FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

BarbareZeljin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BarbareZeljin » 06 jul 2020, 00:26

braco je napisao/la:
06 jul 2020, 00:04
Bez zajebancije, ja bih volio da ostane Veseli, ima on i dobrih strana. Postavljao sam nedavno:
braco je napisao/la:
04 maj 2020, 15:35

Evo ti poneki funfact za Veselog. Bar prema podacima nakon prve polusezone. Prema InStatu najviše driblinga u ligi ima Veseli. Ima 13 pokušanih driblinga po tekmi od čega je 69% uspješno što je fenomenalno. Najčešće je fauliran igrač lige i on je igrač sa najviše osvojenih napadačkih duela u ligi.
Neki naši prizivali Ziljkića, a isti tip igrača ko Veseli, nego ti je samo atraktivniji jer igra za protivničku ekipu i baci Pavića/Sinišu na usta. Nažalost nema puno krila u ligi koji bi pojačali našu ekipu osim možda Fanima, tako da realno Veseli i sa svim manama spada među bolja krila lige.

Znam da ću se pokajat što sam ovo napisao kad fuli stopostotnu šansu, ali sad sam hladne glave. :mrgreen:

Uglavnom zna biti dosta koristan igrač u polju sa solidnim work rateom na terenu, koliko znam protiv pitara posljednji derbi je statistički imao veliki broj sprinteva.
Veselinovic nije uopste los igrac. Nije Amar bez razloga njega iskomentarisao i uzeo za primjer kad je objasnjavao ono za igrace koji sa razlogom igraju nasu ligu.
On je jedinstven primjer dobrog igraca,koji je jako koristan,cak i odlican,kad ne ocekujes puno od njega,kad nije glavna karika na terenu.
Imao je tako par odlicnih tekmi. Onaj derbi kad smo zijanili 2-1. Kad je nad njim bio penal. I jos par tekmi,gdje je bio fantastican. I cim od njega ocekujes da bude igrac prevage,onda krenu one situacije kada fula 100 % sanse.
Jednostavno nema kontinuitet,zbog nekog pritiska,a daleko da nema kvalitet.
A mi smo imali par puta situacije ,gdje se od njega puno ocekivalo. Bas tada je zakazao. Nemas dobro drugo krilo,nema ti Zeca,sve se svodilo na Stilu,Krpica i tada je raja puno ocekivala od njega.
Tacno je da ti u ligi nemas puno boljih krila od njega. Po meni mozda Fanimo i Tatar,koji je specifican igrac. Igrac koji je fenomenalno iskoristio problem koji imaju mnogi bekovi u nasoj ligi. A to je da ne prate igrace do samog kraja . Covjek se nadavao i namjestio golova,jer je gotovo svaku akciju duge lopte na drugu stativu,koristio odustajanje bekova ili stopera,koji procijene da to nece niko stici,i ne prate ga.
Nama zaista treba dobro i opasno krilo. I drago mi je da je Amar toga svjestan.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 06 jul 2020, 00:35

Ma dobro ima on dribling fantastican i ulazimo konkretno zbog njega puno vise u sanse,ali kakve fajde kad 87 % od toga zavrsi ili na tribinama ili u golmanovim rukama.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 06 jul 2020, 00:39

BarbareZeljin je napisao/la:
06 jul 2020, 00:26
braco je napisao/la:
06 jul 2020, 00:04
Bez zajebancije, ja bih volio da ostane Veseli, ima on i dobrih strana. Postavljao sam nedavno:
braco je napisao/la:
04 maj 2020, 15:35

Evo ti poneki funfact za Veselog. Bar prema podacima nakon prve polusezone. Prema InStatu najviše driblinga u ligi ima Veseli. Ima 13 pokušanih driblinga po tekmi od čega je 69% uspješno što je fenomenalno. Najčešće je fauliran igrač lige i on je igrač sa najviše osvojenih napadačkih duela u ligi.
Neki naši prizivali Ziljkića, a isti tip igrača ko Veseli, nego ti je samo atraktivniji jer igra za protivničku ekipu i baci Pavića/Sinišu na usta. Nažalost nema puno krila u ligi koji bi pojačali našu ekipu osim možda Fanima, tako da realno Veseli i sa svim manama spada među bolja krila lige.

Znam da ću se pokajat što sam ovo napisao kad fuli stopostotnu šansu, ali sad sam hladne glave. :mrgreen:

Uglavnom zna biti dosta koristan igrač u polju sa solidnim work rateom na terenu, koliko znam protiv pitara posljednji derbi je statistički imao veliki broj sprinteva.
Veselinovic nije uopste los igrac. Nije Amar bez razloga njega iskomentarisao i uzeo za primjer kad je objasnjavao ono za igrace koji sa razlogom igraju nasu ligu.
On je jedinstven primjer dobrog igraca,koji je jako koristan,cak i odlican,kad ne ocekujes puno od njega,kad nije glavna karika na terenu.
Imao je tako par odlicnih tekmi. Onaj derbi kad smo zijanili 2-1. Kad je nad njim bio penal. I jos par tekmi,gdje je bio fantastican. I cim od njega ocekujes da bude igrac prevage,onda krenu one situacije kada fula 100 % sanse.
Jednostavno nema kontinuitet,zbog nekog pritiska,a daleko da nema kvalitet.
A mi smo imali par puta situacije ,gdje se od njega puno ocekivalo. Bas tada je zakazao. Nemas dobro drugo krilo,nema ti Zeca,sve se svodilo na Stilu,Krpica i tada je raja puno ocekivala od njega.
Tacno je da ti u ligi nemas puno boljih krila od njega. Po meni mozda Fanimo i Tatar,koji je specifican igrac. Igrac koji je fenomenalno iskoristio problem koji imaju mnogi bekovi u nasoj ligi. A to je da ne prate igrace do samog kraja . Covjek se nadavao i namjestio golova,jer je gotovo svaku akciju duge lopte na drugu stativu,koristio odustajanje bekova ili stopera,koji procijene da to nece niko stici,i ne prate ga.
Nama zaista treba dobro i opasno krilo. I drago mi je da je Amar toga svjestan.
Na kraju krajeva, Veseli uopšte ne mora svaku tekmu igrat u prvoj postavi, neka se rotira sa Zecom ukoliko struka procjeni da je to neophodno. Veseli s klupe svojom agilnošću može napravit probleme svakom beku u ligi.

Iznudio je penal i u ovom posljednjem derbiju, a možda je mogao i još jedan da je sudija svirao onu drugu situaciju sa Veseim i Hodžićem.

Ma Tatar je bosanski Tomas Muller, čovjek napada prostor i ima odličnu realizaciju, a ovako kad ga gledaš nema ni zrno neke fudbalske magije ili vica kao Veseli ili nekada Duljević tj. te atraktivnosti. Ili sto bi Muller rekao za sebe ili ti ga tu “raumdeuter” ulogu:
“It’s all about the timing between the person who plays the pass and the person making a run into the right zone.”

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 06 jul 2020, 00:42

A jbg vise vrijedi igrac ko Tatar nego Veseli,a npr Veseli je fudbalski mnogo talentovaniji,ali statistika je cudo **** mu,golovi i asistencije su sve :D
VOLIM ZELJEZNICAR!!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 06 jul 2020, 00:45

delinjo je napisao/la:
06 jul 2020, 00:42
A jbg vise vrijedi igrac ko Tatar nego Veseli,a npr Veseli je fudbalski mnogo talentovaniji,ali statistika je cudo **** mu,golovi i asistencije su sve :D
Možda i ta neefikasnost Veselog ne bi bila toliki problem, da si na drugom krilu imao nekog ko zna dati go. Ali džaba kad ti je lijevo Veseli, a na drugom krilu Ramović koji skupa nemaju tri gola. Double trouble.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 06 jul 2020, 00:47

braco je napisao/la:
06 jul 2020, 00:45
delinjo je napisao/la:
Možda i ta neefikasnost Veselog ne bi bila toliki problem, da si na drugom krilu imao nekog ko zna dati go. Ali džaba kad ti je lijevo Veseli, a na drugom krilu Ramović koji skupa nemaju tri gola. Double trouble.
Veliki problem,ogroman sto ti nisi prije Stile imao igraca koji ce na neku mrtvu utakmicu zabiti na neku klasu,kad se mucimo kad nemamo ideju,sto bi rekli iz nicega,e on je njima donio bruku bodova u takvim utamicama kada su bukvalno na koljenima bili.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 06 jul 2020, 00:47

ma smijesno je i nasa krila ikako spominjati od odlaska zakarica mozes na prste jedne ruke prebrojati golove koji su dali kad budemo imali efikasna krila kao zakaric il miro sto je bio tek tada ce nam napadacka ostrica biti jaca i imati dodatni sigurnost kad krene nešto nizbrdo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 06 jul 2020, 00:48

Je li se smijem ukljuciti ili ipak ne jer necu biti objektivan na ovu temu? :kafa:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 06 jul 2020, 01:01

delinjo je napisao/la:
06 jul 2020, 00:47
braco je napisao/la:
06 jul 2020, 00:45
delinjo je napisao/la:
Veliki problem,ogroman sto ti nisi prije Stile imao igraca koji ce na neku mrtvu utakmicu zabiti na neku klasu,kad se mucimo kad nemamo ideju,sto bi rekli iz nicega,e on je njima donio bruku bodova u takvim utamicama kada su bukvalno na koljenima bili.
Zamisli tek koliko smo loši bili u onoj sezoni kad se Amar tek vratio i samo Krpića imao od tih što daju golove. Ja se sjećam izjave Radovića iz Radnika nakon što su nas onu prvu dobili 1-0 kad je Veca primio go s centra haman. Rekao je nešto u smislu znali smo da trebamo samo Krpića zatvorit i to je to, recept za pobjedu. Jest da smo bili bolji tu utakmicu jer smo profulili dosta šansi i da smo pokradeni od sudija ali jbg.

Sad kad bi ti imao spremnog Ermina, novo krilo plus uz Štilu i nove špiceve koji su došli to bi odmah druga priča bila.
Robust je napisao/la:
06 jul 2020, 00:47
ma smijesno je i nasa krila ikako spominjati od odlaska zakarica mozes na prste jedne ruke prebrojati golove koji su dali kad budemo imali efikasna krila kao zakaric il miro sto je bio tek tada ce nam napadacka ostrica biti jaca i imati dodatni sigurnost kad krene nešto nizbrdo
Zakarić je imao brutalnu statistiku
braco je napisao/la:
09 maj 2018, 23:27
braco je napisao/la:Zakarić je dao ove sezone 6 golova i ako nastavi ovako mogao bi postati najefikasnije naše krilo po broju datih golova u jednoj sezoni već dugo godina unazad. Malo sam gledao statistike naših krila u posljednjih 7 sezona i najviše golova su dali Višća u sezoni 10/11 (9 postignutih pogodaka) i Đelmić u sezoni 15/16, doduše za jednu polusezonu je dao 9 golova (nakon te polusezone nas je napustio). Đelmić je tad dao 4 u ligi, 3 u kupu i 2 u evropi. U ovoj formi će Goran hladno prešišat Višću i Đelmića do kraja sezone.
Post iz oktobra prošle godine. Monstruozna statistika Zakarića 18 golova i 7 asistencija u svim takmičenjima. Sumnjam da je neko krilo kod nas imalo ovakvu statistiku u jednoj sezoni. Yebiga jeste malo zakazao u ovom proljetnom dijelu (kao i većina) ali opet mu treba skinut kapu na sjajnoj sezoni.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 06 jul 2020, 01:07

A braco cim ti je napadacki asortiman raznovrsniji odmah je puno lakse,eto sama ta izjava trenera Radnika mnogo rekla,u prevodu bilo je lako igrati sa nama,jer smo predvidivi.Pavic centrira pa kad Krpic uhvati,to je sve bilo.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 jul 2020, 01:19

LjoZee je napisao/la:
05 jul 2020, 19:38
Raonffa je napisao/la:
05 jul 2020, 19:36
Što se pulena tiče, to se zna, Veseli ili SS najbolji desni bek lige, a nije Srđan Stanić vjerujte mi hehe :kafa:
Vt
Zna se ko je najjače krilo lige :kafa:

Nikada ja neću prežaliti kako smo olako pustili Križmana da ode, naše daleko daleko najbolje lijevo krilo još od perioda Amarovog prošlog mandata do danas.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 06 jul 2020, 01:21

Raonffa je napisao/la:
06 jul 2020, 01:19
Zna se ko je najjače krilo lige :kafa:
I najjaci moj brat na forumu 💙

slika

Do sada ucitano ovoliko pregleda, sutra ce vjerovatno biti vise. Znaci ne biramo protivnike. Dobra zainteresovanost. :D
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 06 jul 2020, 01:58

delinjo je napisao/la:
Talenat je samo 5%. Jamak je bio talentovaniji od Dzeke pa pogledaj karijere jednog i drugog. Jedan se odrekao svega da bi uspio, proljevao krv i znoj da bi postigao to sto je postigao dok je Jamak "uzivao u zivotu".

Nije to statistika, to je kvalitet. Tatar-59 utakmica, 20 golova i 14 asistencija.
Veselinovic- Mislim da u citavoj svojoj karijeri nije zabio 20 golova.
Pa Zakaric u jednoj sezoni zabio ko Veselinovic u citavoj karijeri. Sta dalje pisati. Zalosno.. :damn:

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 06 jul 2020, 02:35

Brkooo je napisao/la:
06 jul 2020, 01:58
delinjo je napisao/la:
Talenat je samo 5%. Jamak je bio talentovaniji od Dzeke pa pogledaj karijere jednog i drugog. Jedan se odrekao svega da bi uspio, proljevao krv i znoj da bi postigao to sto je postigao dok je Jamak "uzivao u zivotu".

Nije to statistika, to je kvalitet. Tatar-59 utakmica, 20 golova i 14 asistencija.
Veselinovic- Mislim da u citavoj svojoj karijeri nije zabio 20 golova.
Pa Zakaric u jednoj sezoni zabio ko Veselinovic u citavoj karijeri. Sta dalje pisati. Zalosno.. :damn:
Tako nekako i dodje jbg
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Goodman
Kontakt:

Post Postao/la Goodman » 06 jul 2020, 08:09

LjoZee je napisao/la:
06 jul 2020, 00:16
slika

Kako se ovo uvio
Ko subhaneke.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar.

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 06 jul 2020, 08:11

Dzeko jedan u milion. Koliko igraca isto tako prolilo znoj i odrekne se svega pa zavrsi Radniku. Imao srece i to je to.

Po tvojim analizama mladih igraca koji po tebe niko pojma nema, da je sad usao Dzeko takav iz tog vremena bila bi analiza ovaj se ne zna hljeba najest, pljuvacina bi bila ne bi mogao trcati od strucnjaka s tribina.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 06 jul 2020, 08:16

Koliko ih ima po svijetu duplo gori igrci od Edina a isto duplo vise zarađuju, vecina fudbalera im pun qurac srece nego pameti. Naravno ima tu i truda, zalaganja ali je sve prenaglaseno.
Mjau !

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 06 jul 2020, 08:22

Ma na nasim prostorima moras biti kao Mesi s 18 god da bi uspio. Jer kod nas na tribinama imas strucnjaka na tribinama unistili bi svojim psovkama Mesija kunem ti se. Niko im ne valja, ta ce ovaj levat, a dijete uslo drugu utakmicu 7 minuta.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Manijakdolopate
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdolopate » 06 jul 2020, 09:27

Nogomet ili fudbal se igra zbog golova, na osnovu toga se racunaju pobjednici, to smo na ulici svi naučili.
Znači pobjednik je onaj ko daje golove, a Veseli to nije.
On je primjer krave koja dadne mnogo mlijeka i za koji minut to sve šutne i prospe, malo smiješno poređenje ali tako je.
I to ne trpi samo on, već cijela ekipa koja mora ispratiti taj napad.
Daleko od toga da je loš igrač, pogotovo u ovakvoj ligi, on ima mjesto kod nas.
Promjena bi mu dobro došla sigurno, on bi u Radniku, Mladosti i slicnim ekipa bio ekstra igrac.
Vidjeli ste Zakarica, kod nas i u Borcu, ni blizu dobar igrač.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 06 jul 2020, 10:13

:kralj: :kralj: :kralj: :kralj: :bih: :bih: :bih: :bih:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 11 gostiju.