FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

zizu1991
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la zizu1991 » 22 sep 2012, 00:50

barca_87 je napisao/la: najveci problem je taj presing koji nije toliko jak ko sto je bio zadnjih sezona ,a to je tito kriv ,il hoce ovako da to vise zonski se igra il ih dovoljno ne motivise .nezz jbg kud ce im veci motiv nego osvajanje spanske lige il LP ,prije bi reko da je ovo prvo ,da tito trazi drugi koncept presinga i da to nije ucinkovito ko onaj iz proslih sezona
Po meni sada, " svaka " ekipa na svijetu može " igrati " s Barcom, pogledajmo samo malo realno susret s Spartakom i onu obranu bez Piquea, da imaju imalo kvalitetniju kontru, mogli su vas ljudi natrpati samo tako ....
Vidi se nedostatak Puyola, koliko god dolazili ti mladići iz La Masie, niti Pique nije više toliko siguran kao što je nekada bio, tako da, u ovom timu ja vidim obranu kao prvi problem, i ona ozlijeda Ville u Svjetskom klupskom prvenstvu kao neke od posljedica " lošije " igre Barcelone
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 sep 2012, 01:10

barca_87 je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:Barcelona u zadnje vrijeme ne igra ni blizu onako kako moze.
Nema vise one trke, pressinga, akcija itd.
Ne znam sta je problem, ali kao da su se zasitili svega ..
najveci problem je taj presing koji nije toliko jak ko sto je bio zadnjih sezona ,a to je tito kriv ,il hoce ovako da to vise zonski se igra il ih dovoljno ne motivise .nezz jbg kud ce im veci motiv nego osvajanje spanske lige il LP ,prije bi reko da je ovo prvo ,da tito trazi drugi koncept presinga i da to nije ucinkovito ko onaj iz proslih sezona
Ni prosle sezone presing nije bio neki, tacnije bio je najslabiji u periodu Guardiole. Nije recimo bio niti blizu onome iz Ibrine sezone, tad je uz Messija bio najjace oruzje Barce. Od te sezone je kvaliteta presinga u konstantnom padu.
zizu1991 je napisao/la: niti Pique nije više toliko siguran kao što je nekada bio, tako da, u ovom timu ja vidim obranu kao prvi problem
Pique je bio najsigurniji kada je Barca igrala jedan od najjacih presinga ikada vidjenih. I generalno se odbrana Barce iz tog perioda cinila mnogo boljom nego je ustvari bila, jer se praktivno na sredini obavljao ogroman dio njihovog posla. Kako je presing slabio, proporcionalno je slabila i odbrana. A nesretan odlazak Abidala je samo pomogao. Tek sada se vidi koliko je Abidal znacio Barci.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 22 sep 2012, 01:15, ukupno mijenjano 1 put.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 22 sep 2012, 01:12

Većina misli da 'svako može voditi Barcelonu', što je apsolutno bezveze. Tako sam i ja mislio, priznajem, ali već odavno sam shvatio da to nije tačno. Tim se mora motivisati, pogotovo tim Barcelone koji je osvojio sve što se moglo osvojiti...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 22 sep 2012, 02:19

OTNYS_YNWA je napisao/la:Većina misli da 'svako može voditi Barcelonu', što je apsolutno bezveze. Tako sam i ja mislio, priznajem, ali već odavno sam shvatio da to nije tačno. Tim se mora motivisati, pogotovo tim Barcelone koji je osvojio sve što se moglo osvojiti...
Bas tako - ali i oni tamo imaju cilj koji je izgleda opet nedostizan i haj ti sad nadzi motiva. Mozda da izgubimo koju pa da se oni primaknu :D . Al sipak neide. :mrgreen:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Barcino
Kontakt:

Post Postao/la Barcino » 22 sep 2012, 07:12

Naravno da ne može svako voditi Barcelonu, prije svega treba imati trenersku licencu. :mrgreen:
Sad ozbiljno, nije 'ta da je neko mislio da je Guardioli bilo lako '08. kada je preuzeo ekipu u kojoj su glavni igrači bili zasićeni uspjesima. Tito je Barcu preuzeo u puno boljem stanju, i ne bih rekao da je ekipa izgubila motiva nakon trofeja minulih godina, i prošla sezona koja se smatra neuspješnom, mogla je lako završiti s dvostrukom krunom da je Messi zabio iz 11-erca vs. Chelsea.
Nadam se da će me navijači prihvatiti, potrudit ću se za to na parketu. Znam da ovi navijači podržavaju svoj klub kao nitko drugi – rekao je Ante Tomić, bivši madridista.

Rahman
Kontakt:

Post Postao/la Rahman » 22 sep 2012, 09:52

bparena je napisao/la:
Johny je napisao/la:Od cega se Real zasitio ? Od silnih trofeja :lol:
Mal' ne reko od cega :D
32, 9 :roll:

Barcino
Kontakt:

Post Postao/la Barcino » 22 sep 2012, 10:03

Želiš da kažeš da su se Ronaldo&Co zasitili crno bijelih video snimkih Reala iz 50-60-ih :mrgreen:
Nadam se da će me navijači prihvatiti, potrudit ću se za to na parketu. Znam da ovi navijači podržavaju svoj klub kao nitko drugi – rekao je Ante Tomić, bivši madridista.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 22 sep 2012, 10:36

Barcino je napisao/la:Želiš da kažeš da su se Ronaldo&Co zasitili crno bijelih video snimkih Reala iz 50-60-ih :mrgreen:
Oni su uvezali dvije titule premijere PROSLOG VIJEKA. Bio bi red da se poklope al' haj - neka lete u snovima. :mrgreen:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 22 sep 2012, 10:39

Barcino je napisao/la: i prošla sezona koja se smatra neuspješnom,
ko smatra neuspjesnom proslu sezonu? ja licno potpisao bih narednih 10 godina onakvu sezonu...totalna dominacija...da je bila mrvica srece, tj da su usla makar 2-3 profulana zicera vise i primera i LP bile bi u barsinim vitrinama...
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 22 sep 2012, 10:52

Ponovo se vracam na "nije sudio vidio" penale. Do dva kola do kraja 14:8 u penalima a onda brze bolje 4 nebitna penala u dva zadnja kola da koliko toliko sakriju real-nost i pomoc tom klubu. Pep je u to vrijeme sve to dobro prokomentariso...

Barcino
Kontakt:

Post Postao/la Barcino » 22 sep 2012, 12:29

LarryDavid je napisao/la:ko smatra neuspjesnom proslu sezonu? ja licno potpisao bih narednih 10 godina onakvu sezonu...totalna dominacija...da je bila mrvica srece, tj da su usla makar 2-3 profulana zicera vise i primera i LP bile bi u barsinim vitrinama...
Da je babi...Za ekipu koja pretendira biti najboljom svih vremena je ne osvajanje LP i/li Primere neuspjeh, Kup dođe tek kao utješna nagrada. Pa i ona sezona 09/10. mnogi smatraju poluuspješnom, jer je osvojena "samo" Primera a nije LP.

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 22 sep 2012, 12:37

Barcino je napisao/la:
LarryDavid je napisao/la:ko smatra neuspjesnom proslu sezonu? ja licno potpisao bih narednih 10 godina onakvu sezonu...totalna dominacija...da je bila mrvica srece, tj da su usla makar 2-3 profulana zicera vise i primera i LP bile bi u barsinim vitrinama...
Da je babi...Za ekipu koja pretendira biti najboljom svih vremena je ne osvajanje LP i/li Primere neuspjeh, Kup dođe tek kao utješna nagrada. Pa i ona sezona 09/10. mnogi smatraju poluuspješnom, jer je osvojena "samo" Primera a nije LP.
ma naravno, ali ja licno sam zadovoljan dominacijom u igri, posjedu lopte, ljepoti...ne zamaram se rezultatima...

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

Barcino
Kontakt:

Post Postao/la Barcino » 22 sep 2012, 12:39

Meni su bitniji trofeji od umjetničkog dojma, a kod Barce jedno i drugo idu zajedno.

Večeras bježanija na +11.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 22 sep 2012, 13:07

Da li nocas pocinje u prvom sastavu ???

slika

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 22 sep 2012, 13:10

bparena je napisao/la:Da li nocas pocinje u prvom sastavu ???

slika
ABd ne pocinje..MVP veceras u napadu.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 22 sep 2012, 13:16

Samo da Villa proradi. Ali pravo da ti kazem i Alex mi je drag. Pusti ti pricu o simuliranju - ubica je i on.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 22 sep 2012, 13:19

bparena je napisao/la:Samo da Villa proradi. Ali pravo da ti kazem i Alex mi je drag. Pusti ti pricu o simuliranju - ubica je i on.
Ma jbs simuliranje, smeta mi i to, ali ipak najvise mi smeta sto nema hrabrosti krenuti u duel 1vs1..je*es takvo krilo, samo vraca loptu nazad

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 22 sep 2012, 14:24

enobarca je napisao/la:
bparena je napisao/la:Samo da Villa proradi. Ali pravo da ti kazem i Alex mi je drag. Pusti ti pricu o simuliranju - ubica je i on.
Ma jbs simuliranje, smeta mi i to, ali ipak najvise mi smeta sto nema hrabrosti krenuti u duel 1vs1..je*es takvo krilo, samo vraca loptu nazad
Mislim ja da je njemu bas na to 1 na 1 odmah prilikom dolaska u blaugranu skrenuta paznja da to ne radi. On je precesto vuko na te driblinge pa mu je savjetovano da loptu vraca nazad sto sad konstantno i radi. Ja i dalje mislim da je on izvrsno rjesenje za nas napad. Naravno da ne zaboravljam Vilju.

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 22 sep 2012, 15:14

bparena je napisao/la:
enobarca je napisao/la:
Mislim ja da je njemu bas na to 1 na 1 odmah prilikom dolaska u blaugranu skrenuta paznja da to ne radi. On je precesto vuko na te driblinge pa mu je savjetovano da loptu vraca nazad sto sad konstantno i radi. Ja i dalje mislim da je on izvrsno rjesenje za nas napad. Naravno da ne zaboravljam Vilju.
e vidis to je to...mozemo mi nekog igraca mrziti radi necega, a on to mozda radi bas po striktnom naredjenju trenera.... :idea: kakogod i ja veoma cenim Alexisa...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 22 sep 2012, 17:08

U kolko je nocas tekma - po nasem vremenu ??

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.