Stroj1946 je napisao/la:Mi bi trebali za broj stanovnika grada i okoline imati oko 7k do 8k sezonskih. Al eto. Nemamo mi kulturu odlaska na utakmice. Ili cak kulturu zivljenja uopste

A vidi nesto, za Hajduk ne navija samo Split vec citava Dalmacija, za Zvezdu ne navijaju samo beogradjani vec pola Srbije i plus na to sto dodje nekoliko hiljada iz Bosne, tako i Partizan, ne mozemo se mi poredit po brojnosti sa njima. Grad ko grad vise ne lici na sebe, nekad su se tribine punile na ligaskim utakmicama, al trenutno u gradu ima najmanje sarajlija, a vecinom su sarajlije i isle na utakmice Sarajeva il Zelje. Imamo mi kulturu al vrlo nas je malo, to je nesto sto ti se nametne od rodjenja, barem meni, deda rahmetli stari navijac, dolazio covjek sa mora samo da pogleda utakmicu neku neznacaju, ja mislim da nema utakmice koje je propustio, pa otac me uclanio u Horde Zla kad sam imo godinu dana, a prvi put na sjeveru bio sa dvije godine, odkad znam za sebe uvjek sam Sarajevo pratio, a sta ce onaj kojem je otac odrasto na njivi, medju ljehama, sta on zna sta je Sarajevo i sta je voljeti i uzivati u fudbalu. A sad traziti krivca u kvalitetu fudbala il nesto, kaze sta cu pratit kukuruz ligu, nama je liga jedna od najzaniljiviji u Europi, u mnogim ligama se zna koje sampion, ko ce u Europu il slicno, a i kvalitet se pobosljao, plus sto se namece misljenje da su navijaci bespoliticari, narkomani, alkoholicari, a sve to dolazi iz usta nekog kojem je otac skido cipele kad je ulazio u tramvaj. Drustvo nam je u kurcu, tako je i fudbalska kultura.
( ne zelim nikog uvrijedit, ima ljudi koji su se doselili ovdje al vole Sarajevo ko i ja, al malo je i njih )