AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

FaraonTM
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la FaraonTM » 17 jul 2014, 19:51

Što se tiče ovih transfera, Isco bi nam dobrodošao mada sumnjam da će doći a što se tiče Ljajića tu bih se složio sa @rope11 vidi se da ima lik potencijala al' previše voli loptu i dosta je sebičan, znam da je u Romi često bio na klupi baš zbog toga tako da ne vidim razlog koji će nam on qrac.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 17 jul 2014, 19:52

heheh al bi godilo da ga odvede... ja sam misljenja da cemo uspjeti izboriti LP :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 17 jul 2014, 20:04

Daj molim te, prozvali su ga "smetalom" jer lik bukvalno smeta na terenu. :mrgreen:
On bi sve sam, po mogucnosti kroz sredinu i najmanje pet igraca, to mu je najsladje. Ali steta druze, pa nemas kvalitet za toga. :zzz:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 17 jul 2014, 20:06

Što se tiče uspjeha i ja sam stavio LP, yebiga navika :cool:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 17 jul 2014, 23:33

Criscito: "My agent has spoken with Milan, and he is working on the transfer."
Hoće li ovaj valjati čemu?
Ne sjećam se kad sam ga zadnji put gledao, boga pitaj u kakvoj je formi sad. Ali kako god okreneš, od trenutnog kadra gori ne može biti. :zzz:

Problematično što je ovaj lijevi bek, a Šiljo daleko bolje na toj poziciji igra nego desno. Bolje da se okrenu desnom beku, ako je ikako moguće...

FORZA MILAN !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 17 jul 2014, 23:58

Criscito je 90% naš .. imamo dogovor sa igračem, još samo dogovor sa Zenitom.

Navodno mediji su objavili da Niang ide u Standard Liege na posudbu s pravom otkupa ugovora u iznosu od 2 miliona. Milan ga je platio 3m od Caena. Milannews je kontaktirao menadžera Nianga koji je to sve demantovao i izjavio da Mbaye ostaje u Milanu.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 18 jul 2014, 00:02

Ja sam više volio vidjeti Darmiana ili Santona (da ne pričam o Coentrau), ali dobro, bit će i ovaj ogroman update ekipi.
Vrlo moguće da Abate ode u suprotnom pravcu. Ili će ga Ibra u Pariz dovesti. :P

Nego, kakav je lik, ja se njega skroz slabo od prije sjećam. Kakav je u ofanzivi, defanzivi? Ili je sakat za nešto, k'o i svaki naš bek? :mrgreen:

FORZA MILAN !

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 jul 2014, 00:11

Momci, imam par pitanja i nedoumica oko Allegrija, pa ako nekom nije mrsko da mi napiše poduži odgovor? :D

1. Kakav je bio generalni dojam prije njegovog dolaska još prije 4 godine i nakon šampionske sezone? Kakav nakon druge gdje je Juventus uzeo Scudetto?

2. Koliko su pojačanja koja su dovedena produkt njegove želje, a koliko Gallianijevog insistiranja i manjka novca?

3. Je li fizička sprema bila problem kroz čitavo vrijeme dok je bio tu ili u zadnjoj, predzadnjoj sezoni?

4. Kakvi su generalno bili dojmovi što se igre Milana tiče u prvoj sezoni, u drugoj i onda u kasnijim? Je li to bilo bezidejno čitavo vrijeme, pa je Ibrahimović morao rješavati utakmice, ili je bilo lijepih akcija i sl.? Je li igrao napadački nogomet ili samo kontre?

5. Kakva odbrana se igrala općenito i u pojedinim situacijama? Kada vodi, zatvara utakmicu?

To je otprilike to. :)
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 18 jul 2014, 00:42

1. Dojam je bio taj da je ekstra odradio posao i da smo fakat mislili da dobijamo novog Capella, ali nakon odlaska Ibre i Silve on je sam potonuo u sivilo ekipe.

2. Dovodili su se uglavnom igrači koje je on želio prije svega Muntari,Nocerino i tako ti mada bilo je igrača koje je Galliani svojom zeljom dovodio tipa Bommel,Cassano ..

3. Fizička sprema je bila loša sve sezone koje je vodio Milan,nažalost.

4. Izgledalo je bezidejno ali tu su bili Ibra,Boateng,Silva,Nesta pa je to ličilo na nešto. Ibrahimović je bio 60% ekipe. Igra se zasnivala na daj njemu loptu pa šta bude.. Uglavnom igrao je napadački fudbal. Uvijek za gol više.

5. Odbrana je bila dobra, imao je dobre igrače. Bio je majstor zatvaranja utakmice fakat, u 99% slučajeva kada smo vodili u drugom poluvremeni i pobjedili smo.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 18 jul 2014, 01:19

Sto se fizicke spreme tice, ako nije doveo svoju ekipu, onda ne trebate brinuti. :mrgreen:

Realno, lik blage veze nema kada je u pitanju igra, igra se vecinom zasnivala na individualnom kvalitetu, ako Ibrahimovic i poslije Saravi sta urade, uradili su. Vecinom je to tusenje lopte bez ikakvog cilja i taktike. A poseban problem je tvrdoglavost, iako na terenu nista ne stima, izmjene idu uglavnom 10-15 minuta prije kraja i to po ustaljenom receptu, bez ikakvih noviteta. Vecinom smo svi znali svaki njegov naredni potez (pretpostavljam i protivnik). :)

Ruku na srce, defanzivu odradi perfektno, ali kao sto sam prije rekao, ne znam koliko to moze koristiti klubu koji zeli odbraniti titulu.
Njegov najveci problem po tom pitanju je sto poslije datog pogotka zatvori utakmicu pa makar bio 10-ti minut, sto nam se vrlo cesto na kraju obijalo o glavu. I naravno, da se vratim na prethodno pomenutu tvrdoglavost, uvijek je ostajao dosljedan tome.

Na stranu sve ovo, njegov najveci nedostatak je sto je mlakonja bez autoriteta i sto ne zna motivisati igrace. Kad god smo prvi primali gol, znaj da vise od boda neces postici, jednostavno ne umije nabrijati i "dignuti" igrace kao sto je to Conte znao.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 18 jul 2014, 02:59

Nije Criscito los, al i ja mislim da je bolje dovest desnog beka a Silju prebacit na ljevu stranu. Najbolje bi bilo prodati i Abatea i Silju pa dovesti Darmiana i Santona/Criscita, jos bi nam i ostalo love :grin:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 18 jul 2014, 03:23

'ebi ga, nisam za to da se Siljkan prodaje. :plac:

Bar ne jos, dok ne vidimo sta ce od njega ispasti, vjerujem da ce se i on razrahatiti zbog jace odbrane, samo jos da nauci centrirat.
Lako je prodati kad zagusti, ali treba djetetu dati priliku, nije da imamo boljih od njega.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 18 jul 2014, 03:26

Ma dosadilo mi vise cekat 5 tekmi da ubaci 1 loptu u 16-erac :-)

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 18 jul 2014, 03:33

Ma i meni je, ali eto, mlad je, nije da nema vremena da unaprijedi svoj sut.
Doduse, Abate je ziv primjer kako ostati vjeciti talenat i nikada ne nauciti poslati yebenu loptu u sesnaeterac, ali se nadam da sa ovim to nece biti slucaj. Bar nije plavusa niti se cini tupkom poput ovog. :crazy:

On je dobar u defanzivi i to ce se iskustvom jos vise popravljati, ali ga stvarno treba forsirati do maksimalnih granica i uciti ubacivati loptu. Dok je ne ubaci kako bog zapovjeda, nema mu ici sa treninga, pa ti druze vidi sta ces. :beba:

FORZA MILAN !

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 jul 2014, 10:36

IlCapitano je napisao/la:Kakav je bio generalni dojam prije njegovog dolaska još prije 4 godine i nakon šampionske sezone? Kakav nakon druge gdje je Juventus uzeo Scudetto?
U Milan je došao iz malog kluba, što je do tada nije bila praksa, stoga su mnogi bili skeptični. Međutim, kako je u tom periodu Milan imao solidnu ekipu (Ibrahimović, Silva, Seedorf, Nesta, Pirlo...), Inter padao a Juventus još uvijek bio u fazi stvaranja tima, osvojio je scudetto bez većih problema. Ipak, jasno je da to nije bilo dovoljno da se proglasi WC trenerom.

Nakon što je u egal završnici prokockao lijepo prednost i izgubio titulu od Juventusa, koji je bio tu negdje s Milanom (po mom mišljenju još uvijek slabiji), nekima od nas je već bilo jasno da nije klasa kojom se predstavlja. Doduše, mora se istaći da su u toj sezoni sudije uništile Milan, prije svega poništavanjem čistih golova (npr. u direktnom okršaju protiv Juventusa, koji bi se gotovo sigurno dobio da je Muntarijev gol bio priznat), dok su Staroj dami po običaju bili naklonjeniji.
IlCapitano je napisao/la:Koliko su pojačanja koja su dovedena produkt njegove želje, a koliko Gallianijevog insistiranja i manjka novca?
To se nikad ne može sa sigurnošću reći, ali recimo da je on birao većinu pojačanja u skladu s finansijskim mogućnostima. Nažalost, umjesto talentovanih igrača tipa Eriksen, on je birao polovnjake tipa Muntari (Nocerino je čini mi se ipak Gallianijevo djelo, obzirom da je došao za samo pola miliona iz Palerma :mrgreen: ). Ima još dosta takvih slučajeva, ali da ih ne navodim sve. Može se reći da ni tu nije zadovoljio.
IlCapitano je napisao/la:Je li fizička sprema bila problem kroz čitavo vrijeme dok je bio tu ili u zadnjoj, predzadnjoj sezoni?
Fizička sprema je čitavo vrijeme bila katastrofalna, što je uzrokovalo enorman broj povreda, a sve je kulminiralo u posljednjoj sezoni kada je Milan izgubio kvalitet. Jednostavno, igrači poslije šezdesetak minuta nisu mogli trčati, što je sramota i krivica isključivo njega i njegovog tima.
IlCapitano je napisao/la:Kakvi su generalno bili dojmovi što se igre Milana tiče u prvoj sezoni, u drugoj i onda u kasnijim? Je li to bilo bezidejno čitavo vrijeme, pa je Ibrahimović morao rješavati utakmice, ili je bilo lijepih akcija i sl.? Je li igrao napadački nogomet ili samo kontre?
Većinom bezidejno, kao što reče @IlPrincipe, ali se vadio na individualni kvalitet ekipe. Bilo je bljeskova, ali bili su više izuzetak nego pravilo. On i napadački nogomet ne mogu u istu rečenicu. ;)
IlCapitano je napisao/la:Kakva odbrana se igrala općenito i u pojedinim situacijama? Kada vodi, zatvara utakmicu?
Realno, ako ga igdje možemo proglasiti za stručnjaka - onda je to defanziva. Znao je postaviti bunker i igrati na kontre, Barcelona je najbolji primjer. Također je odlično zatvarao utakmicu kod vodstva, samo što je to on radio već nakon 1-0, i to mahom protiv slabijih ekipa. :roll:

@rope je već dodao da je bio užasno predvidljiv i tvrdoglav, što je svakako istina. Forsiranje jednih te istih igrača mu/nam se obilo o glavu, kao i taktička inferiornost u presudnim momentima.

Eto, nadam se da sam koliko-toliko pomogao. :mrgreen:

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 18 jul 2014, 11:46

Galliani has denied that Milan are interested in signing Adem Ljajic. :thumbup:

Criscito's agent: "Milan? There isn't any news at the moment. We're talks with them, and it's possible that Criscito will return to Italy."
hajmooo, kakav god da je nije gori od Constanta i Abatea .. Još je dobro što je Italijan i poznaje taj fudbal. Mislim da će nam dobro poslužit ;)

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 18 jul 2014, 11:52

slika

hah jake slike :mrgreen: :mrgreen:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 18 jul 2014, 12:03

De Sciglio i njegov instruktor za centarsut :lol: :lol: :lol:

Corriere‬ believe that Milan's real target is PSG's Ezequiel Lavezzi. However, his wage (€4m/yr) could pose a problem.
:pray:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 jul 2014, 14:51

Hvala svima na odgovorima. To je otprilike ono što sam i ja mislio.

Mada evo danas tiranija na treningu, nabijaju kondiciju. :mrgreen:
Claus je napisao/la:Doduše, mora se istaći da su u toj sezoni sudije uništile Milan, prije svega poništavanjem čistih golova (npr. u direktnom okršaju protiv Juventusa, koji bi se gotovo sigurno dobio da je Muntarijev gol bio priznat), dok su Staroj dami po običaju bili naklonjeniji.
Nećemo se valjda vraćati na ove neistine. :mrgreen:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 18 jul 2014, 15:21

Ta sezona će me boljeti do kraja života .. krađa stoljeća kuknjava

slika

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.