FK Radnički Lukavac

Casp3r
Kontakt:

Re: FK Radnički Lukavac

Post Postao/la Casp3r » 07 maj 2013, 19:27

Da ponovim; ne zna se koji su gori - ovi što provociraju ili ovi što misle da nisu isprovocirani. STRAŠNO.

Ako ništa napredovalo se u poređenju sa prethodnom utakmicom (onom od prošle polusezone) gdje su sjevale psovke i direktne uvrede, ovdje više pokušavaju jedni da se prave važni - a drugi da dokažu da su oni takođe važni, reality check: da je ijedan od ova dva kluba bitan ne bi bilo na jednoj strani suspendovano u jednom kolu 7 igrača pa se gostuje sa kadetima, a ni na drugoj ne bi bio spičen raspored od 4 utakmice u 10 dana (tri vezana gostovanja) jer se ponavlja utakmica za čiji prekid nisu odgovorni, bila bi barem normalna situacija.

Ako je najdalje što možete konverzacijski dosegnuti ovo što trenutno radite, sačekajte barem da prođe subota, pa neka jedni karaju a drugi neka traže izgovore što su karani (u zavisnosti od rezultata, oprostite na riječniku).

benzz
Kontakt:

Post Postao/la benzz » 07 maj 2013, 19:31

Coraco je napisao/la:Ljudi ovo je derbi kola, uz to i kantonalni derbi. Isto što je bio derbi kola Radnički-Vitez, ili kantonalni Sloboda-Bratstvo. Chill out :roll: :D
bravo !!! valjda to skontaju na obje strane i prestane prepucavanje
SRCE I NEBO ISTE SU BOJE...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 maj 2013, 19:33

Monolog je napisao/la:Dakle, u subotu neće biti Fukara (ili će doći u malom broju). To se da naslutiti po postovima pojedinaca. :mrgreen: Pojedinci izgleda ne mogu prihvatiti činjenicu da je Sloboda prvoligaš i da je ovo, htjeli to oni priznati ili ne, najveći derbi u ovoj ligi. Vitezu svaka čast, zasluženo su prvi, ali nikakvo rivalstvo ne veže Vitez i Slobodu/Radnički.
Fukare će doći kao i uvijek u (relativno) velikom broju i jer podržavaju Slobodu. Svi mi shvatamo da je Sloboda prvoligaš, to je realnost u ovom trenutku i daleko od nekakve tajne, al' Slobodu i Radnički jedino po sadašnjem stanju u klubovima i konstelaciji snaga možemo staviti u istu rečenicu. To bi bilo isto kao da bi stavio e.g. Liverpool i WBA u istu rečenicu jer su sad "tu negdje", ali svi znamo ko je daleko veći i uspješniji klub. Sloboda je pobjeđivali najveće klubove u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji,... bila ime u ex SFRJ ligi. Jasno nam je da su to stare staze slave, da se od toga ne živi, al' ovdje pojedinci pišu o Slobodi k'o mrtvom i beznačajnom klubu, a svjesni su da njihov klub vjerovatno nikad neće bit' kao Sloboda.

Ovo je možda Siouxima derbi i oni osjećaju nekakvo rivalstvo, animozitet, pokušavaju podići tenzije itd., al' vjeruj da kod nas u gradu i nije neka uzavrela atmosfera. I kada bi bila, to bi bilo zbog toga što Sloboda ima šanse za povratak u PL (k'o što nema :mrgreen: ). Ovo je još samo jedna utakmica između vodećih timova i derbi kola Prve lige FBiH, that's it. Vjerovatno će većina sad napasti na mene zbog ovog, no nije mi bila namjera biti podrugljiv, arogantan i ismijavati veoma uspješan Radnički nego objasniti kako stoji situacija.

HF i neka bolji pobijedi, ja ću svakako čestitati vama ukoliko to bude Radnički.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 07 maj 2013, 19:34

Nema nista od prepucavanja, ja mislim da bi bilo toga dosta, ovo je lokalni derbi, ako nije ovo derbi onda nije derbi izmedju Millwala i West Hama.

I jos da napomenem za jedne i druge, Sloboda i Radnicki nemaju niti jedan trofej u ligi tako da to nije nikakav rivalitet, opustite se malo ba, pustite se samo prepucavanja.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 07 maj 2013, 19:53

Gorki je napisao/la:

Ako vas dođe 200 svaka čast :mrgreen:
Bogami više od 200 će doći sigurno.....;)

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 07 maj 2013, 19:58

Brcko87 je napisao/la:A to dal je za vas obična subota,tmurna,nezanimljiva,kako je već opisuješ pokazat će se..Vidjet ćemo koliko će bit Fukara i publike na Tušnju..dal kao obično na utakmicama koje nisu derbiji il možda nešto drugačije..to će pokazat dal se ložite il ne..
Pa biće sigurno više nego protiv Podgrmeča, u ovoj polusezoni je najviše i gledaoca i Fukara bilo protiv Bratstva, što je slično i sa Radničkim kantonalni derbi, blizu gradovi. Sigurno će biti 2000+ ljudi na stadionu, ne bi bilo realno da bude manje.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 07 maj 2013, 20:01

Brcko87 je napisao/la:
m1x je napisao/la:
Skver je napisao/la: Ovo su nasi derbiji koje smo igrali, a ovo je samo prolazna eizoda i nista vise
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo sad gledam na tv-u navijači Zvezde pričaju kako su poželili derbi protiv Slobode iz Tuzle.. :lol: :lol:
Kažu da svi griješe što misle da je njima derbi protiv Partizana..a prije protiv Hajduka i Dinama..kažu da je to uvijek bila Sloboda iz Tuzle.. :lol:
Jel moguće da Slobodu proziva lik iz Srebrenika :lol:
Svaka čast svakom ali ovaj je dosad najjači :roll:
PS prestanite se prepucavat, viditel' da uvlačite u raspravu ovu dvojicu iz Sr nadrealista
075

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 maj 2013, 20:17

@Claus,
Claus je napisao/la:To bi bilo isto kao da bi stavio e.g. Liverpool i WBA u istu rečenicu jer su sad "tu negdje", ali svi znamo ko je daleko veći i uspješniji klub.
Pa dobro, ne bih baš rekao da je Sloboda u rangu West Bromwicha. :P
Claus je napisao/la:al' ovdje pojedinci pišu o Slobodi k'o mrtvom i beznačajnom klubu, a svjesni su da njihov klub vjerovatno nikad neće bit' kao Sloboda.
Pa ako ćemo biti iskreni, kakva je Sloboda bila - ovo sadašnje stanje je vegetiranje i korak od smrti. A da li će Radnički biti kao onomad Sloboda - naravno da neće. Ali, od historije se ne živi, to najbolje pokazuje Liverpool kojeg si i naveo u svom postu. :mrgreen:
Claus je napisao/la:Ovo je možda Siouxima derbi i oni osjećaju nekakvo rivalstvo, animozitet, pokušavaju podići tenzije itd., al' vjeruj da kod nas u gradu i nije neka uzavrela atmosfera.
Zato sam i napisao da Fukara neće biti. :P Ne znam kome vjerovati, vala. Jaranu koji je u Fukarama ili postovima na forumu. :mrgreen: A, kad smo kod te "atmosfere", pa isti slučaj ti je kad Sarajevo ili Željo gostuju u Tuzli. Nije ista atmosfera kao u Tuzli. Neko se mora više napalit.
Claus je napisao/la:Ovo je još samo jedna utakmica između vodećih timova i derbi kola Prve lige FBiH, that's it
Ovo je obična utakmica između drugoplasiranog Radničkog i slabašne Slobode. I ja se pitam što je ovo derbi, ma'ke mi. :oops: Sloboda ni igrom ni rezultatima ne pokazuje nešto što bi je u ovom trenutku izjednačilo sa Radničkim, tako da... Jednostavno, ovo je utakmica koju Radnički "mora" odraditi, jer nema smisla reći nešto tipa "Ne želimo u Tuzlu da igramo sa amaterima". To je već izraz nepoštovanja. :mrgreen:
Claus je napisao/la:nego objasniti kako stoji situacija.
Objasnio si. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 07 maj 2013, 20:27

@Monolog
po svemu sudeći taj tvoj drug kojeg "imaš" u Fukarama ima između 12 i 14 godina. Mora da ti je rekao da će vojska u subotu biti na ulicama Tuzle ali otom po tom.. Ne bi ja rekao ni da si ti jači s godinama jer ti je svaki drugi post na račun Slobode i Fukara a imaš tih 14000+ postova, mašala! Moguće je i da si neki u kasnim 30-tim pa imaš neko vrlo loše sjećanje na Fukare i Slobodu pa svoju frustraciju ispoljavaš na ss forumu. Svejedno, nastavi ti hejtat Slobodu, nedaj se omest moderatoru :D
075

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 07 maj 2013, 20:31

TzBulevar87 je napisao/la:@Monolog
po svemu sudeći taj tvoj drug kojeg "imaš" u Fukarama ima između 12 i 14 godina. Mora da ti je rekao da će vojska u subotu biti na ulicama Tuzle ali otom po tom.. Ne bi ja rekao ni da si ti jači s godinama jer ti je svaki drugi post na račun Slobode i Fukara a imaš tih 14000+ postova, mašala! Moguće je i da si neki u kasnim 30-tim pa imaš neko vrlo loše sjećanje na Fukare i Slobodu pa svoju frustraciju ispoljavaš na ss forumu. Svejedno, nastavi ti hejtat Slobodu, nedaj se omest moderatoru :D
1+ ja se cudim zbog cega mi je ovaj monolog dao ban nekoliko puta, znaci mrzi Fukare :D
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 maj 2013, 20:32

:lol:
Nađi 10 (deset) postova koje sam napisao na ovom podforumu i u kojima sam spomenuo Slobodu i ja ti sutra cimba 5 točenih u Slobodi. Može?

Što se tiče mog druga, ne brini se ti - ima on godina. ;) I, da mi je samo znati gdje sam ja to napisao nešto glede vojske pa makar i između redova. :?
Ah, moguće da ste pogrešno razumjeli usporedbu sa Sarajevom i Željom, pa ste mislili da u Tuzli vlada ista atmosfera pred meč sa Radničkim. Ne, nisam na to mislio. Nego na to kako se u Tuzli nabriju pred mečeve sa sarajevskim klubovima, dok se u Sarajevu to i ne osjeti. Vjerujem da si zbog toga pomislio na tu "vojsku" koja bi dočekala Siouxe. :roll:
TzBulevar87 je napisao/la:vrlo loše sjećanje na Fukare i Slobodu pa svoju frustraciju ispoljavaš na ss forumu.
Daleko od toga. Znao sam se dobrano zarakijati s Fukarama, a to i dan danas radim. No, drugi promašaj prilikom profiliranja moje ličnosti. Ne ide ti, jelde? :mrgreen:
TzBulevar87 je napisao/la:Svejedno, nastavi ti hejtat Slobodu, nedaj se omest moderatoru
Kakav crni hejt? :roll: Samo realno napisano, bez trunke arogancije, pobogu. 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 07 maj 2013, 20:35

Monolog je napisao/la::lol:
Nađi 10 (deset) postova koje sam napisao na ovom podforumu i u kojima sam spomenuo Slobodu i ja ti sutra cimba 5 točenih u Slobodi. Može?

Što se tiče mog druga, ne brini se ti - ima on godina. ;) I, da mi je samo znati gdje sam ja to napisao nešto glede vojske pa makar i između redova. :?
TzBulevar87 je napisao/la:vrlo loše sjećanje na Fukare i Slobodu pa svoju frustraciju ispoljavaš na ss forumu.
Daleko od toga. Znao sam se dobrano zarakijati s Fukarama, a to i dan danas radim. No, drugi promašaj prilikom profiliranja moje ličnosti. Ne ide ti, jelde? :mrgreen:
TzBulevar87 je napisao/la:Svejedno, nastavi ti hejtat Slobodu, nedaj se omest moderatoru
Kakav crni hejt? :roll: Samo realno napisano, bez trunke arogancije, pobogu. 8-)
Dapače prijatelju, dapače.. Dobro ti ide i izvlačenje iz konteksta. Pozdrav, ovdje završavamo svaku raspravu ;)
075

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 07 maj 2013, 20:36

Slazem se da ne ovo ne moze biti "derby", Ipak smo cetvrti, a nekad smo znali biti i treci al u jednoj od najjacih liga tada u Evropi, za one koje ne mogu znati, jer su bili mali a i neobavjesteni
🔴⚫️

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 07 maj 2013, 20:47

:D :) ;) :( :o :shock:
:? 8-) :lol: :x :P :oops:
:cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?:
:idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 07 maj 2013, 21:12

Skver je napisao/la:Slazem se da ne ovo ne moze biti "derby", Ipak smo cetvrti, a nekad smo znali biti i treci al u jednoj od najjacih liga tada u Evropi, za one koje ne mogu znati, jer su bili mali a i neobavjesteni
Nekad je i Real Madrid osvojio 5 puta zaredom Kup prvaka, nekad, nekad...

benzz
Kontakt:

Post Postao/la benzz » 07 maj 2013, 21:15

Skver je napisao/la:Slazem se da ne ovo ne moze biti "derby", Ipak smo cetvrti, a nekad smo znali biti i treci al u jednoj od najjacih liga tada u Evropi, za one koje ne mogu znati, jer su bili mali a i neobavjesteni
Kljucna rijec je NEKAD... sad je Sloboda cetvrta a Radnicki drugi i to je derbi 25 kola, pa nece se derbijem kola okarakterisat utakmica Bosne i Jedinstva devetog i desetog na tabeli...
Medusobne utakmice Slobode, Radnickog, Bratstva, Buducnosti, Gradine ce se uvijek nazivati kantonalnim derbijima, isto kad igraju Capljina i Branitelj pa kazemo Hercegovacki derbi il Sarajevo ili Zeljo sa Olimpikom pa kazu mali Sarajevski derbi, pa zar se klub koji je juce osnovan moze mjeriti sa ova druga dva...
SRCE I NEBO ISTE SU BOJE...

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 07 maj 2013, 21:53

Kad zagrmi na Tušnju, danas je subota, danas igra Lukavac...JUŽNA STRANA NEMA MANA

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 08 maj 2013, 05:51

Siouxi u Bihacu :D
slika
slika
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 08 maj 2013, 09:52

Monolog je napisao/la: Zato sam i napisao da Fukara neće biti. :P Ne znam kome vjerovati, vala. Jaranu koji je u Fukarama ili postovima na forumu. :mrgreen: A, kad smo kod te "atmosfere", pa isti slučaj ti je kad Sarajevo ili Željo gostuju u Tuzli. Nije ista atmosfera kao u Tuzli. Neko se mora više napalit.
Postoji jedna činjenica koja odvaja ovu tekmu od ostalih, a to je da u Tuzlu ove sezone nijednom nisu došli gostujući navijači. Navijači su željni nadglašavanja, a što ovi Siouxi najavljuju veću brojku to će više doći naših ljudi. Ljudi su željni punih tribina i konstatnog nadglašavanja.

Tako da će biti i onih koji su se povukli, derbi navijača, ljudi koji nisu imali šta da rade taj dan pa su umjesto kafe došli na tekmu, i naravno onih redovnih i jezgro u fullu. Ali će biti najmanje onih koji su došli samo zato što mrze Lukavac, ima ih ali veoma malo, naravno to nisu momci koji se razumiju u navijački fazon.

Eto ti iz "prve ruke" sve otvoreno, nema tu šta da se krije. :roll:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 maj 2013, 09:56

VolimTz je napisao/la:
Monolog je napisao/la: Zato sam i napisao da Fukara neće biti. :P Ne znam kome vjerovati, vala. Jaranu koji je u Fukarama ili postovima na forumu. :mrgreen: A, kad smo kod te "atmosfere", pa isti slučaj ti je kad Sarajevo ili Željo gostuju u Tuzli. Nije ista atmosfera kao u Tuzli. Neko se mora više napalit.
Postoji jedna činjenica koja odvaja ovu tekmu od ostalih, a to je da u Tuzlu ove sezone nijednom nisu došli gostujući navijači. Navijači su željni nadglašavanja, a što ovi Siouxi najavljuju veću brojku to će više doći naših ljudi. Ljudi su željni punih tribina i konstatnog nadglašavanja.

Tako da će biti i onih koji su se povukli, derbi navijača, ljudi koji nisu imali šta da rade taj dan pa su umjesto kafe došli na tekmu, i naravno onih redovnih i jezgro u fullu. Ali će biti najmanje onih koji su došli samo zato što mrze Lukavac, ima ih ali veoma malo, naravno to nisu momci koji se razumiju u navijački fazon.

Eto ti iz "prve ruke" sve otvoreno, nema tu šta da se krije. :roll:
Upravo tako.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.