Istina… danas smo igrali s dva igraca manje… Lewa je star da u ovim situacijama moze pokriti veci dio terena… a kad god je neka polukontra ili kontra on ne moze stici… Olmo je trebao ostati a on na klupu… ali sreca da smo pobjedili
FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
- FCBLAUGRANA1987
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
- jasonstatham
- Kontakt:
Fantastična prilagodba igre nakon crvenog. Jako pametno, staloženo i tvrdo. Ogroman napredak u odnosu na neke ranije utakmice ove sezone (Monaco, Celta...).
Ah da, ako može, peticija da se vrati Peña za one koje su ovdje kukali za njim. Čisto da ovakve utakmice gubimo i kiksamo.
Ah da, ako može, peticija da se vrati Peña za one koje su ovdje kukali za njim. Čisto da ovakve utakmice gubimo i kiksamo.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Budi iskren i reci jesi li očekivao ovakvu igru i rezultate ove sezone. Rafinju smo svi bili otpisali. Pedriju se tražio novi klub....BoixosNois1899 je napisao/la: ↑05 mar 2025, 23:19Po čemu su parmaci? Odlično odigrana utakmica s obzirom da si imao igrača manje od 20. minute. Konačno su naučili da rješavaju ovakve utakmice u svoju korist i djeluje kao da su se riješili onog pichkastog mentaliteta kojeg je ekipa imala prije par godina. Jedina negativna stvar je sam crveni karton i činjenica da se to već ponavlja drugu godinu zaredom, za ostalo im stvarno ne može niko ništa prigovoriti večeras.
Ovo je iznad svih očekivanja. I neka je tako. Ssd barem igramo kao tim za razliku od one man showa od prije par godina.
Ono sto je 1000x receno, spic koji ce biti prva opcija treba biti prioritet broj JEDAN za ljetni prelazni rok.
Rodjeni su pitarske picke!
Lewa veceras barem dobro igrao u smislu zračnih duela koje je većinom dobijao pa smo uspjeli i tako prebacivati igru
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Ili možda jednostavno Xavi, za razliku od Flicka, nije znao izvući najbolje iz tih igrača?Mukebir je napisao/la: ↑05 mar 2025, 23:40Budi iskren i reci jesi li očekivao ovakvu igru i rezultate ove sezone. Rafinju smo svi bili otpisali. Pedriju se tražio novi klub....BoixosNois1899 je napisao/la: ↑05 mar 2025, 23:19Po čemu su parmaci? Odlično odigrana utakmica s obzirom da si imao igrača manje od 20. minute. Konačno su naučili da rješavaju ovakve utakmice u svoju korist i djeluje kao da su se riješili onog pichkastog mentaliteta kojeg je ekipa imala prije par godina. Jedina negativna stvar je sam crveni karton i činjenica da se to već ponavlja drugu godinu zaredom, za ostalo im stvarno ne može niko ništa prigovoriti večeras.
Ovo je iznad svih očekivanja. I neka je tako. Ssd barem igramo kao tim za razliku od one man showa od prije par godina.

"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Dobar rezultat s obzirom na crveni,al vise od rezultata me raduje zrelost u igri s igracem manje, istina ne smijemo ni pretjerivati, i benfica je slaba a i golman nas je spasavao nekoliko puta
Flik je izveo olma a ostavio levandovskog zbog skok igre i prrskakanja igre da ima igraca koji ce primiti loptu, zagradit se, pomoci kod prekida i sl, cesto to tako treneri rade i nije neka greska sto je njega ostavio a izveo olma, mene cudi kako nije uveo prije recimo gavija koji je tip igraca za ovakve utakkice,al ajd, to je sad lako pametovati sto ovo,sto ono, rezultat je dobar, laksi trening u revansu ce biti i to je to
Treba ovoj ekipi jos dosta iskustva igranja ovakvih utakmica, zato je dobro da smo bemficu izvukli gdje nas nece kostati ni neki kardinalni pehovi tipa crvenog na pocetku utakmice, a jos bolje sto i u cetvrtfinalu idemo na protivnika koji nista posebno nije bolji od benfice jer i borusija i lil su tu negdje,tek mozda za nijansu kvalitetniji od benfice
Lamin je veceras bio poslab,imo je nekih situacija jedan na jedan i dosta prostora no nije ga islo zato je rano izveden, pedri i de jong kao i arauho su odigrali doktorski, scezni je bio igrac utakmice i covjek odluke s dvije tri brutalne odbrane
Sad se treba odmoriti i pripremiti za osasuju u prvenstvu, bice sigurno dosta rotacija,no pobjeda je imperativ, ovaj momentum pobjedjicki i dugi niz pobjeda se mora nastaviti
Flik je izveo olma a ostavio levandovskog zbog skok igre i prrskakanja igre da ima igraca koji ce primiti loptu, zagradit se, pomoci kod prekida i sl, cesto to tako treneri rade i nije neka greska sto je njega ostavio a izveo olma, mene cudi kako nije uveo prije recimo gavija koji je tip igraca za ovakve utakkice,al ajd, to je sad lako pametovati sto ovo,sto ono, rezultat je dobar, laksi trening u revansu ce biti i to je to
Treba ovoj ekipi jos dosta iskustva igranja ovakvih utakmica, zato je dobro da smo bemficu izvukli gdje nas nece kostati ni neki kardinalni pehovi tipa crvenog na pocetku utakmice, a jos bolje sto i u cetvrtfinalu idemo na protivnika koji nista posebno nije bolji od benfice jer i borusija i lil su tu negdje,tek mozda za nijansu kvalitetniji od benfice
Lamin je veceras bio poslab,imo je nekih situacija jedan na jedan i dosta prostora no nije ga islo zato je rano izveden, pedri i de jong kao i arauho su odigrali doktorski, scezni je bio igrac utakmice i covjek odluke s dvije tri brutalne odbrane
Sad se treba odmoriti i pripremiti za osasuju u prvenstvu, bice sigurno dosta rotacija,no pobjeda je imperativ, ovaj momentum pobjedjicki i dugi niz pobjeda se mora nastaviti
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Nemoj da ga urekneš.

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Rodjeni su pitarske picke!
Xavi je imao problema s povredama, poslije svake rep. pauze 7 igraca je bilo povrijedjeno, a i kad se vrate ne bi bili spremni, sad da li je to njegova krivica ili je nesreca to ne bi znao reci.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑06 mar 2025, 00:00Ili možda jednostavno Xavi, za razliku od Flicka, nije znao izvući najbolje iz tih igrača?Mukebir je napisao/la: ↑05 mar 2025, 23:40Budi iskren i reci jesi li očekivao ovakvu igru i rezultate ove sezone. Rafinju smo svi bili otpisali. Pedriju se tražio novi klub....BoixosNois1899 je napisao/la: ↑05 mar 2025, 23:19
Po čemu su parmaci? Odlično odigrana utakmica s obzirom da si imao igrača manje od 20. minute. Konačno su naučili da rješavaju ovakve utakmice u svoju korist i djeluje kao da su se riješili onog pichkastog mentaliteta kojeg je ekipa imala prije par godina. Jedina negativna stvar je sam crveni karton i činjenica da se to već ponavlja drugu godinu zaredom, za ostalo im stvarno ne može niko ništa prigovoriti večeras.
Ovo je iznad svih očekivanja. I neka je tako. Ssd barem igramo kao tim za razliku od one man showa od prije par godina.![]()
Bravo za ekipu
Kakva utakmica Pedrija i kakav nivo ove sezone. Podsjeća na Iniestu

Kakva utakmica Pedrija i kakav nivo ove sezone. Podsjeća na Iniestu

Pobjeda, to je najvažnije. Bez euforije, korak po korak.
WS odličan, Pedri genijalac.
Oznojio sam se od nervoze kao da sam igrao, hahahaah.
WS odličan, Pedri genijalac.
Oznojio sam se od nervoze kao da sam igrao, hahahaah.
I arauho je sinoc pokazao da treba biti prvi izbor na stoperu, svaka cast cubarsiju i inigu, al vidi se da je arauhi za klasu jaci stoper
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- FCBLAUGRANA1987
- Kontakt:
Samo kod crvenog kartona nije dosudjen cisti prekrsaj na De Jongu. Igrac Benfike ga kulturno gurnuo dok je ovaj skakao da loptu udari glavom…
https://www.facebook.com/share/v/16BuNw ... tid=wwXIfr
Ma i nije nekakav faul iskreno.FCBLAUGRANA1987 je napisao/la: ↑06 mar 2025, 11:12Samo kod crvenog kartona nije dosudjen cisti prekrsaj na De Jongu. Igrac Benfike ga kulturno gurnuo dok je ovaj skakao da loptu udari glavom…
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
- jasonstatham
- Kontakt:
E čuj levatu ponudili ugovor na tri godine, plata ista. Fuj. Ona igra NE vrijedi 19 mil godišnje!
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Možda je to tako, ali su Cubarsi i Inigo uigraniji stoperski tandem.
Cubarsija nema sigurno 2 tekme u lp, eto prilike Araujo da dokaže da vrijedi biti u prvih 11.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Ja sam već prije par mjeseci rekao kako meni bolje izgledaju u paru INI+CUB nego CUB+ARA.
Vidim to tako, jer je Barcelona napadačka ekipa koja voli stalno loptu u nogama, posjed i građenje napada, koje kreće od stopera.
Tu su INI i CUB jači od ARA sigurno, jer je Inigov dijagonalni pas na desno krilo i Cubarsijeva dubinska lopta prema veznjacima nešto sa čim često počinje napad Barcelone i Araujo trenutno nema tako nešto u nogama, da mu, procentualno gledano, u većini slučajeva takvo dodavanje uspijeva.
Kad bi gledali samo odbrambeni učinak sigurno je Araujo u prednosti, visina, brzina, moć, reakcija, ali, ponavljam, on nema mirnoću sa loptom u nogama koju imaju ova dvojica.
Pratio sam baš te detalje na ovim utakmicama otkako se Araujo oporavio. Kad Barcelona kreće u napad od svog gola, Araujove lopte dosta puta imaju tendenciju dodavanja unazad stoperu koji stoji sa njim u liniji i vrlo često je partner, stoper ili bek, mora dodatno umirivati i postavljati je u poziciju za dodavanje dalje, čime se gube dragocjeni djelići vremena u traženju rupe u protivnikovoj postavci.
Naravno, ovo je moje viđenje.
Vidim to tako, jer je Barcelona napadačka ekipa koja voli stalno loptu u nogama, posjed i građenje napada, koje kreće od stopera.
Tu su INI i CUB jači od ARA sigurno, jer je Inigov dijagonalni pas na desno krilo i Cubarsijeva dubinska lopta prema veznjacima nešto sa čim često počinje napad Barcelone i Araujo trenutno nema tako nešto u nogama, da mu, procentualno gledano, u većini slučajeva takvo dodavanje uspijeva.
Kad bi gledali samo odbrambeni učinak sigurno je Araujo u prednosti, visina, brzina, moć, reakcija, ali, ponavljam, on nema mirnoću sa loptom u nogama koju imaju ova dvojica.
Pratio sam baš te detalje na ovim utakmicama otkako se Araujo oporavio. Kad Barcelona kreće u napad od svog gola, Araujove lopte dosta puta imaju tendenciju dodavanja unazad stoperu koji stoji sa njim u liniji i vrlo često je partner, stoper ili bek, mora dodatno umirivati i postavljati je u poziciju za dodavanje dalje, čime se gube dragocjeni djelići vremena u traženju rupe u protivnikovoj postavci.
Naravno, ovo je moje viđenje.
Mora se imati više opcija u igri. Kako u napadu tako i u odbrani. Mislim da nikad nije bilo više različitih strijelaca u toku jedne sezone.
- BoixosNois1899
- Kontakt:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.