FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Poznato je da Barcelona već duze vrijeme nema odbranu. Vec otkad je Guardiola tu(a i od prije), igraci kojima pozicije u odbrani nisu prirodne , su forsirani na te pozicije. Ne samo to,vec cesto se igraci ozlijede, i onda se ostane tako da se defanzivni vezni moraju stavljat kao stoperi. Ono sto je barsu drzalo od toga da primaju golove je najvise to sto vecina timovi bunker naprave pred golom, i barsa samo prave pasove i drze loptu i ne pustaju im da pridju golu. Svaka cast timovima koji se otvore i napadaju barsu , evo prije par dana Spartak,a najvise problema je barsa imala sa Realom kod toga. Jeste da se za to moraju imati kvalitetni igraci,ali na taj nacin se iskoristava barsina najveca slabost,to je ta odbrana. Najgore mi je sto mnogi po forumu pisu kako je igra barse losija, kako su se jedva izvukli protiv granade. Pa cekajte, granadina odbrana je sinoc bila fenomenalna, nije se moglo pric,branili su se s cim su stigli.
Vec otkad je Guardiola bio na klupi,forsirao je igrace kao Cesca i Thiaga , cak i kad nisu u formi, ispred Xavija i Inieste. Ili bi stavio da pocinju Cesc i Iniesta,pa poslije udje Xavi umjesto Inieste, a Cesc igra cijelu utakmicu.
Da, naravno,Cesc je bio u sjajnoj formi na pocetku 11/12 sezone , kada je tek dosao,zabijao je skoro svaku utakmicu,ali tada je on mnogo vise igrao na poziciji u napadu,ne u sredini gdje mu je prirodna. Istina da je bez obzira na to,vec dugo vremena bez golova,tacnije od Januara. Barsin napad i vezni red je sjajan, ali odbrana je jako losa i to je ono sto ih najvise kosta golova. Ne znam jel se ko sjeca utakmice na gostovanju protiv Osasune prosle sezone nekad u janurau ili februaru(nisam siguran) ? Barselona je izgubila 3-2(jeste da je sudija priznao gol osasune iz ofsajda,a ponistio alexisov koji nije bio iz ofsajda,ali zanemarimo to) . Sjecam se kako su igrali ofanzivno,a Barsa je rijetko kad u poziciji da se moraju braniti zestoko.
I eto da jos nadodam,nikako da kupe nekog klasicnog defanzivca. Kupili su Albu i Songa.
Song je po sebi vezni igrac,moze igrati na poziciji u odbrani ali tu je znatno losiji nego na poziciji DMF-a.
Dok Alba moze igrati u odbrani, on je poput Alvesa, prilazi i napada preko strane , i na Euru ove godine je tako najvise igrao, to jeste igrao je vise kao SMF,a ne SB.
Vec otkad je Guardiola bio na klupi,forsirao je igrace kao Cesca i Thiaga , cak i kad nisu u formi, ispred Xavija i Inieste. Ili bi stavio da pocinju Cesc i Iniesta,pa poslije udje Xavi umjesto Inieste, a Cesc igra cijelu utakmicu.
Da, naravno,Cesc je bio u sjajnoj formi na pocetku 11/12 sezone , kada je tek dosao,zabijao je skoro svaku utakmicu,ali tada je on mnogo vise igrao na poziciji u napadu,ne u sredini gdje mu je prirodna. Istina da je bez obzira na to,vec dugo vremena bez golova,tacnije od Januara. Barsin napad i vezni red je sjajan, ali odbrana je jako losa i to je ono sto ih najvise kosta golova. Ne znam jel se ko sjeca utakmice na gostovanju protiv Osasune prosle sezone nekad u janurau ili februaru(nisam siguran) ? Barselona je izgubila 3-2(jeste da je sudija priznao gol osasune iz ofsajda,a ponistio alexisov koji nije bio iz ofsajda,ali zanemarimo to) . Sjecam se kako su igrali ofanzivno,a Barsa je rijetko kad u poziciji da se moraju braniti zestoko.
I eto da jos nadodam,nikako da kupe nekog klasicnog defanzivca. Kupili su Albu i Songa.
Song je po sebi vezni igrac,moze igrati na poziciji u odbrani ali tu je znatno losiji nego na poziciji DMF-a.
Dok Alba moze igrati u odbrani, on je poput Alvesa, prilazi i napada preko strane , i na Euru ove godine je tako najvise igrao, to jeste igrao je vise kao SMF,a ne SB.
Da ali u biti sve to nisu odbranbeni igraci. Ako se tika-taka definitivno vodi na ustrb odbrane u smislu povlacenje odbrane prema suparnickom golu ka sredini ili kupovinom vise/veznjak igraca onda nam se ne pisu svijetli dani. Moze to napad odradiit kao i sinoc. Sinoc smo imali srecu ali pitanje do kad. Bolje onda uzeti Realovu taktiku ubrzavanja igre i povecavanje iznudzenih (bilo kakvih) suteva na gol i ubacivanja lopte pred gol nego gubiti po 2-3 minute da bi na kraju neko pocetnicki pogrijesio. Kod ovih prvih se povecava sansa da znanjem ili srecom neka lopta i zavrsi u mrezi a kod nas ?
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
-
Juvelandia
- Kontakt:
Barselona jepostala zrtva svoje kontrole lopte.Cudno al je tako, onaj iznos posjeda lopte od 80 pa i 90 % im cesto ne ide na ruku jer se obavezno protivnicka ekipa zatvori.Sinoc malo gledam utakmicu i kontam vidi jbte Barselona je prave sanse za pokazat umjece imala onda kad je Granada presla centar tacnije imala loptu kod sebe i kad joj Barsa uzme tek tad se nesto moglo u napadu uradit.Trebali bi koliko god zuvcalo glupo i amaterski da Barselona nekad malo pusti drugu ekipu da igra da se dodaje da ne vrsi odmah presing jer ce protivnik tada vise se rasirit po terenu a ne onako grupisat pored gola jer ocigledno da Barselona iz utakmice u utakmicu sve teze taj bunker razbija.Sve je ovo malo smijesno sto pisem al stvarno nekad tako izgleda.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.
Jedini problem je sto se sve ekipe protiv Barce povuku u svojih 25 metara i jebu nogomet onda bezveze. Brane se,ne igraju lopte i unistavaju draz fudbala. Zaigraj **** mater,pa tacno da bude 10. Nego svi u bunker,a naprijed sta bude.
glupo ti je to cuj igraj nogomet ,je*o nogomet ak primis 5 komada ,boli trenera protivnicke ekipe q za nogometom i lijepom igrom on ide na rezultat a tako je najbolji nacin(ko granada sinoc) da se barci suprotstavisFKKrajina je napisao/la:Jedini problem je sto se sve ekipe protiv Barce povuku u svojih 25 metara i jebu nogomet onda bezveze. Brane se,ne igraju lopte i unistavaju draz fudbala. Zaigraj **** mater,pa tacno da bude 10. Nego svi u bunker,a naprijed sta bude.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
Da,ali onda mi na forumu nemamo sta ovdje kukati i plakati kad se protivnicka ekipa zatvori. Brane se s 10 igraca i potrefi se malo losiji dan igraca Barce i onda je belaj kao sinoc npr. To unistava draz fudbala kad ti se neko brani s svim igracima u 20 metara. Znam da je glupo to,igra se na rezultat,ali to je tako jbg.barca_87 je napisao/la:glupo ti je to cuj igraj nogomet ,je*o nogomet ak primis 5 komada ,boli trenera protivnicke ekipe q za nogometom i lijepom igrom on ide na rezultat a tako je najbolji nacin(ko granada sinoc) da se barci suprotstavisFKKrajina je napisao/la:Jedini problem je sto se sve ekipe protiv Barce povuku u svojih 25 metara i jebu nogomet onda bezveze. Brane se,ne igraju lopte i unistavaju draz fudbala. Zaigraj **** mater,pa tacno da bude 10. Nego svi u bunker,a naprijed sta bude.
-
BigBigBang
- Kontakt:
Sa odusevljenjem pratim propadanje firgosa zvanog Cesc Fabergas :ugeek: pa taj klaun se ne moze sastaviti sa loptom.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
meni je sinoc samo prvo poluvrijeme bilo lose i bezidejno, ocito se ocekivalo da ce pobjeda doci sama od sebe, ali je u drugom to bilo puno bolje jer je voda polako krenula prema grlu. Granada se jako dobro branila, toliko puta sam vidio svih 11 igraca na 30-ak metara, ali ono sto nisam vidio kod toliko drugih ekipa (i boljih od granade) je jako dobro otvaranje kontranapada, sreca po nas da su uspjeli naparaviti samo jednu pravu priliku. Sve u svemu, bitna je pobjeda, mozda nekad i bolje pobjediti onako tesko, gdje ekipa pokaze karakter, nego pobjediti sa 3-4 gola razlike.
Volim te Bosno!!!
Vec sam pisao kako ovo ne lici na Barcelonu iz proslih sezona i samo cu to potvrditi.
Gdje nesto onaj pressing i gdje su nestale one akcije ?
Odbrana prelosa, volio bi Vermalena vidjeti u dresu Barce jer je prejak stoper ..
Opet cu ponoviti da je 90% igraca Barcelone zasiceno svim onim trofejima, kako sa klubom tako i sa reprezentacijom.
I meni je kao npr. @ripperu draze pogledati najbolju igru svih vremena pa makar i izgubili tekmu nego gledati nekakvu patnju i setanje po terenu.
Ovo dosad je prelose i ne raduje me toliko onih 11 bodova u plusu ..
Gdje nesto onaj pressing i gdje su nestale one akcije ?
Odbrana prelosa, volio bi Vermalena vidjeti u dresu Barce jer je prejak stoper ..
Opet cu ponoviti da je 90% igraca Barcelone zasiceno svim onim trofejima, kako sa klubom tako i sa reprezentacijom.
I meni je kao npr. @ripperu draze pogledati najbolju igru svih vremena pa makar i izgubili tekmu nego gledati nekakvu patnju i setanje po terenu.
Ovo dosad je prelose i ne raduje me toliko onih 11 bodova u plusu ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
-
ForcaBarca
- Kontakt:
Ma ova ekipa nas je previse umazila i kad oni tako da kazem odigraju solidno mi od toga pravimo bauk,jer i sinoc je bilo dosta dobri prilika i moglo je lako biti i pet,sest komada samo da je bilo malo vise srece i koncetracije.
Srce moje kuca za dvoje(ZELJO I BARCA)!
[youtube][/youtube]
Kako ga Maestro zavuce pod precku

Kako ga Maestro zavuce pod precku
Gol koji će se dugo vrtjeti u najavnim špicama nogometnih emisija!
Malo sam špijunirao RMB forum
pojedinci su se već pomirili da je Real već popušio Primeru i da ne bi imali ništa protiv da Patetico uzme naslov. 
Malo sam špijunirao RMB forum
Nadam se da će me navijači prihvatiti, potrudit ću se za to na parketu. Znam da ovi navijači podržavaju svoj klub kao nitko drugi – rekao je Ante Tomić, bivši madridista.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Znal neko gdje mogu naci sve golove Barce iz zadnjih 5,6 sezona. Prije su cini mi se bili videi sa ojedinacnim sezonama na YT, ali sad samo mogu naci za 04/05 i 08/09.

Vidim da je neko napisao zasto ne isprobavaju sut sa daljine.
Ja sam u zadnje vrijeme primjetio da se Messi poboljsao u slobodnim udarcima,a i u sutevima sa daljine uopste. Stvarno me nekad zivcira kad dodje pred sesnesterac i ima otvoren sut na gol,a doda nekom najblizem igracu. Mislim da prije mozda dvije sezone,ova igra je bila fenomenalna,jer vecina timova nije znala funkcionisati protiv nje. Sada vecina radi ono sto je Chelsea radio u LP , branio se sa svim snagama i pravio ubojite kontranapade. Drugo je ono sto Real radi.Real takodjer pritisce,medjutim oni pokusavaju da svedu svoje akcije na kraj sto prije , ne odugovlace i pretjeruju ovako puno. Stvarno me zanima kako ce biti na Klasiku. Jer kako se cini , ovakva taktika vise nije problem za Mourinha,ali jedino sto je problem su neki igraci Reala,koji imaju problema medjusobno pa im to i utjece na igru.
Ja sam u zadnje vrijeme primjetio da se Messi poboljsao u slobodnim udarcima,a i u sutevima sa daljine uopste. Stvarno me nekad zivcira kad dodje pred sesnesterac i ima otvoren sut na gol,a doda nekom najblizem igracu. Mislim da prije mozda dvije sezone,ova igra je bila fenomenalna,jer vecina timova nije znala funkcionisati protiv nje. Sada vecina radi ono sto je Chelsea radio u LP , branio se sa svim snagama i pravio ubojite kontranapade. Drugo je ono sto Real radi.Real takodjer pritisce,medjutim oni pokusavaju da svedu svoje akcije na kraj sto prije , ne odugovlace i pretjeruju ovako puno. Stvarno me zanima kako ce biti na Klasiku. Jer kako se cini , ovakva taktika vise nije problem za Mourinha,ali jedino sto je problem su neki igraci Reala,koji imaju problema medjusobno pa im to i utjece na igru.
Nije Murinjo nikad siguran kad igra s Barcelonom. 
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Ostade i nocas +11. Znaci sljedece kolo idemo na +14.
- LarryDavid
- Kontakt:
Joj Kraljeva na diobi 16. i 17. mjesta Primere...

Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'
The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...
The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...
skoro pa viceprvaciLarryDavid je napisao/la:Joj Kraljeva na diobi 16. i 17. mjesta Primere...![]()
![]()
p.s. al od pozadi
Ne znam sta im je - svi dzuturile tamo uce arabicu
p.s. jos malo pa ce se posafat...
p.s. jos malo pa ce se posafat...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.