Belgija-BiH/BiH-Belgija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

BiH ce u Zenici:

1. Pobjediti
208
89%
2. Igrati nerijeseno
15
6%
3. Izgubiti
12
5%

Ukupno glasova: 235

eldaroniBIH
Kontakt:

Re: Belgija-BiH/BiH-Belgija

Post Postao/la eldaroniBIH » 30 mar 2009, 14:06

Uf kako bi mi bilo drago da zadnja utakmica odlucuje ko je prvi u grupi, da poderemo Spance .. :evil:
vozdra, vozdra, crveni "djavolcici" .. (:

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 30 mar 2009, 14:18

Nama daju prst a mi bi odmah ruku...

A šta ako nam bude loš dan u Zenici, pa izgubimo...

Spustimo se na zemlju i igrajmo utakmicu po utakmicu...

Imamo mi i utakmice sa Estonijom i Armenijom u gostima... oni su naizgled lagani protivnici, ali uvijek postoji ali...

Svaku utakmicu moramo gledati kao odlucujucu, i uopste netrebamo razmisljati o 1 mjestu u grupi nego o barazu, a ako bude takav pristup, vrlo lahko mozemo napraviti senzaciju... koja je u glavno plod discipline i skromnosti.

SABUR!
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

eldaroniBIH
Kontakt:

Post Postao/la eldaroniBIH » 30 mar 2009, 14:26

AYAN je napisao/la:Nama daju prst a mi bi odmah ruku...

Imamo mi i utakmice sa Estonijom i Armenijom u gostima... oni su naizgled lagani protivnici, ali uvijek postoji ali...

Svaku utakmicu moramo gledati kao odlucujucu, i uopste netrebamo razmisljati o 1 mjestu u grupi nego o barazu, a ako bude takav pristup, vrlo lahko mozemo napraviti senzaciju... koja je u glavno plod discipline i skromnosti.

SABUR!
Da da, Estonci i Armenci ce nam u inat uvalit 5 komada .. ma daj ..

ne treba razmisljat ni tako prepesimisticno .. normalno da se sa oprezom ulazi u svaki mec, i Ciro je stari lisac, nece on dopustit takvo nesto ..

no offence

poz
vozdra, vozdra, crveni "djavolcici" .. (:

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 30 mar 2009, 14:31

Cuo sam da bi Hasagic mogao braniti
A C A B !

kasko
Kontakt:

Post Postao/la kasko » 30 mar 2009, 14:37

ma ljudi moji.mi mozemo doci do baraza,e onda je tapija.onda ce nas fifa i uefa laganini zajebati.bit ce kao protiv spanije nema kraja tekmi dok spanci ne daju gol.ma bilo skim da igramo,npr.francuska,izrael,danska.fifa ce laganini poruciti sudijama (BIH-stop).ma nema te drzave koja bi htjela biti domacin hrvatskoj,srbiji,BIH,jos ludi englezi i holandjani. :? to bi se jos u avionima potukli!!!!!!!!da je evropsko pa nekako onda,ali svjetsko cisto sumnjam da ce nas fifa pustiti!!!!!!!volio bih da pogresim,da pojedem sve ovo sto sam napisao,

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 30 mar 2009, 14:40

eldaroniBIH je napisao/la:
AYAN je napisao/la:Nama daju prst a mi bi odmah ruku...

SABUR!
Da da, Estonci i Armenci ce nam u inat uvalit 5 komada .. ma daj ..

ne treba razmisljat ni tako prepesimisticno .. normalno da se sa oprezom ulazi u svaki mec, i Ciro je stari lisac, nece on dopustit takvo nesto ..

no offence

poz
Druze, ja sam takodjer sretan zbog svega, ali znas i ti sam sta nam je se desavalo...

samo mislim da euforiju trebamo smanjit i da trebamo uci zrelo u tu utakmicu...

A ako neko baci baklju, treba mu je u usta ugurat...

A sto se tice Estonaca i Armenaca...naravno da smo favoriti, ali sa takvim ekipama je npr jedna Turska odigrala 0:0 i slicno...
Malo se trebamo smirit...ali ipak ocekivati najvise
Željo i samo Željo...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 mar 2009, 14:45

Popularno zvani „Robijaši“, najvatreniji fanovi NK Čelik, naravno, i veliki navijači Bosne i Hercegovine saopštili su kako u utakmici sa Belgijom, u srijedu naveče neće paliti baklje!

Čelnici ove navijačke grupe svojim članovima zabranili su i unošenje svih predmeta na stadion „Bilino polje“, a koji bi na bilo koji način mogao uznemiriti aktere utakmice 6. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Južnoafrička Republika 2010“, između BiH i Belgije. Ovim potezom, kako tvrde „Robijaši“ žele izbjeći i najmanji incident koji bi mogao škoditi reprezentativcima naše zemlje.

„Tapkaroši“ rade punom parom

U Zenici „tapkaroši“ već od sinoć rade punom parom preprodajavući ulaznice za meč Bosna i Hercegovina - Belgija.
Cijene karata za zapadnu tribinu danas su dosegle cifru od 50 maraka, a prema mišljenjima mnogih, na dan utakmice, u srijedu mogle bi iznositi i preko 100 ili čak 150 maraka.
Navijači BiH, prilikom kupovine „papirića“ koji je danas veoma dragocjen u našoj zemlji, budite oprezni. Nelegalni trgovaci, nerijetko, kod nas i u svijetu, znali su prodati i falsifikovanu „robu“?!

Za nadati se da će se i ostale naše navijačke grupe koje budu prisustvovale „dvoboju“ sa „crvenim đavolima“ povesti primjerom „Robijaša“. U ovom trenutku, pred jednu od najvažnijih utakmica u istoriji našeg fudbala, jedinstvo navijača nam je itekako potrebno!

Rekonstruisano "Bilino polje"

Inače, Uprava Čelika, donacijom Vlada Zeničkodobojskog kantona i Federacije BiH rekonstruisala je stadion „Bilino polje“ za meč sa Belgijom. Promjenili su travu u šesnaestercima, ali i kompletnu zaštitnu ogradu na tribinama, tako da je sada manja mogućnost da bilo koji od tvrdih predmate „uleti“ u teren.

Na zapadnoj tribini umnogome poboljšani su uslovi za rad novinara. Postavljeni su radni stolovi, te su uvdedene nove telefonske linije, i priključci za struju i internet.

Sude Slovaci

Utakmica Bosna i Hercegovina – Belgija igra se u srijedu od 20:45 sati, a sudiće je Vladimir Hrinak iz Slovačke. Na aut linijama asistiraće mu sunarodnici Tomas Mokos i Milan Palusak, dok je četvrti sudija Richard Trutz.

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 30 mar 2009, 14:48

Rz88 je napisao/la:Popularno zvani „Robijaši“, najvatreniji fanovi NK Čelik, naravno, i veliki navijači Bosne i Hercegovine saopštili su kako u utakmici sa Belgijom, u srijedu naveče neće paliti baklje!

Čelnici ove navijačke grupe svojim članovima zabranili su i unošenje svih predmeta na stadion „Bilino polje“, a koji bi na bilo koji način mogao uznemiriti aktere utakmice 6. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Južnoafrička Republika 2010“, između BiH i Belgije. Ovim potezom, kako tvrde „Robijaši“ žele izbjeći i najmanji incident koji bi mogao škoditi reprezentativcima naše zemlje.

„Tapkaroši“ rade punom parom

U Zenici „tapkaroši“ već od sinoć rade punom parom preprodajavući ulaznice za meč Bosna i Hercegovina - Belgija.
Cijene karata za zapadnu tribinu danas su dosegle cifru od 50 maraka, a prema mišljenjima mnogih, na dan utakmice, u srijedu mogle bi iznositi i preko 100 ili čak 150 maraka.
Navijači BiH, prilikom kupovine „papirića“ koji je danas veoma dragocjen u našoj zemlji, budite oprezni. Nelegalni trgovaci, nerijetko, kod nas i u svijetu, znali su prodati i falsifikovanu „robu“?!

Za nadati se da će se i ostale naše navijačke grupe koje budu prisustvovale „dvoboju“ sa „crvenim đavolima“ povesti primjerom „Robijaša“. U ovom trenutku, pred jednu od najvažnijih utakmica u istoriji našeg fudbala, jedinstvo navijača nam je itekako potrebno!

Rekonstruisano "Bilino polje"

Inače, Uprava Čelika, donacijom Vlada Zeničkodobojskog kantona i Federacije BiH rekonstruisala je stadion „Bilino polje“ za meč sa Belgijom. Promjenili su travu u šesnaestercima, ali i kompletnu zaštitnu ogradu na tribinama, tako da je sada manja mogućnost da bilo koji od tvrdih predmate „uleti“ u teren.

Na zapadnoj tribini umnogome poboljšani su uslovi za rad novinara. Postavljeni su radni stolovi, te su uvdedene nove telefonske linije, i priključci za struju i internet.

Sude Slovaci

Utakmica Bosna i Hercegovina – Belgija igra se u srijedu od 20:45 sati, a sudiće je Vladimir Hrinak iz Slovačke. Na aut linijama asistiraće mu sunarodnici Tomas Mokos i Milan Palusak, dok je četvrti sudija Richard Trutz.

OVAKO TREBAJU URADIT SVI NAVIJAČI...

KO UBACI BAKLJU U TEREN, TREBA MU JE UGURAT U USTA SELJAČKA!
Željo i samo Željo...

kasko
Kontakt:

Post Postao/la kasko » 30 mar 2009, 14:52

dobro kako se ja sjecam u zenici se nisu palile baklje u zadnje dve utakmice!!!!!netreba niti sada!!!!!!samo pitanje sa vase strane tj.robijasa je doletjela ona petarda sto je zamalo pogodila golmana na zadnjoj tekmi.jel je nadjen taj pametnjakovic?????????? 8-)

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 30 mar 2009, 15:06

Ćiro i euforija rasprodali Zenicu

Nakon euforične subotnje noći i nedjeljnog dana Zenica se ponovno nešto utihnula, kao da hvata zrak za nova događanja i slavlja. U svim pričama i traženjima je "ona karta više". Na zeničkom crnom tržištu deviza i karata cijene su nepristojne za domaći džep. Ulaznica za zapadnu tribinu već je dostigla cijenu od 350 kuna, za istočnu stranu stadiona Bilino polje nema ih niti kod švercera, a za sjever i jug "crno tržište" traži 160 kuna.

Na glavnom prodajnom mjestu u Zenici u poslovnici turističke agencije "Centrotrans-bus" zaposlenice samo što ne zaplaču od silnih zahtjeva. Ispred poslovnice nogometni fanovi čekaju hoće li se nešto karata možda pojaviti iznenada. Niko ne želi propustiti priliku da bude svjedokom najveće pobjede bosansko-hercegovačkog sporta, pobjede koja možda donosi i prolaz na Svjetko nogometno prvenstvo 2010. godinE

Na vratima poslovnice velikim slovima napisana je jasna poruka "KARATA NEMA, NITI ĆE IH BITI", ipak nitko ne vjeruje u istinu na nemoćnom bijelom komadu papira. Zaista, karata u prodaji nema "niti će ih biti", ali zato cvjeta prodaja ispod stola. Na zeničkim ulicama policija je pojačala kontrolu radi sprečavanja preprodaje karata i veće sigurnosti građana i gostiju. Ipak, ulaznice se iz tko zna kojih izvora sumnjivog porijekla i dalje prodaju po nenormalnim cijenama.

Oni navijači koji su već nabavili ulaznice ležerno šetkaju ulicama s brojnim obilježjima nacionalnog tima. Svima je ipak tuga u srcu jer se štab reprezentacije odlučio za svoju novu bazu u hotelu Hercegovina na Ilidži kod Sarajeva. A Zeničani su baš bili navikli na reprezentativce, na stalne goste u Domu umirovljenika. Ipak, ovaj hotel nije zaboravljen niti napušten: brojni su navijači rezervirali smještaj u zeničkim hotelima.

Zbog prestanka grijanja u zeničkoj gradskoj toplovodnoj mreži u zeničkim školama je skraćeno vrijeme trajanje školskog sata. Neke škole će u srijedu čak i mnogo ranije završiti s nastavom radi sigurnijeg odlaska svojih učenika s nastave. Sve ovo govori da se Zenica uveliko priprema za veliki meč s reprezentacijom Belgije.

Organizatori utakmice u Zenici predvidjeli su mnogo pogodnosti za gledaoce i napravili su dobar posao, a ono što je najvažnije, "Ćirini zmajevi" spremni su za još jedan veliki eventualni podvig za konačan uspjeh bosansko-hercegovačkog nogometa.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 30 mar 2009, 15:09

ovu sad utakmicu treba lagano odigrati, smireno i pobijediti, a onda dolaze dvije na oko lagane i ako te dvije utakmice pobjedimo i jos se neki rezultai poklope ja mislim da one zadnje dvije necemo trebati ni igrati...hahh...ako tako bude onda mi protiv spanije izvedemo rezervni sastav protiv rezervnog sastava spanije, hahah...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 mar 2009, 15:11

ako dobijem spanjolska u gostima tursko mozemo i kiksati, samo da dobijemo onda slabe repke i bod kod kuce protiv turaka, ma 2 smo kako god, samo da se polopi jos ovo kolo , aBd da dobijemo u gostima armeniju i estoniju iako se bojim estonije. :mrgreen:

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 30 mar 2009, 15:18

"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 30 mar 2009, 15:39

Belgija je kiksala kada je nakon 1:1 uvela jos jednog napadaca I time oslabila svoju zadnju liniju. Zinule im oci na sva tri boda I tu su se usra…. Probijanje njihove zadnje linije je poslije toga bila rutina.

U Zenici su u pravo zajeb… situaciji. Kao prvo ne igra im Fellaini zbog suspenzije, morace igrati ofanzivno od samog pocetka a to ih opet otvara u zadnjoj liniji. Ako pobjedimo bice to sigurno sa 3-4 razlike. Nesmijemo samo dozvoliti da nam voda udje u usi I da se preplasimo uspjeha.

Admir_93
Kontakt:

Post Postao/la Admir_93 » 30 mar 2009, 15:39

Ej samo da pitam ima li više karata za prodaju za utakmicu u Zenici...

kasko
Kontakt:

Post Postao/la kasko » 30 mar 2009, 15:40

Rz88 je napisao/la:ako dobijem spanjolska u gostima tursko mozemo i kiksati, samo da dobijemo onda slabe repke i bod kod kuce protiv turaka, ma 2 smo kako god, samo da se polopi jos ovo kolo , aBd da dobijemo u gostima armeniju i estoniju iako se bojim estonije. :mrgreen:

nisi odgovorio na moje pitanje.pogedaj gore

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 30 mar 2009, 15:44

kasko je napisao/la:dobro kako se ja sjecam u zenici se nisu palile baklje u zadnje dve utakmice!!!!!netreba niti sada!!!!!!samo pitanje sa vase strane tj.robijasa je doletjela ona petarda sto je zamalo pogodila golmana na zadnjoj tekmi.jel je nadjen taj pametnjakovic?????????? 8-)
Kak znas da je taj Robijas :?: pa pola juga bude raja sa strane ;)
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

kasko
Kontakt:

Post Postao/la kasko » 30 mar 2009, 15:47

Roterdam je napisao/la:
kasko je napisao/la:dobro kako se ja sjecam u zenici se nisu palile baklje u zadnje dve utakmice!!!!!netreba niti sada!!!!!!samo pitanje sa vase strane tj.robijasa je doletjela ona petarda sto je zamalo pogodila golmana na zadnjoj tekmi.jel je nadjen taj pametnjakovic?????????? 8-)
Kak znas da je taj Robijas :?: pa pola juga bude raja sa strane ;)[/quote

i cjeli jug je corav!!!!!!!! :D

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 30 mar 2009, 15:50

kasko je napisao/la:
Roterdam je napisao/la:
Kak znas da je taj Robijas :?: pa pola juga bude raja sa strane ;)[/quote

i cjeli jug je corav!!!!!!!! :D
Da :lol:
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 mar 2009, 15:59

Ko gleda na to ako je neko jednu petardicu bacio, vjeruj mi niko nije, cilj je pjevati i navijati, i jos ako vodimo ma niko ti na to ne gleda, ali siguran sam da u srijedu aBd nece niko nista bacati na teren osim ako sudija bude protiv nas.

nekako nam daju sudije koji imaju plavo bijelu boju i jos neku ;)

grcka, rusija, slovacka.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.