Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Cocaine
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Cocaine » 11 jan 2016, 17:51

slikaslika

FK Velež: Osuđujemo fizički napad na profesora Grebu

Sa žaljenjem smo primili vijest da je napadnut profesor Zdravko Grebo. Bez obzira što je po izjavama aktera uzrok napada bilo isticanje pripadnosti našem klubu, smatramo da se iz tog razloga ne smiju vrijeđati i fizički napadati ljudi koji dolaze na stadione kako bi gledali fudbal i uživali u igri fudbalera bilo kojeg kluba. Sigurno da potez službenih predstavnika Širokog Brijega, koji su pokušali da pomognu gospodinu Grebi, pokazuje da klubovi pokušavaju da se izbore sa ovakvim huliganskim potezima. Osoba koja je fizički napala gospodina Grebu, samo zbog toga što on navija za Velež ne može biti navijač nijednog kluba, niti takvi trebaju bilo kojem klubu.
Profesoru Grebi, našem dragom Veležovcu koji je to uvijek pokazivao i na ligaškim i na reprezentativnim utakmicama, želimo brzo ozdravljenje, sa nadom da ćemo ga uskoro vidjeti i na utakmicama „Rođenih“. Naravno u dresu njemu najdražeg kluba

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 11 jan 2016, 17:56

Neki su baš nevjerojatni. Po njima i dana danas ispada HZ "cvijeće" (što su pokazale i u kasnijim ratobornim pothvatima kao i na taj dan kad su napdali službene osobe, palili auto i zna sve već sve šta je bilo), osuđuju komplet grad zbog nesreće za koju su svi od kluba, navijača itd izrazili žaljenje i sućut i što nikome normalnom naravno nije drago zbog toga, gdje se čovjek koji je navodno kriv javio na sud u ZG i koji će odgovarat ako mu se dokaže krivnja ali ni to nije to, i dalje su igrači Širokog Brijega, klub, grad, stanovnici ubice, komplet svi.

A zamisli to licemjerstvo kad ti isti daju podršku osuđenom ubojici koji je ubio nevinog čovjeka i koji je dobio 18 godina zatvora. Ti isti koji sve drugo prigovaraju, a ovaj put je podrška zato jer je taj iz njihovog tabora. Koji mozgovi. Al oni će tu reći da to nije mišljenje svih i da ne podržavaju svi taj transparent podrške za Vuka i pravdajući se tako. Što je s druge strane smiješno jer će za druge, ljude iz Širokog, reći da su ubice komplet svi, da su fašisti, ustaše itd itd Da su svi nacisti jer su dizali nacističku zastavu (koju su držala dva debila jedno 15-20 sec dok ostali nisu skužili) bez obzira što to nije stav drugih i što to drugi ne podržavaju.

Nikad neće biti mir, nikad neće biti samo sportsko rivalstvo, nikad se strasti neće smiriti. Taman i da se osudi ubojica. Uvijek će biti ovako.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 11 jan 2016, 18:01

maroonGiant je napisao/la:http://www.klix.ba/sport/nogomet/sramot ... /140928072
http://www.jutarnji.hr/deset-tisuca-lju ... c-/311640/
http://mondo.ba/a618647/Sport/Fudbal/Na ... vi-se.html
Evo ti nabrzinu par tekstova, a i sam sam bio par puta u toj vašoj selendri tako da znam dobro šta čujem. Ne znam šta hoćete vi od nas ? Možda da zaboravimo svog druga, brata sa tribine, jer se to neće nikada desiti. Horde zla kao i svi navijači Sarajeva nikada neće zaboraviti Vedrana! Upamtite to, uvijek ćemo mu skandirati, ne zbog provokacije, nego zato što je bio jedan od nas i tog dana je poginuo samo zato jer je bio navijač Sarajeva. I na svakoj utakmici će se čuti njegovo ime.
Uredu ako kažete da ne podržavate tog jada što je kukavički pucao, ali kada to počnete pokazivati, makar većina vaših stanovnika i navijača evo ja prvi obećavam da ću vas gledati kao sportske rivale, do tada....
Kakve veze imaju ovi linkovi sa ovim što sam ti odgovorio? Kao prvo Škripari nisu skandirali ni zasnji put a ni prije "javi se", to ti mora biti jasno. Skandira dio publike, recimo ja nisam niti dosta ljudi oko mene na tribini nije reagiralo na to uopće. Zanimljivo je to da recimo prije koju godinu na isto skandiranje nije bilo reakcije, jednostavno vas je publika ignorirala, ali naravno o tome se nije pisalo jer nije zanimljivo medijima..Dalje, skandiraju i Manijaci uvijek i ostali, tu bude isto malo reakcije ali je zanimljivo da nitko, apsolutno nitko ne reagira kad se spominju drugi navijači. Još jedna stvar je zanimljiva bila kad je Željo zadnji put gostovao Manijaci su skandirali ime ovog dečka što ga je ona budala ubila u udruzi, znaš koja je reakcija bila publike? PLJESAK.. Misliš da je to netko spomenuo i provukao kroz medije? Jest al u k...cu, to im nije interesantno.

Dalje gdje si vidio da se skandira Knezoviću? Kad si to čuo? Nemoj izmišljat!
I kome to se ja ili bilo tko treba opravdavat, dokazivat i pokazivat? Tebi? HZ? Sarajlijama? Smiješan si dečko. Čuj, ti obećavaš :facepalm:

Nikad stanje neće biti bolje, nikad. A to većini odgovara u ovoj državi, takvo stanje i inače kaos stanje u društvu.

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 11 jan 2016, 18:03

brig je napisao/la:
maroonGiant je napisao/la:http://www.klix.ba/sport/nogomet/sramot ... /140928072
http://www.jutarnji.hr/deset-tisuca-lju ... c-/311640/
http://mondo.ba/a618647/Sport/Fudbal/Na ... vi-se.html
Evo ti nabrzinu par tekstova, a i sam sam bio par puta u toj vašoj selendri tako da znam dobro šta čujem. Ne znam šta hoćete vi od nas ? Možda da zaboravimo svog druga, brata sa tribine, jer se to neće nikada desiti. Horde zla kao i svi navijači Sarajeva nikada neće zaboraviti Vedrana! Upamtite to, uvijek ćemo mu skandirati, ne zbog provokacije, nego zato što je bio jedan od nas i tog dana je poginuo samo zato jer je bio navijač Sarajeva. I na svakoj utakmici će se čuti njegovo ime.
Uredu ako kažete da ne podržavate tog jada što je kukavički pucao, ali kada to počnete pokazivati, makar većina vaših stanovnika i navijača evo ja prvi obećavam da ću vas gledati kao sportske rivale, do tada....
Kakve veze imaju ovi linkovi sa ovim što sam ti odgovorio? Kao prvo Škripari nisu skandirali ni zasnji put a ni prije "javi se", to ti mora biti jasno. Skandira dio publike, recimo ja nisam niti dosta ljudi oko mene na tribini nije reagiralo na to uopće. Zanimljivo je to da recimo prije koju godinu na isto skandiranje nije bilo reakcije, jednostavno vas je publika ignorirala, ali naravno o tome se nije pisalo jer nije zanimljivo medijima..Dalje, skandiraju i Manijaci uvijek i ostali, tu bude isto malo reakcije ali je zanimljivo da nitko, apsolutno nitko ne reagira kad se spominju drugi navijači. Još jedna stvar je zanimljiva bila kad je Željo zadnji put gostovao Manijaci su skandirali ime ovog dečka što ga je ona budala ubila u udruzi, znaš koja je reakcija bila publike? PLJESAK.. Misliš da je to netko spomenuo i provukao kroz medije? Jest al u k...cu, to im nije interesantno.

I kome to se ja ili bilo tko treba opravdavat, dokazivat i pokazivat? Tebi? HZ? Sarajlijama? Smiješan si dečko. Čuj, ti obećavaš :facepalm:

Nikad stanje neće biti bolje, nikad. A to većini odgovara u ovoj državi, takvo stanje i inače kaos stanje u društvu.
[youtube][/youtube]

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 11 jan 2016, 18:05

Cocaine je napisao/la:slikaslika

Sa žaljenjem smo primili vijest da je napadnut profesor Zdravko Grebo. Bez obzira što je po izjavama aktera uzrok napada bilo isticanje pripadnosti našem klubu, smatramo da se iz tog razloga ne smiju vrijeđati i fizički napadati ljudi koji dolaze na stadione kako bi gledali fudbal i uživali u igri fudbalera bilo kojeg kluba. Sigurno da potez službenih predstavnika Širokog Brijega, koji su pokušali da pomognu gospodinu Grebi, pokazuje da klubovi pokušavaju da se izbore sa ovakvim huliganskim potezima. Osoba koja je fizički napala gospodina Grebu, samo zbog toga što on navija za Velež ne može biti navijač nijednog kluba, niti takvi trebaju bilo kojem klubu.
Profesoru Grebi, našem dragom Veležovcu koji je to uvijek pokazivao i na ligaškim i na reprezentativnim utakmicama, želimo brzo ozdravljenje, sa nadom da ćemo ga uskoro vidjeti i na utakmicama „Rođenih“. Naravno u dresu njemu najdražeg kluba
Glupost. Navijači vam sjede u klupskom kafiću u dresovima Veleža nitko ih ne dira niti im išta govori. A ovaj tekst je smijurija, pijandura došla (Grebo), gurkala se, glumio budalu i čovjek (inače kratak fitilj) ga odalamio i to je to. Sumnjam da je znao tko je i šta je.

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 11 jan 2016, 18:27

brig je napisao/la:
Cocaine je napisao/la:slikaslika

Glupost. Navijači vam sjede u klupskom kafiću u dresovima Veleža nitko ih ne dira niti im išta govori. A ovaj tekst je smijurija, pijandura došla (Grebo), gurkala se, glumio budalu i čovjek (inače kratak fitilj) ga odalamio i to je to. Sumnjam da je znao tko je i šta je.
Ma idiot, profesor ali profesor gluposti. Pijan za šankom vrijeđao ljudi ga slušali do neke granice dok se momak nije ustao i zavalio mu šamarčinu. Isto kao da mi čovjek dođe u kuću ja ga primim ugostim i on me vrijeđa, naravno da bi mu bila klempa. Ali eto biti će da je heroj kod ovih dolje .
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 11 jan 2016, 18:33

Nikad stanje neće biti bolje, nikad. A to većini odgovara u ovoj državi, takvo stanje i inače kaos stanje u društvu.[/quote]

[youtube][/youtube][/quote]

Ma nisu to oni, to su zlocesti sarajevski mediji sve izmislili :crazy: , za sve nas bi najbolje bilo da krivac ili krivci budu adekvatno kaznjeni, kako pocinioc ubistva Vedrana Puljica tako i osobe koje su ranile jos 5 navijaca Sarajeva iz vatrenog oruzja. Pripadnici HZ koji su se dovodili u vezu sa tim dogadjajima iz Sirokog su svoje kazne odlezali, javnost je bila sa tim upoznata, dok iz Sirokog niko nije odgovarao, a to kako ste odali sucut kako kazete preminulom navijacu vidimo svaki put kada Sarajevo gostuje kod vas.

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 11 jan 2016, 19:06

Ljudi moji sta vam je,ne raspravljajte sa **** samo bezveze banove mozete dobiti.Ne vrijedi fasistima ni objasnjavati ni iznositi argumente
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 11 jan 2016, 19:14

Nije mi jasno kako admini dozvoljavaju ovom da na profilu drži grb fašističke zločinačke tvorevine Herceg-Bosne ?

RedEvil
Kontakt:

Post Postao/la RedEvil » 11 jan 2016, 19:46

Ovim purgerima treba zabraniti ovaj forum,nek idu u ovaj Zapadno-Hercegovacki,MZ :opaopa:
grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 11 jan 2016, 20:23

FaustinoAsprilla je napisao/la:pa oni za montazu one **** skele koja cini gostujucu "tribinu" za svaki gradski derbi dobiju nenormalno visoku cifru (da ne lupam sad, mislim 10-20.000 KM, kako kad).
Komšija @fagotstino kad si brate ti bio zadnji put na derbiju molim te. Pa ima 5-6 godina izgrađena betonska tribina za oko 300 ljudi tj gostujucih navijaca(mada se hordasa znalo i vise nagurat) mozda sa najboljim polozajem tj blizine terenu i bezbjednog dolaska na nju i odvojenosti od domacih. Bjezi bola razocarao si me

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 11 jan 2016, 20:44

Cocaine je napisao/la:
FaustinoAsprilla je napisao/la:pa oni za montazu one **** skele koja cini gostujucu "tribinu" za svaki gradski derbi dobiju nenormalno visoku cifru (da ne lupam sad, mislim 10-20.000 KM, kako kad).
Komšija @fagotstino kad si brate ti bio zadnji put na derbiju molim te. Pa ima 5-6 godina izgrađena betonska tribina za oko 300 ljudi tj gostujucih navijaca(mada se hordasa znalo i vise nagurat) mozda sa najboljim polozajem tj blizine terenu i bezbjednog dolaska na nju i odvojenosti od domacih. Bjezi bola razocarao si me
zar ima toliko? reko bi da je prosle sezone skela bila :? za sta onda sad tanovic i pika dobivaju pare :oops:

aj dobro.

nije mi jasno ovo ciscenje kadra u FKS u pola sezone. po meni borba izmedju zrinjskog i sirokog do zadnje za titulu. sloboda ima najboljeg trenera ali kadar je tanak. sarajevo jedva lani izvuklo titulu s duplo jacom ekipom , sumnjam da mogu medju prva 3 ove godine

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 11 jan 2016, 20:50

Komsija malo si se pogubio i kakvi Tana i Pika. Prvog nema u klubu pola godine a drugog brat bratu 4-5. Mislim da je red da se javno izvines širokom forumskom auditorijumu za napisane laži. Istina je jedna a to je da se grad macehinski odnosi i prema veležu i prema zrinjskom sa nekim mizernim izdvajanjima ali da nas gura daj šta ti je nisi dobar

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 11 jan 2016, 22:21

Sta je sa Slobode, jesu li doveli oni koga ?
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 11 jan 2016, 22:35

HenryLloyd je napisao/la:Inace "OGROMNA" je razlika izmedju zastava zlocinacke tkz. herceg-bosne i sadanje ZHZ.
bila ona zlocinacka ili ne... cinjenica je da je priznata zastava jednog kantona... i samim tim, ukoliko se tebi svidja ili ne, se moze koristiti i nije zabranjena...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 11 jan 2016, 22:39

godrina je napisao/la:Sta je sa Slobode, jesu li doveli oni koga ?
Mi cemo se pojacati pred kraj prelaznog roka,da vidimo prvo sta ce konkurenti napraviti.
A i nema neke potrebe,mozda dvojica max.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 11 jan 2016, 22:42

jovanmaksimovic je napisao/la:
HenryLloyd je napisao/la:Inace "OGROMNA" je razlika izmedju zastava zlocinacke tkz. herceg-bosne i sadanje ZHZ.
bila ona zlocinacka ili ne... cinjenica je da je priznata zastava jednog kantona... i samim tim, ukoliko se tebi svidja ili ne, se moze koristiti i nije zabranjena...
Meni se sviđa ta zastava kod tebe i tvoj avatar. Podsjeca me na jednu dvadesetogodišnju Ivety iz Brna. :)

SRSlavinovici
Kontakt:

Post Postao/la SRSlavinovici » 11 jan 2016, 22:43

godrina je napisao/la:Sta je sa Slobode, jesu li doveli oni koga ?
Pa i ne treba nam neko, jer i ovako smo dovoljni za opstanak i evropu. Bitnije nam je da stabiliziramo klub i nastavimo sa izgradnjom stadiona. Evo istok se gradi. Bingo se okrenuo svom gradu. A momci ako se potrude i osvoje koju titulu, napravicemo lijepo slavlje :)
FK Sloboda Tuzla, jedan grad, jedna ljubav.

HenryLloyd
Kontakt:

Post Postao/la HenryLloyd » 11 jan 2016, 22:49

jovanmaksimovic je napisao/la:
Ovdje svako sebi priznaje neke nove simbole i zastave, jer ti ovdje nema pravde ni sistema. :)
Plavo proljece! 1921

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 11 jan 2016, 23:14

Cocaine je napisao/la:Meni se sviđa ta zastava kod tebe i tvoj avatar. Podsjeca me na jednu dvadesetogodišnju Ivety iz Brna. :)
mnogo je iveta iz brna :D koja ti treba?
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.