Narod je rekao svoje, zelimo Amara.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Bravo.Trigger je napisao/la:Kako god, ali zaista nema smisla koliko je vrijeđanja, vulgarnosti, 'pljuvanja' i zluradosti kod mnogih forumaša - kako između sebe tako i prema ovaj put Vahidu Halilhodžiću - zašto!?
Vaha odavno daje, ipak malo "uvijene', izjave da neće na 'selektorsku klupu' iz svojih razloga, a više puta je izjavio da novac nije u pitanju.
Ne 'ulazim' u Vahine razloge - to je njegova privatnost, ali poštujem ne samo njegove nego i bilo čije razloge, ma kako ja lično to 'posmatrao' - pa, imam i ja svojih razloga za štošta...
Odavno, objektivni (rijetki novinari) napominju da Vaha ima, kao ozbiljan i stručan trener svoje 'uslove' i gdje god je radio princip mu je uvijek bio haman isti, pa kako god 'završio' u prethodnim trenerskim destinacijama.
Konkretno (ograđujem se ako nije tačno, ali...) danas u 'Oslobođenju' ima tekst o "Vahinom NE" i parafraziraću njegove riječi:
"...Vahid Halilhodžić definitivno neće na 'selektrorsku klupu' reprezentacije BiH iz nekoliko razloga ali prvi je taj, kako je „slikovito“ objasnio: 'Ne mogu prihvatiti da vodim ekipu u kojoj ću se prvo morati konsultovati sa hodžom i popovima ...“
Pregovori su završeni onog momenta kad je Vahi rečeno DA NE MOŽE SAM BIRATI SVOJE POMOĆNIKE, jer to određuju 'entitetski savezi' !
PS:
Rodoljub Petković, generalni sekretar FSRS, u razgovoru za SportSport.ba: ".....Kada je u pitanju A reprezentacija jedini kandidat za selektora je Milovan Rajevac, dok su za pomoćne trenere kandidati Nikola Nikić, Branimir Tulić i Igor Janković, a za fizioterapeuta Siniša Ćebić...."
Vaha je 'iskoristio' svoje pravo, a sad nastavite pljuvati po gospodinu Vahidu.... Vaše pravo.
a podero ga je neki dan Senad Avdic u SLobodnoj Bosni pa se digla i kuka i motika zatso tako pise o njemuedin20 je napisao/la:Nakon što je odbio klupu Zmajeva: Halilhodžić preuzima Egipat za 2,2 miliona eura godišnje
dovoljan dokaz kakav je covjek nas vaha
Zaboravio si dodatiedin20 je napisao/la:Nakon što je odbio klupu Zmajeva: Halilhodžić preuzima Egipat za 2,2 miliona eura godišnje
Nisu Zmajevi nego BiH.rio_Ferdy88 je napisao/la:
Uglavnom Zmajevi su iznad svih
PAPE NE SHVATAJ OZBILJNO STA PISE OVAJ BELMIN.. PAPE IDI SVOJIM PUTEM I NE VRACAJ SE, PUN MI TE QRAC. HVALABelminM23 je napisao/la:Pape vrati se !
Ma pitao bi ja Senada sta misli da mu, u Slobodnoj Bosni, saradnike biraju SDA, SDP, SBB.. Bi li pristao iz nekih emotivnih razloga.zgembo89 je napisao/la:a podero ga je neki dan Senad Avdic u SLobodnoj Bosni pa se digla i kuka i motika zatso tako pise o njemuedin20 je napisao/la:Nakon što je odbio klupu Zmajeva: Halilhodžić preuzima Egipat za 2,2 miliona eura godišnje
BaDa12 je napisao/la: Nisu Zmajevi nego BiH.![]()
![]()
Tri godine je bez angazmana, to je malo cudno zar ne?Goalgetter je napisao/la:Zna li neko vise o ovom Rajevcu? Kakav je trener, kakav stil igre preferira, kakav mu je pristup tekmama i slicno. Znam za njegov uspjeh sa Ganom na SP, ali vise ne.
Istina, i mene to pomalo cudi. Zadnja destinacija mu je bila Katar, gdje je ubrzo bio otpusten, zatim 3 godine vec odmara. Njemu je, ukoliko dobije mjesto selektora ovo lutrija, isto kao i ovim drugim kandidatima.calcio je napisao/la:Tri godine je bez angazmana, to je malo cudno zar ne?Goalgetter je napisao/la:Zna li neko vise o ovom Rajevcu? Kakav je trener, kakav stil igre preferira, kakav mu je pristup tekmama i slicno. Znam za njegov uspjeh sa Ganom na SP, ali vise ne.
Rajevac je već tri godine bez trenerskog angažmana, no smatra da mu to neće biti problem ukoliko dobije posao u reprezentaciji BiH.
"Nekad je čovjeku prijeko potreban odmor. Istina, nisam mislio da će to potrajati ovako dugo, no ne vjerujem da će mi to biti problem kada nađem angažman. Ja sam želio uzeti jednu veliku reprezentaciju poput Rusije ili SAD-a, no kažem vam, BiH je za mene također veliki izazov", zaključio je Rajevac.
Mislim da ni jedan od kandidata, izuzev Magatha, nije radio barem godinu-dvije.Goalgetter je napisao/la: Istina, i mene to pomalo cudi. Zadnja destinacija mu je bila Katar, gdje je ubrzo bio otpusten, zatim 3 godine vec odmara. Njemu je, ukoliko dobije mjesto selektora ovo lutrija, isto kao i ovim drugim kandidatima.
Rajevac, Osim, Hadzibegic... Mislim da su to tri glavna kandidata sada. Jer stranac ne vjerujem da ce biti.
Što Amar, a ne Sergej Barbarez. Ili ne mora Sergej, eto nek bude Zlatan Bajramović.SamoZeljo je napisao/la:Vaha je bio duzan uraditi nesto za svoju reprezentaciju. Nije to uradio i kraj price.
Nece ostati zapamcen kao veliki trener, mislim u BiH. Tanakovic kao igrac i Vaha kao trener je za mene od danas jedno te isto. Odbio si nas i VOZDRA VAHA!
Idemo dalje. Ako se vec misli dovoditi neki mladi trener koji nema internacionalnu trenersku karijeru, onda neka to bude Amar Osim a ne tamo neki pocetnik iz Hrvatske ili bilo koje druge drzave.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.