Bender bi trebao spreman. Mislim da ga je Klopp čak i poštedio tekme u Mainzu, kako bi Manni bio 100 % spreman za okršaj s Francuzima. Marseille ima fizički izuzetno moćne igrače, a Bender je naš najjači igrač u tom pogledu, te je zbog toga od velike važnosti da on nastupi. Ja bih ga ''upario'' s Kehlom, koji je odigrao odličan meč u Mainzu. Prevelik je rizik krenuti s Gundom od samog početka. Najviše me brine lijeva strana, gdje bi trebali ordinirati Lowe i Periša: Na toj strani igra opasni Valbuena i vidjećemo za koju varijantu će se Klopp odlučiti. Ipak, grijeh bi bio ostaviti Perišu na klupi, a dati priliku KG-u zarad defanzivne ispomoći Loweu. Možda ne bi bilo loše Perišu gurnuti u špic umjesto Lewata.adnan24 je napisao/la:U srijedu nam slijedi veoma vazan mec u Francuskoj koji ne smijemo izgubiti.Prijenos na Arena sport 3 i na SAT 1...na FTV ce biti snimak u 23,15.
Bilo bi odlicno ako bi se Bender oporavio za taj mec,ali dosad nema novih informacija sto i nije bas dobar znak
Marseillu fali nekoliko igrača - Gignac i Cheyrou su upitni, M'bia je povrijeđen, Fanni suspendovan. Imaju izuzetno brze igrače i ne smijemo srljati u ovom meču. Naravno, moramo se čuvati i prekida.
Vjerovatni sastavi:
Marseillov sastav nije nikakav bauk, ali, ali...Marseille: Mandanda – Azpi , Nkoulou, Diawara, Morel – Kaboré – Lucho, A. Ayew – Amalfitano, Valbuena - Remy
Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Subotic, Hummels, Löwe – Bender, Kehl – Götze, Kagawa, Perisic - Lewandowski