Rekonstrukcija stadiona u BiH

AnelZ
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la AnelZ » 20 okt 2012, 13:50

Sto se tice stolica na Koševu, ja se prvenstveno nadam da one nece biti montirane na pod, tj. na beton, jer valjda barem mogu na jednu tribinu staviti da su stolice izdignute. Nesto tipa kako je vec bilo, samo sa naslonjacem, tipa ove slike iznad, samo sto mislim da ce morati biti veci razmak izmedju stolica nego na toj slici. Za boju me boli briga, logicno bi bilo da je zelena kada su vec sve ostale iste te boje.

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 21 okt 2012, 01:27

Evo prva probna je postavljena. Izgleda da ce ipak ici na beton direktno.

Djeluje mi da naslon ima solidnu visinu.

http://fksinfo.com/galerija/10-kolo-pl- ... lika#15088" onclick="window.open(this.href);return false;

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 21 okt 2012, 01:46

Biće ko i na ostalim tribinama.Samo nije mi jasno zašto su sve tribine dobili stolice sa naslonjačem, osim zapadne koja bi trebala biti "najluksuznija" i za koju je najskuplja karta.
DRUG NEBI TI PUNCA

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 21 okt 2012, 06:02

Velid rece da ce biti puno veci kapacitet Bilinog polja nego sto je sada,njemu je vjerovat :)

Sent from my ST21i using Tapatalk HD
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*

Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato.
Peppino Prisco: Per noi il milan non esiste.

FORZA INTER!

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 21 okt 2012, 11:10

bagrcavi je napisao/la:Biće ko i na ostalim tribinama.Samo nije mi jasno zašto su sve tribine dobili stolice sa naslonjačem, osim zapadne koja bi trebala biti "najluksuznija" i za koju je najskuplja karta.
Zato što se zapad radio odmah nakon rata tačnije 1996 za Atletski miting prijateljstva koji je održan na Koševu, a ostale tribine su se radile naknadno zato je razlika u stolicama. Pored ovog UEFA je tek prije par godina uvela pravilo da stolice moraju imati naslonjače.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 21 okt 2012, 14:27

Lik je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Biće ko i na ostalim tribinama.Samo nije mi jasno zašto su sve tribine dobili stolice sa naslonjačem, osim zapadne koja bi trebala biti "najluksuznija" i za koju je najskuplja karta.
Zato što se zapad radio odmah nakon rata tačnije 1996 za Atletski miting prijateljstva koji je održan na Koševu, a ostale tribine su se radile naknadno zato je razlika u stolicama. Pored ovog UEFA je tek prije par godina uvela pravilo da stolice moraju imati naslonjače.
Ove stolice na zapadu su postavljene kada je stadion renoviran, početkom osamdesetih, dok na ostalim tribinama nije ni bilo stolica. To su te iste stolice. Koševo u ratu, što se tiče stolica, nije bilo nešto devastirano i to je sva istina.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 22 okt 2012, 10:58

avlami97 je napisao/la:
Lik je napisao/la:
Ove stolice na zapadu su postavljene kada je stadion renoviran, početkom osamdesetih, dok na ostalim tribinama nije ni bilo stolica. To su te iste stolice. Koševo u ratu, što se tiče stolica, nije bilo nešto devastirano i to je sva istina.
Hmm, 100 % znam da je Koševo renovirano prije ovog mitinga 1996 i da je atletska nova postavljena, za stolice ne mogu tvrditi 100 %, ali ipak mislim da su i one tada postavljene. Moram još provjerit da bih bio siguran, ali mi se čini nemoguće da su postavljene početkom osamdesetih i da dan danas izgledaju relativno nove, da bar od sunca nisu izblijedile...
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

armintz1997
Kontakt:

Post Postao/la armintz1997 » 22 okt 2012, 12:27

Probisvjet je napisao/la: Jesu dodane, Vidi se da su najnovije slike. Ne znam jel jos treba ici prema reflektoru ili je gotovo sa betonskim radovima na sjevernoj tribini? :roll:
Gotovo je sa betonskim radovima, ono malo radnika sređuju unutrašnjost tribine i prilaz, i završavaju grube radove na one dvije dodane sekcije. Po njihovim riječima reflektori fakat trebaju biti demontirani, kud je u planu tako, kud Sloboda ne igra noćne utakmice pa im ne trebaju više. Šminkanje tribine slijedi. Već su pripremili sve za nastavak rekonstrukcije (najvjerovatnije je slijedeća istočna tribina - duplo veća) a sami nastavak ovisi o raspisivanju tendera za najboljeg izvođača jer planovi i makete već postoje. Opet, po njihovoj priči dovoljno će biti i trečina love (cca 2,5 miliona) za početak realizacije i svi su raspoloženi da nastave jer su se "udomaćili" tamo :). Eto, dodaj i oduzmi od onog što su rekli, ipak se nešto radi.

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 22 okt 2012, 13:14

armintz1997 je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la: Jesu dodane, Vidi se da su najnovije slike. Ne znam jel jos treba ici prema reflektoru ili je gotovo sa betonskim radovima na sjevernoj tribini? :roll:
Gotovo je sa betonskim radovima, ono malo radnika sređuju unutrašnjost tribine i prilaz, i završavaju grube radove na one dvije dodane sekcije. Po njihovim riječima reflektori fakat trebaju biti demontirani, kud je u planu tako, kud Sloboda ne igra noćne utakmice pa im ne trebaju više. Šminkanje tribine slijedi. Već su pripremili sve za nastavak rekonstrukcije (najvjerovatnije je slijedeća istočna tribina - duplo veća) a sami nastavak ovisi o raspisivanju tendera za najboljeg izvođača jer planovi i makete već postoje. Opet, po njihovoj priči dovoljno će biti i trečina love (cca 2,5 miliona) za početak realizacije i svi su raspoloženi da nastave jer su se "udomaćili" tamo :). Eto, dodaj i oduzmi od onog što su rekli, ipak se nešto radi.
Super će biti ako odmah nastave i krenu na istok koji bi trebao biti sasvim nešto drugo. To je prva ogromna tribina od dvije i sad nešto kontam...ako je se ova sjeverna gradila 3 godine a vrijednost projekta je 4.1 milion, onda istok mora da vrijedi najmanje 7 mil. a to je ogroman novac i bez pomoći bar TK-a (teško da će nešto uletiti Federacija :roll: ) ta tribina će se nažalost graditi 5 godina. Tek izgradnjom istočne tribine te spajanjem iste sa ovom završenom, tek tada će građevina poprimati oblik stadiona :mrgreen: Ako je kao što kažeš prva rata 2.5mil onda se nadam da će bar svake godine uspjeti da uplate po jednu tj. za tri godine da sve bude gotovo. Naravno i to je sporo ali da se mene pita :P ja bih i to odmah potpisao jer sjeverna tribina je bila dobra lekcija i ako bude kao do sada (nedostatci novca i obustavljanje radova) onda istoku ne gine 5+ godina rada :/

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 22 okt 2012, 19:38

Ako ce na tusnju demontirat reflektore,neka ih posalju u Gracanicu. Mi cemo ih malo ''renovirat'' i postavit. :D

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 22 okt 2012, 21:56

NkBratstvoGracanica je napisao/la:Ako ce na tusnju demontirat reflektore,neka ih posalju u Gracanicu. Mi cemo ih malo ''renovirat'' i postavit. :D
Mislim da sam još prije godinu dana čuo da su navodno nađene ozbiljne mušterije za kupovinu reflektora i to upravo grad koji počinje sa slovom G, nažalost po tebe, nije Gračanica nego Gradačac :P :mrgreen: :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 okt 2012, 22:59

Tek sada vidim koliko smo mi bijeda...HSV planira 2030 izgradnju novog stadiona, jer ovaj sadasnji tada nece zadovoljavati kriterije UEFA-e i Njemackog saveza, odnosno pri njegovoj gradnji koncipiran je samo na period od 30 godina - dok su Allianz i Veltins Arena na 45 godina.

http://de.wikipedia.org/wiki/Imtech_Arena

Mi do tada necemo imati ni upola od ovog stadiona. Rzumjem da smo siromasna zemlja, ali kada svaka Vukojebina gradi novi stadion mogli bi smo i mi pojedina sredstva uloziti u infrastrukturu, ali na nasu zalost kod nas u lopovi na vlasti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 22 okt 2012, 23:28

NkBratstvoGracanica je napisao/la:Ako ce na tusnju demontirat reflektore,neka ih posalju u Gracanicu. Mi cemo ih malo ''renovirat'' i postavit. :D
sta ce vama bolan nebio onakvi reflektori..ono kad bi vi upaalili nestalo bi vam struje u gracanici :D ...de vi tamo saletite nekog nek vam stadion napravi jer iduce godine ako se docepate miki maus lige valja vam na Tusnju il u gradaccu igrat...tako su i ovi iz srebrenika najavljivali svasta nesto a sad poslije 11 kola pakuju kofere u nizu ligu a niko im gradinu u srebreniku nepogleda ima po godine :D :D
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 23 okt 2012, 07:37

staragarda je napisao/la:
sta ce vama bolan nebio onakvi reflektori..ono kad bi vi upaalili nestalo bi vam struje u gracanici :D ...de vi tamo saletite nekog nek vam stadion napravi jer iduce godine ako se docepate miki maus lige valja vam na Tusnju il u gradaccu igrat...tako su i ovi iz srebrenika najavljivali svasta nesto a sad poslije 11 kola pakuju kofere u nizu ligu a niko im gradinu u srebreniku nepogleda ima po godine :D :D
Kod nas kazu , ako budemo na polusezoni medju prva cetiri tima, pojacat ce tim. I ako negdje oko 20 kola budu prvi, Krecu prosirivat stadion. :)

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 23 okt 2012, 15:42

Vamos je napisao/la:Evo prva probna je postavljena. Izgleda da ce ipak ici na beton direktno.

http://fksinfo.com/galerija/10-kolo-pl- ... lika#15088" onclick="window.open(this.href);return false;
Znal' ko što su zelene stolice na Koševu?

Nešto slično kao na stadionu Iskre iz Bugojna, čije su klupske boje plavo bijela? :?:

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 23 okt 2012, 15:44

Chuckie je napisao/la:
Vamos je napisao/la:Evo prva probna je postavljena. Izgleda da ce ipak ici na beton direktno.

Nešto slično kao na stadionu Iskre iz Bugojna, čije su klupske boje plavo bijela? :?:
Zato sto su Reis i SDA tako htjeli ;) !!!
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 23 okt 2012, 16:42

Ponos Torina je napisao/la:
Chuckie je napisao/la:

Zato sto su Reis i SDA tako htjeli ;) !!!
Navodno je bilo kako bi se stadion stopio sa okolinom, posto je ukopan i sl., ali tome vjerujem isto onoliko koliko i predizbornim obecanjima :)

Ekonomista
Kontakt:

Post Postao/la Ekonomista » 23 okt 2012, 19:53

slika
Bordo bijeli!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 23 okt 2012, 19:54

S kakve je ovo deponije stolica donešena?

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 23 okt 2012, 20:11

OK je.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.