FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

bparena
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la bparena » 18 sep 2012, 17:43

Nego haj' sto se ja cesto pitam ali sta li misle ovi u protivnickim odbranama - kako masinu zaustaviti. Konstantno jak i beton forma cini da je ovako nerjesiva enigma za protivnicke ekipe. Bravo Messi - uzivanje za gledanje....

slika
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 18 sep 2012, 20:18

Jel mu to prvi kontak sa loptom protiv Getafea? Meni se cini da jest :mrgreen:

Zenichanin
Kontakt:

Post Postao/la Zenichanin » 18 sep 2012, 20:43

jest ga ovaj povuk'o za vestu, naprijed mu pise Messi :mrgreen:
WELCOME TO CHELSEA FC
FIRST LONDON CLUB TO WIN THE CHAMPIONS LEAGUE

1905 - 19.05.

Champions of Europe - that's who we are

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 18 sep 2012, 21:10

jeste vidjeli greske Joe Harta u 22-23 minuti u Valdezovom stilu umal pokloni loptu ronaldu...
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 18 sep 2012, 21:37

Prodaja Yaye Tourea, najveca pogreska koju je tim napravio u zadnjih 5 sezona. Kakvi crni Ibrahimovici, Dmitri, Hljebovi... Yebena masina.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 18 sep 2012, 21:38

LarryDavid je napisao/la:jeste vidjeli greske Joe Harta u 22-23 minuti u Valdezovom stilu umal pokloni loptu ronaldu...
Odmah mi je on pao na pamet.

p.s. to se ipak desava samo njemu i doduse Hasagicu. Al' necemo o tome :)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 18 sep 2012, 22:46

Yaya Toure veceras izdominir'o..njegova prodaja je jedna od najvecih gresaka Barce, naravno uz transfer Eta.Ali' ipak Yayu i nekako mogu prezaliti, ali Eta nikad.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 18 sep 2012, 22:48

enobarca je napisao/la:Yaya Toure veceras izdominir'o..njegova prodaja je jedna od najvecih gresaka Barce, naravno uz transfer Eta.Ali' ipak Yayu i nekako mogu prezaliti, ali Eta nikad.
Ja citavu nocas utakmicu govorim kako mi nikako nije jasno da se Yaya prodao. Pa bas se vidi nasa kontrola i smirenost u njegovoj igri. A tek snaga. Mislim stvarno mi nije jasno sta su planirali.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 18 sep 2012, 22:51

enobarca je napisao/la:Yaya Toure veceras izdominir'o..njegova prodaja je jedna od najvecih gresaka Barce, naravno uz transfer Eta.Ali' ipak Yayu i nekako mogu prezaliti, ali Eta nikad.
Dominira Yaya od prve utakmice u Manchesteru. Dominiro je i u Barci, al njima je potrebnije 30 miliona. Kojim su kasnije yebenog Alexisa platili.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 18 sep 2012, 22:55

bparena je napisao/la:
Ja citavu nocas utakmicu govorim kako mi nikako nije jasno da se Yaya prodao. Pa bas se vidi nasa kontrola i smirenost u njegovoj igri. A tek snaga. Mislim stvarno mi nije jasno sta su planirali.
Ma nije ni Busquets los, al' Toure je igracina..Kako samo iznosi loptu :o , nosi pola veznog reda na ledjima.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 18 sep 2012, 22:57

Znam da nije los - naprotiv. Ali vidi sad ovo - kupovinom dobrog igraca Songa mi sad pokusajemo dobiti igraca kojeg smo nocas vidjeli. Ne znam sta su mislili.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 19 sep 2012, 01:33

bparena je napisao/la:
pa covjek htio da igra ,htio da ide ,nije se tu puno moglo,busquets se forsiro ,yaya manje igro i jbg ne mozes nezadovoljnog igraca drzat u timu ,a yaya je vise za ofanzive u odbrani je tanak bas ,u citiju i ne igra zadnjeg veznog uopste

njega se i moze prezalit ,al eto a nikad ,to je ubica bio bas u napadu,dugo barca nece imat takvog golgetera ko eto a
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 19 sep 2012, 01:37

barca_87 je napisao/la: pa covjek htio da igra ,htio da ide ,nije se tu puno moglo,busquets se forsiro ,yaya manje igro i jbg ne mozes nezadovoljnog igraca drzat u timu ,a yaya je vise za ofanzive u odbrani je tanak bas ,u citiju i ne igra zadnjeg veznog uopste
Dok je u Barci bio bio je mozda i najbolji zadnji vezni na svijetu. Uz Essiena najbolji sigurno. Busquets je dobar, ali Yaya je jednostavno visa liga od njega. Uvijek bio, uvijek ce bit. Sad su doveli Songa, koji je prakticno losija verzija Tourea, ali nije to to.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 19 sep 2012, 01:39

bparena je napisao/la:Znam da nije los - naprotiv. Ali vidi sad ovo - kupovinom dobrog igraca Songa mi sad pokusajemo dobiti igraca kojeg smo nocas vidjeli. Ne znam sta su mislili.
joj i tebe pa yaya je prodat 2010. cuj sta su mislili,to oni znali da ce falit u 2012.godini zadnji vezni i odbrambeni pa haj eto da ostavimo yayu za tih dana da ne bi kupovali songa :lol: ,tako bilo ,guardiola imo u planu da forsira busija ,ovaj nije htio samo sjedit a klupi i malo igrat i razlaz se desio sta ces
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 19 sep 2012, 01:48

Nadam se da će Spartak pružiti adekvatan otpor Barceloni,Ruske ekipe su se u prošlosti znale pokazati kao čvrst orah za Katalonske zube.

Ne znam kako je dok je vodio Valenciu prolazio protiv Barcelone,ali Unai Emery je samouvjereno najavio da dolazi po 3 boda na Camp Nou :mrgreen:

Ima tu finih igrala

-Dmitri Kombarov,kod Capella prvi izbor na lijevom beku Ruske reprezentacije(nemojte se zbuniti,njegov brat blizanac Kiril je takođe igrač Spartaka,samo što je on desni bek)
-Romulo,zadnji vezni koji je igrao u prvoj postavi Brazila na olimpijskim igrama
-Dzyuba,1.96 cm visok napadač kojem također Capello ukazuje povjerenje u reprezentaciji
-Welliton,koji je i 2009-te i 2010-te bio najbolji strijelac Ruske lige
-Anindize,19-godišnji Gruzijski wonderkid

Tu je još mnoštvo poznatih imena,Kallstrom,De Zeeuw,Jurado,McGeady...
S obzirom da ionako svi očekuju da prime peticu nemaju šta izgubiti,možda i iznenade :mrgreen:

P.S.
Luzhniki je raspordan za susret ovih ekipa u Moskvi,neće biti lako Barceloni pred nekih 75-80 hiljada navijača Spartaka.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 19 sep 2012, 01:52

@barca_87
Ipak se nadam da imaju dugorocnu strategiju a ne da sklepaju tim za sutra ili sljedeci mjesec. Mislim pogledaj nam odbranu, brzinu i sigurnost + onaj kvisko na golu. Imam osjecaj da sad "na vrat na nos" sastavljaju tim od golmana do sredine. Po meni sve nesto nervozno. Song OK, ali evo nema ni Abidala ni Keite - primamo neozbiljne golove. Sve sto veza i napad naprave ovi nazad prokockaju. Treba se planirati i cuvati za 5 god. unaprijed da nam se ovo ne desava.
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 19 sep 2012, 01:52, ukupno mijenjano 1 put.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 19 sep 2012, 01:52

barca_87 je napisao/la:
bparena je napisao/la:Znam da nije los - naprotiv. Ali vidi sad ovo - kupovinom dobrog igraca Songa mi sad pokusajemo dobiti igraca kojeg smo nocas vidjeli. Ne znam sta su mislili.
joj i tebe pa yaya je prodat 2010. cuj sta su mislili,to oni znali da ce falit u 2012.godini zadnji vezni i odbrambeni pa haj eto da ostavimo yayu za tih dana da ne bi kupovali songa :lol: ,tako bilo ,guardiola imo u planu da forsira busija ,ovaj nije htio samo sjedit a klupi i malo igrat i razlaz se desio sta ces
ne bilo koji zadnji vezni, vec jedan od najboljih na svijetu i najbolji u timu, to jest upravo onaj koga prodaju. zadnjih veznih u biti i ne fali, imas ih tri. stoperi fale :mrgreen:

znam ja dobro zasto je doslo do transfera, nije to problem. problem je sto je guardiola napravio gresku, koja je po meni njegova najveca. znaju se zasto je i eto'o onako glupo odbacen, ali to ne mijenja cinjenicu da je taj potez bio ogroman fail.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 19 sep 2012, 01:56

@Dylan Dog
konstrukcija igre je ono sto forsiraju ovi u blaugrani. Ne zele izrazitog strijelca jer ne zele da tuse Mesija, Xavija i Inijestu i njihov stil igre. Ostankom Eto-a i nekad Ronaldinja ne bi se razvili u ovo sto sad imamo. Zbog toga je Eto osto visak. Dva nosaca ne mogu istovremeno i to je razlog neuklapanja i Ibre. Djelovo je izgubljeno...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 19 sep 2012, 02:13

Ne mozes rec da je Eto'o prodan jer bi tusio ovu trojicu, a ustvari ga sa 40 miliona poslali za jos veceg egomanijaka za kojeg je odmah bilo jasno da ce usporavati igru barcelone. Eto'o je onako razrijesen jer je trazio mnogo vise novca od onoga sto mu se nudilo, a ulazio u zadnju godinu ugovora sto znaci da bi za godinu otisao dzabe.

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 19 sep 2012, 08:49

bparena je napisao/la:
LarryDavid je napisao/la:jeste vidjeli greske Joe Harta u 22-23 minuti u Valdezovom stilu umal pokloni loptu ronaldu...
Odmah mi je on pao na pamet.

p.s. to se ipak desava samo njemu i doduse Hasagicu. Al' necemo o tome :)
a jesil primjetio jos koji fail golmana sinoc...npr iker sto je lego prije nego je dzeko opuco ili ikerovu intervenciju kod drugog gola?

ili kako je hart treci go primio kroz usi?

nemoj samo rec da ja hart dobro branio citavu utakmicu jer i valdes je dobro branio protiv reala (skido zicere) osim sto je poklonio kljucni go...
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.