FK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- tuzlak1987
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Evo super neka Simon ode navijati za Velez, neka Aco ode na Marakanu, Marijo ima GNK Dinamo, a nama Azmirovcima neka ostave Slobodu.
-
- Kontakt:
Simone smorio si temu.
- Beduin
- Kontakt:
Naravno da nisi nista u klubu, osim bota, potrcka, telala, valjali ti i valjaju ti, ti valjas njima na drugi nacin i to je to.
Samo prestani braniti ono sto se braniti ne moze i ne smije, to je poenta.
I samo se ti sprdaj za Veleza.
Samo prestani braniti ono sto se braniti ne moze i ne smije, to je poenta.
I samo se ti sprdaj za Veleza.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Beduin
- Kontakt:
Idemo uzeti Veleza i krenuti pravim putem, ovo su zadnji trzaji kluba, nema vise prostora za gubljenje bodova na svom terenu, prvenstveno. Samo ta realizacija i stvarajje sansi, pod hitno se to mora popraviti.
075 ❤
075 ❤
Jel Kunic već registriran igrac i jel spreman da igra?
Veleža se mora dobiti
Veleža se mora dobiti
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
Ne moze, mora biti multi kulti, bosnju ce mo kad ga ovi dovedu pred gasenje i budemo OFK.tuzlak1987 je napisao/la: ↑10 sep 2024, 19:32Evo super neka Simon ode navijati za Velez, neka Aco ode na Marakanu, Marijo ima GNK Dinamo, a nama Azmirovcima neka ostave Slobodu.
🔴⚫️
E vala ste dosadili , pokvarili ste temu...
Treba otvoriti temu Beduin-Simon prepucavanja posebno
Ima li kakvih konkretnih informacija? Da li se nazire novo rješenje za UO, ko bi mogao doci umjesto ovih?
Jesmo li zavrsili sa pojačanjima? Jesu li ova dvojica sto su dosli registrovani , hoce li igrati protiv Veleža?
Ima li kakvih konkretnih informacija? Da li se nazire novo rješenje za UO, ko bi mogao doci umjesto ovih?
Jesmo li zavrsili sa pojačanjima? Jesu li ova dvojica sto su dosli registrovani , hoce li igrati protiv Veleža?
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
- Beduin
- Kontakt:
Nije to prepucavanje, kad ti klub tone opet ka Federalnoj ligi sto u startu znaci i ogroman gubitak para kao prvo, a da ne govorimo o ostalom stvarima. A smradina brani javasluk po svaku cijenu, bitno je da on ovdje insajderski glumata i najavljuje neke istrosene odrone od igraca, a nema veze sto masu toga ne funkcionise.mk1008 je napisao/la: ↑11 sep 2024, 12:41E vala ste dosadili , pokvarili ste temu...
075 ❤
075 ❤
- RollingPaper
- Kontakt:
- Prije početka utakmice sam psihički, a onda i fizički napadnut od strane jednog roditelja koji želi na silu da mu dijete igra - rekao je Spahić za Faktor.
On je dodao da je ovo drugi napad na njega u 10 dana, odnosno otkako je preuzeo kormilo Slobodinih juniora.
Odlučio je da poslije svega ne vodi današnju utakmicu, ali i da digne sidro iz Slobode.
- Ne mogu više ovdje raditi. Meni kao čovjeku koji je osvajao titule u omladinskom fudbalu, vodio prvu ekipu, dugogodišnjem treneru u reprezentativnim selekcijama uvijek je bilo mjerilo teren i ništa drugo - dodao je Spahić, dodavši da se više ne vidi na Tušnju i da su treneri u omladinskim selekcijama Slobode postali žive mete.
On je dodao da je ovo drugi napad na njega u 10 dana, odnosno otkako je preuzeo kormilo Slobodinih juniora.
Odlučio je da poslije svega ne vodi današnju utakmicu, ali i da digne sidro iz Slobode.
- Ne mogu više ovdje raditi. Meni kao čovjeku koji je osvajao titule u omladinskom fudbalu, vodio prvu ekipu, dugogodišnjem treneru u reprezentativnim selekcijama uvijek je bilo mjerilo teren i ništa drugo - dodao je Spahić, dodavši da se više ne vidi na Tušnju i da su treneri u omladinskim selekcijama Slobode postali žive mete.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ovog je uvijek bilo u svim omladinskim kategorijama. Ko god je trenirao znat će o čemu pričam, samo je eto sada prvi put neko izašao u javnost.RollingPaper je napisao/la: ↑11 sep 2024, 17:56- Prije početka utakmice sam psihički, a onda i fizički napadnut od strane jednog roditelja koji želi na silu da mu dijete igra - rekao je Spahić za Faktor.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
+1baboedindzeko09 je napisao/la: ↑11 sep 2024, 19:00Ovog je uvijek bilo u svim omladinskim kategorijama. Ko god je trenirao znat će o čemu pričam, samo je eto sada prvi put neko izašao u javnost.RollingPaper je napisao/la: ↑11 sep 2024, 17:56- Prije početka utakmice sam psihički, a onda i fizički napadnut od strane jednog roditelja koji želi na silu da mu dijete igra - rekao je Spahić za Faktor.
Pogotovo kod pijandure Dzafe...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Pa ne znam bas da je Dzafu neko udaro, al isto tako sumnjam da je Spaha uzimo pare od nekog da bi mu dijete igralo, sto su redovno radili prije Denis Sadikovic, Mirza Hadzic i ta generacija u trenera u OP, uvijek nadju sebi neke zlatne koke i opleti, samo jedina stvar koja je njih "prala" je sto su imali rezultat, vazda u vrhu bili.DamirT je napisao/la: ↑11 sep 2024, 20:18+1baboedindzeko09 je napisao/la: ↑11 sep 2024, 19:00Ovog je uvijek bilo u svim omladinskim kategorijama. Ko god je trenirao znat će o čemu pričam, samo je eto sada prvi put neko izašao u javnost.RollingPaper je napisao/la: ↑11 sep 2024, 17:56- Prije početka utakmice sam psihički, a onda i fizički napadnut od strane jednog roditelja koji želi na silu da mu dijete igra - rekao je Spahić za Faktor.
E to meni ne ide u glavu, ni blizu nismo imali uslove prije 1t-20 godina u OP ko sad a puno bolji smo bili, ko je prezivio onu sljaku pomocnog i stari pomocni teren tom ni goli otok ne moze nista
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
Ma mislio sam da je on najvise gurao djecu od ovakvih roditeljaklasik je napisao/la: ↑11 sep 2024, 20:30Pa ne znam bas da je Dzafu neko udaro, al isto tako sumnjam da je Spaha uzimo pare od nekog da bi mu dijete igralo, sto su redovno radili prije Denis Sadikovic, Mirza Hadzic i ta generacija u trenera u OP, uvijek nadju sebi neke zlatne koke i opleti, samo jedina stvar koja je njih "prala" je sto su imali rezultat, vazda u vrhu bili.DamirT je napisao/la: ↑11 sep 2024, 20:18+1baboedindzeko09 je napisao/la: ↑11 sep 2024, 19:00
Ovog je uvijek bilo u svim omladinskim kategorijama. Ko god je trenirao znat će o čemu pričam, samo je eto sada prvi put neko izašao u javnost.
E to meni ne ide u glavu, ni blizu nismo imali uslove prije 1t-20 godina u OP ko sad a puno bolji smo bili, ko je prezivio onu sljaku pomocnog i stari pomocni teren tom ni goli otok ne moze nista

100% tacno. Ili su prije bila djeca talentovanija ili su se vise trudili da uspiju. Prije ce biti ovo drugo.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Postoji više razloga tome:
1) ne radi se kako treba, pa i što bude talenata ako ne odu za Sarajevo/Zrinjski i sl. uglavnom će završiti u federalnoj jer nemaju pravilan razvoj, a kako da ga i imaju kad su treneri taktički nepismeni i neobrazovani?
2) djeca su sve više i više postala lijena, nemaju radne navike i ponašaju se k'o uvrijeđene mlade kad se zagalami na njih a kamoli opsuje šta. Radije će cuclati nargilu, hodati po kafanama ili ganjati ku.rave preko Instagrama jer ima par slika u dresu Slobode nego individualno trenirati i posvetiti se karijeri.
3) mito i korupcija - ovog je uvijek bilo i uvijek će biti, ako je nečiji babo dobar s trenerom, hoda ili pije s njim po turnirima, taj mali će i igrati ili ako podmaže određenom cifrom.
4) nema talenta U TZ - sve više i više postaje jasno da mi kao grad NISMO talentovani ruku na srce, puno puno talentovanija su djeca iz okolnih mjesta kantona, zato i nema puno djece koja su rođena u Tz da su uspjela u profesionalnom fudbalu na nekom većem nivou.
1) ne radi se kako treba, pa i što bude talenata ako ne odu za Sarajevo/Zrinjski i sl. uglavnom će završiti u federalnoj jer nemaju pravilan razvoj, a kako da ga i imaju kad su treneri taktički nepismeni i neobrazovani?
2) djeca su sve više i više postala lijena, nemaju radne navike i ponašaju se k'o uvrijeđene mlade kad se zagalami na njih a kamoli opsuje šta. Radije će cuclati nargilu, hodati po kafanama ili ganjati ku.rave preko Instagrama jer ima par slika u dresu Slobode nego individualno trenirati i posvetiti se karijeri.
3) mito i korupcija - ovog je uvijek bilo i uvijek će biti, ako je nečiji babo dobar s trenerom, hoda ili pije s njim po turnirima, taj mali će i igrati ili ako podmaže određenom cifrom.
4) nema talenta U TZ - sve više i više postaje jasno da mi kao grad NISMO talentovani ruku na srce, puno puno talentovanija su djeca iz okolnih mjesta kantona, zato i nema puno djece koja su rođena u Tz da su uspjela u profesionalnom fudbalu na nekom većem nivou.
Nije u pitanju talenat, motorika je problem u naše djece, moj sin je bio maltene nesposoban da strči niz stepenice, sve lift, asfalt, ravno... Na kraju sam ga upisao u Delfin da zna dijete potrčati a da ne padne. Djeca iz okoline su pola dana vani, trče po neravnim dvorištima, zglobovi su stabilniji.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑11 sep 2024, 21:50Postoji više razloga tome:
Drugo mi smo roditelji krivi što su djeca "primadone", moja prijateljica ispisala sina iz Delfina kada je trener povisio malo ton na njega. Sve bi to bilo ok, da ona nije trenirala i sve to prošla......
Treneri su uhljebljenje pronašli "kao zaslužni članovi kluba" a veze nemaju o radu sa djecom, edukacija nula bodova, trening identičan od pjetlića da juniora..... Plate neredovne, nije se dovoljno zaradilo u toku karijere pa to pokušavaju nadoknaditi sa strane od roditelja koji misle da imaju novog C.Ronalds u kući, biraju poziciju u timu djeci, "podmažu trenera" i super. Na kraju ispaštaju talentovana djece. Sinoć gledam Mehmedovića u reprezentaciji, u odnosu na francuze, spor, trom, "zavaljuje se kao tenk u blatu", više na zemlji nego na nogama, tek da stigne nekog igrača..... A bio je jedan od najboljih mladih igrača u PL. Tek sinoć sam shvatio zašto nije prošao u Lokomotivi.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ima i tu istine, mada mislim, ali evo kad pogledamo poslijeratnu historiju: koliko igrača iz Tuzle (nebitno živili ovdje ili počeli život vani a vukli porijeklo iz grada) je došlo do reprezentacije naše države ili bilo koje druge i zadržalo se bar 6-7 utakmica? Dok s druge strane, u top50 igrača s najviše nastupa za reprezentaciju, jače od 50% njih je iz TK ili vuce porijeklo iz nekih mjesta kao npr. Kalesija, Živinice, Gračanica, Gradačac, Tojšići, Sapna itd.meecko je napisao/la: ↑11 sep 2024, 23:50Nije u pitanju talenat, motorika je problem u naše djece, moj sin je bio maltene nesposoban da strči niz stepenice, sve lift, asfalt, ravno... Na kraju sam ga upisao u Delfin da zna dijete potrčati a da ne padne. Djeca iz okoline su pola dana vani, trče po neravnim dvorištima, zglobovi su stabilniji.
Drugo mi smo roditelji krivi što su djeca "primadone", moja prijateljica ispisala sina iz Delfina kada je trener povisio malo ton na njega. Sve bi to bilo ok, da ona nije trenirala i sve to prošla......
Treneri su uhljebljenje pronašli "kao zaslužni članovi kluba" a veze nemaju o radu sa djecom, edukacija nula bodova, trening identičan od pjetlića da juniora..... Plate neredovne, nije se dovoljno zaradilo u toku karijere pa to pokušavaju nadoknaditi sa strane od roditelja koji misle da imaju novog C.Ronalds u kući, biraju poziciju u timu djeci, "podmažu trenera" i super. Na kraju ispaštaju talentovana djece.
Mi prirodno, kao nacija nemamo motoriku niti smo brzi, na prste jedne ruke možeš nabrojati neke brze sportiste kroz historiju ove zemlje, recimo na primjeru u fudbalu vidiš da mi možemo samo izbaciti nekog štopera, eventualno špica ili zadnjeg vezno, krilo nikako.
Drugo oko te motorike, to jeste sada tako, ali evo recimo u mom djetinjstvu, kada nismo bili u školi ili spavali kod kuće, čitav dan smo napolju, što ganjajući loptu što igrajući raznih žmira, kantare, kadije, žmire i čega već ne, isto je bilo i sa prošlim generacijama pa opet to je sve slabo, jednostavno priroda takva i konstitucija.
Za roditelje se slažem, roditelji su previše umazili svoju djecu, imaju visoka mišljenja o svojoj djeci, pa istima čim nešto ne ide na volju (neko galamio na njih, neko ih ostavio na klupi, neko ih zezao na treningu), odma ide tužakanje roditelju a roditelj slijep odma daj da se napadne trener i šta već ne jer ne može moje dijete bit da nije u pravu ili da je loš ili da je nespreman ili da treba još trenirati.
- RollingPaper
- Kontakt:
Odlično objašnjeno sve. Bravo za postmeecko je napisao/la: ↑11 sep 2024, 23:50Nije u pitanju talenat, motorika je problem u naše djece, moj sin je bio maltene nesposoban da strči niz stepenice, sve lift, asfalt, ravno... Na kraju sam ga upisao u Delfin da zna dijete potrčati a da ne padne. Djeca iz okoline su pola dana vani, trče po neravnim dvorištima, zglobovi su stabilniji.
Treneri su uhljebljenje pronašli "kao zaslužni članovi kluba" a veze nemaju o radu sa djecom, edukacija nula bodova, trening identičan od pjetlića da juniora..... Plate neredovne, nije se dovoljno zaradilo u toku karijere pa to pokušavaju nadoknaditi sa strane od roditelja koji misle da imaju novog C.Ronalds u kući, biraju poziciju u timu djeci, "podmažu trenera" i super. Na kraju ispaštaju talentovana djece. Sinoć gledam Mehmedovića u reprezentaciji, u odnosu na francuze, spor, trom, "zavaljuje se kao tenk u blatu", više na zemlji nego na nogama, tek da stigne nekog igrača..... A bio je jedan od najboljih mladih igrača u PL. Tek sinoć sam shvatio zašto nije prošao u Lokomotivi.

- RollingPaper
- Kontakt:
Sa svime bih se složio osim sa ovim boldiranim, prije je bilo više talentovane djece jer smo spavali s loptom. Ne mozes poredit ove generacije i generacije prije 10, 15, 20 godina.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑12 sep 2024, 00:03Ima i tu istine, mada mislim, ali evo kad pogledamo poslijeratnu historiju: koliko igrača iz Tuzle (nebitno živili ovdje ili počeli život vani a vukli porijeklo iz grada) je došlo do reprezentacije naše države ili bilo koje druge i zadržalo se bar 6-7 utakmica? Dok s druge strane, u top50 igrača s najviše nastupa za reprezentaciju, jače od 50% njih je iz TK ili vuce porijeklo iz nekih mjesta kao npr. Kalesija, Živinice, Gračanica, Gradačac, Tojšići, Sapna itd.meecko je napisao/la: ↑11 sep 2024, 23:50Nije u pitanju talenat, motorika je problem u naše djece, moj sin je bio maltene nesposoban da strči niz stepenice, sve lift, asfalt, ravno... Na kraju sam ga upisao u Delfin da zna dijete potrčati a da ne padne. Djeca iz okoline su pola dana vani, trče po neravnim dvorištima, zglobovi su stabilniji.
Treneri su uhljebljenje pronašli "kao zaslužni članovi kluba" a veze nemaju o radu sa djecom, edukacija nula bodova, trening identičan od pjetlića da juniora..... Plate neredovne, nije se dovoljno zaradilo u toku karijere pa to pokušavaju nadoknaditi sa strane od roditelja koji misle da imaju novog C.Ronalds u kući, biraju poziciju u timu djeci, "podmažu trenera" i super. Na kraju ispaštaju talentovana djece.
Mi prirodno, kao nacija nemamo motoriku niti smo brzi, na prste jedne ruke možeš nabrojati neke brze sportiste kroz historiju ove zemlje, recimo na primjeru u fudbalu vidiš da mi možemo samo izbaciti nekog štopera, eventualno špica ili zadnjeg vezno, krilo nikako.
Drugo oko te motorike, to jeste sada tako, ali evo recimo u mom djetinjstvu, kada nismo bili u školi ili spavali kod kuće, čitav dan smo napolju, što ganjajući loptu što igrajući raznih žmira, kantare, kadije, žmire i čega već ne, isto je bilo i sa prošlim generacijama pa opet to je sve slabo, jednostavno priroda takva i konstitucija.
Za roditelje se slažem, roditelji su previše umazili svoju djecu, imaju visoka mišljenja o svojoj djeci, pa istima čim nešto ne ide na volju (neko galamio na njih, neko ih ostavio na klupi, neko ih zezao na treningu), odma ide tužakanje roditelju a roditelj slijep odma daj da se napadne trener i šta već ne jer ne može moje dijete bit da nije u pravu ili da je loš ili da je nespreman ili da treba još trenirati.
Prije bukvalno gdje god da odeš, koje god mjesto, naselje, imao si svugdje par talenata i ostalih momaka što su stvarno dobri igrači i "znaju lopte".
Djeca su spavala na igralištu jednostavno, toga više nema.
Sto li nema prijavaNa Javni poziv za izbor i imenovanje predsjednika i članova Upravnog FK Sloboda koji je raspisan petog septembra ove godine niko se nije javio i postoji mogućnost da ostane otvoren još sedam dana, saznaje Faktor.
Sloboda je na prethodnoj sjednici Skupštine ostala bez vodstva, s obzirom na to da su članovi Odbora za upravljanje, koji su ujedno i članovi Skupštine kluba, podnijeli ostavke.
Poslije toga je raspisan poziv, a ni ovoga puta, što je bio slučaj i ranije, niko se nije javio.

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Beduin
- Kontakt:
Dadnes sebi ime "Odbor za upravljanje" nakon sto si ti sam birao Upravu pa je otjerao i poceo je prozivati, a ujedno vedris i oblacis kroz Skupstinu kroz iste ljude i istu (ne)odgovormost i kao ti bi da se neko prijavi i pocne davati pare, a ti da i dalje nadzires i kontrolises, a dokazano si nesposoban.
J3bote zivot ovo su Tuzlanski nadrealisti.
Mars prvo iz kluba skroz, ako vec dizes sidro, onda ga podigni do kraja kako bi brod krenuo dalje.
Nema nam ni uhonje, usutio se pizdun, blizi se kantonalna liga i sudjenje po selendrama pa se nema vremena. Ili jos trazi gdje je sakrio sal Veleza pa se zabrinuo.
J3bote zivot ovo su Tuzlanski nadrealisti.
Mars prvo iz kluba skroz, ako vec dizes sidro, onda ga podigni do kraja kako bi brod krenuo dalje.
Nema nam ni uhonje, usutio se pizdun, blizi se kantonalna liga i sudjenje po selendrama pa se nema vremena. Ili jos trazi gdje je sakrio sal Veleza pa se zabrinuo.
075 ❤
075 ❤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.