Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

fukaratz
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la fukaratz » 12 jan 2016, 16:50

pa sto se raspravljate uopce s ljudima koji nisu upuceni ni u kakva desavanja ;) samo lagano :kafa:
Sloboda Tuzla

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 12 jan 2016, 16:52

Evo malo filozofije :) " Nitko ne sudi oštrije od neukog ili neobrazovanog čovjeka. On ne poznaje ni razloge ni proturazloge, misli da uvijek ima pravo" Ludwig Andreas Feuerbach

Svi nasi klubovi su na ivici ambisa, samo je pitanje ko ce u kom pravcu napraviti korak.

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 12 jan 2016, 16:58

Koliko vidim ekipe iz vrha će poceti pripreme u istom sastavu. Dobra stvar. Nadao sam se da će biti ozbiljnih imena, do sada mršav prelazni rok.
Očekivao sam barem od Slobode nešto do pocetka priprema

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 jan 2016, 17:15

Gator je napisao/la:Koliko vidim ekipe iz vrha će poceti pripreme u istom sastavu. Dobra stvar. Nadao sam se da će biti ozbiljnih imena, do sada mršav prelazni rok.
Očekivao sam barem od Slobode nešto do pocetka priprema
Smijem li pitati zašto baš od Slobode, ako znamo da je Sloboda na liderskoj poziciji i stoga nema potrebe da žuri s pojačanjima. :kafa:

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 12 jan 2016, 17:18

Zato što im je prvi put da su ovako blizu titule, a tu su u 5 deka sa ostalim ekipama.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 jan 2016, 17:20

Zeljo se raspada. :cry:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

rigotina
Kontakt:

Post Postao/la rigotina » 12 jan 2016, 17:20

nit će uzet titulu nit će igrati europu
goveđigulašmajka

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 12 jan 2016, 17:21

pa ako smo u pet deka sto nas ne uzese na Grbavici i Pecari, kao sto smo mi radili na Tusnju i npr Zrinjskog uzeli ko od sale. gomilanje igraca je najgluplji moguci potez :kafa:
Sloboda Tuzla

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 jan 2016, 17:23

Prvenstvo je istina dosta izjednačeno, ali i dalje ne vidim potrebu da prvoplasirana ekipa navali s dovođenjem novih igrača, a ima odličan tim na okupu. Kao što sam napisao na temi FK Sloboda, na Tušanj će doći maksimalno 2-3 nova igrača, i to najviše zbog jače konkurencije na određenim pozicijama i širine na klupi u slučaju povreda ili kartona. Husref je više puta govorio o tome.

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 12 jan 2016, 17:25

fukaratz je napisao/la:pa ako smo u pet deka sto nas ne uzese na Grbavici i Pecari, kao sto smo mi radili na Tusnju i npr Zrinjskog uzeli ko od sale. gomilanje igraca je najgluplji moguci potez :kafa:
Kad ste jaki sto nas raspale niste uzeli na Grbavici ? I opet bjezite bod tom Zrinjskom. Znaci u 5 deka. Da ste neka sila kao sto mislite, niste. Ne morate nikog dovesti.

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 12 jan 2016, 17:26

rigotina je napisao/la:nit će uzet titulu nit će igrati europu
vas smo otresli ko slinu, najavljivali ste neku dominaciju niste centra dva puta presli :salut:
Sloboda Tuzla

crozzer
Kontakt:

Post Postao/la crozzer » 12 jan 2016, 17:26

Navijač sam Sarajeva, kao što i vecina znaju....Sloboda ima solidnu ekipu, dobrog trenera, dobru upravu i to je sve donijelo ovo do čega su došli.Nego da pitam Tuzlake ko ide iz Slobode ? Ahmetovic, Ordagic, Veselinovic, Pršeš ... ? Neko od njih ili ... ?

rigotina
Kontakt:

Post Postao/la rigotina » 12 jan 2016, 17:30

fukaratz je napisao/la:
vas smo otresli ko slinu, najavljivali ste neku dominaciju niste centra dva puta presli :salut:
nebitno, na kraju sezone ćemo slušati vaše kmečanje. uobičajan scenarij kad ste u igri za europu ili za drugu ligu
goveđigulašmajka

Psajdak
Kontakt:

Post Postao/la Psajdak » 12 jan 2016, 17:31

Kakvo crno gomilanje igrača, pa i sada smo u deficitu po broju igrača. Nama je u prethodnoj polusezoni na teren izlazilo 5,2 igrača, eventualno 7,6 ukoliko Joco dobije šansu..

Što se Slobode tiče, i ne vidim potrebu za masovnijim dovođenjem igrača s obzirom da su odradili odličan prelazni rok, za razliku od nas i Sarajeva čiji je prelazni rok bio, u najmanju ruku katastrofalan. Vjerovatno će težiti da provjerenijim igračima ojačaju konkurenciju, što bi također bilo od velikoj značaja u daljoj borbi za ono, čemu nikad bliže nisu bili, što dovoljno govori kakve su uspjehe imali u prošlosti jer smo tek na polusezoni. Naš ljetni prelazni rok je, ponavljam, bio katastrofalan i da smo kojim slučajem bili u stanju odraditi ono što sada radimo, pozicijom na tabeli, a na kraju krajeva i bodovno bi bili u dosta boljem položaju. Mi sada moramo ispravljati sve ono što smo zasrali, a jesmo i previše, tako da se teži ka dovođenju igrača, odnosno rosteru koji će na svakoj poziciji biti dobro ispunjen. U odnosu na prethodnu polusezonu, definitivno se jesmo pojačali !
Ajzea je forumaš godine !

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 12 jan 2016, 17:32

crozzer je napisao/la:Navijač sam Sarajeva, kao što i vecina znaju....Sloboda ima solidnu ekipu, dobrog trenera, dobru upravu i to je sve donijelo ovo do čega su došli.Nego da pitam Tuzlake ko ide iz Slobode ? Ahmetovic, Ordagic, Veselinovic, Pršeš ... ? Neko od njih ili ... ?
Mujic,Mujkic,i Salihovic odlaze na posudbu.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 12 jan 2016, 18:14

u svakom slucaju ispred Zrinjskog cmeo zavrsiti ;)
Sloboda Tuzla

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 12 jan 2016, 18:21

Gator je napisao/la:
fukaratz je napisao/la:pa ako smo u pet deka sto nas ne uzese na Grbavici i Pecari, kao sto smo mi radili na Tusnju i npr Zrinjskog uzeli ko od sale. gomilanje igraca je najgluplji moguci potez :kafa:
Kad ste jaki sto nas raspale niste uzeli na Grbavici ? I opet bjezite bod tom Zrinjskom. Znaci u 5 deka. Da ste neka sila kao sto mislite, niste. Ne morate nikog dovesti.
Momak ti sasvim normalno odgovorio, nije rekao raspali Zeljeznicar, vec da nije lahko uzeti bod Zelji ili Sirokom u gostima, a mi smo to uspjeli, ustvari neporazeni smo se vratili sa tih teskih gostovanja. Da smo u 18 utakmica bili najbolji govori pozicija na tabeli, tako da svaki bolji poznavaoc ove sportske igre zna da u tom slucaju nema potrebe dovoditi previse igraca i stvarati moguci kontraefekat po tim. Onaj ko je otpustio dosta fudbalera on logicno najvise ima potrebu i da dovede zamjene, uostalom pripreme jos nisu ni pocele tako da ti je prica ishitrena i nelogicna.
I da smo doveli 8 novih igraca (mogucih pojacanja), gdje je garancija da cemo osvojiti nesto i/ili izaci u Evropu? Po tvojoj prici trebali smo dovesti nekoliko dobrih pojacanja, a samiim tim nekoga izbaciti iz prve postave, nakupiti dosta igraca u timu, nabiti bespotrebne troskove a i nemamo bas para za razbacivanje. Znaci, samo pojacati konkurenciju na najdeficitarnijim pozicijama, a nikako gomilati igrace.
Ja opet kazem, bio bih presretan izlaskom u Evropu (iako se otvara moguca sansa i za titulu), a ima jos 12 utakmica pa cemo vidjeti ko je najpametnije uradio.

Bice ovo ludilo zavrsnica, 12 ludih i dugih kola.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 12 jan 2016, 20:51

Sta ce taj posrnuli mrtvac, zanima me da li ce im treci biti kriv? Zeljo, Leotar, Gabela. Gosk ih je odradio, dal'im je po faci, Gabelica zaseok ima trofeja kao i tuzla. Prodaja Sarajevu im najveci uspjeh kluba, pa ih bordo bijeli u novoj sezoni dok je lezao.
Zadnja izmjena: UltrasNotRed, dana/u 12 jan 2016, 21:19, ukupno mijenjano 1 put.
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

Psajdak
Kontakt:

Post Postao/la Psajdak » 12 jan 2016, 21:06

http://fkzeljeznicar.ba/selekcije-2004- ... iru/17967/
Ništa nije slučajno !
Održan je deveti Međunarodni nogometni turnir Šampion junior kup, a odlične rezultate su ostvarili omladinci našeg Željezničara.

Turnir je održan u KSC-u na Ilidži, a učestvovalo je više od 80 ekipa, među njima i tri selekcije Željezničara. Selekcije 2004. i 2005. godište su osvojila prva mjesta u svojim konkurencijama. Najbolji igrač turnira u konkurenciji fudbalera 2004. godište je Riad Mašala iz redova našeg tima, dok je za 2005. godišta najbolji bio Danijal Osmić, također omladinac Plavih sa Grbavice.

A ekipa 2003. godišta je zauzela drugo mjesto, dok je B ekipa bila na trećem mjestu. Najbolji golman na turniru je bio Tarik Bašinac. Turnir je za cilj imao razvijanje svijesti kod dječaka da sport i lopta nas ujedinjavaju i da je sport najbolji način razvoja djeteta.
Zadnja izmjena: Psajdak, dana/u 12 jan 2016, 21:13, ukupno mijenjano 1 put.
Ajzea je forumaš godine !

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 12 jan 2016, 21:11

Psajdak je napisao/la:http://fkzeljeznicar.ba/selekcije-2004- ... iru/17967/
Ništa nije slučajno !
Mašala Riad kako igra :urnebes: :clap: :thumbup:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.