on moze u 21. godini zamjeniti reprezentativni dres ALI SAMO AKO NIJE NASTUPIO ZA JUNIORE, MLADU REPREZENTACIJU ILI A-REPREZENTACIJU DRUGE DRZAVE!!!! sulejmanoviceva sreca je da je igrao SAMO ZA KADETE finske!!!

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 16 jul 2013, 08:38

edinjo-bih je napisao/la:on moze u 21. godini zamjeniti reprezentativni dres ALI SAMO AKO NIJE NASTUPIO ZA JUNIORE, MLADU REPREZENTACIJU ILI A-REPREZENTACIJU DRUGE DRZAVE!!!! sulejmanoviceva sreca je da je igrao SAMO ZA KADETE finske!!!
Osoblje je odlučio putovati u prvenstvu: Jan Dolenšek (Slovan), Domen Janc (Krka), Matić Grušovnik (Primorac Branik Maribor), Filip Leskovar (Pingvin Ljubljana), Jan Novak (Slovan) Matić REBEC (Helios) Jure Ritlop (Krka), Leon Šantelj (ASD FAMNIT Koper), Jure Španjolska (Lithium), Peter Ulčar (Helios), Žiga Zatežič (Krka) i Nejc Zupan (Krka).

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 jul 2013, 09:06

Prema avazu definitivno otpali Buza, Sulejmanovic, Predic i jos jedan decko zaboravio sam prezime.
Svaka pobjeda je uspjeh i ide se na opstanak, jer navodno ispadaju 3 repke.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 16 jul 2013, 09:10

edinjo-bih je napisao/la:on moze u 21. godini zamjeniti reprezentativni dres ALI SAMO AKO NIJE NASTUPIO ZA JUNIORE, MLADU REPREZENTACIJU ILI A-REPREZENTACIJU DRUGE DRZAVE!!!! sulejmanoviceva sreca je da je igrao SAMO ZA KADETE finske!!!
Slusaj prijatelju da se ne natezemo to mi je tetic... ;)
Danas ce mi svakako doci kuci pa cu mu ako si hazur lagano upaliti kameru pa ga ti pitaj sve ;)
Juce mi kaze da ce moci odabrati A repku bez obzira na nastupe u mladoj repki Slovenaca, zvala je njega neka teta iz naseg saveza i napala ga zasto igra za Slovence, ali teta ne zna(ili nece da zna) da je uslov finanaciranja skolovanja, treniranja i smjestaja igranje za mlade repke Slovenaca...
>Kada padne profesionalni ugovor i kada se bude samo financirao tada je druga prica, u njegove nemjere ne sumnjam jer se nije htio odreci naseg drzavljanstva zbog tog nije otisao sa Slovenskom repkom jer mu nasi nisu htjeli(ili nije moglo brze mada mislim da je ovo prvo) dati pasos na vrijeme...itd itd...
Nije to sve kako mi mislimo prosto, puno vise se stvari valja iza brda nego sto mozemo i zamisliti... ;)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 16 jul 2013, 09:23

Gringo, Edinjo je upravu za pravila, a nek se tvoj rodjo samo zajebaje i igra za Slovence, zavrsice isto kao Omic i nekolicina drugih koji bi igrali za BIH a ne mogu.... ;) kada je neko zaigrao za BIH a da je igrao za Slovence, niti jedan, nikome ne daju ispisnicu niti ce je ikada dati.....

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 jul 2013, 09:57

Batko je napisao/la:Gringo, Edinjo je upravu za pravila, a nek se tvoj rodjo samo zajebaje i igra za Slovence, zavrsice isto kao Omic i nekolicina drugih koji bi igrali za BIH a ne mogu.... ;) kada je neko zaigrao za BIH a da je igrao za Slovence, niti jedan, nikome ne daju ispisnicu niti ce je ikada dati.....
Gringo ovo procitaj i prenesi malom nek se ne zeza. Janezi ne pustaju igrace nazad nikad!

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 16 jul 2013, 10:03

bhsport je napisao/la:
Batko je napisao/la:Gringo, Edinjo je upravu za pravila, a nek se tvoj rodjo samo zajebaje i igra za Slovence, zavrsice isto kao Omic i nekolicina drugih koji bi igrali za BIH a ne mogu.... ;) kada je neko zaigrao za BIH a da je igrao za Slovence, niti jedan, nikome ne daju ispisnicu niti ce je ikada dati.....
Gringo ovo procitaj i prenesi malom nek se ne zeza. Janezi ne pustaju igrace nazad nikad!
Gore ovaj spisak Slovenaca sto sam postavio ti idu na prvenstvo i nema Karavdica medju njima...

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 jul 2013, 10:06

Lotus je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
Gore ovaj spisak Slovenaca sto sam postavio ti idu na prvenstvo i nema Karavdica medju njima...
Nema ga sada, ali ubuduce moze biti, pa neka mu prenese.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 16 jul 2013, 11:29

nek je tvoj rodjo ziv i zdrav hiljadu godina, ali pravila su pravila! a slovenci do sad nikog nisu pustili! posto je 1996. godiste (ako se nevaram) on ima pravo igranja za juniorsku reprezentaciju i sledece godine, pa neka saceka, stupi u kontakt sa selektorom markovicem ili nekim drugim iz saveza (napr. gosp. harunom mahmutovicem preko facebook-a) i vjeruj mi dobice poziv ;) meni je licno i gosp. mahmutovic i jos jedan momak iz saveza pohvalio karavdica kao pofinog talenta.

ziv ti meni bio.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 16 jul 2013, 11:47

bhsport je napisao/la:Prema avazu definitivno otpali Buza, Sulejmanovic, Predic i jos jedan decko zaboravio sam prezime.
Svaka pobjeda je uspjeh i ide se na opstanak, jer navodno ispadaju 3 repke.
Alibegovic je 4., steta sva 4 igraca su nam jako bitni, ali staces...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 jul 2013, 11:52

Bilo je svega sa juniorima, od pritisaka sa strane do menadzerskih manipulacija, do pehova i slicno. FIBA je prosle godine najavila prosirenje za juniore, no..Nije se znalo do zadnjeg dana sta ce da se desi i kao i obicno pogaze i sebe i sve. Meni je licno ovo bolje, ako si ekipa ostat ces u A diviziji i to je to. Onda ces Sandru, Aticu, Djedovicu i ostalim za iducu godinu obezbijediti ono sto ce ovi momci dozivjeti ove. Zao mi je Buze, no bilo je tu vise problema od same povrede.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 16 jul 2013, 13:05

Marković nezadovoljan

Juniorska reprezentacija BiH desetkovana odlazi na EP u Latviji

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će otputovati u Ventspils (Latvija) na evropsko prvenstvo za igrače do 18 godina, koje je na rasporedu od 18. do 28. jula.

Selekcija BiH predvođena selektorom Nenadom Markovićem na EP-u u Latviji nastupit će u B-grupi s ekipama Grčke, Rusije i Češke.

Marković je donedavno bio uvjeren da njegov tim može ostvariti dobar plasman u konkurenciji najboljih selekcija Evrope, vjerovao je da može čak do plasmana među četiri najbolja tima, ali danas je u razgovoru za Agenciju FENA kazao da se situacija u ekipi značajno pogoršala.

- Od početka priprema prati nas loša sreća. Nakon što se povrijedio Nedim Buza, za kojeg smo znali da se neće na vrijeme oporaviti za EP, na utakmici u Sloveniji starter Milenko Predić pokidao je ligamente skočnog zgloba. Nesreći niju tu bio kraj, pa je Ivo Garić sinoć imao napad slijepog crijeva i trenutno u bolnici očekuje operaciju - kazao je Marković.

Na spisku igrača koji neće igrati u Latviji nalazi se i Amar Alibegović, igrač italijanskog tima Roma Stella Azzura koji nije dobio bh. pasoš, a neće nastupiti ni Emir Sulejmanović, pa je lako razumijeti razočarenje Markovića koji je u pripremama ostao skoro bez cijele prve petorke.

- Još se nadam da bi se mogao riješiti status Alibegovića, ali istina je da nam se sada cilj na EP-u mijenja. Vjerovali smo da možemo dogurati daleko, a sada se moramo boriti za opstanak u A-diviziji - kazao je selektor bh. tima.

U ekipu se vratio Dino Alić koji zbog upale tetive nije bio u kombinaciji za pripreme reprezentacije u Sloveniji, a Marković je naknadno pozvao i Farisa Smajlovića, koji je prvobitno bio na spisku od 24 reprezentativca.

Reprezentacija će večeras avionom krenuti na put za Latviju. Igrači i stručni štab prespavat će u Istanbulu odakle sutra odlaze u Rigu, a zatim autobusom u Venspils. U večernjim satima održat će trening, a prvu utakmicu igrat će dan kasnije protiv Rusije u 21 sat.

(Fena)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 jul 2013, 14:15

Daj Boze samo da osiguramo opstanak jer smo desetkovani do bola ...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 16 jul 2013, 15:08

Sve sam imao neku nadu ali sad kad sam pročitao da je i Garić imao napad slijepog crijeva sad fakat nemam skoro nikakve nade. Na onom turniru 6 April on je jedan od rijetkih koji mi se svidio i jedini play sa kojim je igra imala smisla. DOduše Adi je dobar a i Sandro bi trebao da može to odigrati kako treba mada ga nisam gledao u zadnje vrijeme. Ipak Garić mi je nekako pravo drag kao play. Baš pravi play. Nadam se da će naći neku dobru zamjenu. Ne znam šta je sa malim Stipanovićem. Znam da nije prošao među 14 ali je bio na pripremama prije Farisa pa me zato i čudi da Faris ide a da on ne ide. SMiješno. Kako sam čuo Faris je pravio i neke probleme Marku u Sparsima. Još se jednom pokazalo da nekad ovi naši treneri emaju logike. Ostavio 14 igrača na pripremam od kojih se za Buzu zanlo da ne može igrati, a Amar ima problem sa pasošem. To znači da je već tad imao 12 i svaka mala povreda ti pravi problem. Ja ne znam jesu li toliki probllem finansije da se ne mogu ostaviti još igrač ili dva na pripremama a ne pošalješ kući četvoricu i onda se krpi. Govorio sam za DAdu Stipanovića odmah nakon što ga je poslao kući, a sad se baš pokazalo loše. Tako i Aco prošle godine došao u situaciju malte ne ostane bez igrača. Toga me strah i za EP. Proitah neki dan u Avazu čini mi se Aco kaže da nisu još stigle dozvole za Andriju i Marka. To znači da počinjemo pripreme sa 13 a ne sa 15 igrača. Oduzmeš li Vrabca to je 12. Peršić rovit.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 jul 2013, 16:12

Igrat ce Marko i Andrija.

Ostalo je samo ime.....

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 16 jul 2013, 20:48

Z 20 točkami se je najbolj izkazal Tadej Tabak, Urban Durnik jih je dodal 16. Slovenci so v zadnjo četrtino vstopili s prednostjo treh točk, na žalost pa to ni bilo dovolj za prvo zmago v pripravljalnem obdobju.

Torek, 16. julija, Slovenj Gradec (Športna dvorana Slovenj Gradec):

SLOVENIJA : BIH 80:83 (19:16, 20:27, 25:19, 16:21)
Slovenija: Ožegovič 6, Mesiček 8, Martinčič 12, Hadalin, Tabak 20, Barič 7, Matijevič 2, Marinč, Čančar 1, Kerič 4, Jeseničnik 4, Durnik 16.

Reprezentanci se bosta znova pomerili v sredo. Tekma bo na sporedu ob 16. uri. Vsi navijači slovenske moške kadetske reprezentance, ste vljudno vabljeni v Športno dvorano Slovenj Gradec!

Sreda, 17. julija, Slovenj Gradec (Športna dvorana Slovenj Gradec), ob 16.00:

SLOVENIJA : BIH

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 16 jul 2013, 22:31

neno#4@ daj mi reci jesmo mi ikad imali u planu napraviti U-20 repku znam kakvi smo sa financijama ali pitam cisto onako gledam ovo evropsko prvenstvo U-20 jest da nista posebno nemamo vidjeti tj slab je kvalitet igraca a i utakmica sto se mene tice ovo prvenstvo tj u ovoj kategoriji je presmijesno jer uglavnom najbolji igraci iz ove kategorije su vec u A timovima
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 jul 2013, 23:02

Mi smo imali U-20 reprezentaciju, bili organizatori cak i tog prvenstva. Generacija starijeg Buze, Gajica, Halilovica i ostalih. Da je Bogdo bilo novca ove godine pa da Vrabac, Jusuf i ostali odigraju prvenstvo. No, ovako je odluceno da je ipak prece kadetima da igraju (da se nije npr. kadetsko igralo Djedovica nikada ne bi vidjeli u nasoj reprezentaciji).

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.