Svaka čast

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Druže ovo je pravilo, a ne naređenje, a ovaj padobranac ga tako interpretira. Nije toliko ni samo on u pitanju, ima ovdje još likova sa kojima sam ranije ulazio u diskusiju povodom ove teme.GG3 je napisao/la: ↑12 mar 2024, 13:44Ma ja njega donekle razumijem al on ide u krajnost! A tako se ne rijesava ni jedan problem, iskren da budem nije ni meni ovo pravilo dobro iz prostog razloga sto ce nasi klubovi (ili njih nekoliko) koji imaju Novac dovodit poluprofesionalce iz Hr ili Srb (jer to im je lakse) nego zasukat rukave i edukovati prvo trenere u mladjim kategorijama i raditi da Savez krene u rekonstrukciju nizih liga, i pravljenja sistema koji valja.
U zapadnim zemljama pravila o ograničenom broju stranaca, donesena su da se klubovi primoraju da ulažuu razvojne pogone i proizvode domaće igrače. Ali, tamo se radi o silnim milionima kojima klubovi raspolažu, pa se od tih para može rasporediti i na pojačanja i na savremene razvojne pogone.GG3 je napisao/la: ↑12 mar 2024, 13:44Ma ja njega donekle razumijem al on ide u krajnost! A tako se ne rijesava ni jedan problem, iskren da budem nije ni meni ovo pravilo dobro iz prostog razloga sto ce nasi klubovi (ili njih nekoliko) koji imaju Novac dovodit poluprofesionalce iz Hr ili Srb (jer to im je lakse) nego zasukat rukave i edukovati prvo trenere u mladjim kategorijama i raditi da Savez krene u rekonstrukciju nizih liga, i pravljenja sistema koji valja.
U19 je hrvatsko naslijedje iz dejtona.Imajednabrigada je napisao/la: ↑12 mar 2024, 21:48Gospodina i strucnjaka, Vladu Jagodica za selektora neke od mladih selekcija, najbolje u19.![]()
Razlika je što srbin će igati za BiH samo ako može u Srbiji, a sandžaklija i ako je pozvan u reprezentaciju BiH prije će čekati Srbiju...muhamedhulk je napisao/la: ↑13 mar 2024, 16:11Sandze i trebaju da igraju za srb. Tu zive, tu su rodjeni, pricaju srpski, samo je vjera islam. I to im je zajednicko sa bosancima i hercegovcima muslimanima.
Ali i pravoslavac iz banjaluke treba da igra za BiH jer je po svim parametrima on bosanac, tu je rodjen, roditelji odavde, prica bosanski itd.
Sastav za elitnu rundu kvalifikacija u17.Na spisku selektora Admira Raščića za ovaj turnir su sljedeći igrači:
Mladen Jurkas (FK Borac), Aldin Aleta (FK Sarajevo), Ivan Kraljević (NK Široki Brijeg), Petar Đukanović (FK Sloboda), Bilal Joldić (NK Željezničar), Amel Avdić (FC Red Bull Salzburg), Adel Šovšić (IF Elfsborg), Džan Kiridžić (S.C. Vorwarts-Wacker), Dino Grebović (FK Željezničar), Malik Kolić (FK Željezničar), Afan Fočo (FK Željezničar), Admir Gojak (FC Ingolstadt), Benjamin Džanović (Eintracht Frankfurt), Siniša Ristić (FK Sloga), Adem Odobašić (HŠK Zrinjski), Kerim Alajbegović (Bayer Leverkusen), Nino Hodžić (SPVGG Unterhaching), Amel Ćorić (FC Viktoria Köln), Dragan Pejić (FK Borac), Malik Tubić (TSG Hoffenheim), Antonio Arapović (HŠK Zrinjski), Sergej Simić (FK Vojvodina).
Gotovo je to, pojačanje može biti ekipe tipa Velež.bavarian_bk je napisao/la: ↑16 mar 2024, 17:32Je li ovo Bristrić izgubio mjesto i na klupi Olimpije ili je neka povreda u pitanju?
Vala imao je i dovoljno šanse da se pokaže. Ali za napadača ima očajnu statistiku. Šteta, nadati se nekom transferu da ga malo razbudi da proba ipak napraviti ono što se od njega očekivalo.kempes je napisao/la: ↑16 mar 2024, 17:34Gotovo je to, pojačanje može biti ekipe tipa Velež.bavarian_bk je napisao/la: ↑16 mar 2024, 17:32Je li ovo Bristrić izgubio mjesto i na klupi Olimpije ili je neka povreda u pitanju?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.