Pa normalno ja kad sam osvajo medalje prije rata ,on se nije bio ni rodioVirtu4l je napisao/la:Reci mu legendo, 'ta će on tebi o Olimpijadi pričati

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Pa normalno ja kad sam osvajo medalje prije rata ,on se nije bio ni rodioVirtu4l je napisao/la:Reci mu legendo, 'ta će on tebi o Olimpijadi pričati
Ma jok, Federer kreten, Federer debil, Federer ovo, Federer ono!patriota44 je napisao/la:Covek je lepo rekao Federerer ima zalto sa olimpijade nista ga pitali da li singl ili dubl, on ima zlatnu medlaju
Ja cu 2078. kad budem dedo ovde pisat da je Fedja simpi d best! A tvoji unuci ce zaigrat prvi mec u Gorazdulegenda reala je napisao/la:Edo nemaš ti pojma ,Feđa je najveći ,ali se ti tu glupiraš glumeći Paju sa nekim glupim izjavama ,nemoj me brukati jbt,sad neki novi klinci vladaju svjetskim tenisom pomiri se sa tim i budi jednom realan ,a u nedelju svim srcem uz najvećeg šampiona Rafu(jel tako)
Gorazde ladies open 2078.Edin TM87 je napisao/la:Ja cu 2078. kad budem dedo ovde pisat da je Fedja simpi d best! A tvoji unuci ce zaigrat prvi mec u Gorazdulegenda reala je napisao/la:Edo nemaš ti pojma ,Feđa je najveći ,ali se ti tu glupiraš glumeći Paju sa nekim glupim izjavama ,nemoj me brukati jbt,sad neki novi klinci vladaju svjetskim tenisom pomiri se sa tim i budi jednom realan ,a u nedelju svim srcem uz najvećeg šampiona Rafu(jel tako)
![]()
![]()
![]()
Nije Tetris da ako jednu kockicu lose slozis propadas.Ovo je GS i ima mjesta za popravni.Cak sta vise on i u tom setu nije bio u zavidnom polozaju.Znam da si fan RF i da je tesko prevaliti da je Nadal fantsticno odigrao zadnja 3 seta, ali to je jedina realna stvar.Jedan poen ne mjenja mech a poen i nije u ovom slucajnu bio krucijalan.Sta bi trebali reci da je Novak nakon onog gema gdje je 2 smecha fulio trebao pasti i izgubutu mech.Ovu su Pro. igraci i 1 poen ne mjenja mech.Nadal je kvalitetniji igrac i tehnicki i mentalno i lagano je prosao u finale htio ti to ili ne.Ja kao ljubimac Andya ti mogu reci da Murray nije pao, igrao je kako je trebalo i koliko je mogao.Cak par puta i srece imao.Ali Nadal je mnogo povecao svoj nivo igre u ostatku mecha a kada igra u 7 moj brzini koje nema niko nemoze mu i niko nista.Slomio ga je psihicki na njegov servis jer ga je davio servom.A na Andyev servis mu je konstatno citao servu i tjerao Andya da previse razmislja i fata ga panika.rogeRF je napisao/la:I ja sam takodjer misljenja da je Murray pao nakon onog promasenog zicera u 4. gemu drugog seta pri rezultatu 15:30. Od tog poena je sve krenulo nizbrdo. Zvuci to glupo, ali kod ljudi (u ovom slucaju kod Murraya), koji su psiholoski vrlo "slabi" to se desava vrlo cesto, da nakon male greske izgube samopouzdanja, jednostavno izgube vjeru u sebe. Murray je mec otvorio fenomenalno, igrao je stvarno na vrhunskom nivou! Nije Nadal toliko bolje, cak mozda i nista bolje igrao, u 2.,3.,4. setu, koliko mu je Murray u tim setovima poklonio poena, a Nadal svaki poklon uvijek iskoristi! Njegova glava ga je do sada kostala najmanje 1GS titule, jer u najbitnijim momentima poklekne.
To mu se nikako ne smije desavati ukoliko zeli da osvoji neki GS turnir ili da bude #1!
Kako ćeš onda objasniti one silne neforsirane greške koje su se počele dešavati uravo nakon famoznog promašaja?Zabac je napisao/la:Jedan poen ne mjenja mech a poen i nije u ovom slucajnu bio krucijalan.
Kad mi das odgovor na pitanje kako svaki igrac protiv Nadal ima jedno 3+ puta vise gresaka nego on,sam ces sebi dati odgovor na pitanjeVirtu4l je napisao/la:Kako ćeš onda objasniti one silne neforsirane greške koje su se počele dešavati uravo nakon famoznog promašaja?Zabac je napisao/la:Jedan poen ne mjenja mech a poen i nije u ovom slucajnu bio krucijalan.
E bude neki turnir ,ljeti se napravi na odbojkaškom terenu i zove se Goražde Open ,osvoji ga jedan naš teniser Krčko (prvi reket GoraždaVirtu4l je napisao/la:Gorazde ladies open 2078.Edin TM87 je napisao/la:Ja cu 2078. kad budem dedo ovde pisat da je Fedja simpi d best! A tvoji unuci ce zaigrat prvi mec u Gorazdulegenda reala je napisao/la:Edo nemaš ti pojma ,Feđa je najveći ,ali se ti tu glupiraš glumeći Paju sa nekim glupim izjavama ,nemoj me brukati jbt,sad neki novi klinci vladaju svjetskim tenisom pomiri se sa tim i budi jednom realan ,a u nedelju svim srcem uz najvećeg šampiona Rafu(jel tako)
![]()
![]()
![]()
Pa nemoj sve gledati kroz Nadala već kroz druge igrače. Činjenica je da ove godine ima izuzetno raspoložene protivnike pa je i teže igrati i osvajati kao prošle godine. Đoković, Murray, Del Potro su bili sjajni u dosadašnjem dijelu sezone i to je glavni razlog što se čini da je Nadal lošiji.Valencia je napisao/la:A po cemu je bolji? Defanziva je savrsena kao i uvijek. Napadacki je znatno opao, jer su mu povreda u Melburnu i Djokovic djelimicno narusili samopouzdanje. Ne znam sta da ti kazem ako ne primjetis da rjedje napada i rjedje pogadja ofanzivne udarce. Njegovi napadi iz defanzive su znatno rjedji nego ranije, jer mu je djelimicno poljuljano samopoozdanje, pa sve rjedje pokusava taj najtezi udarac u tenisu (ujedno njegova specijalnost). Taj udarac je njegov zastitni znak, nenormalno mu podigne a protivniku ubije samopouzdanje. Fali mu to.
Ovdje govorimo o današnjem meču.Zabac je napisao/la:Kad mi das odgovor na pitanje kako svaki igrac protiv Nadal ima jedno 3+ puta vise gresaka nego on,sam ces sebi dati odgovor na pitanje
Covjek koji ima 6 poraza a proslo je vise od pola sezone ima losu sezonu ? Uz to uzeo je Gs a u jos jednom je finalu ???formance je napisao/la:Pa nemoj sve gledati kroz Nadala već kroz druge igrače. Činjenica je da ove godine ima izuzetno raspoložene protivnike pa je i teže igrati i osvajati kao prošle godine. Đoković, Murray, Del Potro su bili sjajni u dosadašnjem dijelu sezone i to je glavni razlog što se čini da je Nadal lošiji.Valencia je napisao/la:A po cemu je bolji? Defanziva je savrsena kao i uvijek. Napadacki je znatno opao, jer su mu povreda u Melburnu i Djokovic djelimicno narusili samopouzdanje. Ne znam sta da ti kazem ako ne primjetis da rjedje napada i rjedje pogadja ofanzivne udarce. Njegovi napadi iz defanzive su znatno rjedji nego ranije, jer mu je djelimicno poljuljano samopoozdanje, pa sve rjedje pokusava taj najtezi udarac u tenisu (ujedno njegova specijalnost). Taj udarac je njegov zastitni znak, nenormalno mu podigne a protivniku ubije samopouzdanje. Fali mu to.
Rjeđe napada ? Samo mi reci kada je to on konstantno napadao i ja idem odavde. Pa bolan njegovi napadački udarci najbolje su se vidjeli protiv Đokovića u prethodna 4 njihova duela. Rafe nema ni na mapi kada treba tražiti vinere u kontinuitetu. Vidjelo se u tim mečevima gdje su završavali forhendi i bekendi, vidjelo se kako ga je Novak razbio u svakom smislu.
On da ima dobre ofanzivne udarce on bi preferirao takav stil igre a ne spinove i mrtve lopte koje velikom večinom igra. Napadi iz defanzive su rjeđi jer više nema budala koje će ga iz sve snage napadati i njemu omogučavati vinere iz defanzive koji su njegova specijalnost. Glavni njegov problem ove sezone su dobri i raspoloženi igrači i ništa više.
Prvi set Nadal 6 UE, Murray 12. Drugi set Murray 10 gresaka , Nadal 0.Virtu4l je napisao/la:Ovdje govorimo o današnjem meču.Zabac je napisao/la:Kad mi das odgovor na pitanje kako svaki igrac protiv Nadal ima jedno 3+ puta vise gresaka nego on,sam ces sebi dati odgovor na pitanje
Čitati, čitati i samo čitati. Ja sam konstantovao da je Rafa bolji ove sezone nego prošle samo što se to po rezultatima još ne vidi. Mnogi su i dalje pod uticajem 3 osvojena GS-a prošle sezone.Zabac je napisao/la:Covjek koji ima 6 poraza a proslo je vise od pola sezone ima losu sezonu ? Uz to uzeo je Gs a u jos jednom je finalu ???
Nadal lose napada ??? Zasto ga onda ostatak tura stalno napada i ne dozvoljava mu da on napada ? Vjerovatno jer losije napada nego sto se brani
Najtezi moguci protivnik na svijetu je igrac kojem das prostor da napada,a najbolji igrrac u takvoj igri je upravo Nadal.Svi ga pritiscu jer ako on pocne ulaziti u teren i napadati kvota ti se susta na 1.01
Murray recimo da igra citav turnir defanzivno, protiv Nadala ne moze sto smo vidjeli mnogo puta.Protiv Nadala defanziva ne prolazi, protiv njega prolaze samo agresivni napadi sa mnogo kontrole i varijacija.Ostalo je pricica za malu djecu ! 5 finala Wimbledona se ne igra defanzivom nego upravo agresivom
Marej mu poklonio brejk jeste.Ali Nadal je njemu isto uradio i u prvom setu.Ne trazi neke argumente bez dokaza.formance je napisao/la:Čitati, čitati i samo čitati. Ja sam konstantovao da je Rafa bolji ove sezone nego prošle samo što se to po rezultatima još ne vidi. Mnogi su i dalje pod uticajem 3 osvojena GS-a prošle sezone.Zabac je napisao/la:Covjek koji ima 6 poraza a proslo je vise od pola sezone ima losu sezonu ? Uz to uzeo je Gs a u jos jednom je finalu ???
Nadal lose napada ??? Zasto ga onda ostatak tura stalno napada i ne dozvoljava mu da on napada ? Vjerovatno jer losije napada nego sto se brani
Najtezi moguci protivnik na svijetu je igrac kojem das prostor da napada,a najbolji igrrac u takvoj igri je upravo Nadal.Svi ga pritiscu jer ako on pocne ulaziti u teren i napadati kvota ti se susta na 1.01
Murray recimo da igra citav turnir defanzivno, protiv Nadala ne moze sto smo vidjeli mnogo puta.Protiv Nadala defanziva ne prolazi, protiv njega prolaze samo agresivni napadi sa mnogo kontrole i varijacija.Ostalo je pricica za malu djecu ! 5 finala Wimbledona se ne igra defanzivom nego upravo agresivom
E moj žabac, jeste, Nadal loše napada kada je u pitanju konstantno napadanje. Igra spinove i šalje mrtve lopte uglavnom čekajući greške protivnika, kada to ne upali onda ide plan B gdje pokušava biti agresivniji i tražiti vinere. E tu se javlja problem. Igrajuči ofanzivu u kontinuitetu udarci mu završavaju kod servis polja i to se najbolje vidjelo protiv Novaka u prethodnim mečevima.
Ko ga bolan napada, hajd mi molim te reci ? Sad ispade da bi on igrao ofanzivno, ali drugi mu to ne daju. Kako da ne ! On je tip defanzivnog baselinera sa neugodnim udarcima u čemu mu prednost daje i igranje lijevom rukom što većini igrača ne odgovara. On da želi biti ofanzivan on bi to bio, ali zna da ne može.
Volio bih samo da je trava bar brza kao 2003 ili 2004, da podlogu u Melbournu nisu usporili, da tepih nisu izbacili iz ATP-a, samo bih to volio pa da vidimo onda gdje je taj strašni "ofanzivac". Murray protiv Nadala može i pokazao je to u prvom setu. Murray mu je poklonio break u drugom i to ga je i dotuklo. To je problem sa psihom i to kad riješi kao što je Novak riješio onda ćemo vidjeti može li ga dobiti ili ne.
Još jedna informacija. Murray je u ovom Wimbledonu imao najviše vinera poslije Federera, i on ne može biti čisti defanzivac, jer je pokazao da ima i ofanzivu koju može još više usavršiti na čemu će vjerovatno i raditi. Ali prvo glava pa onda sve ostalo.
Ovim si sam sebi skočio u stomak, poništio si kompletan post ovom rečenicom.Zabac je napisao/la:Samo mi obasjni razlog zasto svaki girac protiv Nadala ima 3+ vise gresaka nego on ako ga ne napadaju ili ti ga ne riskiraju previse ?
bez argumenta padas , pa ocekujem da ga upravo izneses !Virtu4l je napisao/la:Ovim si sam sebi skočio u stomak, poništio si kompletan post ovom rečenicom.Zabac je napisao/la:Samo mi obasjni razlog zasto svaki girac protiv Nadala ima 3+ vise gresaka nego on ako ga ne napadaju ili ti ga ne riskiraju previse ?
Fan sam Murraya, ali jednostavno i prevensteno fanovi Rogera Federera su teladMandrak je napisao/la:Ako se jednog dana promjene pravila tenisa , zatim ako se bude igrao samo jedan set i ako se vrati stara trava iz 2002 - e onda bi Murray mogao pobjediti ponekad Nadala...na to sve svodi prica pojedinaca tipa "voli bih vidjeti ovo, volio bih vidjeti ono"...pa volio bih i ja povaliti Moniku Beluci i ne uzeti joj marke za to, ha ja.
Štošta bi se volilo vidjeti, samo da nema trenutnih teniskih pravila i Rafaela Nadala sa druge strane mreže![]()
Imao je Murray danas domacu publiku uz sebe, isti teren kao i Nadal, iste uslove igre, isti sudija pa ga je španac opet ponizio na njegovom domacem terenu i opet ce ga naredne godine poiziti ako se uopšte susretnu u polufinalu....zato što je jednostavno receno bolji igrac.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.