FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

anelbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la anelbavarac » 25 apr 2013, 13:26

Svako ima pravo na svoje misljenje,ja sam svoje iznio sto se tice domuza i to je tako i to misljenje se nece nikada promijeniti.

Tim gofnima zelim sve najgore,malo je reci da ih ne volim uptrijebicu koji mnogo gori izraz pa ce ovo izac na nesto sto ne treba ;)

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 25 apr 2013, 13:31

KSIVLE je napisao/la:
anelbavarac je napisao/la:Bravo za pojedine navijace Bayerna koji su osli da se uvlace u pakas domuzovcima ;)

Nije mi jasno kako mozete ici i pisati kako ste uz zutalje,a navijate za Bayern??

:?
potpis. ne treba nama vaša utjeha, a vama ne treba naše oproštenje zbog transfera goetzea. naslađujte se i uživajte, jasno bez nekog ekstremnog vrijeđanja.

p.s. i hvala što si obrisao komentar s našeg topica da ovog na avataru ti ne moram gledat. 8-)
ako mislis na onog romaria i njegov konstantno pljuvanje po Bayernu kada sam ja odreagovao,taj komentar nisam ja obrisao,neko od moderatora sigurno.
Kao sto je poznato doticni pljuvac i provokator je zasticen od moderatora,za njegove provokacije koje traju mjesecima nije ni jednom opomenut a kamoli banovan ;)

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 25 apr 2013, 13:33

Pocelo je neko talamudanje oko toga da li navijati za druge njemacke klubove ili ne... To mi uopste nema neke logike... Zasto? To je na psiholozima na kaucu i fotelji da odrede :-P
Od '95 navijam za Bayern, od '96 za Elf i BL pramtim od tih godina na ovamo i uvijek cu navijati kontra Dortumnda, Schalkea, Bayera i ostalih ekipa u BL-u, ali u Europi ce uvijek imati moje simpatije. Da li je to inat zato sto stalno omalovazavaju BL ili ne, ali tako stvari stoje. Samo su tri ekipe protiv kojih uvijek navijam: Real, Jedinstvo iz Manchestera i Juve. Te timove nikad nisam mogao svariti u zelucu i tako ostaje. Cak i prva utakmica Bayerna koju sam gledao (te vec tako davne '95. godine, kad jos neki forumasi nisu rodjebi ili su ljuljani u kolijevci) bila je protiv Zutalja i od tad sam uvijek kontra njih u BL, ali su imali moje simpatije '97 kad su pobijedili Juve u finalu LP-a. Kako ko sta gleda, to me ne zanima, ali jedina ekipa koja kod mene ima prednost ispred Bayerna je TOSK (mala prednost u milimetar), a sve ostale ekipe su aman zaman daleko od mog lajkanja i gledanja/zanimanja...

No, u svom ovom talamudanju nikako da cestitate nasem junaku Gomezu. Naime, golom protiv Barce postigao je svoj 23. pogodak u LP-u i tako skinuo Elbera sa 1. mjesta najboljih Bayernovih golgetera u LP-u. CESTITAM! :-)

Ako bi se mene pitalo, volio bih njemacko finale LP-a iz prostog razloga da se Zutaljima osvetimo za sve poraze i blamaze pred evropskim/svjetskim auditorijem. Zasluzili su to! B-)

Zanimljiva postavka je napravljena. Naime, znamo vec svi da cemo imati problema sa zutim kartonima u revansu i ljudi su bili marljivi i postavili na teren igrace koji nemaju s tim problema i to 'vako izgleda
slika
Sve to fino izgleda, samo je problem sa sredinom i Rafinhom. Moj je neki prijedlog poceti sa ovom postavom (eventualno malo zamijesati) i ako zagusti, uvesti one glavne pa gdje puklo da puklo!
Sent from my Philips Smart TV.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 25 apr 2013, 13:44

Bilall je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la: Gledaj ovako, iako nisam jedan od onih koji su čestitali Dortmundu jučer, definitivno ću to učiniti kad izbace Real. Polako, ima još jedna utakmica i ja ću biti oprezan i reći pričekajmo, odigrajmo te utakmice protiv Barcelone i Reala kako trebamo i onda ćemo slaviti.
Ja nisam, a niti cu. Medjutim, ne mogu sakriti da mi je drago sto su klepili Real i sto su Nijemci ponovo u vrhu fudbala. Navijao sam za njih :oops: ali im cestitati necu jer bojim se da nas ne mogu gledati ocima na svom topicu :lol:
Kao da smo mi krivi jbt sto je Mario izabrao nastaviti karijeru u Bayernu. :?
Jer ovo je bila iskljucivo odluka Gotzea, mogao je jednostavno odoliti Guardiolinim zeljama i nastaviti karijeru u BvB-u ali eto nije. Razumijem frustracije, razumijem sve, ali nije to to ;)
Pa to je njihovo pravo i ja ih u potpunosti shvacam. Nije niti meni bilo drago kad je Ballack otisao za parama u Chelsea i tako okrenuo ledja Bayernu. A kada je dolazio u Bayern bio sam presretan i zelio sam da on bude vodja novog Bayerna a kad se ukazala prilika odmah je otisao za parama.

I jos jednom, ja u ovom trenutku ne bih kupio niti Gotzea niti Lewandowskog da sam Bayern. Ima masa odlicnih igraca u Europi i tamo smo trebali kupiti igraca a ne iz najveceg konkurenta. Ja to ne bih uradio nikako u ovom trenutku a niti u slijedecih 5 godina jer ona prica o zabrinutosti Hoenesa o dominaciji pada u vodu i ne ide mu na cast.

Tako da potpuno razumijem navijace Borussie. Ja zelim baerenstarke Borussiu jer ce to znaciti i baerenstarke Bayern.

No dobro, gotovo je. Kao sto je Bayern nasao zamjenu za Ballacka u Riberyu tako ce i Dortmund naci zamjenu i za Gotzea i za Lewandowskog, u to nimalo ne sumnjam jer imaju konacno odlicnu upravu i vrhunskog trenera i novce.

Da ne bude licemjerja, veselim se Gotzeu naravno, velik igrac i definitivno smo jos jaci sa njim. Pa sad neka mi neko kaze da Gotze nije brzi igrac od Kroosa i da ce unijeti brzinu u vezni red onda vise nemam pojma sta i kako.

Bukowski
Kontakt:

Post Postao/la Bukowski » 25 apr 2013, 13:44

Momci, nešto kontam, dolazi vam sad ovaj Gotze...to je veliko pojačanje, bez dileme, ali gdje će on upasti? Da li ovo znači da Muller ide na klupu(malo vjerovatno), ili da Robben mijenja klub??

Kako ga misle koristiti?

Hvala na odgovoru. :D
"Ne trošite vrijeme na objašnjenja, ljudi čuju samo ono što žele čuti." - Paulo Coelho

"...ako me potražiš, znaj da čekam zauvijek..."

6.3.1902

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 25 apr 2013, 14:00

@secer kud mene spomene? :mrgreen:
Gotze bi valjda mogao umjesto Krossa upasti,nekako najrealnije.Ali opet,zasto taj transfer,bez neke potrebe,jedino slabljenje konkurencije.
Keep walking.

Bukowski
Kontakt:

Post Postao/la Bukowski » 25 apr 2013, 14:04

Cautinho je napisao/la:@secer kud mene spomene? :mrgreen:
Gotze bi valjda mogao umjesto Krossa upasti,nekako najrealnije.Ali opet,zasto taj transfer,bez neke potrebe,jedino slabljenje konkurencije.
Kroos ni ovako nije standardan. ;)

Mandžukić/Gomez

Robben Muller Ribery

Jedino umjesto Robbena, jer radilicu Mullera poslati na klupu, bilo bi ravno samoubistvu.

A i, ne znam zašto mijenjati nešto što ionako funkcioniše perfektno. Jedino neki drugi razlozi, koji nemaju veze s igrom. :D Kao npr. dokazivanje BVB-u ko je i dalje br. 1 u Dojčlandu. :)
"Ne trošite vrijeme na objašnjenja, ljudi čuju samo ono što žele čuti." - Paulo Coelho

"...ako me potražiš, znaj da čekam zauvijek..."

6.3.1902

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 apr 2013, 14:21

Znači bacili smo ponudu za Lewandowskog 25 mil sad se Watzke predomišlja uzeti ili ostaviti. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 25 apr 2013, 14:32

Stefan Effenberg je napisao/la: I jos jednom, ja u ovom trenutku ne bih kupio niti Gotzea niti Lewandowskog da sam Bayern. Ima masa odlicnih igraca u Europi i tamo smo trebali kupiti igraca a ne iz najveceg konkurenta. Ja to ne bih uradio nikako u ovom trenutku a niti u slijedecih 5 godina jer ona prica o zabrinutosti Hoenesa o dominaciji pada u vodu i ne ide mu na cast.
Eh o ovoj temi se moze nesto reci.
Ja vjerujem i siguran sam da je i Guardiola pri potpisu ugovora sa Bayernom regulisao transfer politiku za svoj mandat. Bayern je dovoljno snazan ali bojim se da Guardiola apriori zeli da uspostavi Bayern sa nesto drugacijim stilom igre gdje ce mu biti potreban i nesto drugaciji igracki kadar od trenutnog, pa je zbog toga Gotze bio na njegovoj listi zelja. U ovom slucaju, upravi Bayerna ne ostaje nista drugo nego da udovolji zahtjevima Guardiole i ponudi Gotzeu suradnju, a njegova je stvar da li ce prihvatiti ili ce pak ostati vijeran svom klubu i navijacima.

Gotze je sjajan igrac, i talenat koji mnogo obecava, i svako bi ga pozelio imati u svom klubu, ali nisam ni ja za slabljenje konkurenta koji je tek u razvitku.
Mene pogotovo ne raduje to sto sam siguran da ce iz Bayerna naredne sezone otici i neki igraci koji su mnogo doprinijeli da Bayern bude to sto danas jeste, nogometna velesila, ili cak moguce da nas napuste neki igraci kojima se ovaj klub danas ponosi kao produktom vlastite skole nogometa.

Kako je sve Guardiola zamislio, ostaje da se vidi, ali je sigurno da ne mozes akumulirati niti u jednu ekipu veliki broj odlicnih igraca, a da svi budu zadovoljni.
Juppu cestitke kako je to sve ove godine ukomponovao da niko se niko nije cak ni javno oglasio da ce napustiti Bayern jer je nezadovoljan statusom.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 25 apr 2013, 14:33

slika

Ne vjerujem da će igrati ovi pa igramo protiv barce na Nou Campu, a ne protiv Nimberga. Svaka čast Canu,Tymi ali protiv Mesija, Inieste ili xavija teško da će išta moći tako mislim da će igrati Gustavo i Švajni u sredini možda se nešto iskobinira sa Đerdanom ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 25 apr 2013, 14:46

Bayern@heart je napisao/la:Ne vjerujem da će igrati ovi pa igramo protiv barce na Nou Campu, a ne protiv Nimberga. Svaka čast Canu,Tymi ali protiv Mesija, Inieste ili xavija teško da će išta moći tako mislim da će igrati Gustavo i Švajni u sredini možda se nešto iskobinira sa Đerdanom ;)
Tako je. S ovim sastavom bila bi petarda do poluvremena. Možda 1 ili 2 izmjene, ali sve preko toga je rizik. Šta ćeš, neki igrači će zbog dobrobiti kluba morati rizikovat' da propuste finale. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 25 apr 2013, 15:11

Bukowski je napisao/la: Kroos ni ovako nije standardan. ;)
Idi glumi da si bolestan,bolje ti to ide nego glupiranje i pametovanje ljudima o stvarima koje prate iz dana u dan.

PS ;)
#miasanmia

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 25 apr 2013, 15:38

Pozz!

Ljudi, ko je navijao za BvB odnosno za njemacke klubove i protiv njih je samo stvar karaktera, odnosno kako ko gleda na neke stvari.

Ja sam navijao i za BvB i za Schalke, jednostavno za svaki njemacki klub!!!

Ovo ja niti kome mogu nametnuti da isto razmislja, niti zelim, niti meni ko moze nametnuti suprotno!!!
Mislim da s tim mozemo slobodno zavrsiti!
Bilall je napisao/la:Eh o ovoj temi se moze nesto reci.
Ovo je definitivno tema o kojoj se moze i treba vjerovatno pricati.

Svima nama je bila zelja da Götze zaigra za Bayern jer je nevjerovatan talenat i igrac. Jedino sto mu ja zamjerim jeste sto je bukvalno iskoristio prvu priliku i poletio prema najvecem konkurentu. Da je ostao jos 2-3-4 godine i onda presao, nit bi se dizalo ovoliko prasine niti sta.

S druge strane i Bayern jednostavno ne zeli da rizikuje da mu se dogodi jedna stvar koja se dogodila sa Özilom.
Malo je sve ovo tesko po BvB jer smo im bukvalno izvukli temelj ispod stadiona i ceka se sad samo da li ce se srusiti cijeli stadion ili ce ga uspjeti popraviti...

Levat nam uopce nije potreban, i ako je taj transfer istinit, onda nabijeem sve u Bayernu na onu stvar. Pa koji ce nam vrag???
Cemu to ciniti? Znaci uopste se BvB nece toliko oslabiti tim transferom jer ce ga fino naplatiti i dovesti sigurno isto tako dobrog igraca ako ne i boljeg. Pa zar nije bolje poslat Levata opiccenom Fergusonu ili kome vec i nek ga kesira koliko mu je volja???
Stern des Südens

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 25 apr 2013, 15:45

I jos jednu stvar da napisem vezanu za transfer Götze-a... iako je postu mozda vise mjesto na temi BvB-a napisat cu ga ovdje jer ih tamo ima dosta neprijateljski raspolozenih, a oni normalni koji ga procitaju ovdje shvatit ce me...

Ko sad se sjecam perioda kada je Real napao Ribery-a i htio sve uciniti sto je u njegovoj moci da ga dovede. Mi smo tada bili veoma slicni BvB-eu ako ne i slabiji s tim da smo imali kesa...
Toliko su isli napada na Ribery-a da sam cak i sam pomislio da je to gotova prica, pa onda izadje i vijest da je kupio kucu u Madridu, a Real cak nudio i Robbena i Sneijdera...

To je bio tezak period kroz koji smo svi navijaci Bayerna prolazili, a s druge strane jos kad nam je Chelsea prije toga maznuo Ballack-a, mislio sam da nikada nece doci period kada ce se neki njemacki klub moci suprotstaviti nekom engleskom ili spanskom...

Slicno se sada dogodilo BvB-eu, ali trebaju imati na umu, da su izgubili igraca, ne zbog svog loseg stanja u klubu ili slicno nego jednostavno sto je to bila ogromna zelja i igraca i Bayerna i Guardiole, i imajte na umu da ste izgubili igraca od mozda u ovoj situaciji, kada uzmemo u obzir da je trener novi Guardiola mozda najjacu ekipu na svijetu, ne sto se tice igre, nego sto se tice novca, medija i zelje drugih igraca da igraju pod Guardilom!
Stern des Südens

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 apr 2013, 15:53

Zipa majstora. 8-)
slika

Njega odmarati protiv Barce a Gustu ubaciti da lomi kosti. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 25 apr 2013, 16:03

Na ovoj temi imamo Totalne Pro svabe,koji vole sve svabsko i one koji vole samo najveci megalomanski kluba na ovom dunjaluku FK Bayern iz Minkena.Ako ove godine osvojimo LP aBd.siguran sam i ubjedejn sam da slijedi neka neka era bayerna izuzev ako sta guardiola radikalno ne razjebe .

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 25 apr 2013, 16:27

GAL je napisao/la:Na ovoj temi imamo Totalne Pro svabe,koji vole sve svabsko i one koji vole samo najveci megalomanski kluba na ovom dunjaluku
Grijesis.. :D
Najvolim Bayern !
Koliko, da ti sada pisem ,pa nebih mogao sve primjere opisati ali ipak evo ti jedan.
1999. godine sam bio vojnik i gledao utakmicu finala LP u kasarnoj u Tuzli.
Posle te utakmice sam se dobrovoljno javljao na nocna dezurstva u jedinici jer sam znao da necu moci 5 noci spavati nakon toga.. :D

Simpatisem sve Njemacke klubove na ino sceni, ali Bayern je nesto drugo ;)

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 25 apr 2013, 16:34

Bilall je napisao/la:
GAL je napisao/la:Na ovoj temi imamo Totalne Pro svabe,koji vole sve svabsko i one koji vole samo najveci megalomanski kluba na ovom dunjaluku
Grijesis.. :D
Najvolim Bayern !
Koliko, da ti sada pisem ,pa nebih mogao sve primjere opisati ali ipak evo ti jedan.
1999. godine sam bio vojnik i gledao utakmicu finala LP u kasarnoj u Tuzli.
Posle te utakmice sam se dobrovoljno javljao na nocna dezurstva u jedinici jer sam znao da necu moci 5 dana spavati nakon toga.. :D

Simpatisem sve Njemacke klubove na ino sceni, ali Bayern je nesto drugo ;)

:D a dobro ja sam ubjednje da je kod nas bavaraca svih do jednog BAYERN prvi i posljednji ,to je ono primarno,a sekundarno to BL ,pisanje podrsek BVB itd...to je svacija stvar.Vazno je da smo mi svi jedinstveni po jednome pitanju a to je bayern nas klub za koji srcem i dusom navijamo i radujemo se kao mala djeca svakome uspjehu ,i da smo na ovom portalu ovoj temi djelili sva ona razocarenja i pehove zajedno.Mi smo FC BAYERN.

Bademluk
Kontakt:

Post Postao/la Bademluk » 25 apr 2013, 17:27

Na Nou Campu Bayern će naravno da igra sa najjačim sastavom, eventualno sa Gustavom umjesto nekog na sredini. Ovaj sastav gore što je neko postavio je smiješan. Ja bi lično poštedio Lahma, jer nedaj Bože da dobije žuti igrali bi bez kapitena što nije jednostavno.

Elber
Kontakt:

Post Postao/la Elber » 25 apr 2013, 17:36

Pozzz za forumase i reko da se i ja pridruzim armiji navijaca najboljeg kluba na svijetu i reko da nesto i ja napisem za voljeni klub. Prije svega da kazem ovo da se oslabi protivnik za titulu je smece sto ljudi govore ,a cinjenica je ova sezona gdje smo ligu prekucali bez dovodjenja igraca iz drugih klubova (osim Dantea).Primjer evo Dortmund odakle su dosli Reus,Humels,Gundogan,Schieber,Subotic,Frings...itd,pa Barcelona odakle su im dosli Alves,Alaba,Adriano,Vila,Etoo...itd,Real Figo,Ramos,D.Lopez,Albiol....itd,Manchester UTD Rooney,Van der sar,Ferdinant,Young,Persie,Carick,Valencia...itd,Chelsea Terry,Cole;Tores,Cahil,Demba ba svi ovi igraci su bili u drugim klubovima i jesul oni tad oslabili konkurente za osvajanje lige NEEEE samo Bayern oslabi konkurenta ,a ostali nikako.Znaci cinjenica je da se kupuje gdje god se moze i trazi se najbolje rijesenje za tu kupovinu i se stvaarno ne sjecam da je Bayern kupio nekog igraca samo da bi oslabio konkurenta ,a da taj igrac nije bio iskljucivo potreban.i cinjenica je svidjalo se to Dortumndu ili ne da je Bayern veci klub od njih i da je svakom igracu zelja igrati za vece klubove i naravno za vece novce.Sorry za ovako dug post al morao sam radi dusmana ovo da napisem i cestitke Dortmundu za predstavu od sinoc milina ih je gledat kako Reala raskuju na proste faktore.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.