BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 26 sep 2011, 16:17

adnan24 je napisao/la:U srijedu nam slijedi veoma vazan mec u Francuskoj koji ne smijemo izgubiti.Prijenos na Arena sport 3 i na SAT 1...na FTV ce biti snimak u 23,15.

Bilo bi odlicno ako bi se Bender oporavio za taj mec,ali dosad nema novih informacija sto i nije bas dobar znak :?
Bender bi trebao spreman. Mislim da ga je Klopp čak i poštedio tekme u Mainzu, kako bi Manni bio 100 % spreman za okršaj s Francuzima. Marseille ima fizički izuzetno moćne igrače, a Bender je naš najjači igrač u tom pogledu, te je zbog toga od velike važnosti da on nastupi. Ja bih ga ''upario'' s Kehlom, koji je odigrao odličan meč u Mainzu. Prevelik je rizik krenuti s Gundom od samog početka. Najviše me brine lijeva strana, gdje bi trebali ordinirati Lowe i Periša: Na toj strani igra opasni Valbuena i vidjećemo za koju varijantu će se Klopp odlučiti. Ipak, grijeh bi bio ostaviti Perišu na klupi, a dati priliku KG-u zarad defanzivne ispomoći Loweu. Možda ne bi bilo loše Perišu gurnuti u špic umjesto Lewata. :mrgreen:

Marseillu fali nekoliko igrača - Gignac i Cheyrou su upitni, M'bia je povrijeđen, Fanni suspendovan. Imaju izuzetno brze igrače i ne smijemo srljati u ovom meču. Naravno, moramo se čuvati i prekida. :mrgreen: Opasni su na domaćem terenu, pogotovo uz svoju frenetičnu publiku. Najbitnije ja da igrači ne podlegnu pritisku na samom početku i ne prime neki rani gol. Moramo nametnuti svoj stil igre, usporiti malo igru. Ako se upustimo u jurcanje po terenu, nayebaćemo. Držat loptu na zemlji i tražiti rupe u njihovoj odbrani koji stoji dosta visoko. mene bi i bod zadovoljio, a da bi pobjedili moramo zabiti minimalno dva komada u što ja čisto sumnjam. :oops: :lol:

Vjerovatni sastavi:
Marseille: Mandanda – Azpi , Nkoulou, Diawara, Morel – Kaboré – Lucho, A. Ayew – Amalfitano, Valbuena - Remy

Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Subotic, Hummels, Löwe – Bender, Kehl – Götze, Kagawa, Perisic - Lewandowski
Marseillov sastav nije nikakav bauk, ali, ali... :|
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 sep 2011, 20:35

slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 27 sep 2011, 17:33

Der Tross Borussia Dortmunds ist am Dienstagmittag kurz nach 13 Uhr in Marseille gelandet. BVB-Trainer Jürgen Klopp ließ sich bereits auf dem Flughafen ein wenig in die Karten schauen: "Ich gehe davon aus, dass Marcel Schmelzer am Mittwochabend von Beginn an spielt", sagte er.

Evo izgleda da će sutra Schmele bit u prvih 11. To je dobra vijest. Napokon su Kloppu svi igrači na raspolaganju :D
Jedva čekam utakmicu i očekujem paklenu atmosferu na jugu Francuske, ali naravno i pozitivan rezultat. Bit će duplo manje navijača nego na našem stadionu, samo 38.000 :lol:

* Marseille izgubio 7 od zadnjih 15 domaćih mečeva u LP.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 sep 2011, 18:34

Semir bvb je napisao/la:Evo izgleda da će sutra Schmele bit u prvih 11. To je dobra vijest. Napokon su Kloppu svi igrači na raspolaganju :D
Jedva čekam utakmicu i očekujem paklenu atmosferu na jugu Francuske, ali naravno i pozitivan rezultat. Bit će duplo manje navijača nego na našem stadionu, samo 38.000 :lol:

* Marseille izgubio 7 od zadnjih 15 domaćih mečeva u LP.
slika

Odlične vijesti. Početni pesimizam polako prerasta u optimizam. slika

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 27 sep 2011, 23:17

slika

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 27 sep 2011, 23:41

Evo i mene malo. :) Nisam odavno tipk'o ovdje. :mrgreen:

Sutra vjerovatno (100% ) neću gledati Dortmunda, al' potrudiću se neki snimak ogledati, jbg. gledaću Arsenal. :D

Što se tiče te tekme svim srcem sam uz BvB. ;)

No, htjedoh nešto drugo napisati.

Ovo je dvoboj dvije mlade ekipe.

Gledam i jedne i druge počesto i ono čega se pribojavam je čvrsta igra Marseja. Oni su ekipa koja igra jako čvrsto, po drugoj strani igraju tipičan Francuski fudbal: 2-3 dodavanja na lijevoj, duga lopta na desnu pa opet tako- razvlače protivnika, što ,po mom mišljenju, za Dortmund ne bi trebao biti problem, budući da su Dortmundovi igrači strašno brzi.

Mandandu ne treba posebno isticati, drugi najbolji Francuski golman (trenutno).

Azpilicuetu znam, sjajno krilo, tipičan Španac koji voli igrati po zemlji, brz i jako eksplozivan. Sa njim u paru je Valbuena na Dortmund-ovoj lijevoj strani.

I iskreno mislim da ona, ta lijeva strana, uprkos igranju mladog Lowe-a neće biti veliki problem.

Smatram tako, iako je Perišić spor, a Lowe neiskusan, iz razloga jer je Valbuena strašan individualac, al' malo doprinosi kolektivu.Ako se ne zaustave Remy i Lucho onda bi Valbuena mogao doći do izražaja, u suprotnom nikako, samim time, mislim da će Valbuena skratiti manevarski prosto Cesaru po toj njihovoj desnoj strani.

Desna strana (Dortmundova) bi mogla biti mnogo teža za pokrivanje iz razloga što je Morel (ne vjerujem da će Traore nastupiti, pošto nije ni zadnju prvenstvenu :? ) takodje ofanzivan igrač, al' za razliku od Valbuene je Ayew takoreći krilni napadač i imaće ogromno slobode i manevarskog prostora da ugrozi Romana bilo nabačkom ili driblingom/šutem.

Opet, po meni je ključno zaustaviti Lucha, koji je sjajan igrač, uprkos godinama. Ako njega dobro neutraliziraju, neutraliziraće i protok lopte i samim time učiniti Remya nevidljivim.

Otprilike igra Marseja se zasniva na (pored onog mijenjanja strane na 40/45 m. od protivničkog gola) i na tome da se trojac Valbuena, Remy i Ayew otkrivaju i dolaze po loptu igrajući pas igru sa Luchom.

(Što se pojačanja ,onog Morgana Amfi**** tiče, sumnjam da će on početi takvu tekmu upored sa Luchom, a ovaj sigurno neće na tako važnoj tekmi biti na klupi).

Takodje, moramo napomenuti da i oni nisu u bogznakakvoj formi. Što navijački, što s razlogom tipujem X2. :mrgreen: X s razlogom, 2 navijački. :lol:

Ne moram ni isticati da su dvojac Kagawa/Gotze oni koji će dobiti tekmu (2x asistencija za Levandovskog( :D ),inače meni dragog igrača :lol: ).

Kladim se na povoljan rezultat za Dortmund pod uslovom da se Lucho neutralizuje, makar Valbuena, Ayew i Remy imali strašan dan. :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 28 sep 2011, 00:19

Alex Frei potopio Man utd na po Old Trafforda kakav golgeter kakav igrac ... koja tuga moj boze, a mi moramo gledat Lewandowskog ccccccccc
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 28 sep 2011, 00:35

Damir_BvB je napisao/la:Alex Frei potopio Man utd na po Old Trafforda kakav golgeter kakav igrac ... koja tuga moj boze, a mi moramo gledat Lewandowskog ccccccccc
:mrgreen:

Šta misliš ko'lko će zicera Lewatina sutra zapucat???? :lol: :lol:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 sep 2011, 09:15

Hare_BvB je napisao/la:
Damir_BvB je napisao/la:Alex Frei potopio Man utd na po Old Trafforda kakav golgeter kakav igrac ... koja tuga moj boze, a mi moramo gledat Lewandowskog ccccccccc
:mrgreen:

Šta misliš ko'lko će zicera Lewatina sutra zapucat???? :lol: :lol:
Cim si ga spomenuo odma mi se ogadi tekma,sta je sa Barosom? ;)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 28 sep 2011, 10:06

Eeeeeeh da vas pozdravim nakon zasluzene pauze od neke 2 sedmice....
Kako mogu da primjetim nedostaje vam Groskrojc neumrona radilica trkac...aaaa MISEVI ???????????????????
Nedostaje vam **** hehehe zamazao vam Perisic oci sa par golova ......jos da Lewandowski ode na klupu i dosli ste na ono svi sto sam ja pricao evo od kad sam na forumu.....
Znam ja da je vama tesko sad reci da sam ja bio upravu ali i vasu sutnju (po pitanju groskonja) svatit cu kao HzBvB bio si upravu.... 8-) 8-) 8-)

Ehh samo bez budala na terenu danas po pobjedu mogao bi od 60-te Barrios da udje i odluci tekmu .... :mrgreen: :mrgreen:

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 28 sep 2011, 10:21

Da se korigujem nije Alex Frei zabio Hattrick vec ipak doppelpack, Sebastian Frei je dao jedan gol ebo ga otac ...

Hare ne smijem ni pomisljat na onog naseg lewata stvarno momak nije za ovakav BvB previse fula al bas bas previse, nadam se da nas nece to kostat veceras ...
BvB Echte Liebe !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 sep 2011, 12:40

BVB večeras in der Hoehle von Velodrome, ali ipak se nadam da je Dortmund nakon Mainza i spretne i sretne pobjede vratio samopouzdanje i da će večeras pružit dobru partiju i izvuć dobar rezultat, ni remi ne bi bio loš, a nadajmo se i pobjedi da se nastavi sjajna sedmica za njemački fudbal ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 28 sep 2011, 19:02

Evo izgleda da ce i Schmelzer i Bender igrati u prvih 11,to bi bilo odlicno...puca me opasna trema,to cesto zna biti pozitivan znak ali vidjet cemo...samo da ne zijanimo jer u suprotnom u velikim smo problemima. :?

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 28 sep 2011, 20:09

Jaoooo jesmo se svi usutili hahaha ocigledno da smo se svi prepali iskreno meni je malo gutav osjecaj ...

Eh ovako ja iskreno ocekujem pobjedu... Kao prvo Marsej nece moc igrat defanzivno, morat ce se otvorit kod kuce igraju, a nama to lezi... Imamo dobro odbranu i Bendera i Kehla kao zadnje vezne tesko ce to i njima bit probit i onda treba ocekivat da mi vrebamo na kontre... Sto bi jos moglo ic u korist nasoj igri i nasem timu jeste veliki travnjak veledroma, teren je poprilicno velik tako da uvijek mora bit nekih supljina moci ce se probit i vezni red a i odbrana... Sto je najgore a mozda i najbolje ne znam ni ja KG je u prvoj postavi umjesto Perisica tako da ne treba bas ofanzivnu igru nasih ocekivat... Stvarno mi je zao sto Perisa ne igra mogao je barem umjesto Lewandowskog igrat... Prije svega mislim da Klopp ne zeli primit gol i da bi i sa remijem bio zadovoljan jer takav je sastav izveo ... Ali bilo kako bilo ja ocekujem neku minimalnu pobjedu i jako tesku igru za nas ... Lowe je cak na tribinama ...

Ne smijemo podcjenit ni Didier Deschampa sjajan je to trener i sigurno veci lisac od naseg Kloppa... Iskren da budem nisam nesto bog zna gledao Marsej iako mi je to jedna od drazih ekipa tako da ne znam kako igraju ....Mnogo ce ovisiti i o Kagawi i Gotze-u veceras jer oni su jedini kreatori nase igre i imat ce dosta slobode... Samo tesko ce bit Kagawi protiv ova 2 zadnja vezna dobri su to igraci pogotovo Diara koji bi naseg Shinjia mogao u dzep stavit... Stvarno teska utakmica za prognozu. Nakon ove utakmice cemo i mi mnogo sto sta znat kakvi smo gdje smo i sta mozemo ocekivat .... Hajde Lewa iskoristi svoju sansu ovo ti je mozda i zadnja sansa u prvoj iskoristi je some jedan i obraduj nas zabi zabi zabi kako znas i umijes ... Kevin ce da trci ko mazga veceras i da opravda svoje mjesto :D ... Ali treba ocekivat da u igru udju Perisic i Barrios, pa mozda cak i Gundogan ...

Hajmo sad po bodove ... Ale ale ale ooo BvB 09 !!!
BvB Echte Liebe !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 sep 2011, 20:29

Držim vam palce danas!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 28 sep 2011, 20:29

Vidio sam DEBILA kako se zagrijava ali sam zaksnio da vidim sastave ....ako Debil bude igrao pisite propalo...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 sep 2011, 20:31

HzBvB je napisao/la:Vidio sam DEBILA kako se zagrijava ali sam zaksnio da vidim sastave ....ako Debil bude igrao pisite propalo...
Ko je debil? Evo ti sastav:

http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... ch=2007596" onclick="window.open(this.href);return false;
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 sep 2011, 20:42

Ljudi moze link plz ;)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 28 sep 2011, 21:07

anton 1983 je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:Vidio sam DEBILA kako se zagrijava ali sam zaksnio da vidim sastave ....ako Debil bude igrao pisite propalo...
Ko je debil? Evo ti sastav:

http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... ch=2007596" onclick="window.open(this.href);return false;
Debil Groskrojc a PICKA NAJVECA KLOPP....

alo navijaci BvB nista se ne sikirajte sad ce KONJ okrenut utakmicu ....probit ce po lijevoj strani i servirat loptu za Lewata.... :lol: :lol: :lol: :lol: a cijela akcija ce poceti od Kehla ( inace stari organizator igre..strasan ima ideja ko Stive Nash )

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 sep 2011, 21:37

Slabo izdanje BvB valjda će nešto napraviti u drugom pol.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.