FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

LarryDavid
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la LarryDavid » 23 sep 2012, 23:05

bparena je napisao/la:Ne znam sta im je - svi dzuturile tamo uce arabicu :mrgreen:

p.s. jos malo pa ce se posafat... :)
sta ce, vide nema hajra niodcega pa uce klanjat nebil tako mozda nekako procepili...
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 23 sep 2012, 23:14

Ali nece biti lahko sa Seviljom. Sad ce se vidjet da li smo u nekoj trenutnoj krizi ili smo postali "prosjecna ekipa" ko i ostale ekipe. Hocu reci da realno sva tri ishoda meca su ocekivana. I poraz i nerjeseno i pobjeda. Sve zavisi ako nam krene dobro vezi i napadu. Gol 100% primamo. :shock:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 23 sep 2012, 23:15

bparena je napisao/la:Ali nece biti lahko sa Seviljom. Sad ce se vidjet da li smo u nekoj trenutnoj krizi ili smo postali "prosjecna ekipa" ko i ostale ekipe. Hocu reci da realno sva tri ishoda meca su ocekivana. I poraz i nerjeseno i pobjeda. Sve zavisi ako nam krene dobro vezi i napadu. Gol 100% primamo. :shock:

ma ja nekako mislim nema sanse da se izgubi...mislim teoretski ima, al ja mislim Barca dobija relativno lako...

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 23 sep 2012, 23:18

Sevilla - Barca iduće kolo jel'?

Teška tekma, al' također mislim da Barca ovo uzima...možda i lakše od očekivanog...Messi se ušutio zadnju tekmu, a to nije nimalo dobro za Sevillu :mrgreen:

Barcino
Kontakt:

Post Postao/la Barcino » 23 sep 2012, 23:28

Ima još do Seville, malo aktualnosti:
Barcelona: Navijači glasovali za gradnju novog stadiona

Opća skupština navijača Barcelone glasovala je u subotu za referendum o tome treba li graditi ili ne novi stadion, a koji bi se održao u sezoni 2014./2015 ili 2015./2016., objavio je katalonski klub na svojim internetskim stranicama.

"Sociosi su većinom - sa 75,38 posto glasova - podržali održavanje referenduma o projektu novog Camp Noua", objavila je Barça. Prilikom predstavljanja projekta vice-predsjednik kluba zadužen za ekonomske poslove Barçe Javier Faus je u subotu objasnio skupštini navijača da su moguće dvije opcije - "obnavljanje sadašnjeg stadiona ili gradnja novog". "U prvom slučaju trošak operacije iznosio bi 300 milijuna eura, dok u drugom slučaju ne bi se išlo iznad 600 milijuna eura", kazao je Faus. Međutim on je prilikom predstavljanja projekata istaknuo da "se ništa neće raditi dok se ne smanji dug".

Referendum o ovoj inicijativi će tako prema Fausu održati ili "u sezoni 2014./2015. ili 2015./2016.", "jednom kada dug bude sveden na najnižu razinu". Prema podacima iz 2011./2012. koji su predstavljeni skupštini sociosa u subotu, dug kluba iznosi 334 milijuna eura, nakon što je bio čak 364 milijuna u sezoni 2010./2011.
Rosell najavio gradnju najboljeg stadiona na svijetu!
Nadam se da će me navijači prihvatiti, potrudit ću se za to na parketu. Znam da ovi navijači podržavaju svoj klub kao nitko drugi – rekao je Ante Tomić, bivši madridista.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 23 sep 2012, 23:31

slika

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 24 sep 2012, 09:54

slika

puno rotacija u sredini ,svaki put drugi vezni red je bio a sto je neobicno ni jednom xavi i inesta nisu zapoceli utakmicu zajedno (malo rotacija, malo povreda inieste su doprinijeli tome )
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 24 sep 2012, 15:52

bas sam sad gledo ono malo na preskak dvije utakmice barce pod guardiolom protiv seville u gostima i protiv reala u kupu na bernabeu , bas se vidi razlika u igri od prosle sezone i ove sad , manje prostora messi ima ove sezone nego prosle.nema onog odvlacenja paznje od njega ubacivanjem jednog od krila (pedra,alexisa ) u sredinu napada odma do messija i time messiju olaksava a alves preuzima desnu stranu napada .Alves se u ovoj sezoni gubi u ofanzivi jer nema slobode u igri ko kod guardiole ,kod guardiole je igro 4-tog napadaca gotov (drugi asistent ekipe prosle sezone ja mislim bio odma iza messija ) ,sad tog nema ,sad i kad se ubaci alves u napad alexis nastavi stojat na toj strani i smetaju jedan drugome ,u metar budu i nista se ne dobija time ,tako na drugoj strani isto sa adrianom i pedrom .kod guardiole je krilo odvlacilo protivnickog beka u sredinu i onda za alvesa bude otvoren prostor a i time messiju se stvaro prostor.
jos bolje je to izgledalo kad bi cesc igro laznu devetku onda se znalo tri igraca ubacivat u sredinu alexis (il pedro) i messi a iza njih iz drugog plana cesc ,to je zbunjivalo odbrambene igrace protivnicke ekipe jer nisu znali koga cuvat ,sad messi sam stoji u sredini i zna se desit da ne dobije loptu u noge nekoliko minuta i onda je primoran se vratit do centra .
posjed lopte je bio besprijekoran ispod 70 % gotov nikad nije islo,sad rijetko kad bude 70 i iznad toga

tito mi od pocetka nije ulijevo povjerenje od prve utakmice kad sam odgledo ,dzaba ovolika prednost nad realom kad je igra losa bas ,odbrana da ne pricam koliko je losa.
i kad kazu guardiola nikakav trener ,pa sad se vidi koliko je guardiola bio vazan za ovu ekipu ,koliki je takticar i motivator bio ,igraci su imali vecu vjeru u sebe pod njegovim vodstvom, znao je iskoristit sav potencijal iz jednog igraca i digo je igru barce na veci nivo a ovo danas sto barca prikazuje je ispod tog nivoa za jedno 3 ljestvice
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 24 sep 2012, 19:23

barca_87 je napisao/la:bas sam sad gledo ono malo na preskak dvije utakmice barce pod guardiolom protiv seville u gostima i protiv reala u kupu na bernabeu , bas se vidi razlika u igri od prosle sezone i ove sad , manje prostora messi ima ove sezone nego prosle.nema onog odvlacenja paznje od njega ubacivanjem jednog od krila (pedra,alexisa ) u sredinu napada odma do messija i time messiju olaksava a alves preuzima desnu stranu napada .Alves se u ovoj sezoni gubi u ofanzivi jer nema slobode u igri ko kod guardiole ,kod guardiole je igro 4-tog napadaca gotov (drugi asistent ekipe prosle sezone ja mislim bio odma iza messija ) ,sad tog nema ,sad i kad se ubaci alves u napad alexis nastavi stojat na toj strani i smetaju jedan drugome ,u metar budu i nista se ne dobija time ,tako na drugoj strani isto sa adrianom i pedrom .kod guardiole je krilo odvlacilo protivnickog beka u sredinu i onda za alvesa bude otvoren prostor a i time messiju se stvaro prostor.
jos bolje je to izgledalo kad bi cesc igro laznu devetku onda se znalo tri igraca ubacivat u sredinu alexis (il pedro) i messi a iza njih iz drugog plana cesc ,to je zbunjivalo odbrambene igrace protivnicke ekipe jer nisu znali koga cuvat ,sad messi sam stoji u sredini i zna se desit da ne dobije loptu u noge nekoliko minuta i onda je primoran se vratit do centra .
posjed lopte je bio besprijekoran ispod 70 % gotov nikad nije islo,sad rijetko kad bude 70 i iznad toga

tito mi od pocetka nije ulijevo povjerenje od prve utakmice kad sam odgledo ,dzaba ovolika prednost nad realom kad je igra losa bas ,odbrana da ne pricam koliko je losa.
i kad kazu guardiola nikakav trener ,pa sad se vidi koliko je guardiola bio vazan za ovu ekipu ,koliki je takticar i motivator bio ,igraci su imali vecu vjeru u sebe pod njegovim vodstvom, znao je iskoristit sav potencijal iz jednog igraca i digo je igru barce na veci nivo a ovo danas sto barca prikazuje je ispod tog nivoa za jedno 3 ljestvice
fina analiza brate, za mene malo prekompleksna , ali bio je uzitak citati...nadati se je da su to samo pocetne teskoce Titove, koliko sam shvatio Tito Vilanova je trener pocetnik...znaci koliko god da je dobar treba vremena i prakse da njegove kvalitete dodju do izrazaja i da se pronadje i adaptira na novu rolu...

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 24 sep 2012, 23:13

barca_87 je napisao/la:slika

puno rotacija u sredini ,svaki put drugi vezni red je bio a sto je neobicno ni jednom xavi i inesta nisu zapoceli utakmicu zajedno (malo rotacija, malo povreda inieste su doprinijeli tome )
Lahko mu je rotirat kad igra sa samo 3 igrača veznog reda što malo mesija ne rotira

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 24 sep 2012, 23:24

Hammer je napisao/la: Lahko mu je rotirat kad igra sa samo 3 igrača veznog reda što malo mesija ne rotira
[youtube][/youtube]
ser del barça es el millor que hi ha !

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 24 sep 2012, 23:30

Scof1eld je napisao/la:
Hammer je napisao/la: Lahko mu je rotirat kad igra sa samo 3 igrača veznog reda što malo mesija ne rotira
[youtube][/youtube]
nemoj se prosipat samo dokazuješ da je mesi bog i batina i da je iznad svih u barceloni. usput pep nije više trener, ispravi me ako griješim, tako da ne znam što mi postavljaš njegove klipove

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 24 sep 2012, 23:42

Hammer je napisao/la: nemoj se prosipat samo dokazuješ da je mesi bog i batina i da je iznad svih u barceloni. usput pep nije više trener, ispravi me ako griješim, tako da ne znam što mi postavljaš njegove klipove
shvatio si me ono perfektno drug, svaka ti cast :roll:

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 24 sep 2012, 23:46

Scof1eld je napisao/la:
Hammer je napisao/la: nemoj se prosipat samo dokazuješ da je mesi bog i batina i da je iznad svih u barceloni. usput pep nije više trener, ispravi me ako griješim, tako da ne znam što mi postavljaš njegove klipove
shvatio si me ono perfektno drug, svaka ti cast :roll:
Izvini al ti mene nisi dobro shvatio. ja sam postavio pitanje zašto TITO ne mijenja mesija a ti meni stavljaš klip kako GUARDIOLA POKUŠAVA zamijenit mesija. nisi mi odg na ptianje

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 25 sep 2012, 00:06

nije fazon ko ga pokusava zamjeniti.. fazon je sto messi hoce da igra svaku tekmu 90 minuta, fakat ne znam sta je tu toliko tesko bilo skontati :roll:

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 25 sep 2012, 00:09

Pa Messi je neki dan odmarao (propustio) citavu tekmu....a nije bio ozljeđen ili nešto slicno.
A inace mislim da on jednostavno ne želi napustiti teren.

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 25 sep 2012, 00:15

Scof1eld je napisao/la:nije fazon ko ga pokusava zamjeniti.. fazon je sto messi hoce da igra svaku tekmu 90 minuta, fakat ne znam sta je tu toliko tesko bilo skontati :roll:
nije nego mesi zna da ste bez njega nula,a tito je preloš trener da bi i pomsilio da ga izbaci jer i on je svjestan iste činjenice, a što me džaba trolaš ja jedno napišem a ti tjeraš po svom

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 25 sep 2012, 00:23

Šta onda tek reci za Xavia :mrgreen:

Izdvojeno sa Twitera:

@salemergui: ''Kako će nogomet izgledati bez Xavija? Kako je to bilo prije?''

@interacciones: ''Jednog dana, Xavi će napustiti nogomet. Ovo nije pesimizam, ovo je tuga.''

@rguma66: ''Kada je u pitanju renoviranje Nou Campa... Hoće li tamo postojati neke kamere koje će da zamrznu Xavija tako da nikada ne ode u mirovinu?''

@Javiertrinidad: ''Xavi, ima 32 godine i igra na najvišoj razini. I ne kažem to samo zbog gola.''

@Rafaelpuente: ''Iniesta je fenomen i Messi je izvan serije. Ali, isto tako, jedan je Xavi.''

@Actitud_Cule: ''Blaženi Xavi i njegovo strpljenje, njegova kontrola, njegovi golovi... XAVI ZAUVIJEK!''

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 25 sep 2012, 00:32

Hammer je napisao/la:
Scof1eld je napisao/la:nije fazon ko ga pokusava zamjeniti.. fazon je sto messi hoce da igra svaku tekmu 90 minuta, fakat ne znam sta je tu toliko tesko bilo skontati :roll:
nije nego mesi zna da ste bez njega nula,a tito je preloš trener da bi i pomsilio da ga izbaci jer i on je svjestan iste činjenice, a što me džaba trolaš ja jedno napišem a ti tjeraš po svom
Hammere brate sto's to nervozan? btw nesto ti nije u redu s avatara- ne ucitava se slikica :?:

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 25 sep 2012, 00:35

ripper je napisao/la:Šta onda tek reci za Xavia :mrgreen:

@Actitud_Cule: ''Blaženi Xavi i njegovo strpljenje, njegova kontrola, njegovi golovi... XAVI ZAUVIJEK!''
Njegovih silnih 20 golova u 500 utakmica :roll:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.