A Bosnjak ne moze biti krscanin, budista ili ateista?
Cestitke Visci, drago mi je radi njega, ali mi nije drago sto je titulu uzeo ovaj rezimski klub, kojeg diktator gura.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
A Bosnjak ne moze biti krscanin, budista ili ateista?
Ti naprimjer.
Ako moze Pravoslavac biti Srbin i Hrvat Katolik zašto nemoze biti Musliman Bošnjak? Sto se tice Edina Dzeke, on je musliman! Sve u svemu nismo mi oni koji Katolike i Pravoslavce nadimaju Hrvate i Srbe nego oni sami sebi! Meni je absolutno svijedno i ne smeta mene ako se više gledaju kao Srbi i Hrvati, nek svako sam gleda o sta se vidi...
Ne može.
Glupost...bosnjastvo je etnicka odrednica a ne etnoreligijska...bosnjaci su svi oni koji bosnu smatraju svojom maticnom domovinom i ciji je maternji jezik bosanski... To veze nema sa islamom jer nije islam donio bosnjastvo ovdje nego su oni postojali stotima godina prije islama....a te bolesne alijne sda holiday inn teze obrisite macku od rep...DrFilgud je napisao/la: ↑27 jul 2020, 14:39Ne može.
Bošnjak je etno/nacionalna odrednica i odnosi se na stanovnike muslimanskog porijekla, koji nastanjuju bosanski istorijski prostor,
Po svjetonazoru neko može biti ateista, ali je i dalje muslimanskog porijekla. Izuzetaka može biti, ali ne mijenjaju pravilo.
Je li ovo sarkazam ili je lekcija iz sda skole...jer ja u familiji imam ljude koji slave bozic a bosnjaci su...sta sad...
Nakon što su se bosanski pravoslavci i katolici prestali deklarisati kao Bošnjaci (druga polovina XIX vijeka) i postali Srbi i Hrvati, Bošnjak je prestala biti etnička odrednica za sve stanovnike Bosne i reducirala se na muslimane. Gurati Srbe i Hrvate u etničke Bošnjake i negirati im identitet, je isto kao kad oni nas nazivaju poturicama, izdajnicima pradjedovske vjere...Bosnu svojom domovinom može smatrati i etnički Srbin/pravoslavac, ali mu to nije pravno omogućeno.gruezi je napisao/la: ↑27 jul 2020, 15:00Glupost...bosnjastvo je etnicka odrednica a ne etnoreligijska...bosnjaci su svi oni koji bosnu smatraju svojom maticnom domovinom i ciji je maternji jezik bosanski... To veze nema sa islamom jer nije islam donio bosnjastvo ovdje nego su oni postojali stotima godina prije islama....a te bolesne alijne sda holiday inn teze obrisite macku od rep...DrFilgud je napisao/la: ↑27 jul 2020, 14:39Ne može.
Bošnjak je etno/nacionalna odrednica i odnosi se na stanovnike muslimanskog porijekla, koji nastanjuju bosanski istorijski prostor,
Po svjetonazoru neko može biti ateista, ali je i dalje muslimanskog porijekla. Izuzetaka može biti, ali ne mijenjaju pravilo.
Nece jedan srbin alija zivkovic porijeklom iz beograda odlucivati ko je bosnjak a ko ne....
Ti si decko zalutao ovdje...ko ce ba srbe i hrvate gurati u bosnjastvo? Pravoslavni bosnjaci? Bosnjastvo je bilo kod katolika i muslimana a broj pravoslavnih koji su bili bosnjaci je minimalan...bosnjastvo je etnicka odrednica i oznacava ljude kojima je bih domovina..ako neki katolik zeli da bude hrvat to je njegovo pravo ali ako nezeli a takvih je tona bar u sarajevu i tuzli njima vrata bosnjastva moraju biti otvorena...tj ljudima poput osima komsica itd...DrFilgud je napisao/la: ↑27 jul 2020, 15:31Nakon što su se bosanski pravoslavci i katolici prestali deklarisati kao Bošnjaci (druga polovina XIX vijeka) i postali Srbi i Hrvati, Bošnjak je prestala biti etnička odrednica za sve stanovnike Bosne i reducirala se na muslimane. Gurati Srbe i Hrvate u etničke Bošnjake i negirati im identitet, je isto kao kad oni nas nazivaju poturicama, izdajnicima pradjedovske vjere...gruezi je napisao/la: ↑27 jul 2020, 15:00Glupost...bosnjastvo je etnicka odrednica a ne etnoreligijska...bosnjaci su svi oni koji bosnu smatraju svojom maticnom domovinom i ciji je maternji jezik bosanski... To veze nema sa islamom jer nije islam donio bosnjastvo ovdje nego su oni postojali stotima godina prije islama....a te bolesne alijne sda holiday inn teze obrisite macku od rep...DrFilgud je napisao/la: ↑27 jul 2020, 14:39
Ne može.
Nece jedan srbin alija zivkovic porijeklom iz beograda odlucivati ko je bosnjak a ko ne....
Problem je što Živković i izdajnička ekipa nisu htjeli da formiraju BOSANSKOHERCEGOVAČKU NACIJU, pa bi onda svako ko BiH vidi kao domovinu, mogao da bude njen pripadnik. Nažalost oni su odlučili da izjednače vjeru, etnos i naciju, u cilju uništavanja sopstvene domovine i pravljenja fildžan bošnjakistana (koji sad i imamo).
Napisi jos da mora biti glasac SDA.DrFilgud je napisao/la: ↑27 jul 2020, 14:39Ne može.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.