Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

MaGiCa
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la MaGiCa » 01 jul 2011, 21:00

@Virtu4l

Nisko kolega, nisko.
Videcemo. Ja dajem malu prednost Nadalu.
Igra se na 3 dobijena seta, Djokovic je i dalje slamless na ovoj podlozi, pritisak je na njemu.
Moze Djokovic da prsne pod pritiskom, ali imace sanse i da se vrati u mec - ako zezne pocetak.
Nadala ce pritiskati taj balast poraza od Novaka. Mislim da ce biti jako neizvesno i da ce tesko ici u samo 3 seta.

R.Nadal - N.Djokovic 53%-47%.

Kod zena: M.Sharapova - P.Kvitova 55%-45%

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 01 jul 2011, 21:04

adnan24 je napisao/la: Ma evo i ja kontam da je to ali opet mi nekako previse...vodis 1-0 u setovima,u drugom igras bez brejka i da te jedan promaseni forhend psihicki unisti u sljedeca 2 seta,pa cak i vise...pomalo neozbiljno za nekog ko igra trece uzastopno polufinale Wimbledona
Takav je igrač, i jasno je da još u psihičkom smislu nije sazrio. Naravno, zasluge idu i Nadalu, koji se probudio u drugom setu, i onda je to bio same old Rafa do kraja, al' je taj momenat definitivno bio presudni.

I btw, prvo C'mon Andy, na meču, se čulo poslije četiri minute. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Bertrand, dana/u 01 jul 2011, 21:07, ukupno mijenjano 1 put.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 01 jul 2011, 21:07

Valencia je napisao/la:90% - 10% za Nadala.
Meni nije jasno kako pojedinci mogu pomisliti da je Marej favorit na jednom GS turniru portiv Nadala :shock: :o . Naravno, moglo se desiti da Marej pobjedi u ovom mecu, al' su sanse za to uvijek male. Marej ne napreduje, vec dvi godine tapka u mjestu, nema znacajnijeg napretka. Da bi pobjedio Nadala na GS turniru mora odigrati ludo cijeli mec, sto Skot u ovom trenutku nije sposoban uraditi. Prvi set je bio fantastican po Mareja, to je tenis kakav on treba igrati. U drugom je puko ko lubenica, jos jednom pokaz'o da ne moze dugo odrzati maksimalnu koncentraciju. Kada Nadal udje u svoj ritam, kada ubaci u petu, to je onda kraj price.

Da bi se pobjedilo Nadala, mora se odigrati na vrhuncu svojih mogucnosti. Djokovic je na tom vrhuncu bio ove godine, pa je uspjeo cetri puta pobjediti Nadala, ali uz velike napore. Nadal ne mora igrati na vrhunskom nivou da bi pobjedio. U Parizu je bio znatno losiji nego prosle godine, pa je lagano pobjedio Federera,... U Vimbldonu je bio znatno losiji nego prosle godine, pa je lagano pobjedio Mareja. Sta drugo reci nego najbolji svih vremena. Je l' tako Magica!? Jeste, tako je :mrgreen: .

U finalu dajem podjednake sanse obojici tenisera. Nema ni govora da je neko veliki favorit, kako se pisalo par stranica unazad. Ipak, imam osjecaj da bi Djokovic mog'o slaviti. Nabild'o je samopouzdanje u mecu protiv Conge, konacno je dos'o na dugo sanjanu poziciju broj 1. Mozda radi toga bude malo vise rasterecen i opusten, sto bi mu sigurno moglo olaksati pos'o. Pobjedio je Nadala cetri puta u ovoj godini i zna da ga i sada moze dobiti. Nadal je opet terminator, ima nevjerovatnu mentalnu snagu i nevidjen pobjednicki mentalitet,... Momak je pravi gladijator,.. Nista njega ne zanima, nema nikakve komplekse, sigurno vjeruje da moze pobjediti Djokovica. Bice spektakularno finale. 50 - 50.

I da, kada sljedeci put vidite Maca Vilandera, prebacite na drugi kanal, da bi ovu temu postedili od losih prognoza :mrgreen: :lol: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 01 jul 2011, 21:07

Nadal ce razbit dokovica, picka se izvlacila citav zrijeb, nositelji su ispadali jedan za drugim, Troicki, Soderling, Federer, ne zna se koji mu je mec bio laksi, sad ce ga Nadal zgazit!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 01 jul 2011, 21:08

Valencia je napisao/la:
Valencia je napisao/la:90% - 10% za Nadala.
Meni nije jasno kako pojedinci mogu pomisliti da je Marej favorit na jednom GS turniru portiv Nadala :shock: :o . Naravno, moglo se desiti da Marej pobjedi u ovom mecu, al' su sanse za to uvijek male. Marej ne napreduje, vec dvi godine tapka u mjestu, nema znacajnijeg napretka. Da bi pobjedio Nadala na GS turniru mora odigrati ludo cijeli mec, sto Skot u ovom trenutku nije sposoban uraditi. Prvi set je bio fantastican po Mareja, to je tenis kakav on treba igrati. U drugom je puko ko lubenica, jos jednom pokaz'o da ne moze dugo odrzati maksimalnu koncentraciju. Kada Nadal udje u svoj ritam, kada ubaci u petu, to je onda kraj price.

Da bi se pobjedilo Nadala, mora se odigrati na vrhuncu svojih mogucnosti. Djokovic je na tom vrhuncu bio ove godine, pa je uspjeo cetri puta pobjediti Nadala, ali uz velike napore. Nadal ne mora igrati na vrhunskom nivou da bi pobjedio. U Parizu je bio znatno losiji nego prosle godine, pa je lagano pobjedio Federera,... U Vimbldonu je bio znatno losiji nego prosle godine, pa je lagano pobjedio Mareja. Sta drugo reci nego najbolji svih vremena. Je l' tako Magica!? Jeste, tako je :mrgreen: .

U finalu dajem podjednake sanse obojici tenisera. Nema ni govora da je neko veliki favorit, kako se pisalo par stranica unazad. Ipak, imam osjecaj da bi Djokovic mog'o slaviti. Nabild'o je samopouzdanje u mecu protiv Conge, konacno je dos'o na dugo sanjanu poziciju broj 1. Mozda radi toga bude malo vise rasterecen i opusten, sto bi mu sigurno moglo olaksati pos'o. Pobjedio je Nadala cetri puta u ovoj godini i zna da ga i sada moze dobiti. Nadal je opet terminator, ima nevjerovatnu mentalnu snagu i nevidjen pobjednicki mentalitet,... Momak je pravi gladijator,.. Nista njega ne zanima, nema nikakve komplekse, sigurno vjeruje da moze pobjediti Djokovica. Bice spektakularno finale. 50 - 50.

I da, kada sljedeci put vidite Maca Vilandera, prebacite na drugi kanal, da bi ovu temu postedili od losih prognoza :mrgreen: :lol: .

Odlican post.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 jul 2011, 21:09

Ipak moj Virtu stoji moja konstatacija ,što ovi teniseri jedu banane ,zato što su majmuni a predvode ih Andy i Tsonga
kao najveći majmuni .
I Beker i Henman su izdvojili tu situaciju kao to što je odlučilo meč .
Ali meč je odlučilo to što je Rafa veći i bolji teniser od Škota i nema se tu šta pričati ,čuj jedan poen da uništi cjeli meč ma nema šanse ,pa nije amater jbt

Sjaji Rafaele sine Španski :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jul 2011, 21:12

legenda reala je napisao/la:I Beker i Henman su izdvojili tu situaciju kao to što je odlučilo meč .
Ali meč je odlučilo to što je Rafa veći i bolji teniser od Škota i nema se tu šta pričati ,čuj jedan poen da uništi cjeli meč ma nema šanse ,pa nije amater jbt
Ma to je bilo jasno kao dan, da je taj poen prelomio Endija. Dešavalo se i dešavat će se. Jednostavno u glavi ti je samo ta slika, šta bi bilo da sam ovo, šta bi bilo da sam ono, nakon toga pogledaš semafor i već je 2-5.... tu povratka nema. To je ono što Federera i Nadala dijeli od ostatka svijeta. No regrets!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 jul 2011, 21:17

@ valencia

Svaka tebi cast na prognozama...jbg. ja sam iskreno od Murraya ocekivao mnogo vise jer mu je ovo najbolji Wimbledon u karijeri.Ona njegova igra u prvom setu me nije uopste iznenadila,tako je igrao vecim dijelom turnira...ocekivao sam i pad ali sigurno ne u ovoj mjeri.S druge strane kad za nekog navijam uvijek volim malo skinuti pritisak,manje se isfuram u slucaju loseg rezultata :D

Sad cu ipak reci da mi je Nadal favorit u finalu jer sam vidio sta moze kad ga neko pritisne(DelPotro,Murray). Djokovic s druge strane nije mogao proci bolje,ja ne znam kad je neko stigao do finala GS-a da je igrao sa ovako "losim" protivnicima...Igrati sa Troickim,Soderlingom pa Federerom bi bilo ipak nesto drugo...e sad naravno nije on kriv sto su oni ispali i mozda ima rezerve u svojoj igri ali to ja ne znam :mrgreen:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 01 jul 2011, 21:19

legenda reala je napisao/la:Ipak moj Virtu stoji moja konstatacija ,što ovi teniseri jedu banane ,zato što su majmuni a predvode ih Andy i Tsonga
kao najveći majmuni
E opravd'o si svoj nick u potpunosti :lol: :lol:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 01 jul 2011, 21:20

Valencia je napisao/la:Da bi se pobjedilo Nadala, mora se odigrati na vrhuncu svojih mogucnosti. Djokovic je na tom vrhuncu bio ove godine, pa je uspjeo cetri puta pobjediti Nadala, ali uz velike napore. Nadal ne mora igrati na vrhunskom nivou da bi pobjedio. U Parizu je bio znatno losiji nego prosle godine, pa je lagano pobjedio Federera,... U Vimbldonu je bio znatno losiji nego prosle godine, pa je lagano pobjedio Mareja. Sta drugo reci nego najbolji svih vremena. Je l' tako Magica!? Jeste, tako je .
Vi stvarno mislite da je Nadal bio bolji prošle godine nego ove? Nije. Čak je po onome što gledam bolji ove godine nego prošle. Glavni problem je bio Novak Đoković i na osnovu toga se izvlači ta konstantacija da je Rafa "lošiji" sada nego prije. Da kojim slučajem Novaka nije bilo Rafa bi osvojio i IW i Miami i Madrid i Rim a to sigurno nisu loši rezultati. Manite se njegovog jadikovanja i majstorskog skidanja pritiska sa sebe. To radi čitavu karijeru i radit će sve dok mu donosi rezultat. Federera nije pobijedio lagano kako se čini. Da ovaj nema kompleks bila bi to potpuno drugačija priča. Najbolji svih vremena ? Svako ima svoje mišljenje koje poštujem, ali zasada činjenice govore drugačije. Nisam Magica, ali morao sam odgovoriti.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jul 2011, 21:22

Nadal je ove godine puno bolji na Wimbledonu nego prošle. Prošle godine je dva puta bio na ivici ispadanja.
Voli te tvoje Sarajevo.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 01 jul 2011, 21:23

Virtu4l je napisao/la:Nadal je ponovo bio perfektan. Nadam se da će samljeti onu sisicu u nedjelju i staviti ga tamo gdje realno pripada.
Imas tih dobrih komentara, al' na kraju sve ukakis jednom recenicom :mrgreen: .

A gdje mu je to mjesto moj Virtual? Po meni, u ovom trenutku, potpuno zasluzeno, na prvom mjestu. Kada je Nadal u top formi, onda je to druga prica, al' ove sezone Djokovic igra bolji tenis, pa je zasluzeno na mjestu broj 1.

Djokovicu je mjesto u samom vrhu. Ako mogne zadrzati igru sa pocetka ove sezone, onda ce biti ravnopravan konkurent Nadalu na svakom velikom turniru. Za to se mjesto izborio i to je njegovo mjesto sada i ubuduce.

Malo je apsurdno da vise favorizujes Mareja koji je znatno slabiji igrac od Djokovica :mrgreen: . Poznata je tvoja prognoza da ce Marej pobjediti Djokovica u Melburnu :mrgreen: . Gubis na renomeu sa takvim komentarima i prognozama :mrgreen: .

Marej ima sansu da osvoji GS turnir, al' sa ovakvom igrom, nikada. Mozda bi pozitivnu promjenu donjelo obzvlascivanje 'ambiciozne mame', sto bi meni posebno tesko palo, jer je uzivam gledati na tribinama :mrgreen: :lol: . Mora podici koncentraciju i pravilno izbalansirati defanzivu i ofanzivu. Valjda ce konacno shvatiti da ovako vise ne ide, da nesto mora mjenjati.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 01 jul 2011, 21:25

Murray ima igru da osvoji GS, ali nema glavu, da igra bez glave osvojio bi!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 jul 2011, 21:26

Ipak sam ja ovdje ba najveći stručnjak u tenisu ,kaki Edin i Virtu oni vam nemaju pojma :lol: :lol: ,kad sam ja reko da je Nole prvi favorit ovog turnira oni su me ismijavali i drug im Begonja sve kvazi stručnjaci :mrgreen:

Juče sam rekao da će Rafa dobiti 3:1 i dobio je ,ja ni u jednom trenutku nisam sumnjao u Rafu i znao sam da mu Škot ništa ne može ,nakon izgubljenog prvog seta ovaj rasplet je za mene očekivan.
Ja sam reko da će Nole pobjediti Tsongu oni kažu Tsonga dobija ,jaštaradi :mrgreen: đeće Tsonga dobit Noleta .

I dalje Đokovića smatram prvim favoritom ovogodišnjeg Wimbledona pa ćemo vidjeti šta će biti .

Sad bi se ja trebo njima smijati ,ali pošto sam ja veliki šampion ja to neću uraditi :lol: :lol:

I gdje je Begonja jel se skino go pred vječnom vatrom idite ga slikajte :lol: :lol: ušo Nole u finale
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jul 2011, 21:30

Valencia je napisao/la:Malo je apsurdno da vise favorizujes Mareja koji je znatno slabiji igrac od Djokovica :mrgreen: . Poznata je tvoja prognoza da ce Marej pobjediti Djokovica u Melburnu :mrgreen: . Gubis na renomeu sa takvim komentarima i prognozama :mrgreen:
Za Mareja navijam i uvijek će mi biti ispred sisice i kompanije, jasno kao dan. Rekao sam da će osvojiti Roland Garros, pa onda Wimbledon, sve sam fulao, evo sad ti govorim da će osvojiti US Open i Masters u Londonu.
Valencia je napisao/la:Djokovicu je mjesto u samom vrhu. Ako mogne zadrzati igru sa pocetka ove sezone, onda ce biti ravnopravan konkurent Nadalu na svakom velikom turniru. Za to se mjesto izborio i to je njegovo mjesto sada i ubuduce.
Ovo boldirano je veoma zanimljivo, zar ne? Nadal je zadržao igru iz 2005. godine, pa sve do danas, to je punih šest godina, zar ne? Federer je držao igru isto toliko, možda malo više, istina zar ne? Sada ćemo mi njih dvojicu upoređivati sa igračem koji je bljesnuo na šest mjeseci? Nema teorije, oni su ikone ovog sporta, a to je nešto što ovi zaluđeni maloumnici ne mogu shvatiti, pa jedan Višković je sinoć dotakao samo dno zbog te iste euforije, to dokazuje neke stvari...
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 jul 2011, 21:34

formance je napisao/la: Vi stvarno mislite da je Nadal bio bolji prošle godine nego ove? Nije. Čak je po onome što gledam bolji ove godine nego prošle. Glavni problem je bio Novak Đoković i na osnovu toga se izvlači ta konstantacija da je Rafa "lošiji" sada nego prije. Da kojim slučajem Novaka nije bilo Rafa bi osvojio i IW i Miami i Madrid i Rim a to sigurno nisu loši rezultati. Manite se njegovog jadikovanja i majstorskog skidanja pritiska sa sebe. To radi čitavu karijeru i radit će sve dok mu donosi rezultat. Federera nije pobijedio lagano kako se čini. Da ovaj nema kompleks bila bi to potpuno drugačija priča. Najbolji svih vremena ? Svako ima svoje mišljenje koje poštujem, ali zasada činjenice govore drugačije. Nisam Magica, ali morao sam odgovoriti.

+1

@Formance je glas razuma ovde.

RF=GOAT

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 01 jul 2011, 21:35

ko je prvi igrac svijeta??? Novak Đoković!!!!!!!!!!!!!!
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 01 jul 2011, 21:36

Virtu4l je napisao/la: Nadal je zadržao igru iz 2005. godine, pa sve do danas, to je punih šest godina, zar ne? Federer je držao igru isto toliko, možda malo više, istina zar ne? Sada ćemo mi njih dvojicu upoređivati sa igračem koji je bljesnuo na šest mjeseci? Nema teorije, oni su ikone ovog sporta, a to je nešto što ovi zaluđeni maloumnici ne mogu shvatiti, pa jedan Višković je sinoć dotakao samo dno zbog te iste euforije, to dokazuje neke stvari...
To stoji.. Ali, da li zbog toga Đokovića nazivaš sisicom ili ima neki drugi razlog??.. Zbilja me zanima..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jul 2011, 21:37

spielführer_21 je napisao/la:To stoji.. Ali, da li zbog toga Đokovića nazivaš sisicom ili ima neki drugi razlog??.. Zbilja me zanima..
Naravno da ima drugi razlog, to su padobranci kao ovaj iznad tebe. Njih tenis ne zanima, samo ono o čemu smo jutros diskutovali (premotaj temu unazad). Malo, malo pa desant...
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 jul 2011, 21:39

@Virtu4l

Na osnovu cega se Viskovicevo "dno" razlikuje od tvog "dna" :?:

@Valencia

Ljudi ne shvataju jednu stvar. Djokovic je neko ko je reformator tenisa. Kao Lendl u 80im.
Covek je spojio grinderstinu Nadala sa Federerovim ofanzivnim resenjima i footworkom. Dakle, to je nesto grandiozno. Zato je u stanju da se nadigrava i sa jednim i sa drugim i da ih pobedjuje u kontinuitetu. Jeste da to traje samo nesto vise od pola godine, ali je poenta da je pronasao dobitnu formulu. ;)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.