Ono što se Sarajevu desilo u Banja Luci je lakrdija na koju je neko od tadašnjih predstavnika kluba sa Koševa nasjeo na tanak led.ramiral je napisao/la:Frajko ga štocirao bokserom, Sadović od tada mislim nije više nigdje ozbiljnije igrao.zubizareta je napisao/la:Nama igraca u BL poslali u bolnicu,pa opet registrovano 3-0 za Borac,i budite svjesni ovo isto da se desi na nekom drugom terenu,protiv nekog drugog kluba ista pravila nece biti primjenjena! I dosta nam je svako kolo sudija iz BL,pa nismo ni mi vesla sisali!
To je bila smijurija od utakmice i pravila kao u Orwelovoj farmi ''Svi su jednaki ali su neki jednakiji''
Da se podsjetimo:
Kod rezultata 1:0 za Borac u sudijskoj nadonadi prvog poluvremena uleti papak i udari M. Sadovića igrača Sarajeva. Mislim da je momak tada dobio potres mozga.
Utakmica se prekine i Borac za 15 minuta isprazni kompletan stadion, jer su to sudija i delegat tražili. Pozovu ih da igraju i Sarajevo, po meni s pravom ne želi da nastavi.
Komisije FS na osnovu izvještaja sudije i delegata i ostalih službenih lica donesu odluku, u kojoj kažu da poslije 15 minuta Sarajevo nije htjelo nastaviti utakmicu iako su se stvorili svi preduslovi za to i registruju utakmicu 3:0 za Borac.
To je bila očigledna namještaljka od strane sudija, Borca i Saveza na štetu Sarajeva.
Što sam spomenuo službene predstavnike Sarajeva i tanak led. Zato što su oni potpisali zapisnik nakon utakmice.
To je bila klasična prevara.