RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
-
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
ovako cisto provjerena info
ni jedan igrac u velezu do 23 god nema profesionalni ugovor nego amatersi...ako velez potpise prof ugovor mora klubu platit naknadu za treniranje a mi ti para nemamo.....
eto kak je letic otisao iz veleza imao amaterski ugovor jer ima 21 god
ni jedan igrac u velezu do 23 god nema profesionalni ugovor nego amatersi...ako velez potpise prof ugovor mora klubu platit naknadu za treniranje a mi ti para nemamo.....
Bolje prije popuni, jer čim im legne uplata oni će ti poslati člansku na izradu.Samo navedi da hoćeš da ti kući pošalju kad budeš popunjavao.emil02in je napisao/la:Sutra sam na banci da uplatim novac,treba li popunjavati ovaj formular što ima na stranici kad uplatim ili prije?
-
- Kontakt:
U pravu si - niko u Velezu ispod 23 nema profesionalni. Ustvari nema NIKO, ne samo ispod 23.VELEZDOGROBA je napisao/la:ovako cisto provjerena info
Prvo, i ne postoji "amaterski" ugovor. Postoji samo ugovor za rad.
Sportski ugovor je nesto drugo - sto sam ranije govorio u postu iznad i to je ono sto FIFA trazi.
I nije igraci ispod 21 ili 23, nego svi. Niko u BiH ne radi "sportske" ugovore (osim u par selektivnih i rijetkih slucaja) jer oni kostaju ogromnu svotu novca (oko 50-60 hiljada ako ukljucis troskove proslim klubovima za treniranje igraca + troskove za FSBiH) sto sam gore objasnio a tek onda da platis igraca - i takve ugovore ne radi niko. Svi imaju radne ugovore - isto ko sto potpises sa PTTom kad dobijes posao. Al to nije "amaterski" ugovor - ne znam ni sta "amaterski" ugovor ikako i znaci.
Ovi ugovori za rad se mogu dovest na sud u slucaju da neko prekrsi i nemoze ti u BiH niko igraca uzeti radi toga. Ali van BiH, tu FIFA vlada i tu bez ovog sportskog nemas nista. A Velez bi bankrotirao da ima takve ugovore - ne samo Velez, nego svaki klub u BiH.
Evo npr... culi smo svi za Okica i 60,000km - pricalo se o tome na forumu vec ranije. Zamisli da moras platiti 110-120,000km za istog igraca. Znaci svaki bi te igrac kostao najmanje 60k (platis njemu bar 1,000 mjesecno i platis ugovor 50,000)... Recimo nek imas 5 igraca ko Okic i 20 igraca koji dobijaju samo 800km mjesecno) to je 1,800,000km SAMO NA IGRACE ... + troskovi za stadion, za FSBiH, sudije + strucni stab + radnici ... sto je jos sigurno jos dodatnih 500,000km godisnje, taj budjet nema niti jedan klub u drzavi.
Znaci ocekivat "sportske" ugovore koje FIFA trazi u BiH, sa takvim troskovima je suludo. Velez bi bio u kolapsu za godinu dana da se to desi.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Pokušao sam ali kad treba poslati neće,izbaci mi u vrhu format datum i ne mogu da pošaljem zahtjev.anel81m je napisao/la:Bolje prije popuni, jer čim im legne uplata oni će ti poslati člansku na izradu.Samo navedi da hoćeš da ti kući pošalju kad budeš popunjavao.emil02in je napisao/la:Sutra sam na banci da uplatim novac,treba li popunjavati ovaj formular što ima na stranici kad uplatim ili prije?
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
-
- Kontakt:

pozdrav za velez i rodjene

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
- samo_lijevo
- Kontakt:
nazalost ovo vise nije moguce vidjeti izmedju ova dva kluba.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
-
- Kontakt:
zbog pisanog turnira i nevidjenih seljakasamo_lijevo je napisao/la:nazalost ovo vise nije moguce vidjeti izmedju ova dva kluba.
samo_lijevo je napisao/la:nazalost ovo vise nije moguce vidjeti izmedju ova dva kluba.
Hvala Bogu pa nije moguce

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
- samo_lijevo
- Kontakt:
nemoj tako,ne loze se svi na ultras pokret.Ima ljudi koji bi da dodju na utakmicu bez pratnje policije,ranijeg ulaska/izlaska.Jednostavno kupiti kartu ispred stadiona i uci na bilo koju tribinu,a ne da strepis i gledas oko sebe ko ce te prvi napasti.ANTIFA ! je napisao/la:samo_lijevo je napisao/la:nazalost ovo vise nije moguce vidjeti izmedju ova dva kluba.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
OVE SEZONE VELEŽ VIŠE OD DESETAK PUTA NA TV
Uoči početka sezone, uz raspored prvenstva, nezaobilazno pitanje je određivanje utakmica koje će se direktno prenositi putem TV-a. Prioritet u određivanju utakmica ima BHT koji je jedna od strana partnera u ugovoru zajedno sa NS BiH i BH Telekom kao sponzorom lige. Ove sezone Velež, u medijskom smislu ima specifičan raspored. Televizijski najinteresantnije utakmice, barem kada je Velež u pitanju, praktično u jednoj polusezoni igraju se na gostovanju, dok su u drugoj polusezoni sve u Mostaru.
- Drago nam je da je produžen ugovor o sponzorstvu sa BH Telekom jer je to zaista od velike važnosti za sve klubove. BH Telekom na taj način praktično pokriva troškove službenih lica na svim utakmicama, a ti iznosi na godišnjem nivou kreću se i preko 50.000 KM po klubu. Sami klubovi nemaju nikakve direktne finansijske koristi od sponzorstva lige, ali imaju indirektno jer im se na taj način rasterete troškovi, jer bi u protivnom troškove službenih lica sudija, delegata, kontrolora morali platiti klubovi. Zbog toga naš Savez zaslužuje pohvale što i na ovaj način pokušava pomoći klubovima, pojašnjava Sedin Tanović, direktor Veleža.
BHT i BH Telekom zajedno sa NS BiH napravili su prijedlog utakmica koje bi se prenosile na BHT-u, ali i za korisnike Moja TV. Prema tom prijedlogu utakmice sa Koševa, Bilinog polja, Bijelog Brijega, Grbavice, Pecare i Banja Luke bi se trebale direktno prenositi u prvom dijelu. Od toga samo utakmica sa „Pecare“ je predložena da se prenosi putem Moje TV.
- Klubovi daju saglasnost za svoje utakmice u kojima su domaćini. Mi smo u drugom dijelu potvrdili saglasnost da se prenose na BHT-u utakmice Velež – Čelik, Velež – Široki Brijeg i Velež – Zrinjski. Shodno ugovoru Saveza i BH Telekoma mi i imamo obavezu i potvrditi ove utakmice. S druge strane za predložene utakmice sa Sarajevom i Željezničarom iz Mostara ćemo naknadno obaviti razgovor sa TV kućama koje budu iskazale želju za prenosom ovih utakmica. Vjerujem da će i još nekim TV kućama biti interesantne utakmice „Rođenih“ i sa drugim klubovima, posebno ako se u obzir uzmu ambicije našeg kluba u ovoj sezoni, ali i objektivna činjenica da smo u odnosu na ekipu koja je završila na petom mjestu i za nijansu još kvalitetniji. Naravno sa dobrim rezultatima kojima se nadamo interes će se sigurno povećati, jer Velež ima veliki broj gledalaca u inostranstvu koji žele da vide svoj klub na TV ekranima, ističe Tanović.

Uoči početka sezone, uz raspored prvenstva, nezaobilazno pitanje je određivanje utakmica koje će se direktno prenositi putem TV-a. Prioritet u određivanju utakmica ima BHT koji je jedna od strana partnera u ugovoru zajedno sa NS BiH i BH Telekom kao sponzorom lige. Ove sezone Velež, u medijskom smislu ima specifičan raspored. Televizijski najinteresantnije utakmice, barem kada je Velež u pitanju, praktično u jednoj polusezoni igraju se na gostovanju, dok su u drugoj polusezoni sve u Mostaru.
- Drago nam je da je produžen ugovor o sponzorstvu sa BH Telekom jer je to zaista od velike važnosti za sve klubove. BH Telekom na taj način praktično pokriva troškove službenih lica na svim utakmicama, a ti iznosi na godišnjem nivou kreću se i preko 50.000 KM po klubu. Sami klubovi nemaju nikakve direktne finansijske koristi od sponzorstva lige, ali imaju indirektno jer im se na taj način rasterete troškovi, jer bi u protivnom troškove službenih lica sudija, delegata, kontrolora morali platiti klubovi. Zbog toga naš Savez zaslužuje pohvale što i na ovaj način pokušava pomoći klubovima, pojašnjava Sedin Tanović, direktor Veleža.
BHT i BH Telekom zajedno sa NS BiH napravili su prijedlog utakmica koje bi se prenosile na BHT-u, ali i za korisnike Moja TV. Prema tom prijedlogu utakmice sa Koševa, Bilinog polja, Bijelog Brijega, Grbavice, Pecare i Banja Luke bi se trebale direktno prenositi u prvom dijelu. Od toga samo utakmica sa „Pecare“ je predložena da se prenosi putem Moje TV.
- Klubovi daju saglasnost za svoje utakmice u kojima su domaćini. Mi smo u drugom dijelu potvrdili saglasnost da se prenose na BHT-u utakmice Velež – Čelik, Velež – Široki Brijeg i Velež – Zrinjski. Shodno ugovoru Saveza i BH Telekoma mi i imamo obavezu i potvrditi ove utakmice. S druge strane za predložene utakmice sa Sarajevom i Željezničarom iz Mostara ćemo naknadno obaviti razgovor sa TV kućama koje budu iskazale želju za prenosom ovih utakmica. Vjerujem da će i još nekim TV kućama biti interesantne utakmice „Rođenih“ i sa drugim klubovima, posebno ako se u obzir uzmu ambicije našeg kluba u ovoj sezoni, ali i objektivna činjenica da smo u odnosu na ekipu koja je završila na petom mjestu i za nijansu još kvalitetniji. Naravno sa dobrim rezultatima kojima se nadamo interes će se sigurno povećati, jer Velež ima veliki broj gledalaca u inostranstvu koji žele da vide svoj klub na TV ekranima, ističe Tanović.

"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC
VFC & MUFC
-
- Kontakt:
Ima li iko informacija iz Austrije raja, je li ova prijateljska još jedna danas?
http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... Itemid=782" onclick="window.open(this.href);return false;edgardavids je napisao/la:Ima li iko informacija iz Austrije raja, je li ova prijateljska još jedna danas?
1 27.06.2014 18:00 h Velež
- Željezničar
1 - 2
2 06.07.2014 18:00 h Široki Brijeg
- Velež
1 - 2
3 11.07.2014 17:00 h Pandurii Târgu Jiu
- Velež
3 - 1
4 14.07.2014 18:30 h Sv Horn
- Velež
1 - 1
5 15.07.2014 18:30 h SV Stripfing
- Velež
1 - 1
6 19.07.2014 16:45 h Puskás Akadémia FC
- Velež
-
7 22.07.2014 18:30 h FK Rostov
- Velež
-
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
-
- Kontakt:
Ma mislio se cijeli dan je li 18. ili 19. pa rekoh da provjerim. Hvala drug 

- imekorisnicko
- Kontakt:
kao željovcu hercegovačkog porijekla ovakve rečenice su mi bzvzANTIFA ! je napisao/la:samo_lijevo je napisao/la:nazalost ovo vise nije moguce vidjeti izmedju ova dva kluba.

-
- Kontakt:
Ne brini ti drug, ne može se niko porediti "snonima otamo" 

Hej raja, zna li iko kakva je situacija u vezi Maleticevog ugovora? Moze i na pp. Vidim da je jos sa ekipom, ali nigdje nisam vidio da je potpisan ugovor il nesto slicno. Isto i za Merzica. Zna li iko hoce li Merza potpisati ubrzo?
Znam da se neki mozda nece sloziti sa mnom, da ce napisati kako je ovaj il onaj star, ali ovi iskusni igraci kao Maletic su potrebni za osvajanje nekog mjesta u Evropi, najbolje kad se spoje iskustvo i mladost,pamet i snaga.
Sta je sa Ostrim?
Jedva cekam na ovu sezonu da pocne. Bice zanimljivo, ne treba nam Evropa nek se samo bore svaku tekmu kao da je finale SP, a sve ostalo ce doci na svoje mjesto.. U Feju imam potpuno povjerenje 120% znam da ce sastaviti 11 borbenih tigrova.
Vrati nam se Pastrmka!
Forza Velez!
Znam da se neki mozda nece sloziti sa mnom, da ce napisati kako je ovaj il onaj star, ali ovi iskusni igraci kao Maletic su potrebni za osvajanje nekog mjesta u Evropi, najbolje kad se spoje iskustvo i mladost,pamet i snaga.

Sta je sa Ostrim?
Jedva cekam na ovu sezonu da pocne. Bice zanimljivo, ne treba nam Evropa nek se samo bore svaku tekmu kao da je finale SP, a sve ostalo ce doci na svoje mjesto.. U Feju imam potpuno povjerenje 120% znam da ce sastaviti 11 borbenih tigrova.

Vrati nam se Pastrmka!

Forza Velez!
Mnogo je "normalnih" i Zeljovaca i Velezovaca koji razmisljaju kao ti.Trenutno stanje je bzv,a u stvarnosti vecina navijaca Zelje najvise gotivi gostovanje kod nas bas kao sto mnogi nasi gotive doci u gl. grad.Ja znam mnogo lijepih primjera "saradnje" dvije navijacke grupe i mozda ih jednom i iznesem.Isto tako vjerujem da na ovom forumu ima Zeljovaca koji znaju za te pozitivne stvari.U svakom slucaju ocekujem popravljanje tih odnosa u bliskoj buducnosti.imekorisnicko je napisao/la:kao željovcu hercegovačkog porijekla ovakve rečenice su mi bzvzANTIFA ! je napisao/la:samo_lijevo je napisao/la:nazalost ovo vise nije moguce vidjeti izmedju ova dva kluba.
Hvala Bogu pa nije mogucemožete i mene ko one što za Zrinjski navijaju pitati za kog ti je dedo navijao
![]()
![]()
RAja moja dobra sta smo se ovo usutili,jeli ovo zatisje pred buru? Evo nam ove Euro tekme nasih konkurenata u PL pokazase da se mozemo upustiti u ravnopravnu borbu sa svima,mozda malo Siroki odskace ali u svakom slucaju imamo svoje sanse.
Za kraj da vas sve pozdravim a posebno nase privremeno penzionisane Pastrmku i BMV 22

.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
To ti ga je ono što nema redovno aktivnih. Inače, igramo danas još jednu utakmicu protiv ove Puškašove akademije. Koja je to mađarska liga? Jel prva?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- ASD
- Kontakt:
Jeste prva, mislim da Orban stoji iza njih.zizu1991 je napisao/la:To ti ga je ono što nema redovno aktivnih. Inače, igramo danas još jednu utakmicu protiv ove Puškašove akademije. Koja je to mađarska liga? Jel prva?
Evo vodimo 1-0 protiv ovih Madjara,Jankovic strijelac
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.