Sarajevo sigurno neće doživjeti sličnu sudbinu. Ruku u vatru, ako treba. A gasili su ga od rata više od jednom... prvi takav pokušaj je bio krajem devedestih formiranejm Đerzeleza..spielführer_21 je napisao/la:RK Bosna ostvari historijski podvig i protiv Rusa poluprazna (BLAGO REČENO) dvorana, već tad sam rekao doviđenja i prijatno.. Iduće je FK Sarajevo, a Željo ovisi o Amaru Osimu i njegovom neodlasku u idućih par godina..
RK Bosna
Re: RK Bosna
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
da Bogdo mi imamo para na bacanje,trebalo bi ulagati u svaki sport,pa i u bocanje,ali u situaciji u kojoj se nalazimo gdje nemamo ni za kifli,treba gledati interes drustva! treba ulagati u najgledanije sportove,ako je to rukomet,onda u rukomet,ali svi znamo da Spid i Fantomi imaju vecu gledanost na svojim utakmicama neko r.k.Bosna! to je realnost nasa..Zeljo je nekad u bivsoj yugi vedrio i oblacio,sad ga nema,zasto? jer ga niko ne gleda,niko se ne sekira sto je klub nestao,slicno je sa odbojkom i OKBosna,koja je bila velesila u bivsoj yugi,ali to danas u Sarajevu niko ne gleda i nikome nije u interesu da spasi te klubove! zasto smo mi pametniji od gradjana Istanbula,Atine,Londona,Lisabona,Beograda,koji maltene i nemaju rukometne klubove,niko ziv to ne gleda,a mi se nasli pametni,a siromasni smo da bjedniji ne mozemo biti! dobro je ovaj gore rekao,da je bogdo te pare sto je dobila R.K.Bosna u zadnjih 5 godina bilo uloziti u Bjelasnicu i Igman,u infrastrukturu,pa da pokrenemo turizam ,da i nama ostane neka korist,jer mi od zimskog turizma mozemo profitirati kao Hrvatska od ljetnog! samo treba znati...a vrijeme je da gledamo drustvenu korist a ne korist nekog pojedinca koji samo pere pare ,stavlja ih u svoj dzep i onda klub za koju godinu unisti... Zasto Nijaz Gracic nikad nije kupio neki rukomenti klub i u njega ulagao? za male pare je mogao svake godine biti prvak drzave i sudionik LP! ali nema tu gledanosti,ni isplativosti,nit ce ga ko gledat nit moze gdje igraca prodati,ukratko samo bacanje para.... Olimpic na Otoci gleda vise ljudi nego r.k.Bosna kroz citavu proslu sezonu,a jos si prvak drzave,**** onda taj sport!
sta vrijedi odbojkasima Fantoma i Spida sto su prvaci Evrope zadnjih 15 godina kad taj sport u Evrpi niko ziv ne gleda,nije to nikakva promocija drzave,nazalost! sta bi nama vrijedilo da u rukometu imamo prvaka Evrope? nista! hem sto se u Evropi taj sport marginalizuje i sto je nepopularan izuzev 3-4 drzave ,hem sto je kod nas nepopularan,i on ne vrsi nikakvu promociju drzave ni grada,to je samo hir nekog zaljubljenika u taj sport,pojedinca,a ne kolektiviteta!..al eto.. recimo fudbal je od rukometa popularniji i gledaniji u Evropskim zemljama jedno 1000000000000000 puta,a glupi Bosanac nasao ulagati u rukomet...kosarka je u Evropi popularnija bar 10 puta od rukometa...a mi smo siromasno drustvo da bi podrzavali sve sportove,zato i kljasamo od kluba do kluba,ni tamo ni vamo....jedna super jaka Turska,ekonomski jedna od najjacih zemalja Evrope,kao i Rusija,ulazu samo u fudbal i kosarku,i svi znamo kakvu infrastrukturu i rezultate imaju njihovi klubovi i kakav rejting imaju,njima ne pada na pamet da bacaju pare kroz neke marginalne sportove,a mi se nesto nasli pametni,a jedva kraj s krajem sastavljamo!imeime je napisao/la:mentalitet i konstitucija ljudi na nasim prostorima su idealni za rukomet. samo treba pravilno selektirati, trenirati, imati plan i viziju...al to je sad duga prica...
sa budzetom kluba od 5 mil eura, I MALO SRECE, moze se plasirati na F4... za te pare u kosarci, nogometu ne mozes apsolutno nista...
evo procita da je igrala reprezentacija BIH danas na Mojmilu,prijateljsku utakmicu sa Turskom..pred mozda 7 gledalaca! **** ti taj sport! Vise se ljudi okupi oko Sebilja da gledaju kako se hrane golubovi nego sto nas klub i reprezentaciju gleda navijaca...
Da ti nesto to ne govori mozda o gradu a ne o sportu?! Da je igrala u Gracanici, Maglaju, Zivinicama, Gradaccu, siguran sa da bi dvorane fino bile popunjene... Covjece napljuva ti rukomet fino kao sport u par ti svojih komentara. Niti je to skup a jos manje ruzan sport... Pogledaj u Doboju na turniru posjetu, pa nam utakmicama za 1. i 3. mjesto bude zajedno bar 7-8 000 ljudi!!!bosnas_ je napisao/la:evo procita danas da je igrala reprezentacija BIH danas na Mojmilu,prijateljsku utakmicu sa Turskom..pred mozda 7 gledalaca! **** ti taj sport! Vise se ljudi okupi oko Sebilja da gledaju kako se hrane golubovi nego sto nas klub i reprezentaciju gleda navijaca...
Ljudi su u RK Bosnu ulagali zato što se sa pet puta manje para nego u fudbalu može igrati Liga šampiona,u fudbalu sa 10 miliona eura budžetom nije ti nikakva garancija da ćeš igrati istu! 

FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Bilo je mnogo više od 7 gledalaca kako ti tvrdiš!bosnas_ je napisao/la:evo procita da je igrala reprezentacija BIH danas na Mojmilu,prijateljsku utakmicu sa Turskom..pred mozda 7 gledalaca! **** ti taj sport! Vise se ljudi okupi oko Sebilja da gledaju kako se hrane golubovi nego sto nas klub i reprezentaciju gleda navijaca...

FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Rukomet je 5x jeftiniji sport od kosarke a da ne govorim od fudbala... Pa koliko su samo imali platu oni crnci/stranici sto su igrali u KK Bosna, pa da ne gorim o KK Igokea, KK Siroki onaj Chase(kako vec) je imao plato kao budzet jednog rukometnog kluba... To je smjesno, sta imaju fudbaleri sto guraju PL i odigraju 2 utakmice u evropi... U rukometu sa malo ulaganja i dobrim vodjenjem kluba mozes redovno da igras LŠ i da prolazis grupe!Mancini je napisao/la:Ljudi su u RK Bosnu ulagali zato što se sa pet puta manje para nego u fudbalu može igrati Liga šampiona,u fudbalu sa 10 miliona eura budžetom nije ti nikakva garancija da ćeš igrati istu!

-
- Kontakt:
E ovo je mozda prva koju je covjek rekao pametnu znaci ako raja ne dolazi u sarajevu na utakmice rukometa da je tako svugdjepo'marke je napisao/la:Da ti nesto to ne govori mozda o gradu a ne o sportu?! Da je igrala u Gracanici, Maglaju, Zivinicama, Gradaccu, siguran sa da bi dvorane fino bile popunjene... Covjece napljuva ti rukomet fino kao sport u par ti svojih komentara. Niti je to skup a jos manje ruzan sport... Pogledaj u Doboju na turniru posjetu, pa nam utakmicama za 1. i 3. mjesto bude zajedno bar 7-8 000 ljudi!!!bosnas_ je napisao/la:evo procita danas da je igrala reprezentacija BIH danas na Mojmilu,prijateljsku utakmicu sa Turskom..pred mozda 7 gledalaca! **** ti taj sport! Vise se ljudi okupi oko Sebilja da gledaju kako se hrane golubovi nego sto nas klub i reprezentaciju gleda navijaca...

onda treba ulagati u bocanje,to je 5 puta jeftiniji sport od ionako negledanog rukometa! to je prilika za svaku selendru da ima svog sampiona!:) u doboju ljudi gledaju rukomet zato sto nemaju izbora! zasto ga ne gledaju ljudi u Moskvi,Istanbulu,Atini,Londonu,Lisabonu,Beogradu,Sarajevu,Ljubljani,Amsterdamu,Briselu,Parizu,Becu i ostalim metropolama!? Rukomet je sport za selendre,jedino tamo koliko toliko moze proci na gledanosti,iole ozbiljna sredina davno se operisala od tog sporta! zali Boze para koje smo ulagali u r.k.Bosna,bolje da smo te pare ulozili u bjelasnicu,Igman,bar bi privukli mnogo vise turista,od toga bi imao koristi i grad i kanton i drzava,onako drzavne pare od telekoma,fds,samu su bacene u najnegledaniji kolektivni sport u Evropi! pa u Zenici npr je popularniji ragbi od rukometa,a o bocanju da i ne pricam...u Sarajevu vise raje gleda vaterpolo kad igraju neki pioniri na bazenu Otoka,nego sto r.k.bosna ima navijaca! Jedina zemlja gdje je rukomet koliko toliko gledan i hajmo reci donekle popularan je Njemacka,a i tamo je to drugorazredni odnosno trecerazredni sport...ali njemci imaju para na bacanje,zato me to i ne cudi,dok mi svoj novac trebamo investirati u mnogo pametnije stvari!
bosnas_ je napisao/la:onda treba ulagati u bocanje,to je 5 puta jeftiniji sport od ionako negledanog rukometa! to je prilika za svaku selendru da ima svog sampiona!:) u doboju ljudi gledaju rukomet zato sto nemaju izbora! zasto ga ne gledaju ljudi u Moskvi,Istanbulu,Atini,Londonu,Lisabonu,Beogradu,Sarajevu,Ljubljani,Amsterdamu,Briselu,Parizu,Becu i ostalim metropolama!? Rukomet je sport za selendre,jedino tamo koliko toliko moze proci na gledanosti,iole ozbiljna sredina davno se operisala od tog sporta! zali Boze para koje smo ulagali u r.k.Bosna,bolje da smo te pare ulozili u bjelasnicu,Igman,bar bi privukli mnogo vise turista,od toga bi imao koristi i grad i kanton i drzava,onako drzavne pare od telekoma,fds,samu su bacene u najnegledaniji kolektivni sport u Evropi! pa u Zenici npr je popularniji ragbi od rukometa,a o bocanju da i ne pricam...u Sarajevu vise raje gleda vaterpolo kad igraju neki pioniri na bazenu Otoka,nego sto r.k.bosna ima navijaca! Jedina zemlja gdje je rukomet koliko toliko gledan i hajmo reci donekle popularan je Njemacka,a i tamo je to drugorazredni odnosno trecerazredni sport...ali njemci imaju para na bacanje,zato me to i ne cudi,dok mi svoj novac trebamo investirati u mnogo pametnije stvari!
kako g seres to je nenormalno.
Montpellier mal grad ? Hamburg mal grad ? Madrid mal grad ?, Barcelona mal grad ? Zagreb mal grad ? Skopje mal grad ? Geteborg mal grad ? Copenhagen mal grad ? Berlin mal grad ? pa cak i Medvedi dolazi iz Moskva. Svim gradova u liga prvaka. Svim to milionski gradovi. Pa nie ni Kiel mali grad koj ima povise stanovnika od Ljubljana.
Nema puno ogledanosti u Moskva ali od druga strana toa nea ni CSKA Moskva, rusi ne prati previse ni rukomet ni kosarke ali ipa imaju ekipi u elita.
Pa i u Ljubljana se igra CL rukomet, ZRK Krim ima po 5.000 gledaca, KK Ljubljana ova sezona ima samo 2000 povise u EL. Podgorica Buducnost ima po 5.000 ogledanosti.
Inace Paris planira dream team vec podpisale predugovora sa Luc Abalo, Jeroma Frenandez, itd.
E sda sta rukomet ne postoi u London ili voopste u engleska jbg.
Pa taj rukomet je ubedlivo drugi po popularnosti u evrope izad fudbala. Ima 32 milion aktivni rukometasa u evrope.
CL ima okolu 5.000 ogledanosti nesto manje od EL u kosarke ne puno, od druga strana samo zenima u fudbalom ima veci ogledanost od zenski CL u rukomet.
EL u kosarke pored ogledanosti je malo ispred rukomet CL.
Ali od druga strana rukometno EP ima od prilika duplo vise posetenosti zadnjim 10 tak godina od kosarkarsko EP, ima daleko vise fanova koj ode shirum evrope pa nema veze dali se organizira EP u Avstrije ili Srbije.
Ma ocito da manipuliras ne verujem da je mozno bit tava neznalaca, Copenhagen sa 2 milion stanovnika ne spomenuje ali spomenuje Ljubljana sa 300.000 -) ali i tamo se igra rukomet

Zadnja izmjena: Robertmkd, dana/u 28 dec 2011, 08:29, ukupno mijenjano 2 puta.
Rukomet eftin sport ?
AG Copenhagen 11 milion eura budget
Kiel i Hamburg po 10 milon eura
Medvedi i Montpellier po 8 milion eura
itd
Usporedime sa jedan od najbolji vaterpolo klubovi u evrope Mladost koji ima 400.000 eura budget.
Usporedime sa najbogati odbojka klub u evrope koj ima 3.5 milion eura budget.
Mozda bio eftin sport danas nie pa zato vasim bjezi zna da vise ne moze sa ista para koj mozelo pred 7-8 godina pa ne moze vise osvoiti eftini politicki poena -).
Najdi 12 milion eura po osvoi LP
Sta mene boli **** sta je popularno u amerike
zivem u evrope a ovde rukomet je izmedju najpopularni 3-4 sportova.
Spomenujes ragbi, osim u 3-4 drzavi taj sport ne postoi u evrope ali u aj 3-4 drzavi jest popularan.
Ima samo 800.000 ragbijasa u evrope a ga nazoves po velik od rukomet koj ima 32 milion u evrope.
Koj sportova se popularni u Amstardam osim fudbal ? ni jedan !!!. Pa los primer.
AG Copenhagen 11 milion eura budget
Kiel i Hamburg po 10 milon eura
Medvedi i Montpellier po 8 milion eura
itd
Usporedime sa jedan od najbolji vaterpolo klubovi u evrope Mladost koji ima 400.000 eura budget.
Usporedime sa najbogati odbojka klub u evrope koj ima 3.5 milion eura budget.
Mozda bio eftin sport danas nie pa zato vasim bjezi zna da vise ne moze sa ista para koj mozelo pred 7-8 godina pa ne moze vise osvoiti eftini politicki poena -).
Najdi 12 milion eura po osvoi LP

Sta mene boli **** sta je popularno u amerike

Spomenujes ragbi, osim u 3-4 drzavi taj sport ne postoi u evrope ali u aj 3-4 drzavi jest popularan.
Ima samo 800.000 ragbijasa u evrope a ga nazoves po velik od rukomet koj ima 32 milion u evrope.
Koj sportova se popularni u Amstardam osim fudbal ? ni jedan !!!. Pa los primer.
e moj bosnas_ i k_c nemojte se provaljivati puno... spominjajuci njemacku, rukomet, ostale zemlje i sportove, koje ste nekad vjerovatno gledali na TV...
imperator, prodavac magle
Sere oni nenormalno
jel uzemati za ozbilno
Danas cak i Lisabon, Benfica i Porto ima ekipa sa 1 milion eura budget i rukometa a zasto nisu ulagale u kosarke ako je taj sport 10 puta ispred rukometa u evrope
I kaze da zasto nema u Lisabon
Dakle troluje oni ludavo i to napamet

Danas cak i Lisabon, Benfica i Porto ima ekipa sa 1 milion eura budget i rukometa a zasto nisu ulagale u kosarke ako je taj sport 10 puta ispred rukometa u evrope

I kaze da zasto nema u Lisabon

Dakle troluje oni ludavo i to napamet

Nema ziv covek koj zna koj je taj Teletovic u citava Skandinavije ali od druga strana svim znaju koj je Karabatic. Ja mogo ovo vam garantirati.
Sada malo ozbilno.
Ja mislim da ste vi Bosanaca napravile previse efurije zadnjim godina okolu fudbala.
Pred 3-4 godina uvek imalo po 7.000 gledaca u skenderije kad igrala KK i RK pa imao razloga za sponzorima. A kad ste bile slabi u fudbalom samo 10.000 sred sarajevo protiv Turska pred 6 godina, sjecavate se ???.
Zadnjim 3-4 godina i KK ima samo po 1000 gledaca u ABA ligu.
Opasno sa previse efurije oko fudbala, kad vasi fudbalski diasporaca vise nezna pricat vas jazik ce bidite u rangu Albanije sta se tice sport nazalosti.
Ipak mora da ima zanimavcije ne se moze bez toa, ko albance ce prodavate droge bez sporta.
Ne me svacajte pogresno, rukomet je tradicionalan sport u bivsa YU kako u Skandinavije a tradicije treba da se odarzuvati. Toa radi indije i Australije sa kriketom.
Fudbal, kosarke i rukomet se tradicionalni sportova sa ovim prostora toa e moze nitko usporediti.
Ovaj moron ili amerikanac malo ogledao americki fudbal po sportski kanalima i izgubio kontakt sa realnosta
Sada malo ozbilno.
Ja mislim da ste vi Bosanaca napravile previse efurije zadnjim godina okolu fudbala.
Pred 3-4 godina uvek imalo po 7.000 gledaca u skenderije kad igrala KK i RK pa imao razloga za sponzorima. A kad ste bile slabi u fudbalom samo 10.000 sred sarajevo protiv Turska pred 6 godina, sjecavate se ???.
Opasno sa previse efurije oko fudbala, kad vasi fudbalski diasporaca vise nezna pricat vas jazik ce bidite u rangu Albanije sta se tice sport nazalosti.
Ipak mora da ima zanimavcije ne se moze bez toa, ko albance ce prodavate droge bez sporta.
Ne me svacajte pogresno, rukomet je tradicionalan sport u bivsa YU kako u Skandinavije a tradicije treba da se odarzuvati. Toa radi indije i Australije sa kriketom.
Fudbal, kosarke i rukomet se tradicionalni sportova sa ovim prostora toa e moze nitko usporediti.
Ovaj moron ili amerikanac malo ogledao americki fudbal po sportski kanalima i izgubio kontakt sa realnosta

Sve sto si napisao o tome koje mjesto rukomet zautima u sportskoj Europi stoji. Argumentirano, tacka po tacka. Samo ti je bezveze ton kojim se obracas neistomisljenicima, bezveze ces popiti ban a bilo bi steta.Robertmkd je napisao/la:Nema ziv covek koj zna koj je taj Teletovic u citava Skandinavije ali od druga strana svim znaju koj je Karabatic. Ja mogo ovo vam garantirati.
Sada malo ozbilno.
Jedino sa cim se ne slazem jeste ovo sto si napisao za fudbal. Ne smatram da se prevelika euforija digla oko fudbala, naprotiv. Fudbal je uvijek bio i uvijek ce biti sport broj jedan. Samim tim i FK Sarajevo i FK Zeljeznicar ce imati vece posjete bilo u domacim prvenstvima ili u eurotakmicenjima pa sve da se KK ili RK Bosna okite titulom prvaka Europe. Imao sam diskusije po ovom pitanju i ranije, cini mi se bas na ovoj temi, jer neki ne shvataju da ce i jedan i drugi sarajevski fudbalski klub imati ogromnu bazu navijaca zbog svega sto ti klubovi znace ljudima. RK Bosnu pratim vec desetak godina, dakle mnogo prije njihovih Euro uspjeha. Medjutim ako u isto vrijeme igra FK Sarajevo sa Radnikom iz Bijeljine na AFH i RK Bosna sa Barcelonom u Skenderiji - ja cu otici na Kosevo. Te stvari treba postovati. Ali definitivno smatram da ovaj grad ima potencijal, bazu i tradiciju za uspjesan klup u europskim okvirima i u rukometu, kosarci, hokeju, itd.
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja
Ne znam je l' se šališ, 'troluješ' ili ...bosnas_ je napisao/la:onda treba ulagati u bocanje,to je 5 puta jeftiniji sport od ionako negledanog rukometa! to je prilika za svaku selendru da ima svog sampiona!:) u doboju ljudi gledaju rukomet zato sto nemaju izbora! zasto ga ne gledaju ljudi u Moskvi,Istanbulu,Atini,Londonu,Lisabonu,Beogradu,Sarajevu,Ljubljani,Amsterdamu,Briselu,Parizu,Becu i ostalim metropolama!? Rukomet je sport za selendre,jedino tamo koliko toliko moze proci na gledanosti,iole ozbiljna sredina davno se operisala od tog sporta! zali Boze para koje smo ulagali u r.k.Bosna,bolje da smo te pare ulozili u bjelasnicu,Igman,bar bi privukli mnogo vise turista,od toga bi imao koristi i grad i kanton i drzava,onako drzavne pare od telekoma,fds,samu su bacene u najnegledaniji kolektivni sport u Evropi! pa u Zenici npr je popularniji ragbi od rukometa,a o bocanju da i ne pricam...u Sarajevu vise raje gleda vaterpolo kad igraju neki pioniri na bazenu Otoka,nego sto r.k.bosna ima navijaca! Jedina zemlja gdje je rukomet koliko toliko gledan i hajmo reci donekle popularan je Njemacka,a i tamo je to drugorazredni odnosno trecerazredni sport...ali njemci imaju para na bacanje,zato me to i ne cudi,dok mi svoj novac trebamo investirati u mnogo pametnije stvari!

Sva mudrost ti se svela na "gledanost" nekog i nečeg!!!
Slijedom tvoje 'logike' - pa nekoliko bikova na Čevljanivićima i drugim "bh-koridama" okupe više gledalaca nego ijedan sport u BiH..... Hajd' ti ulaži u Čevljanoviće, svakako je mala "sredina", sretan bio...

Bosno moja poharana....
Rukomet je u usponu po meni je zanimljivi od nogometa i kosarke.Ukoliko pratite ligu sampiona ljepse je to pogledat nego mrtvu kosarku,a para imaju vrhunski klubovi igraci solidno zaradzuju 400000 nebi 500000 eura godisnje ali oni vrhunski jos plus reklame i te zajebancije,jedan anhel di marija zaraduje 1,8 eura godisnje a igra za real madrid i jedan je od najbolji igraca u klubu ako usporedimo sa rukometnim zvijezdama nije toliko daleko.
rkbosna je napisao/la:Rukomet je u usponu po meni je zanimljivi od nogometa i kosarke.Ukoliko pratite ligu sampiona ljepse je to pogledat nego mrtvu kosarku,a para imaju vrhunski klubovi igraci solidno zaradzuju 400000 nebi 500000 eura godisnje ali oni vrhunski jos plus reklame i te zajebancije,jedan anhel di marija zaraduje 1,8 eura godisnje a igra za real madrid i jedan je od najbolji igraca u klubu ako usporedimo sa rukometnim zvijezdama nije toliko daleko.
Zar moze biti zanimiljivi sport od kosarke?
Rukomet je ok,ali previse prekida ..
Atraktivnost i talenat kosarksaki nedostaje,fakticki stavi kloca u odbranu da lupa i moze igrat rukomet.
Provjeri ti tu zaradu di marije:))))
Ovo pola uprave Borca došlo da nagovara ovo malo igrača što je ostalo da preseli u Banja Luku,u biti interes je za trojicom...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.