NeverGiveUp je napisao/la:
Šta smo naučili iz prošlosti kada se u članku ne navodi trajanje potpisanog ugovora ? 
Naučili smo svašta ružnog, svašta podlog, svašta prevarantskog, svakakvih lažnih, pustih, iluzornih obećanja i da ne nabrajam, uglavnom sve u negativnom kontekstu. A L I!!! A L I!!! kanimo se pesimizma, kanimo se gledanja dlake u jajetu stavimo prošlost u prošlost, a svi zajedno okrenimo se nadam se uspješnoj, najboljoj poslijeratnoj sezoni.Ja bih lično najsretniji bio da potpisujemo ugovor sa našom djecom na najmanje 4 godine prije rata, ali prijatelju dragi razumi jednu stvar:ovo su ružno druga vremena, svim ovim godinama vlada pohlepa, podlost, laži, muvljaža i da ne nabrajam još milion ogavnijih stvari, nema više velikog čovjeka Josipa Jole Muse, nema više Sadija Ćemalovića i još mnogih drugih jako zaslužnih ljudi za prijeratni gigant od kluba kao što je bio naš Velež.Nema više ni Sokola, Aluminijski stanuje negdje drugo i sve druge uspješne prijeratne firme su propale, a bile su redovni donatori našeg kluba.Ne trebam podsjećati nikoga da smo krenuli sa jedne oranice, bez opreme, bez svih pehara, bez svih dokumenata i sa planirano uništenom i zapaljenom hisotrijom našeg kluba.Trebalo je istrpiti ispadanje iz ove jadne PL i 10 komada u Trebinju, i putešestvije po raznim gudurama za koje niko od nas nije čuo u našoj državi.Trebalo je istrpiti da svi miševi, svi bolesni umovi, svi najgori prijeratni klošari i bijednici ovog grada ižive se i izliječe svoje bolesne mozgove preko našeg kluba i sviju nas.Da ne dužim mislim da svi dobro znamo šta hoću da kažem, zato mogu reći svima koji su i mrvicu dali svih ovih godina dali za naš klub od Pike, Mute, Ćamila, Hase, Džubura ma da se ne ljute drugi svima njima veliko hvala što su u tom poganom vremenu na jedan način sa svima nama održali klub u životu i na životu jer su nam svi koje sam prije njih nabrojao namijenili samo jedno:
G A Š E NJ E N E S T A N A K I S M R T NAŠEG STARCA.
Hvala bogu svim ljudima i svima nama koji smo bolesnici našeg jedinog, najvoljenijeg za nas bez obzira koje mjesto zauzima najvećeg Veleža desilo se sasvim obrnuto.Mi smo isplivali, digli se i tek očekujem da se vinemo u nebeske visine gdje nam je i mjesto.Malo si me ubo sa ovim koliko je ugovor potpisan pa sam pod velikim emocijama od proljetne sezone te za mene odlično urađenog prelaznog roka naveo da ovo izbacim iz sebe.Nemoj mi zamjeriti, možda sam ja malo stariji od tebe pa osjećam da nemam puno vremena za čekat kad ćemo harat opet.Zato u ovom trenutku neću uopšte da gledam na koliko godina(nadam se da nije ispod godinu) hoću da gledam rapsodiju u crvenom, želim da gledam pun stadion zadovoljnih i sretnih crvenih navijača.Najvažnije je da su svi oni pod ugovorom pa na zimu ako bude jak interes za nekog od njih prodat ga, a od odštete opet kupiti 1-2 mlađih igrača iz regije plus nadam se i koje naše dijete izaći u Europu i od toga ćuknut koji euro e to je ta konstantnost koja nam fali, a koja je nadam se, želim vjerovat hoću biti optimist na dohvat ruke.Pozdrav svima, malo su me ponijele emocije, ali kako brato Pastrmka kaže haj bola oprostit ćemo ti.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA.