Veselinovic nije uopste los igrac. Nije Amar bez razloga njega iskomentarisao i uzeo za primjer kad je objasnjavao ono za igrace koji sa razlogom igraju nasu ligu.braco je napisao/la: ↑06 jul 2020, 00:04Bez zajebancije, ja bih volio da ostane Veseli, ima on i dobrih strana. Postavljao sam nedavno:
Neki naši prizivali Ziljkića, a isti tip igrača ko Veseli, nego ti je samo atraktivniji jer igra za protivničku ekipu i baci Pavića/Sinišu na usta. Nažalost nema puno krila u ligi koji bi pojačali našu ekipu osim možda Fanima, tako da realno Veseli i sa svim manama spada među bolja krila lige.braco je napisao/la: ↑04 maj 2020, 15:35
Evo ti poneki funfact za Veselog. Bar prema podacima nakon prve polusezone. Prema InStatu najviše driblinga u ligi ima Veseli. Ima 13 pokušanih driblinga po tekmi od čega je 69% uspješno što je fenomenalno. Najčešće je fauliran igrač lige i on je igrač sa najviše osvojenih napadačkih duela u ligi.
Znam da ću se pokajat što sam ovo napisao kad fuli stopostotnu šansu, ali sad sam hladne glave.
Uglavnom zna biti dosta koristan igrač u polju sa solidnim work rateom na terenu, koliko znam protiv pitara posljednji derbi je statistički imao veliki broj sprinteva.
On je jedinstven primjer dobrog igraca,koji je jako koristan,cak i odlican,kad ne ocekujes puno od njega,kad nije glavna karika na terenu.
Imao je tako par odlicnih tekmi. Onaj derbi kad smo zijanili 2-1. Kad je nad njim bio penal. I jos par tekmi,gdje je bio fantastican. I cim od njega ocekujes da bude igrac prevage,onda krenu one situacije kada fula 100 % sanse.
Jednostavno nema kontinuitet,zbog nekog pritiska,a daleko da nema kvalitet.
A mi smo imali par puta situacije ,gdje se od njega puno ocekivalo. Bas tada je zakazao. Nemas dobro drugo krilo,nema ti Zeca,sve se svodilo na Stilu,Krpica i tada je raja puno ocekivala od njega.
Tacno je da ti u ligi nemas puno boljih krila od njega. Po meni mozda Fanimo i Tatar,koji je specifican igrac. Igrac koji je fenomenalno iskoristio problem koji imaju mnogi bekovi u nasoj ligi. A to je da ne prate igrace do samog kraja . Covjek se nadavao i namjestio golova,jer je gotovo svaku akciju duge lopte na drugu stativu,koristio odustajanje bekova ili stopera,koji procijene da to nece niko stici,i ne prate ga.
Nama zaista treba dobro i opasno krilo. I drago mi je da je Amar toga svjestan.