Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Backy
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Backy » 01 okt 2012, 14:09

Adi_Zepce je napisao/la:Susic je jednostavno moram reci glup po tom pitanju,a jos je gore sto nazalost mi nemamo neki ni medija da ga "pritisnu" po pitanju mladih igraca.Ja se sjecam prija dok je Baho na FTV radio,on je onako u prilogu se znao izgalamiti zasto neki igraci ne igraju za BiH i ne prođe mnogo oni obuku dres reprezentacije.Mediji bi trebali tako praviti pritisak i na Susica,jer bi bila ogromna steta izgubiti Kolosinca,Seferovica,Hajrovice,Halilovica,Hrgotu itd
Upravo tako mediji moraju praviti frku nadam se da makar neko od novinara cita ove postove na forumu

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 01 okt 2012, 14:12

Backy je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Susic je jednostavno moram reci glup po tom pitanju,a jos je gore sto nazalost mi nemamo neki ni medija da ga "pritisnu" po pitanju mladih igraca.Ja se sjecam prija dok je Baho na FTV radio,on je onako u prilogu se znao izgalamiti zasto neki igraci ne igraju za BiH i ne prođe mnogo oni obuku dres reprezentacije.Mediji bi trebali tako praviti pritisak i na Susica,jer bi bila ogromna steta izgubiti Kolosinca,Seferovica,Hajrovice,Halilovica,Hrgotu itd
Upravo tako mediji moraju praviti frku nadam se da makar neko od novinara cita ove postove na forumu
A to da se desi bgm cemo dugo cekati.Nasi mediji nisu jednostavno cini mi se dorasli tome.Evo nedavno je ss.ba objavio da Susic vec za naredne utakmice zove Hajrovica,Seferovica i Vuckica,a mislim da uopce nisu bili sigurni u to informaciju.Ne znam cita li tko SN,ali bilo koji igrac u inozemstvu pojavi,a da je iz RH nasi se susjedi odmah dignu na noge da dođe do repke.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 01 okt 2012, 14:19

FS Srbije je sredio sportsko drzavljanstvo Suboticu za otprilike mjesec dana

Backy
Kontakt:

Post Postao/la Backy » 01 okt 2012, 14:22

santos je napisao/la:FS Srbije je sredio sportsko drzavljanstvo Suboticu za otprilike mjesec dana
Tako se to radi a ovaj nas selektor bi da potencijalni reprezentativci sreduju sami sebi papire :lol:
Savez mora imate nekoga zaduzenog za mlade potencijalne reprezentativce

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 okt 2012, 14:26

Ako je Susic rekao Hajrovicu, Hadzicu i sta ja znam kome sve, da srede papirologiju, to je znak da je spreman pozvati te igrace. Nije Safet njihov babo pa da ih uhvati za rukicu i vodi vaditi pasos. Previse se ocekuje od jednog selektora. Ne moze Pape da zove nekoga ko je drzavljanin Njemacke, Austrije, Svicarske itd. za tekme sa Grckom, Meksikom, Azerbejdzanom, Maldivima itd. a taj neko znaci nema nase papire. Pa ko je ovdje lud?

Zvati Kolosinca, Seferovica i ostalu klapu dijasporaca, ravno je slanje poziva nekome iz Brazila. Sta Pape treba, da zove Bicakcice, Kolosince, Seferovice, a da ne zove npr. momke koji imaju papire ili koji igraju u nasoj ligi, pa da izvisi i da mu na klupi budu 3 igraca, jer dijasporci su pozvani a nemaju papire? Mozda je moguce da pozove 50 igraca, pa onda ko se odazove dobro i jest, ko sredi papire puna saka brade?

Pa reprezentacija nije ruglo, valjda ima neki red. Sredi papire pa ocekuj poziv, ne mozes ocekivati poziv a drzavljanin si neke zemlje koja nema veze sa BiH. Korektno bi bilo od tih "stranaca" da se jave Savezu, Papetu, Baljicu ili bilo kome iz strucnog staba i da kazu da su voljni igrati za repku, da ce srediti papire,pa onda da se vidi sta i kako i da se ubrza taj proces.

Ne moze i jare i pare, pa nisu oni bogovi da im se ide na noge i daje neka garancija da ce igrati ako izvade papire svoje zemlje. Hvala Bogu dragom imamo tu mladu repku, vrlo talentovanu i imamo mnogo talenta tu, tako da jedva cekam da dijasporci sami pocnu vaditi papire, a ne ocekivati da im se tetosi kako bi zaigrali za svoju zemlju. Ko hoce obecanja i garancije da igra za svoju zemlju, neka njega sto dalje od te repke, jer takvi ce ljudi prvi da te se odreknu kada im nesto ne bude po volji. Ko nece da igra srcem za Bosnu, neka ga sto dalje i nek bude reprezentativac Njemacke, Austrije, Svice, Norveske, Svedske itd. a mi cemo se vec snaci, kako smo se i do danas snalazili. Bosne je bilo i prije njih, a bice je i poslije njih.

Becky i Santos, pa Subotic je zelio da igra za Srbiju, zato je i bilo lagano da se sredi papirologija. Isti slucaj i sa Hrvatskom, momci hoce da igraju i to se sredi, samo nasa ova dijaspora zeli garancije i da im se tetosi.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 01 okt 2012, 14:35

naravno da su u srbiji ucinili sve da srede papirologiju za subotica, kad je momak kalibar za prvotimca.... kod nas se trazi da se drzava dize na noge radi momaka koji jos nisu ni seniori ili su odigradili svega par utakmica kao profesionalci u seniorima i bili bi u kombinacijama za c ili d tim u nasoj reprezentaciji... osim toga subotic je silno zelio da nastupi za srbiju, dok bi ova nasa balavurdija mozda i dosla na okupljanje ako bi osim i susic licno po njih dosli, a prije toga bevanda im licno urucio drzavljanstva...

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 01 okt 2012, 14:37

@adriano_leite
Nisi shvatio ocito o cemu ja govorim.Razumljivo je sto ovi momci traze garanciju da ce biti dio reprezentacije,jer zasmisli uzmu bh.drzavljanstvo i naprave jos jednog "stranca" u klubu,a ne dobiju poziv za reprezentaciju.Tko onda ispasta?
Mislis da Hrvatska i Srbija ne daje pojedinim nogometasima garancije da ce zaigrati za reprezentaciju,te da tek onda vade dokumente svoje maticne domovine.Jednostavno je Mihajlovic na noge otisao Alenu Stevanovicu u Torinu i razgovorao sa njim o reprezentaciji,te ce ovaj zaigrati za Srbiju.Nasem selektoru zamjerim sto ne ucini nesto slicno kada je u pitanju Seferovic,Hrgota itd.
Mi nismo Brazil da mozemo odbacivati svakve igrace,vec se za svakog zestoko moramo boriti.Patriotizam tu nema nikakve veze,jer on nije kvaliteta.Da jeste vjerovatno bi Mongolija bila velesila na nivou recimo Njemacke,koja ce iako je velesila za svakog se kvalitetnog igraca zestoko boriti.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 okt 2012, 15:01

Adi_Zepce je napisao/la:@adriano_leite
Nisi shvatio ocito o cemu ja govorim.Razumljivo je sto ovi momci traze garanciju da ce biti dio reprezentacije,jer zasmisli uzmu bh.drzavljanstvo i naprave jos jednog "stranca" u klubu,a ne dobiju poziv za reprezentaciju.Tko onda ispasta?
Mislis da Hrvatska i Srbija ne daje pojedinim nogometasima garancije da ce zaigrati za reprezentaciju,te da tek onda vade dokumente svoje maticne domovine.Jednostavno je Mihajlovic na noge otisao Alenu Stevanovicu u Torinu i razgovorao sa njim o reprezentaciji,te ce ovaj zaigrati za Srbiju.Nasem selektoru zamjerim sto ne ucini nesto slicno kada je u pitanju Seferovic,Hrgota itd.
Mi nismo Brazil da mozemo odbacivati svakve igrace,vec se za svakog zestoko moramo boriti.Patriotizam tu nema nikakve veze,jer on nije kvaliteta.Da jeste vjerovatno bi Mongolija bila velesila na nivou recimo Njemacke,koja ce iako je velesila za svakog se kvalitetnog igraca zestoko boriti.
Ama pogledaj te za koje se Hrvatska bori, Srbija, a pogledaj nase. Kako garantovati ovim dijasporcima za poziv, kada imamo bolje igrace ili makar iste igrace. Nema tu nekoga ko je nivo npr. Subotica, Petrica, Rakitica itd. Uostalom ovi Srbi i Hrvati sa dvojnim drzavljanstvima, izjasne se da zele igrati za Hrvatsku i Srbiju, a samo nasi cekaju pozive da bi nas odyebali ili prihvatili. Pa dokle vise tako? Treba se plasirati s ovim sto imamo, pa da mi odyebemo njih, a ne oni nas. Ako ne zelis igrati za svoju drzavu, odyebi od nje i gotovo.

Mes Que Un Club!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 01 okt 2012, 15:19

Nama u Savezu fali jedan operativac kao što je Harun Mahmutović u košarkaškom savezu.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 01 okt 2012, 15:28

adriano_leite je napisao/la:
Ama pogledaj te za koje se Hrvatska bori, Srbija, a pogledaj nase. Kako garantovati ovim dijasporcima za poziv, kada imamo bolje igrace ili makar iste igrace. Nema tu nekoga ko je nivo npr. Subotica, Petrica, Rakitica itd. Uostalom ovi Srbi i Hrvati sa dvojnim drzavljanstvima, izjasne se da zele igrati za Hrvatsku i Srbiju, a samo nasi cekaju pozive da bi nas odyebali ili prihvatili. Pa dokle vise tako? Treba se plasirati s ovim sto imamo, pa da mi odyebemo njih, a ne oni nas. Ako ne zelis igrati za svoju drzavu, odyebi od nje i gotovo.
Pa evo Rakitic kada je dobio poziv igrao je u Baselu,a nas evo Seferovic je clan Fiorentine i to nije dovoljno mu za poziv.Ti igraci su mahom mladi,neki mladi i od 20 godina,a 100% su kvalitetniji od Svrake,Sesara ili recimo Vrsajevica.
Nije u pitanju da oni donesu kvalitetu u prvih 11 reprezentacije,nego kvalitetu na klupi.Nekad ce se desiti povrede kljucnih igraca,a tko ce to nadomjestiti?.Evo recimo da se povrijedi Dzeko tko bi igrao u napadu sa Ibisevicem?
I sto je najbitnije vecina tih igraca je izrazila zelju da igra za BiH ;)

www.valencia-balkan.net

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 okt 2012, 15:32

Adi_Zepce je napisao/la:
Pa evo Rakitic kada je dobio poziv igrao je u Baselu,a nas evo Seferovic je clan Fiorentine i to nije dovoljno mu za poziv.Ti igraci su mahom mladi,neki mladi i od 20 godina,a 100% su kvalitetniji od Svrake,Sesara ili recimo Vrsajevica.
Nije u pitanju da oni donesu kvalitetu u prvih 11 reprezentacije,nego kvalitetu na klupi.Nekad ce se desiti povrede kljucnih igraca,a tko ce to nadomjestiti?.Evo recimo da se povrijedi Dzeko tko bi igrao u napadu sa Ibisevicem?
I sto je najbitnije vecina tih igraca je izrazila zelju da igra za BiH ;)
Joj kako mi se ne da traziti ko je sredjivao papire Rakiticu, ali 100% kada se Rakitic kontaktirao, da je momak sam pokrenuo inicijativu oko papirologije da zaigra za Hrvatsku. Hajrovic i Hadzic su pricali sa selektorom i on je rekao da ce dobiti poziv kada zavrse papire, sto nisu zavrsili????

Mes Que Un Club!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 01 okt 2012, 15:33

Ko je cuo recimo za Subotica kada je imao nekih 18-19 godina?Niko.Ovi momci imaju potencijal i vec su sada clanovi ekipa za koje pojedini igraci koji su stariji i koji igraju za repku mogu samo sanjati-Ne kazem ja da ih treba odmah sve staviti u A tim.Ali ih je potrebno pomalo uvoditi.Niko me ne moze ubjediti da je recimo jedan Ibricic bolji od Seferovica i Vuckica.Kao prvo ova 2 igraju u ligama petice,a uz to su jako mladi i imaju dosta prostora za napredak.Dok je Ibricic s obzirom na godine vec na nekom svome maximumu.Ako i napreduje to nece biti nesto specijalno.Dok ovi imaju sansu da se razviju u igracine svjetske klase.Naravno niko to ne moze garantovati,da ce se to i desiti,ali ne treba nista prepustiti slucaju.Vezati ih za nas,pa ako sta bude od njih dobro i jest,ako ne bude nikom nista.Barem ce jedan od tih igraca razviti se u igracinu.I onda cemo kukati sto ne igra za nas,kao sto kukamo za Ibrahimovicem.Niko ne kaze da Susic treba sada sredjivati pasose igracima.Ali ono sto treba jeste da ode kod igraca da porazgovara sa njim,da mu pokaze da istinski racuna na njega ukoliko sredi pasos i ukoliko redovno bude igrao za klub.Kao sto je uradio sa Sudicem.Ili recimo kao sto Bilic isao Rakiticu na noge 3 puta i ubjedjivao ga.ili kod nas u kosarci Aco petrovic.Isao je i u Spaniju i ne znam vec gdje i licem u lice razgovarao sa igracima.I kao sto sam vec rekao neka savez zaposli nekog pravnika koji ce sredjivati svu papirogiju umjesto igraca.A da na njima bude samo da treniraju,igraju i naravno potpisu izjavu da zele igrati za nas
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 01 okt 2012, 15:35

@adriano_leite
Sto nisu zavrsili to je vec pitanje i drzave,ali i saveza koji to mora pogurati.Mi nazalost nismo uređana zemlja kao Hrvatska i znamo kako to ide kod nas ;)

www.valencia-balkan.net

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 okt 2012, 15:36

Sto nisu zavrsili to je vec pitanje i drzave,ali i saveza koji to mora pogurati.Mi nazalost nismo uređana zemlja kao Hrvatska i znamo kako to ide kod nas ;)
Ma nista ne valja kod nas, samo dijaspora valja. Kako Mujdza sredi papire pa zaigra za nas? Sve mi vise to ide na rac, ne valja drzava, ne valja ovo, ne valja ono. Ma sta ne valja, kada postoji volja i zelja, sve valja.

Edit: Bas me zanima da li se moze gdje provjeriti da li su njih dvojica pokrenuli tu pricu oko promjene drzavljanstva, ja sam siguran da nisu ni prstom maknuli.

Mes Que Un Club!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 01 okt 2012, 15:42

Ma nista ne valja kod nas, samo dijaspora valja. Kako Mujdza sredi papire pa zaigra za nas? Sve mi vise to ide na rac, ne valja drzava, ne valja ovo, ne valja ono. Ma sta ne valja, kada postoji volja i zelja, sve valja.
Mujdza je imao obecanje Papeta da ce igrati.Cak mu je unaprijed poslao poziv,iako Mensur nije imao ni bh.papire.Realan treba biti i reci da igraci koje pominjemo sigurno vec sada imaju vece karijere od Svrake,Vrsajevica itd,a sto je bitnije mladi su mnogo od njih.Oni samo mogu napredovati,mozda i do nivou kakvog recimo ima Dzeko ili Ibrahimovic,no eto bolje je ono zadovoljiti se igracima koji ne mogu uspjeti ni u slovackom Tatranu :oops:

www.valencia-balkan.net

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 01 okt 2012, 15:44

Mujdza je ganjao pola godine pasos.Dok se Pjanicu i Dialibi pasos sredio za nekih mjesec dana.Ali samo zato sto je Zeljko Komsic koji je tada bio predsjedavajuci predsjednistva digao sve na noge da se momcima da pasos.Tako da nije ga ni pjanic bas ganjao.Samo je izrazio zelju da igra za nas.I evo sada je jedan od kljucnih nasih igraca
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 okt 2012, 15:45

Adi_Zepce je napisao/la:
Mujdza je imao obecanje Papeta da ce igrati.Cak mu je unaprijed poslao poziv,iako Mensur nije imao ni bh.papire.Realan treba biti i reci da igraci koje pominjemo sigurno vec sada imaju vece karijere od Svrake,Vrsajevica itd,a sto je bitnije mladi su mnogo od njih.Oni samo mogu napredovati,mozda i do nivou kakvog recimo ima Dzeko ili Ibrahimovic,no eto bolje je ono zadovoljiti se igracima koji ne mogu uspjeti ni u slovackom Tatranu :oops:
Kontas li ti jarane, da su Hajrovicu i Hadzicu obecani pozivi, ako srede papire? Koji rac oni rade? Da li su ista poduzeli po tom pitanju? Da li ih treba Osim vodati za rukice, Pape, Baljic, Piplica? Ko ih treba vodati? Jesu toliki debili?

Mes Que Un Club!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 01 okt 2012, 15:53

Ja koliko znam Hazdic je skoro izjavio da ocekuje papire,a znamo i sami da to ide tesko u BiH.Previse opstrukcija,ali oko Hazdica Papetu ne zamjerim nista.O njemu uopce nisam ni pisao,imamo i drugih "dijasporaca" koji bi mogli biti od velike pomoci nasoj reprezentaciji.

www.valencia-balkan.net

ziss
Kontakt:

Post Postao/la ziss » 01 okt 2012, 16:30

Sead Kolašinac se oglušio na poziv Sušića i Saveza!

U mnogim europskim klubovima igraju mladi igrači sa porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Tu je Branimir Hrgota prvotimac Borussie iz M'gladbacha, Sead Kolašinac stoper koji kuca na vrata prvog tima Schalkea, Fiorentinin napadač Haris Seferović i mnogi drugi.

No čini se, iako naši mladi fudbaleri preko medija često govore kako su odmah spremni obući dres Bosne i Hercegovine, da je sitaucija nešto drugačija u stvarnosti.

- Sead Kolašinac je u medijima izjavio kako čeka poziv našeg Saveza, a dan ili dva prije toga smo mu slali pozive i poruke na koje nije odgovorio. - govori Sušić.

- Kada je riječ o mladim igračima koje uzgred rečeno ja redovno pratim, oni moraju znati da ne mogu dobiti poziv sve dok ne riješe pitanje bh. pasoša i ostale papirologije koja je potrebna da budu naši reprezentativci. Ja nisam spreman nijednog igrača pozivati unaprijed dok on ne započne proces dobivanja našeg pasoša, jer smo imali iskustva, kao ono sa Mujdžom, da takvi procesi traju i više od pola godine, te da do dan pred važne mečeve ne znate da li možete računati na nekog igrača ili ne. - konstatuje Sušić.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 01 okt 2012, 17:27

ziss je napisao/la:Sead Kolašinac se oglušio na poziv Sušića i Saveza!

U mnogim europskim klubovima igraju mladi igrači sa porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Tu je Branimir Hrgota prvotimac Borussie iz M'gladbacha, Sead Kolašinac stoper koji kuca na vrata prvog tima Schalkea, Fiorentinin napadač Haris Seferović i mnogi drugi.

No čini se, iako naši mladi fudbaleri preko medija često govore kako su odmah spremni obući dres Bosne i Hercegovine, da je sitaucija nešto drugačija u stvarnosti.

- Sead Kolašinac je u medijima izjavio kako čeka poziv našeg Saveza, a dan ili dva prije toga smo mu slali pozive i poruke na koje nije odgovorio. - govori Sušić.

- Kada je riječ o mladim igračima koje uzgred rečeno ja redovno pratim, oni moraju znati da ne mogu dobiti poziv sve dok ne riješe pitanje bh. pasoša i ostale papirologije koja je potrebna da budu naši reprezentativci. Ja nisam spreman nijednog igrača pozivati unaprijed dok on ne započne proces dobivanja našeg pasoša, jer smo imali iskustva, kao ono sa Mujdžom, da takvi procesi traju i više od pola godine, te da do dan pred važne mečeve ne znate da li možete računati na nekog igrača ili ne. - konstatuje Sušić.
Poslao mu sms kao kakva siparica.a pitanje je da li je poslao i na pravi broj.neka mu ode u Njemacku i nek poprica sa njim.to mu je uostalom i u opisu posla

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: DzemoSmjecanin, jasmin10 i 27 gostiju.