FK Budućnost Banovići

Moderator/ica: GracanicaAA

sef_mafije
Kontakt:

Re: FK Budućnost Banovići

Post Postao/la sef_mafije » 08 maj 2012, 15:12

LjumanM95 je napisao/la:Pobijedismo, a ostadosmo na 8. poziciji. :D

Narednu utakmicu dočekujemo davno otpisani UNIS i tu očekujem pobjedu od 3-4 gola razlike da malo popravimo gol razliku.

Kako sam čuo Čapljina je bila dosta oslabljena i podmlađena protiv nas, ali su bili bolji imali dosta prilika, mi zabili gol iz jedne njihove greške. Još se nešto žale na suđenje i delegiranje sudija, neki njihov dobio crveni karton pa se tolika buka pravi oko toga, a to što su njima sudije navlačile u Banovićima se zaboravlja. :)
nek se zale imaju kad :D

unis bi mog`o primit 5-ticu :lol: :lol:
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

maneo
Kontakt:

Post Postao/la maneo » 08 maj 2012, 16:39

Ma utakmica u Capljini je bila dogovorena.... Valjda ce Buducnost pustit Bratsvu u predzadnjem kolu, a te bodove su Gracanlije kupile kod Capljine... :D

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 08 maj 2012, 19:19

maneo je napisao/la:Ma utakmica u Capljini je bila dogovorena.... Valjda ce Buducnost pustit Bratsvu u predzadnjem kolu, a te bodove su Gracanlije kupile kod Capljine... :D
Ako je bila dogovorena što se igralo 100 minuta? Sve utakmice se završile, a u Čapljini tek nakon 15-ak minuta. Nema potrebe da Budućnost ikome pušta pogotovo ne nekom Bratstvu. Yebo te dobijemo jednu utakmicu i odmah namješteno/dogovoreno. :roll:
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 09 maj 2012, 16:01

maneo je napisao/la:Ma utakmica u Capljini je bila dogovorena.... Valjda ce Buducnost pustit Bratsvu u predzadnjem kolu, a te bodove su Gracanlije kupile kod Capljine... :D
mi smo njih pocjepali ko kontrolni a i to bratstvo cemo :D

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 09 maj 2012, 20:25

KUP TK

Napredak Tupkovici 2:0 Buducnost Banovici :?

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 09 maj 2012, 20:32

AboveTheLaw je napisao/la:KUP TK

HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAH :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
1947!

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 09 maj 2012, 20:33

Ma yebo kup ionako sve kupove ovi naši nikad nisu voljeli, nikad im to nije bio prioritet. Ako se ovako ovaj Kantonalni nekad osvoji slučajno dobro i jeste. Nek su pobijedili ti Tupkovići, vjerovatno im je to najveći uspjeh u historiji kluba. :mrgreen: :lol: Al' hajde vratićemo UNIS-u i za njih.
Zadnja izmjena: LjumanM95, dana/u 09 maj 2012, 20:40, ukupno mijenjano 1 put.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 09 maj 2012, 20:34

Nekakva Trešnjevka je do 80. minute vodila 2-0 protiv Gradine.

Čitava ekipa juniora otišla na utakmicu uz zamjenskog golmana iz seniora. Niko iz prvog tima nije bilo :D ništa čudno, **** kup sa seljacima kad igraš.. nama Damčeta bili povrijedili 4 tekme nije igrao zbog takvih :D
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 09 maj 2012, 20:36

umirem od smijeha... najgore je s ovim levatima igrat, ako vodis, prijete pistoljima(zivi sam svjedok jedne utakmice) ... kao ne smijete vi nas ovdje pobjediti, noge lomimo, imamo pistolje ako zatreba i da ne nabrajam vise :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:
1947!

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 10 maj 2012, 09:43

Priča napisana 27.09.2010., (ostao bez kluba u januaru 2010.)

Do kada traje agonija Eldara Ikanovića?
Bivši veznjak švicarskog Thuna i naš internacionalac, Eldar Ikanović već devet mjeseci je bez kluba, tačnije od januara kada je uz optužbe da je namještao utakmice u 2. švicarskoj ligi otpušten iz sadašnjeg prvoligaša Thuna.
Od tada su počeli problemi za Eldara koji nikad nije želio priznati učestvovanje u namještanju, zanimljivo je da je optužen za namještanje utakmica koje uopšte nije igrao.

Svojevremeno smo pisali kako je zapravo po srijedi nešto drugo i da se Thun želio riješiti Ikanovića kako bi izbjegao plaćanje odštete banovićkoj Budućnosti u iznosu od 270.000. eura, pa su to uradili na vrlo nekorektan način.

Nekoliko mjeseci nakon otkaza iz Thuna, Eldar je dobio suspenziju od švicarskog saveza na tri godine neigranja u toj zemlji.

U međuvremenu je talentovani veznjak stigao u Banoviće gdje se priključio matičnom klubu koji se spremao za Premijer ligu, nadajući se kako će mu iz Švicarske brzo poslati slobodne papire. No, to se nije dogodilo a onda su Eldaru okrenuli leđa iz kluba u kojem je ponikao.

Čim sam se vratio gore, vidio sam da im cilj nisam ja, nego novac. O čemu se radi? Krenuo sam na pripreme sa ekipom kao i svi ostali igrači a onda su mi iz uprave kazali kako moram sam sebi platiti pripreme ili dolaziti svaki dan svojim autom na izletište Zlača gdje se tim pripremao. Prešao sam preko toga iz razloga jer sam želio igrati, nastavio sam trenirati normalno a onda su mi pokazana izlazna vrata, kaže Ikanović za *** te nastavlja:

Ja sam u Thun otišao kao igrač bez profesionalnog ugovora sa Budućnosti, i potpisao sam ugovor. Zatim su se javili iz Banovića tražeći nevjerovatnu cifru od 270.000. eura a po pravilu, sve što su mogli dobiti je 30.000. eura odštete za treniranje. I, shvatio sam da me drže samo iz razloga jer žele uzeti taj novac. U međuvremenu je u Budućnost stiglo pismo iz Thuna u kojem se navodi kako sam ja prilikom potpisivanja govorio sve najgore o bivšem klubu, što je glupost zaista jer u trenutku dolaska tamo, nisam znao riječi njemačkog jezika.

Nakon što se sve odužilo, Eldaru su okrenuli leđa iz kluba u kojem je počeo svoju karijeru.

Na jednom treningu mi je prišao trener Munever Rizvić i rekao mi kako s njima više ne mogu trenirati, navodno je predsjednik kluba, Fuad Mujić kazao kako je razlog taj što sam osuo ljagu o klubu prilikom potpisivanja ugovora sa Thunom, što je priča za malu djecu. Žalosno je šta ljudi u upravi tog kluba rade, ja Budućnost volim više od predsjednika Mujića. To je moj klub u kojem sam naučio igrati i nikad ne bih ništa loše rekao o njemu. Eto, koliko sam čuo, postoji mogućnost da do zime ipak dobiju traženi novac, neka im je na čast, prema meni su se ponijeli nekorektno a ja to nisam nikako zaslužio.

Eldar trenutno trenira samostalno, nadajući se da će njegov problem vrlo brzo biti riješen i da će se vratiti igranju.

Stvar je u tome što švicarski savez ne želi da mi pošalje slobodne papire. Mislio sam se žaliti UEFA-i ali je najbolje da još malo pričekam jer bi u tom slučaju Švicarci UEFA-i mogli proslijediti odluku o trogodišnjoj suspenziji za Švicarsku a ovi bi bez da je pogledaju, mogli potvrditi istu za čitavu Evropu što nikako ne želim. Nadam se da ću papire dobiti što prije ali i kada ih dobijem ne želim da ostane na ovome, nevin sam i dokazat ću to.

Žalosna činjenica u cijeloj priči je da NS BiH niti jednom nije kontaktirao Eldara koji je bio član mladih reprezentacija naše zemlje.

Ma niko me još nije kontaktirao iz našeg saveza. Zove me ovih dana mnogo menadžera, svi navodno imaju riješenje, nude mi klubove ali se ništa ne dešava. Najgore od svega je što bi mnogi da od mene izvuku novac sada, ali rekao sam da više marke neću nikome dati pa makar tri godine ne igrao nikako. Ima tu naravno ljudi koji nude pomoć i ja sam za saradnju ali bez prazne priče. Teško je ovo sve podnijeti, nadam se da će se sve vrlo brzo završiti i da ću uskoro ponovo zaigrati, kazao nam je Eldar Ikanović.
1947!

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 10 maj 2012, 11:37

Buducnost nikad nije igrala kup uvijek namjerno ispadnu , to je tradicija :D

eminem22
Kontakt:

Post Postao/la eminem22 » 10 maj 2012, 13:21

Odkud tebi mane takvi podaci? to i da jest tako nisi ti mogao znati?A ako si iz gračanice još manje si trebao komentarisati takve rasplete,a ja ću te demantovati kada budemo igrali u Banovićima

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 10 maj 2012, 14:21

sef_mafije je napisao/la:

netačno, Budućnost je igrala kup, čak je i Zvijezdu izbacila prije 2-3 sezone

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 10 maj 2012, 19:14

seven je napisao/la:

Ma to je sve slučajno ako se prođe nekada sa juniorima ili drugim sastavom. Uglavnom nikada nisu previše pažnje obraćali na te kupove.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 maj 2012, 23:11

De ba pa jel se neko od starijih sjeca da je Buducnost daleko dogurala u kupu marsala Tite, mislim u cetvrtfinalu ispali od Hajduka.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 10 maj 2012, 23:17

Probisvjet je napisao/la:De ba pa jel se neko od starijih sjeca da je Buducnost daleko dogurala u kupu marsala Tite, mislim u cetvrtfinalu ispali od Hajduka.
U 1/8 finala smo ispali od Hajduka iako smo ga porazili u Banovićima 2-1. U Splitu izgubili 4-1, ali eto u Banovićima imali 2-0 i bili bolji, ali Hajduk na iskustvo uspio zabiti gol i riješiti dileme oko prolaska dalje. Prije toga u 1/16 finala u Banovićima je pao Dinamo Zagreb kojeg je vodio Ćiro, na penale smo ih izbacili rezultatom 3-2 dok je u regularnom dijelu bilo 0-0. :)

To je bio najveći uspjeh kluba do rata, a od tada pa na ovamo je igranje u Kup UEFA.

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 11 maj 2012, 16:56

seven je napisao/la:

ja ti kazem da mi nikad kup ne igramo :D

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 11 maj 2012, 22:32

posle rata uopste nema zalaganja za kup ... jednostavno uvijek se posalje rezerva,juniori ... ako se pobijedi , pobijedilo se slucajno--
1947!

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 12 maj 2012, 10:05

Ljumani_Banovici je napisao/la:posle rata uopste nema zalaganja za kup ... jednostavno uvijek se posalje rezerva,juniori ... ako se pobijedi , pobijedilo se slucajno--
upravo tako, daje se sansa mladim igracima u kupu pa ako prodje koja tekma prodje, a da smo mi sad nesto nabrijani na kup , NISMO :D hehe

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 12 maj 2012, 18:31

Vodimo 4-1, hat-trick Suljića! Svaka mu čast, već 7. gol u dresu Budućnosti, a došao je ove zime. :)

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: klasik i 23 gosta.