Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- JavierBosnia
- Kontakt:
Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH
Gubim povjerenje koje je mozda bilo 100% sad je 90, nisam izgubio povjerenje. I dalje ja cvrsto vjerujem da ce izvuci kvalifikacije na ovaj ili onaj nacin.
A sta ces mu dati otkaz pred baraz, dovest ces Zlatana Nalica ili Mehu Kodru i sta, prosetati se barazom?
Najvise bih volio ja vidjeti Papeta, bez mnogo filozofije u igri
A sta ces mu dati otkaz pred baraz, dovest ces Zlatana Nalica ili Mehu Kodru i sta, prosetati se barazom?
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Nama treba fokus biti Finska (a ne Armenija) koja je vec odmakla 5 bodova, a to je haman dvije utakmiceJavierBosnia je napisao/la:Da ispred nas su nakon 4 utakmice. Izvini
Gdje ce biti Armenija i Grcka nakon 2 kola, iza nas. Eto

I što bih ja volio da imam tvoj optimizam

Pa to je provjeren i opsteprihvacen recept za ekipu koja ima krizu rezultata i igre.JavierBosnia je napisao/la:
Novi selektor, sok terapija. Cak taj Nalic ne bi bio los izbor za baraz. Djeluje kao frajer koji ima muda i s kojim nema zajebancije.
Da ih postroji, utegne i disciplinuje za dvije tekme.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ma daj boze, prihvacam sve, samo da idemo na prvenstvo
Al do igraca je najvise, sa ovakvim repkama ne treba ni posebna postavka ni taktika, igraju manje vise oni najbolji
Uz onakvo zalaganje odnosno nezalaganje i Kapelo da je na klupi bio, isto bi se zavrsilo
Al do igraca je najvise, sa ovakvim repkama ne treba ni posebna postavka ni taktika, igraju manje vise oni najbolji
Uz onakvo zalaganje odnosno nezalaganje i Kapelo da je na klupi bio, isto bi se zavrsilo
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Na isti način kao što je Hrvatska uradila pred baraž za SP, i dođoše do finala sa novim selektorom a da je ostao Čačić ne bi sigurno bili na SP. Mi inače nismo naučili da reagujemo na vrijeme, prvo pustimo da nas neko do kraja sahrani pa tek onda a to je jasan pokazatelj da nemamo ni plana ni cilja već ako šta bude bude, ono na sreću, slučajno ali ćemo poslije govoriti o nekom aman planu.JavierBosnia je napisao/la:Gubim povjerenje koje je mozda bilo 100% sad je 90, nisam izgubio povjerenje. I dalje ja cvrsto vjerujem da ce izvuci kvalifikacije na ovaj ili onaj nacin.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
@vuchevic, ti kada pricas o Finskoj i dalje zivis u C-Ligi nacija pa spominješ domaće utakmice.
Pa vi da sebe cujete kako pricate o Finskoj i sami Finci bi vam pozavidjeli...podigli ste ih na nivo Spanije, ali bukvalno.
Sasvim je realno da mogu kiksati protiv Armenije, a pogotovo protiv Grcke, Italije i nas. Armenija je u Grckoj dokazala da zna iznenaditi, malo je falilo i kod nas na Grbavici.. ali eto po vama je nemoguće da to urade protiv slabije Finske.
Po vama je realno da mi kiksamo protiv Armenije, a Finska ne...ah da, Finska je "Spanija".
Pa vi da sebe cujete kako pricate o Finskoj i sami Finci bi vam pozavidjeli...podigli ste ih na nivo Spanije, ali bukvalno.
Sasvim je realno da mogu kiksati protiv Armenije, a pogotovo protiv Grcke, Italije i nas. Armenija je u Grckoj dokazala da zna iznenaditi, malo je falilo i kod nas na Grbavici.. ali eto po vama je nemoguće da to urade protiv slabije Finske.
Po vama je realno da mi kiksamo protiv Armenije, a Finska ne...ah da, Finska je "Spanija".
Ne bude li uzeo 6 bodova u narednim utakmicama neka odmah spakuje kofere.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Kakve veze ima? Nisu primili gol na domacem terenu vec dvije godine. Igrali su protiv Madjarske i Grcke koji nisu nimalo lose ekipe.hurem je napisao/la:@vuchevic, ti kada pricas o Finskoj i dalje zivis u C-Ligi nacija pa spominješ domaće utakmice.
Jos ih nesto podcjenjujes iako su nas bukvalno srusili u Tampereu, izdominirali u svakom segmentu igre.

Lagano su rijesili Armeniju u Jerevanu, a sad ce kao kiksati protiv Armenije na domacem terenu

Ne podcjenjujem ni sekunde ali ih ne dizem na nivo Spanije.Vucevich je napisao/la:Kakve veze ima? Nisu primili gol na domacem terenu vec dvije godine. Igrali su protiv Madjarske i Grcke koji nisu nimalo lose ekipe.hurem je napisao/la:@vuchevic, ti kada pricas o Finskoj i dalje zivis u C-Ligi nacija pa spominješ domaće utakmice.
Jos ih nesto podcjenjujes iako su nas bukvalno srusili u Tampereu, izdominirali u svakom segmentu igre.Smijesna Finska, super jaka BiH
Lagano su rijesili Armeniju u Jerevanu, a sad ce kao kiksati protiv Armenije na domacem terenu
Vise sam uvjeren u nasu pobjedu u oktobru protiv Finske nego sada u nedjelju protiv Armenije.
Ta ista Armenija je pobijedila u Grckoj, zasto ne bi bar bod uzela u Finskoj?!
Naravno, to su sve kalkulacije...vrijeme ce pokazati.
Ali nemoj se iznenaditi ako Finska u naredne 4 tekme uzme samo 4 boda od 12, a mozda i manje.
Kiks Finske uzimate kao nesto normalno, ocekivano, u skladu s (ne)kvalitetom. Ok, to mozda i jeste objektivno.hurem je napisao/la:@vuchevic, ti kada pricas o Finskoj i dalje zivis u C-Ligi nacija pa spominješ domaće utakmice.
Ali sta onda objektivno ocekivati od nas, koje ta Finska nadigrala u svim segmentima igre?
Ona pobjeda nije plod slucajnosti, nego plod razlike u kvalitetu. Sveukupnom kvalitetu ekipe.
Ovo je vise hipoteticko pitanje, da probamo utvrditi kriterije po kojima vrjednujemo stvari i diskutujemo.
Nisu nivo Španije, ali su nivo ekipe koja može bez problema dobiti Armeniju na domaćem terenu gdje ne znaju za poraz već dvije godine.
Dobro, sve je moguće u fudbalu, ali Finska je trenutno prvi favorit za drugo mjesto. Ako pobjede Grčku sutra onda se možemo polako pripremati za baraž. I ja vjerujem da ih možemo dobiti u Oktobru, ali sumnjam da je BiH trenutno u stanju uzeti sve do kraja, da ne kažem nemoguće.
Dobro, sve je moguće u fudbalu, ali Finska je trenutno prvi favorit za drugo mjesto. Ako pobjede Grčku sutra onda se možemo polako pripremati za baraž. I ja vjerujem da ih možemo dobiti u Oktobru, ali sumnjam da je BiH trenutno u stanju uzeti sve do kraja, da ne kažem nemoguće.
Je l' Finska kvalitetnija od nas?DrFilgud je napisao/la:Kiks Finske uzimate kao nesto normalno, ocekivano, u skladu s (ne)kvalitetom. Ok, to mozda i jeste objektivno.hurem je napisao/la:@vuchevic, ti kada pricas o Finskoj i dalje zivis u C-Ligi nacija pa spominješ domaće utakmice.
Ali sta onda objektivno ocekivati od nas, koje ta Finska nadigrala u svim segmentima igre?
Ona pobjeda nije plod slucajnosti, nego plod razlike u kvalitetu. Sveukupnom kvalitetu ekipe.
Ovo je vise hipoteticko pitanje, da probamo utvrditi kriterije po kojima vrjednujemo stvari i diskutujemo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
koje taj finska jbt
Po onome sto smo vidjeli u medjusobnom duelu i sto vidimo na tabeli, Finska jeste kvalitetnija od nas.
Naravno kao kolektiv, jer individualno je Pjanic duplo skuplji od citave finske reprezentacije.Fudbal je kolektivni sport, to vec znamo , a znamo i da individualni kvalitet ne garantuje kvalitet kolektiva.
Naravno kao kolektiv, jer individualno je Pjanic duplo skuplji od citave finske reprezentacije.Fudbal je kolektivni sport, to vec znamo , a znamo i da individualni kvalitet ne garantuje kvalitet kolektiva.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Mi bi u punom sastavu rastavili onu Finsku. To je moj dojam
Al fudbal je igra i kad nemaa sve igrace na raspolaganju da moras biti u stanju dobiti mec
Nadam se da ce Saric sa klupe poceti, bilo bi stvarno previse da bude u prvih 11
Al fudbal je igra i kad nemaa sve igrace na raspolaganju da moras biti u stanju dobiti mec
Nadam se da ce Saric sa klupe poceti, bilo bi stvarno previse da bude u prvih 11
Timski jest ... individualno nije ... ovaj nas individualizam nam je rijetko donosio prednost kontra timske igre tako da tesko da ce sad se to naglo sve promjeniti ...Raonffa je napisao/la:Je l' Finska kvalitetnija od nas?DrFilgud je napisao/la:Kiks Finske uzimate kao nesto normalno, ocekivano, u skladu s (ne)kvalitetom. Ok, to mozda i jeste objektivno.hurem je napisao/la:@vuchevic, ti kada pricas o Finskoj i dalje zivis u C-Ligi nacija pa spominješ domaće utakmice.
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Vec u nedelju prije 17h bi mi mogli imati full on rat na ulicama Sarajeva tako da bi nam ovo tvoje wishful thinking oliti mastanje moglo skroz dobro doci ...JohnCleese je napisao/la:Vec u nedjelju prije 17h mi cemo biti treci na tabeli sa malim zaostatkom za drugoplasiranom ekipom ili mozda cak vec na diobi drugog mjesta![]()
Ostat ce jos 4 utakmice do kraja kvalifikacija, a od toga jedan mec je u Zenici protiv Finkse, drugi protiv Lihtenstajna![]()
Zato samo opusteno, no sikiriki. Ove kvalifikacije za Europsko prvenstvo ce ostati upisane zlatnim slovima kao najuspjesnije u nasoj historiji

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Pa eto onda, ljudi bolji od nas i to je to, ne znam što razbijate glavu i nervirate se džaba 

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Što se tiče kombinacija i kalkulacija, treba sačekati sutrašnji duel Finske i Grčke, sutra navečer će te kalkulacije biti mnogo jasnije nego što su sada.
Al' onako, ugrubo, ako Finska dobije, mislim da Grcima plasman na Euro ostaje u domenu teorije, prilično sam siguran da sa porazom gube sve šanse. Ne znam koliko nam to odgovara, jer u najboljem slučaju onda moramo dobiti i Fince i Grke u oktobru, a vrlo je moguće da će nam trebati i pobjeda protiv Italije, jer otprilike dajem 50-50% šansi da će nam trebati ili pobjeda ili bod protiv Talijana, vrlo zeznuto, a razlika je ogromna.
Ako Grci dobiju, onda će nastati haos na tabeli, mislim da je onda vrlo izgledno da u nedjelju navečer mi budemo drugi sa 10 bodova, Grci treći sa 10 također, Finci četvrtii sa 9. U tom slučaju realno je da će nam trebati pobjede protiv Finske i protiv Grčke za prolaz, protiv Talijana možemo čak i izgubiti. Ovo nam je možda i najbolja opcija, u ovom slučaju ćemo najviše ovisiti sami od sebe (mada nikako skroz i samo od sebe) iprilično je jasno šta trebamo raditi.
Ako bude neriješeno, to je onda ni tamo ni vamo, opet nam trebaju pobjede protiv Finske i Grčke, al' protiv Talijana će 90% biti dovoljan bod, što nije loše al' nije ni idealno, poznavajući nas naravno.
Tako da eto otprilike najviše nam odgovara, redom, pobjeda Grčke, remi, pobjeda Finske, mada šta god da se desi činjenica je da mi moramo dobiti i jedne i druge u oktobru, samo je razlika šta će nam trebati protiv Talijana u novembru, možda bod, možda pobjeda, a možda možemo i izgubiti.
Kako god, i mi i Grci i Finci ovisimo o Talijanima, odnosno i mi oni se isto nadamo da će Italija riješiti konkurente, a da bi ih mi ili oni mogli dobiti/otkinuti koji bod.
Al' onako, ugrubo, ako Finska dobije, mislim da Grcima plasman na Euro ostaje u domenu teorije, prilično sam siguran da sa porazom gube sve šanse. Ne znam koliko nam to odgovara, jer u najboljem slučaju onda moramo dobiti i Fince i Grke u oktobru, a vrlo je moguće da će nam trebati i pobjeda protiv Italije, jer otprilike dajem 50-50% šansi da će nam trebati ili pobjeda ili bod protiv Talijana, vrlo zeznuto, a razlika je ogromna.
Ako Grci dobiju, onda će nastati haos na tabeli, mislim da je onda vrlo izgledno da u nedjelju navečer mi budemo drugi sa 10 bodova, Grci treći sa 10 također, Finci četvrtii sa 9. U tom slučaju realno je da će nam trebati pobjede protiv Finske i protiv Grčke za prolaz, protiv Talijana možemo čak i izgubiti. Ovo nam je možda i najbolja opcija, u ovom slučaju ćemo najviše ovisiti sami od sebe (mada nikako skroz i samo od sebe) iprilično je jasno šta trebamo raditi.
Ako bude neriješeno, to je onda ni tamo ni vamo, opet nam trebaju pobjede protiv Finske i Grčke, al' protiv Talijana će 90% biti dovoljan bod, što nije loše al' nije ni idealno, poznavajući nas naravno.
Tako da eto otprilike najviše nam odgovara, redom, pobjeda Grčke, remi, pobjeda Finske, mada šta god da se desi činjenica je da mi moramo dobiti i jedne i druge u oktobru, samo je razlika šta će nam trebati protiv Talijana u novembru, možda bod, možda pobjeda, a možda možemo i izgubiti.
Kako god, i mi i Grci i Finci ovisimo o Talijanima, odnosno i mi oni se isto nadamo da će Italija riješiti konkurente, a da bi ih mi ili oni mogli dobiti/otkinuti koji bod.
- invincible1921
- Kontakt:
Ako je Finska u stanju dobit dva puta grke nek idu na euro...al ja cisto sumnjam da hoce. Cak sta vise mislim da ih nece ni jednom dobit. Ni najmanje se ne bi zacudio i da im armenija bod uzme....
=\_1921_/=
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.